Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (31)
Raspunsuri - Pagina 20
mormelvio spune:
Salutare mamici! Azi suntem mai bine deja...adica Alin nu a mai facut febra de azi dimineata cand a primit un supozitor cu paracetamol. Nici cu kk nu mai avem probleme asa de mari ca de azi dimineata nu a fost decat o tura si aia cu o consistenta buna. In continuare ne curge nasul si tusim, dar sa speram ca acum pe seara nu incepe iar febra sa-si faca de cap.
Azi a primit si cateva lingurite de zeama de orez, pana s-a prins piticul ca nu-i place si a inclestat buzele si nu a mai vrut nici in ruptul capului.
Dupa ce toata dimineata a fost marait, pe la 14.30 a adormit si stiti la cat s-a trezit piticul??? la 19.45....
De atunci se joaca si ne povesteste ce a visat...
danutz Conform modului de utilizare recomandat pe cutie, Humana 2 se poate da de la varsta de 4 luni in sus. Dar parerea mea este ca nu trebuie schimbat Humana 1 pana cand alimentatia nu este foarte bine diversificata. Spun asta pt ca Humana 2 este mult mai slab proteic decat Humana 1 si atunci daca el nu primeste din alimentatie cele necesare e posibil sa apara un deficit. Eu am hotarat ca pana pe la 8 luni, pana atunci sper ca alimentatia sa fie foarte bogata, ii voi da lui Alin Humana 1. Nu stiu daca logica mea e buna, dar m-am sfatuit cu niste prieteni foarte buni din Germania carea au 2 gemeni de 10 luni, si care si ei foloseau tot humana. De la ei am priceput si eu cum sta treaba cu humana 1 si 2..ca si lor le-a explicat medicul pediatru al copiilor...si ei abia au trecut pe humana 2 de vreo luna...
Sper ca am fost explicita...nu stiu daca asta e formula recomandata aici de pediatri..dar eu asa voi face.....
Donia spune:
kokorina, pupici si floricele de pe meleaguri canadiene
! Sa fii tare si sa rezisti in continuare, ca vor veni si vremuri mai bune, trebuie sa vina!
dianocica, baaai, nu ne mai da emotii, ca si mie mi-a sarit inima din piept cand am citit de cele doua liniute... Deci sa va creasca dintii mari si sa papati tot cu ei! (cand va veni vremea, desigur) Uite o floare
pentru dcudinti, sa roada la tulpina, doar-doar l-or mai lasa durerile...
carla, nu dispera, las-o pe Alexuta sa pape ce are ea chef, de gustibus, stii tu... Daca nu-i plac fructele nu e un capat de lume, o sa se invete si cu ele, incearca legumele fierte si vezi cum merge, pana la urma tot reusiti voi. Nu e o cursa contra cronometru, unii copii sunt haplea, altii se acomodeaza mai greu cu gusturile noi. No worries, cum ar zice prietenii nostri, australienii.
Iar ma duc, da mai viu.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Yagmur spune:
Intru sa va spun noapte buna; maine revin si citesc si din urma....
Va pupam dulce, dulce, dulce... si Luca ofera mamicilor si fetitzelor un buchet mareeeeeeee de 

(azi mi s-a parut ca admira copacii infloriti)Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulgi de nea
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca
slide Luca
varsta Luca
Mirona spune:
sunt pe fuga - deci rapid
-ici la toate
am citit pe diagonala diagonalei - dar am intrat ca stiam sigur ca ne veti ura cele mai cele. Multe multumiri.
sunt pe fuga deoarece Kara a luat raceala de la tati ei. E crunt. A fost si azi noapte la fel de crunt. Sunt franta.
Am dormit cu ea - adica la ea in camera. La fiecare jumatate de ora am dat drumul la aspirator. Nazomer, oscillo, eferalgan supozitoare si siropel si multa rabdare.
azi parca e mai bine - dar nu se stie la noapte - asa ca fug la culcarica.
multumim inca o data - felicitam si noi sarbatoritii zilei. 
noapte frumoase si linistita
Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) I,II,III,IV,V, - filmuletze Karina www.dropshots.com/new.php?userid=121067&cdate=20061201&cimg=0" target="_blank">1,www.dropshots.com/Mirona1" target="_blank">2
am o nepotica talentata si o burtica in amintire
danutz spune:
Mormelvio, multumesc mult de raspuns! Are foarte mare logica ce spui tu. Am sa raman pe Humana1, eventual o sa maresc doza fiindca bebe nu prea se mai satura cu 180 la o masa.
O noapte frumoasa sa aveti!
Danutz, mamica de bebic Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
danita spune:
dragi mamici
la tema deget versus suzi .....cre ca cat de curand tai inelul de suzi ...... ma eneveaza de numa .... o scoate si o tzine in mana , nu mai stie sa o bage inapoi si urlaaaaaaaa ...
achizitionat un inel de la nuk care e mult mai bun decat toate celelalte ce am cumparat/gasit pe piata .
cat despre slabit ..... aproape 3 kg ...dar nu am alta reteta decat papa putina . eu slabeam f usor inainte fara nici un efort ....acum ...batranetile taica . succese la diete !
a_deju: vazut motanu' : placut ! sa va traiasca !
pupici in noapte
D
BeBelusca
carla2005 spune:
doniacand am inceput diversificarea eram foarte optimista...insa acuma mi s-a dus tot cheful!!!
mormelvioeu am trecut la topfer2 exact la 4 luni cand am inceput si diversificarea...sa inteleg ca nu am facut bine? Ca Topfer 1 ar avea mai multe vitamine!!! Nu mai pricep nimic!!
Iara avem probleme cu cercelusii, azi noapte si-a scos unul din ureche..naiba stie cum...s-a trezit urland si dabea am linistit-o azi dimineata am vazut ca era doar intr-un cercel (eu noaptea nu aprind lumina cea mare asa ca nu am bunghit prea bine ce se intampla!)! Am reusit sa-l bag la loc si l-am pus pe tati sa cumpere alti cercei...a luat unii speciali pentru copii...dar sunt grosi rau, am incercat sa-i bag si a inceput sa sangereze asa ca am renuntat! Bineinteles urletele de rigoare de am zis ca o las fara cercei ca mi-au mancat zilele! Voi ce cercelusi le-ati pus la fetite ca imi vine sa urlu!!!
Tema cu suzeta: Alexuta a luat suzeta din prima luna, insa acuma si-o scoate din gura si baga degetul, o tine de inel si incearca sa o bage la loc in gura si o nimereste numai aiurea sau o tine de tetina si roade inelul !!
AA mi-am adus aminte cum face fi-mea dupa luptele cu diversificarea... ma maimutaresc in toate felurile sa inghita si ea ceva si nimic, asa ca atunci cand cedez nervos ii fac biberonul eee sa vezi atunci distractie: deschide gura de cand ma vede cu termosul in mana si intinde manutele, plus agitatia de rigoare de zici ca sare din carut, rade in hohote, in fine fac biberonul si pana ma asez cu ea in pat sa ii dau sa suga prinde biberonul de la mine din mana si incepe sa linga sticla pe dinafara...ma sparg de ras cu ea cand o vad! Apropos unde pot pune niste filmulete !!!
carla2005
de
Alexandra Maria 16.11.2006
la bunici...sa le fiu de ajutor pe aici
poze Alexuta
"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur."
a_deju spune:
am citit pe cutii, si mormelvio are dreptate. "humana 2 se poate administra incepand cu luna a 4a ca supliment de hrana, dupa alaptat sau dupa orice alt aliment" spre deosebire de humana 1, care se da "pentru completare (in cazul in care laptele matern este insuficient) sau ca unic aliment (daca mama nu mai alapteaza)"... noroc cu discutia asta, ca m-am luminat si eu, ca habar n-aveam.... eu chiar credeam ca asta nr. 2 e mult mai satios, si ma gandeam (cand o fi...) sa-i fac seara o cantitate mai mica.... :)
fug si eu la baite, papat si nani :)
noate buna si vise frumoase!!!!!
editez sa zic ca nu stiu si nu cred ca chestia asta se aplica si pt celelalte formule de lapte... trebuie citit cu atentie pe cutie :)
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
Donia spune:
a_deju, ce fain e Eric calare pe urs! A imblanzit fiara
Am mai vazut niste poze cu Eric in scoica pe canapea... spune-mi ca nu sta asa decat pentru sedinta foto, te rog. Pentru ca in intelepciunea mea am lasat-o asa pe Roxana cand era bebe mic si ea s-a leganat si a cazut cumva in cap cu tot cu scoica... si ce desteapta e acum...! I-au venit mintile la cap, pesemne
Dar exista si metode mai putin agresive pentru a avea copii destepti, asa ca linisteste-ma si spune-mi ca Eric nu urmeaza aceeasi cale ca si Roxana!
alexandra
spor la facut bagaje si sa vii acasa cu poze frumoase si povesti pe masura, sa rupi gura targului! Pana una alta sa mai intri pe aici si sa ne spui daca ai impachetat toata casa
Valabil si pentru Yagmur!
Lavinia, Mihaita e evoluat, daca a ajuns deja sa foloseasca unelte in atingerea scopurilor! Il duce mintea!
madaluta, al meu papa la intervale mai mici pentru ca e alaptat. Dar daca Darius nu pare nefericit cu mesele astea si daca ia in greutate inseamna ca totul e OK. M-a innebunit naparstocul bucatar, e superb!
aelita, ce fata cuminte ai tu si ce frumos creste! Gata cu cantarul, sunteti pe drumul cel bun! Iar familia sa o bati la popou, ca ti-au zis ca Sofia e mica.
Ariadna, din moment ce ai introdus un fruct si ai constatat ca bebe il tolereaza bine se cheama ca de acum e obisnuit, iar cand il vei da din nou n-o mai iei iar treptat, ci ii vei da cantitatea pe care o vei dori.
danutz, am ratat momentul sa iti urez acomodare usoara la servici, vad acum ca din cauza asta nu iti e usor
. Poate ajuta totusi si daca o fac cu intarziere, deci iti urez sa iti fie tot mai usor si sa ai si energie sa te bucuri de Rares cand ajungi acasa. Cum se descurca soacra?
Mirona si mormelvio, sanatate la pitici! Sper sa aveti o noapte buna si maine sa fiti ca noi!
carla, cand avea Roxana vreo 8 luni a inceput sa refuze legumele. Am avut 2 saptamani negre, imi smulgeam parul din cap, simteam ca innebunesc, ajungeam sa las copila cu tata-sau si sa plec de nebuna pe strazi sa ma linistesc, ca simteam ca sunt la un pas de un accident vascular. Asa ca la o plimbare din asta am spus STOP. Trebuie sa o iau altfel, si ca metoda si ca atitudine. Asa ca ... tine-te tare... i-am taiat toate legumele din meniu si am inceput sa ii dau carnita de pui cu mar ras si galbenus cu banana (!!!). Pentru ca refuza legumele cu care ii combinam carnea si oul. Si in acelasi timp m-am conditionat sa gandesc diferit, sa ma calmez, sa ma relaxez, sa nu mai pun la inima. Ceea ce trebuie sa faci si tu, pentru ca altfel 1. O sa fii stresata si o s-o iei si tu pe strazi cu mancare in par si intre ochi
si 2. O sa stresezi si copila si o sa refuze mancarea din principiu. Eu pana la urma am scos-o la capat, asa ca dupa un timp cand am reintrodus legumele totul a fost mai bine, am mai schimbat retetele, iar ea acceptat bine cam tot, fara mofturi.
Deci relaxeaza-te, trebuie sa ai o atitudine mentala foarte sanatoasa si sa nu te lasi prada disperarii, toti copiii se diversifica la un moment dat. Si... sa nu iti fie teama sa incerci si lucruri neortodoxe daca va fi cazul, vezi reteta noastra de carnea de pui cu mar...
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
a_deju spune:
donia, ne-ai prins, ne dadeam viteji doar de dragu' pozelor :) pozitia in care e scoica e aia maxima, adica cu maneru' dat complet pe spate, si scoica e de fapt un scaunel.. atunci am pus-o prima oara in practica, ca am vrut sa dea baiatu' bine la camera :))) oricum, sunt mai mult decat convinsa ca va veni si la noi ziua cand o sa pice cu scoica cu tot de pe undeva, speram doar sa nu fie de foarte sus :)))
Deea, mami de Eric (15.12.2006)