Nazdravani de august-septembrie 2003 (75)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

carmen, ii doresc nazdravanului de Alex, un sincer "La Multi Ani!!!", sa fie sanatos si sa creasca mare si voinic!!! Cum mai sunteti?? Voiosi? Sanatosi??

Ancuta, si pentru Sara un "La Multi Ani!" din toata inima si asteptam poze cu mica printesa-sarbatorita.

Eh, eu intotdeauna sunt cu efect intarziat, dar nu'sh ce am in ultima vreme ca parca nici iarba nu mai e chiar verde, nici cerul chiar albastru, nici noaptea suficient de lunga... Cred ca tre sa-mi iau una dupa ceafa sa-mi revin Sper sa nu fie de la cine nu ma astept...

Despre noi...nu e mare lucru de spus, doar ca ne domnisorim pe zi ce trece. tare mi-ar placea si mie sa fie fii-mea inebunita dupa tat-su, nu de alta dar uneori ma simt asa de obosita iar draga de ea, cauta joaca, vrea atentie...si chiar de e tat-su langa ea, trebuie sa urle prin casa: "mamaaaaaaa, hai sa te joci cu mine!!!"
Am inceput si noi cu "jmichirii" de-ale fetelor, incepem sa avem "secrete", pe care bineinteles ca le afla toata lumea, dar noi ne facem din ochi si stim ca avem un secret . Frate-miu chiar a poreclit-o "Andra sifonel", ca cica da tot din casa...

Acum, ultima mea nebunie e rrrr-ul ei. Andra l-a constientizat de f multa vreme, numai ca avem aproape 4 ani si ea nu-l pronunta. Mi-e draga asa rrrita si nu stiu cum naiba s-o iau: ca pe-o calitate sau ca pe-un defect. Facem exercitii de pronuntie, dar cand ies cuvintele stalcite, se distreaza de nu mai poate si la sfarsit mi-o si tranteste: "nu-i asa ca-i dixtractiv??"
Vad ca majoritatea copilasilor de varsta ei il pronunta chiar bine (e vorba de majoritate feminina!!) asa ca ma gandesc ca tre sa caut un logoped. Sau sa mai astept??

Va pupilesc!

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

SARA
ALEXANDRU

Sa fiti sanatosi, dragi nazdravani si sa va bucurati de tot ce-i mai frumos!

Ancuta, petrecere frumoasa sambata. Sa nu ne uiti si sa ne pui si noua poze de la petrecere, dar si din Hawaii.

Liliac, e normal ca la varsta lor sa spuna tot din casa. Si mama mea imi povesteste ca Oana are grija sa ii spuna toate nimicurile pe care le facem noi, toate conversatiile care i se par interesante, etc.
Asta e!
Oana a inceput din ce in ce mai mult sa se joace cu alti copii. Am trecut si noi printr-o perioada in care nu vroia sa se joace decat cu noi, cei mari. Acum insa vad ca din ce in ce mai mult prefera copiii. Asta e foarte bine, fiindca o coopteaza si pe Roxana care e dornica sa se joace cu sora-sa . Si poate, incet-incet, vom avea si noi liniste si vom pricepe ca se fac mari fetele noastre. Ce bineeeeee !
Eu nu as mai avea putere s-o iau de la capat cu un bebe mic. Noroc ca mi-a trimis-o Doamne-Doamne pe Roxana atunci, altfel, daca asteptam pana acum sigur nu mi-as mai fi dorit. Cred...

P.S. Ieri am avut si noi aniversarea casatoriei si am iesit cu Cosmin la restaurant. YUPIIII!!!

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.dropshots.com/danae" target="_blank">Alte poze si filmulete
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">SPIRIDUSI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006
www.nazdravani.ro" target="_blank">NAZDRAVANI DE AUGUST-SEPTEMBRIE 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta spune:

Hei fetelor,
Iuliana, Liliana si Dana Ene, multumim frumos pentru urari.
Iuliana, spunem si noi cu intarziere "La multi ani" Emmei, sa va traiasca. Iuliana, sa stii ca Sara intr-adevar mai are ceva carlionti,pe la ceafa. Stii, cand ii fac 2 codite, e dragut ca sunt carliontate
Dupa party-ul de care va spuneam, o sa pun pozele intr-un album( si de la party si din Hawaii) si o sa va trimit invitatie sa le vedeti .

Pa, pa, Ancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Azi am fost la dentist cu Emma la un control obisnuit. Nu m-au lasat sa intru cu ea, asa ca fetita mea mare:) a stat singurica acolo cu dr. si asistenta vreo ora, i-a curatat dintii cu fluor, i-a facut radiografie. Cica a fost ffff. cuminte si cooperanta. A venit toata plina de abtibilduri - pe miini si tricou- plus in minuta si cu pasta si periuta de dinti si sticluta cu solutie de facut baloane. Era asa de mindra...mi-a pus sa ii miros gurita ca mirosea a zmeura si si mure:),iar azi, dupa ce a mincat, era tare suparata ca dintii nu ii mai sint curati si sclipitori ca a mincat:))). Dn pacate cica are 2 cariute...vorba vine, ca pe film nici nu le-am vazut, dar dr. cica le vede....erau minuscule, aproape invizibile. Ne-a programat sa mergem sa ii facem cariutele. Acum nu stiu ce sa fac. Cariutele sint aproape invizibile, ii face anestezie locala si ii da si un gaz anestezic sa miroase. Toata procedura e safe, dar mi-e sa nu faca ea scandal. I-am vazut si dintii definitivi cum o sa ii creasca (se vedeau pe filmulet) si a fost f. interesant. Din pacate, daca tot asa dintoasa o sa fie, va avea nevoie de aparat dentar de indreptare, dar o sa vedem pina atunci ca tre' sa ii iasa toti dintii definitivi. In general, cica dupa 9 ani se pune. Azi o sa vb. cu o prietena de a noastra dr. stomatolog sa o intreb cit de necesare sint plombele acum. Dr. astia, ca vrei sau nu, sau ca nici nu e f. necesar, te cheama la tratament ca sa scoata banii de la tine. Nu mi-e de bani, ca nici nu ne va costa mult, doar vreo 200$, ma gindesc numai la trauma ei cind o sa ii faca anestezie si o sa ii dea sa respire gazul analgezic.

In orice caz, am fost fffff. mindra de Emma. Eu faceam 13-14 in sala de asteptare. Peste citeva luni o sa ma duc si cu Diana, dar sint convinsa ca ea nu va sta fara mine (dupa 2-2.5 ani intra fara parinti) si cred ca va face si urit tare.

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

Mergi la inceput

Fetelor, sa va povestesc ce-am patit aseara!

Ii promite tat-su mandrei noastre ca o duce intr-un parc. Zis si facut, la 7 seara eram cu ploada in ditamai parcul din Galati, un parc destul de mare, fara copaci prea multi, in care iti poti supraveghea copilul din orice unghi. Se da fata pe tobogane, se invarte in roti, aleaga de colo-colo, noooi, ca babastrucii o pastoream. La un moment dat, don'shoara Andra este luata de mana de-o fetita, cam de vreo 3 anisori, si-a inceput sa o traga dupa ea. Fii-mea nici n-a intors capul, nici n-a schitat vreu gest ca i-ar pasa, ca nu ne mai vede, nimic!!!! Pur si simplu a plecat. Initial am vrut sa ma duc dupa ea, sa o intreb de "sanatate" dar tat-su m-a oprit. Cica sa vedem ce face si mai ales cum reactioneaza cand o sa-si dea seama ca nu suntem. Asa ca noi, doua matahale de adulti, ne-am furisat dupa singurul copacel aflat in parc si am stat la panda. Mai, fetelor, Andra n-a avut niciun stress, nicio strafulgerare, pur si simplu si-a vazut de-ale ei. Fetita respectiva a carat-o in tot parcul pana a venit bunica-sa si-a luat-o acasa. A mea copila, s-a atasat de o alta fetita, cu care iar da-i si joaca-te si-alearga, dar de mama si tata n-avea nevoie. Se inopta bine de-acum, eu cam intrasem in panica, al meu ferm pe pozitie. Era deja vreo 9 jumate cand si-a dat ea seama ca nu mai suntem pe langa ea...a inceput sa planga... moment in care iar am vrut sa ma duc sa rezolv situatia. Marius m-a prins de mana si m-a rugat sa nu iau atunci atitudine, ca asta ar fi insemnat ca "mama apare orice-ar fi!!!" In cele din urma, a vazut-o o bunicuta ca plangea, a luat-o de manuta, Andra i-a spus ca s-a pierdut de parintii ei. Bunicuta a cautat gardienii si a vrut sa o "predea", moment in care m-am dus sa imi "recuperez" copilul. Toate astea se intamplau sub ochii nostri. Ceee ce am urmarit a fost o lectie prin care sa invete sa constientizeze ca i se pot intampla lucruri rele daca nu ne spune noua, printilor sau bunicilor, unde se duce si cu cine!!
Fereasca Dumnezeu, nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi putut intampla daca nu eram intr-un loc deschis si daca noi am fi avut un moment de neatentie.
Nu stiu daca am procedat corect. Aseara, dupa ce a adormit m-am pus pe bocit iar sentimentul care inca ma mai incearca este groaznic!!!!

Sa nu va inchipuiti ca n-am discutat cu ea despre posibilele pericole ce pot aparea! Din contra, i-am spus de la chestii banale, ca o sa raman eu fara fetita si ea fara mamaica...pana la lucruri morbide, cu furat copilasi de pe stada si omorati. Dar se pare ca nu a fost cu folos.

Aseara, dupa episodul cu pricina, am stat noi un pic de vorba dar era si obosita si speriata. Azi trebuie sa avem o lectie de dirigentie. Sper sa ma descurc!!

Liliana& Andra-Maria

Mergi la inceput

Sa nu uit (ca eu cam asa patesc de fiecare data!!!) ca trebuie sa pupam un flacau care maine face 4 anisori, pe nazdravanul Sasha!!!
Anca, sa-ti traiasca feciorul!!!

Liliana& Andra-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Iuliana, da, in Hallstatt e cimitirul in care din lipsa de spatiu depoziteaza oasele si craniile intr-o cripta.
Mai, da ce fetita mare ai, sa mearga ea la dentist si sa mai stea si singura. Noi am fost o singura data cu ea cand se plangea ca o doare un dintisor dar ne-au spus ca nu are nimic, da, asa, doar la ochi. Oricum sunt rusinata de faptul ca eu nici macar nu m-am gandit sa o mai duc la un control pentru ca asa e bine... ce sa mai zic, nici de mine nu am grija, am la probleme care asteapta de ani sa fie rezolvate ... dar macar pentru ea ar trebui sa fiu mai grijulie. Apropos, stie cineva un dentist sau o clinica speciala pentru copii? Cred ca e important sa fie un loc orientat catre varsta lor, ca sa nu prinda vreo oroare... precum subsemnata :-)
Despre Marrakesch... pot sa iti fac doar cateva recomandari foarte personale, acum hotarasti si tu dupa cum crezi. Nu as opta pentru un hotel, cauta un riad in Medina, partea veche a orasului. Asta daca vrei sa simti cu adevarat spiritul locului. Riad sunt un fel de pensiuni facute in case traditionale, din acelea de nu vezi nimic de afara si inauntru e un mic paradis cu curte interioara, bazine cu apa, terase etc etc... Cred ca exista situri cu tot felul de astfel de riad-uri. Noi am stat la un francez, mutat acolo, a fost super, a iesit cu noi in prima seara si ne-a ajutat cu sfaturi si ne-am acomodat mai repede cu locurile. Dincolo de obiectivele obisnuite pe care le vei gasi in orice carte / ghid, mai merita vizitate tot riad-uri deschise publicului, in care se afla tot felul de galerii de arta sau restaurante bune. Sunt vechi si f frumoase. In rest te relaxezi si nu ii bagi in seama pe cei care vor sa te ajute sa gasesti una sau alta pe strada. Dai cu "Ignore", te faci ca nu intelegi engleza, franceza sau alte limbi pe care ei le stapanesc. Sau pur si simplu eviti sa consulti harta pe drum, ca scapi destul de greu de ei :-). Oricum esti in siguranta pe strada, si zi si noapte. Asta ne-a confirmat si gazda noastra. Bazarul este plin si pitoresc, lucrurile sunt insa nu intotdeauna de calitate, adica mai degraba de o calitate indoielnica, mai bine iti clatesti ochii si pleci mai departe. Noaptea trebuie neaparat sa vii in piata Jemaa El Fna, unde se inalta fumurile de la restaurantele ambulante (atentie, de preferat sa gustati ceva doar de la Aisha, nr 1, altfel noi nu am riscat) sa vezi vraci, imblanzitori de serpi, cantareti si dansatori berberi, povestitori samd... desigur vei auzi din cand in cand o intrebare suierata printre dinti: hasis? Din nou, ignori si treci mai departe. iar in timpul zilei sucul de portocale stors pe loc la tarabele din piata este cel mai bun suc din lume! Hai ca nu ma mai opresc, am inca atat de multe impresii si amintiri frumoase de acolo, desi am stat doar doua zile... vom reveni totusi candva, ar fi pacat sa nu.

Liliana - Petra a noastra e o peltica fara pereche si noi suntem topiti... nu iti face probleme, o sa iti fie dor dupa perioada asta de stalceli, lasa ganduri cu logopezi... Iar lectia pe care i-ai dat-o sper sa o fi bagat la cap pe veci. Cred ca ai facut foarte bine, mai ales ca ai avut-o sub ochi tot timpul. Si noi am patit la fel, doar ca a trebuit sa ne ducem dupa ea pentru ca nu se mai vedea. Se plimba cu bicicleta prin IOR si la un moment dat am vazut ca se da jos, ca lasa "vehicolul" in mijlocul aleii si dispare... se dusese la hutze si se ruga de un domn sa o ridice... Nici nu se uita dupa noi. Of, si noi ne facem griji, speram sa inteleaga riscurile la un moment dat.

http://community.webshots.com/user/sisi03

Mergi la inceput

Sisi, riadul intra in schema fara discutii. Am vazut jdemilioane de poze. Stiu ca mai e o gradina a carui proprietar e Yves Saint Laurent si multe de vizitat. M-am documentat si inca ma mai documentez:). Multam de sfaturi. Alex nu prea e incintat sa mearga in tararabe, dar mie imi place la nebunie sa cunosc si alte culturi. E ingrijorat de siguranta si deranjari stomacale, dar din cite am citit, daca nu maninci de la tarabele de pe strada esti ok. Mi-ar place sa mergem si in Fes, dar sa vedem cit timp o sa avem. Oricum, avem in plan sa mergem peste vreo 2 ani.

Nici cariutele Emmei nu se vad cu ochiul liber. Ti-am spus, eu nici la radiografie nu le-am vazut. Ne-am hotarit sa ne ducem sa i le facem ca cica maselutele cad pe la 10-12 ani si pina atunci mai e cale lunga. Karolina, fetita polonezei-fosta noastra vecina, a avut vreo 4 cariute si i-a facut vreo 3.

Sasha,te pupam si iti uram La multi ani!!!

Liliana, eu intotdeauna o sperii,la propriu,ca daca pleaca de linga mine, sau daca nu se tine de mine, vin hotii si o fura, o baga in sac si nu ne mai vede niciodata. Vad ca isi face efectul si e speriata tare, ca, atunci cind ii spun, incepe sa plinga. Nu am ce face, mai degraba plinge acum...cea mai mare groaza a mea e sa o pierd. In Romania stateam cu ochii pe ea de ma credea maica-mea nebuna, dar asta e, ca si acolo se pierd copii.

De luni Emma incepe scoala dupa-amiaza si aici in cartier. M-a sunat profesoara ei azi dimineata, iar azi trebuie sa ma duc cu Emma sa ii faca un screening de sanatate si dezvoltare astia de la scoala pe care e musai sa il faca (asa cer astia) si eu tot am amintat de lene si azi e ultima zi. Sper sa ma mai primeasca. Emma e tare bucuroasa ca le vede pe profesoarele ei si de abia asteapta. Adevarul e ca sint niste dragute si toti copiii le iubesc.

Diana m-a urlat luni si miercuri ca vroia la Emma in clasa. Azi dimineata a fost Ok, dar mi-a spus ca vrea si ea la scoala. Eu o intreb: vrei si tu la copii sa te joci? Ea:da Eu: dar ai sa fii singurica fara mami, numai tu si copilasii si profesoara. Sa nu plingi.Ai sa plingi? Apoi imi arata ochisorii:)ca acolo o sa plinga. Joia viitoare o sa fie intrunirea parintilor cu profesoara Dianei, si apoi vineri ne lasa sa ii ducem pe copilasi sa stea acolo o ora sa ia cunostinta cu locul si nou sa vedem gradinita. Asa am niste emotii. Peste o saptamina jumate incepe si Diana scoala si ma trec toti fiorii:(. Am copii mari de acum:(.

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

salutare tuturor!
intai uram LMA nurorii Sara Andreea, lui Alexandru Mihael, Asli si Sasha! cu parere de rau, n-am apucat sa le uram "live".

am fost plecati toata saptamana, caci andrei a ramas fara unul dintre bunici. nu am luat copiii cu noi, iar cand am plecat lui andrei i-am spus ca taie este f bolnav si ca mergem la doctor cu el sa-l reparam. apoi vb cu el la tf, si cum mereu intreaba de taie, i-am zis ca nu l-am putut repara... de aici discutia a ramas in aer, cand intreaba de el schimbam vorba, dar va trebui sa-i spunem ceva, pentru ca nu-l va gasia colo peste 6 saptamani. ceva idei cum sa-i explic unde este acum taie? partea cu doamne-doamne nu prea merge, ca nu i-am spus nimic pana acum.

ma duc la treaba, caci la mine e ca dupa razboi. razboi intre andrei, iris si bunu-buni... i-au innebunit...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Cristina, chiar ma gideam ieri pe unde esti. Condoleante!!!

Eu i-am spus Emmei simplu in cazul soacra-mii...a fost bolnavioara si a murit, s-a dus la Doamne-Doamne, sus la ingerasi ca sa aiba mai bine grija de noi. Ca a fost batrina, inima a obosit si nu a mai batut si atunci bunica s-a dus la Doamne-Doamne. Nu m-a intrebat mai multe pentru ca stie care e treaba cu inimioara, ca mi-o asculta pe a mea/si eu pe a ei. Nu m-a intrebat mai multe probabil ca nici nu era atasata de bunica-sa. Mai multe idei nu stiu ce sa iti dau pentru ca nu sint prea inventiva de genul meu.

Mergi la inceput