Mamici si bebici din Pitesti 2
Raspunsuri - Pagina 18
carla2005 spune:
Nu mai gasesc discutia care am avut-o la primul capitol despre gradinite si camine!!! Pote ma ajuta cineva la ce gradinita din centru zicea Dariana ca a mers fetita ei?!!
carla2005
de
Alexandra Maria 16.11.2006
Alexuta
ainia spune:
carla uite aici:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=95128&whichpage=9
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
mirela0521 spune:
astazi am terminat ultima sedinta de masaj. vom lua o pauza de 2 saptamani si revenim dupa 20 mai. nu stiu cat ii indreapta acest masaj piciorul pt ca e ceva de relaxare mai mult, nu e cine stie ce, poate gimnastica sa ii fie mai de folos pt ca ii flexeaza picioarele in diverse pozitii. oricum cert este ca de cand facem gimnastica si masaj rares nu mai are astampar de nici o culoare. a devenit periculos sa stea singur in patut, asa ca mai nou il las jos pe covor cand ma duc pana la bucatarie sau la toaleta. mi-e cam frica sa nu cada in nas, nu neaparat ca s-ar lovi si ar plange, cat sa nu prinda frica sa mearga de-a busilea. deocamdata tot la stadiul de tarat cate 2-3 pasi suntem, nu merge f bine, dar este o mica imbunatatire parca.
nu v-am zis. ieri am fost la un bazin cu apa termala, sulfurata de fapt, pe la caciulata. este in aer liber si sunt si vre-o 60 de casute de lemn ce pot fi inchiriate peste noapte. cam cum este la ostroveni. am zis ca peste 3 saptamani poate tragem o fuga de weekend pe acolo si il luam si pe rares sa il bagam la apa pt ca acum am fost doar noi cu niste prieteni. oricum mi-a placut tare mult sa stau in apa aia calda. cred ca am stat vre-o 3 ore in bazin. spatele tot ma doare pt ca nu se face primavara cu o singura floare... dar daca merg si stau vre-o 2 zile poate se va observa vre-o imbunatatire, cine stie.
Mirela + Rares (19 aug 2006)
poze
mirela0521 spune:
nu stiu cum, dar rares a racit. ieri a stranutat de cateva ori, apoi dupa-amiaza l-am dus la soacra-mea la curte si nu stiu ce au facut ei (probabil ca l-a tinut cu manutele in ligheanul cu apa pt ca a mai facut asta de cateva ori, asa considera ea ca se joaca copii de 8 luni), oricum faza este ca seara cand l-am luat ii curgea nasul in prostie. nu pare sa aibe temperatura, dar are muci cu caruta. toata noaptea a plans pt ca se infunda si nu mai putea sa respire. i-am dat panadol si incerc sa ii aspir nasul, dar inca nu am luat batista bebelusului, iar pompa mea de cauciuc nu face fata deloc.
ainia, parca tu i-ai avut pe gemeni raciti. cum i-ai tratat? ce tratament le-ai dat?
parca si tu dariana ai avut-o pe gwendoline racita. cum i-a trecut ei?
poze
ank999 spune:
Salutare fetelor!
Mirela multumesc mult! Sper sa ajung saptamana asta la pic.
Multa sanatate si pupici lui Rares!
Anamaria si Adafelicitari pentru dintisori! Multi inainte!
Cat despre noi...am implinit 5 luni, dar nu avem nici un dintisor> Vrem sa stam numai in brate in fundulet! Nu mai stam singura deloc, nu ne plac jucariile si doar oamenii! Papam piure si supa de radacinoase+cartof(zilele astea am pus si un pic de dovlecel), dar sucuri deloc, asa ca ne confruntam cu constipatia!
Fetelor voi ce cereale ati dat la bb si de cand, dar borcanase si de care?
Dar mar ras cu biscuiti!
Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)prima luna,luna 2,botez
lavyada spune:
Mirela ne pare rau ca Rases a racit. Cand Ada a racit i-am facut inhalatie cu ceai de musetel, adica i-am facut ceai intr-o oala si am pus-o sa stea deasupra la aburi, stateam de fapt amandoua, acoperite cu un prosopel. II faceam de cateva ori pe zi si se cunoastea.Ca sa respire bine noaptea se gasesc la farmacie niste capsule, Karvol, care se pun pe o batista in apropierea copilului, il ajuta sa respire noaptea. Va dorim insanatosire grabnica.
lavyada - o mamica fericita
ainia spune:
Da, mirela, eu i-am avut raciti. Si dupa ce am fost la Bucuresti le-a curs iarasi nasul, insa de amandoua datile am rezolvat doar cu Panadol(4 zile) si Sterimar +Batista bebelusului pe care cred ca si de 4-5 ori am folosit-o intr-o zi. Apoi pe zi ce trecea, imputinam aspirarea cu batista bebelusului si pentru ca li se micsora cantitatea de mucisori, dar si sa nu stimulam secretia...Imi pare rau de Rares ca-i racit,
sa se faca repede bine. La noi a venit si medicul de familie sa-i asculte la plamani, asa, ca o masura de siguranta.
Anca felicitari Ericai pt cele 5 luni implinite!

Ai mei nu au mancat niciodata mancarica de la borcanase, iar biscuitii i-am cam evitat(sunt destul de grasanei gemenii), marul l-am amestecat cu banana si zeama de portocale. Cereale am folosit acuma, mari, cu iaurt.
Va pupam pe toate!
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
lavyada spune:
La multi ani Erica, sa ai parte de numai si numia de fericire. Anca noi folosim cereale de la Milupa, ca masa de seara. Adei ii plac cele cu banane si orez cu porumb. Despre sucuri nici noi nu le agream.
lavyada - o mamica fericita
mirela0521 spune:
anca la multe lunisoare fara evenimente. de ce cresc, d-aia sunt mai rasfatati indiferent ce le-ai face si cat de tare pe pozitii ai fi ei tot fac ce vor din noi. rares se joaca cu juucariile doar putin. trebuie sa fie diversificate, cate una pe rand pt ca altfel se plictiseste repede de el. in general "alearga" prin pat ca sa se dea jos, sa prinda tel, telecomanda si cam tot ce nu are voie. se tot catara pe noi sa se ridice in picioare desi nu are voie de la medic inca. si rares este f prietenos, zambeste la toata lumea, este cu ochii dupa toate fetele/femeile, iar cand vede copii vb pe limba lui acolo si se intinde sa ii ia de mana, sa le traga de haine, de jucarii, de suzete (desi el nu a supt la suzeta). mai nasol este ca nu vrea sa stea mult afara, adik nu vrea in carut mai mult de 30min (in brate sta oricat, nu e problema numai ca pe mine ma doare spatele ingrozitor de mai bine de 2 luni). daca nu plimb carutul nu sta de nici o culoare. nu se pune problema sa stam pe loc in fata scarii.
rares mananca orice fruct fara probleme si bea suc de portocala cu mare placere. mai nou stie sa roada singur o jumatate de mar daca il las, dar trebuie supravegheat pt ca mai rupe si bucati mai mari si se mai opinteste, da senzatia ca se inneaca pt ca nu stie f bine sa scuipe. in loc sa caste gura cu capul in jos, el se lasa pe spate si ii intra fara sa vrea pe gat bucata mai mare. in schimb nu mai mananca supa de radacinoase de mult. nu mai vrea si pace. acum mnacam divlecel cu carne sau ou si pun si 3-4 linguri de iaurt ca sa ii dea alt gust. rar mai mananca cartof pt ca am observat ca il cam durea burtica, ii pica cam greu la stomac asa ca i-am dat dovlecel ca e mai usor si il ajuta si mai mult la reglarea digestiei. si el a avut probleme mari cu constipatia, dar de cand manaca iaurt si dovlecel e mult mai bine. face si de cate 3 ori pe zi uneori, dar in general face 1 data dimin cand se scoala (atunci e ceva mai gros scaunul pt ca nu este decat laptele digerat), apoi 1-2 ori in cursul zile cand are consistenta mai moale de la fructe si piure. eu zic sa nu iti faci griji pt ca se va regla cu timpul. au si eu o reactie de adaptare a intestinelor la alimente. constipatia asta este aceeasi reactie ca si cea data de colici.
poze
mirela0521 spune:
lavyada cum o faceai sa stea acolo pe aburi? rares nu sta nicioadata cum il pun. iar senzatia de fierbanteala, de caldura nu o ardea sau macar nu o enerva? cum suporta? ma gandesc ca e destul de dificil sa tii un BB asa de mic pe baie de aburi.
bine ca mi-ai reamintit de Karvol. uitasem de el si chiar mai am pe acasa cateva capsule din alea.
poze