Din nou despre fumat
Raspunsuri - Pagina 8

jeni71 spune:
 Buna fetelor !
Am mai scris aici, si am reintrat sa vad cine ce mai face , care mai fumeaza. Repet, cum am mai scris paginile trecute, am fumat si la rpima sarcina cu moderatie, 2-5 tigari/zi, sau erau zile cand nu fumam deloc. Fetita s-a nascut cu 4.650 kg si 61 cm si nu a avut absolut nici o problema. Asta nu inseamna ca trebuie sa fumam non stop ci trebuie sa le reducem. E adevarat ca e ideal sa le lasam, insa acum in sarcina nu e bine sa le lasam brusc, pt ca intervine sevrajul si toate toxinele trec automat in sange. 
Acum la a doua sarcina, primele 2 luni nu am fumat, apopi efectiv am poftit la tigari si am reinceput sa fumez. Am zile cand fumez, zile cand nu fumez. Ieri am fost la control, bebe e bine dezvoltat, are deja 3 kg la 32 saptamani, si sincer mi-e pofta sa fumez, as fuma non stop, dar ma abtin. Seara imi pun un suc rece cu gheata sau apa cu lamaie si fumez cate o tigara. Sambata de ex. ma duc la o nunta, unde clar voi fuma. 
Dumnezeu sa ne ajute, sa nastem bebei sanatosi si apoi vom putea fuma cat vrem.
Mirela_ms
, poate vorbim mai pe larg fiind din acelasi oras. De la inceputul sarcinii caut pe cineva din Tg Mures. Eu, sunt noua in oras, asa ca mi-ar place sa am cu cine schimba o vorba despre spital, doctori, etc. 
Pupici, Jeni
32+

mirela_ms spune:
 Bine ai venit Jeni in clubul fumatoarelor si ma bucur sa constat ca suntem din acelasi oras si chiar mi-ar face placere sa ne cunoastem si sa mai povestim...poate la o 
 ! Eu de cand am inceput sa merg la gine in afara de 2 exceptii cand nu s-a putut fiindca n-am reusit sa-mi fac programare singurul la care ma duc e doctorul Molnar,el mi-a urmarit sarcina de la bun inceput si am o incredere foarte mare in el,efectiv il iubesc,e super amabil si mi-a promis ca va face tot posibilul sa vina la nastere !E adeptul nasterii pe cale naturala,asa cum a lasat-o D-zeu ,prin urmare sper sa fie ingerul meu pazitor,in el imi sta toata increderea si am convingerea ca pe mainile lui totul va fi bine,si eu si bebe !In Tg-Mures insa sunt multi medici ginecologi renumiti si foarte buni in specialitatea lor,Molnar e unul dintre ei dar sa nu mai continuam aici discutia intrucat nu se incadreaza cu subiectul,poate ne intalnim si vorbim mai multe !
Pupicei 
 26+

jeni71 spune:
 Seara buna !
Pot sa va spun ca am bagat 2 tigari azi pe seara savurate efectiv !
Mirela_ms[/b] 
de acord sa ne intalnim, chiar imi face placere !
Eu am mers la dr. Nicolau, dar fix cand nasc eu e plecat in concediu si marti aflu pe mana cui ma lasa. Desi din cate am auzit si eu tot pt Molnar as opta. Dar vorba ta hai sa ne intalnim si povestim mai multe.
Pupici si o nopate linistita la toate burticile !
Jeni
32+

nikol31 spune:
 Buna fetelor. Ieri am fost la ziua unei prietene si am fumat de-am stins. Toata lumea era acolo cu berea, tigara, sampania, s-a dansat, lumea s-a distrat si eu ma gandeam doar la cum sa mai aprind o tigara. Parca nu sunt normala. Si inainte de sarcina fumam mult si pofteam la tigara, dar parca de cand sunt insarcinata numai tigara vad. Este ca o pofta pe care nu o poti stapani. E adevarat ca am fumat dinacelea slims, ultrasuper lights, dar tot 10-15 au fost. Nu stiu ce sa ma ami fac. efectiv nu ma pot abtine. Imi tot zic , asta si gata, si in maxim o ora zic la fel. 
Mirela, ginecologul tau a zis ca malformatiile, de orice fel, se pot vedea la un eco 2D? adica un eco normal? daca e asa, din punctul asta de vedere, m-am linistit, dar alte afectiuni cum sunt cele respiratorii sau retard, buza de iepure etc, Doamne fereste, acestea cu siguranta ca nu se pot vedea. Si am citit pe net ca si acestea ar fi cauze ale fumatului in timpul sarcinii. Mi-e o teama cumplita, imi fac numai ganduri negre, dar la tigara tot nu pot renunta!!!!! Cred ca la mine este deja o problema patologica. 
Voi incerca oricum sa reduc numarul ca stiu ca oricat m-as stradui nu voi reusi sa ma las definitiv
Ionela 28 sapt

mirela_ms spune:
Ionela,sincer eu habar n-am ce fel de eco e cel la care ma duc,stiu insa ca eu nu zaresc decat niste umbre,forma capului lui bebe,degetelele,coloana vertebrala in rest...noapte...dar el imi spune o gramada ,de ex. cum ca bebe sta cu degetelul in gurita dar eu cand ma uit pe ecran nu vad nimic sau de ex acum la ultima consultatie i-a masurat putulica lui bebe si cica avea 11 mmm dar eu nici asta nu am vazut..deci,nu stiu ce sa-ti spun si tocmai pt.linistea mea i-am spus ca vreau sa ma duc si la 4D unde intelesesem ca se pot vedea trasaturile lui bebe foarte clar,gurita,nasucul si etc si mi-a raspuns ca la 4D intr-adevar se pot vedea muuult mai clar insa totul depinde de cum va sta bebe in mom.respectiv,in ce pozitie il vom prinde dar in schimb ii va putea face masuratorile mult mai clar si vor fi mult mai evidente si mai concludente asa ca m-am hotarat si pe data de 27 iulie am programare,pana atunci medicul meu e in concediu asa ca nu-mi ramane decat sa astept si ard de nerabdare sa-l vad pe bebe si sa ma linistesc !

slimatei spune:
 buna fetelor!eu parca-s batuta-n cap! am o perioada decand nici nu ma mai gandesc sa le las, si daca nu intrec pe zi cele 3 tigari nici mustrari de constiinta nu mai am!de parca ar fi normal cele 3 pe zi ca ceva care tb sa fac parca-i lege,nu-i ca-s....
dar cum sunt pers care ma incurajeaza si mai sunt si altele care spun ca nu-i bine sa le lasi detot eu ascult de ele...imi vine sa rad plangand, de ciuda dar  viciul asta....
STEFANIA
+14
Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
E usor sa cazi, dar e asa de greu sa te ridici!
foto cu burtici
nu am fost niciodata un manechin

Alina922 spune:
 Of, la cate probleme va faceti cu tigarile astea, o sa iasa un bb nervos si stressat
. Am mai zis odata si ma repet, ganditi-va la Cernobil, la alimentatia "imbogatita" cu E-uri, la nervii zilnici cu serviciul, si apoi la tigari. Nu zic, si tigara afecteaza, dar decat se te gandesti "ce-as fuma o tigara", si sa te invarti in jurul pachetului plina de nervi, mai bine fumeaz-o si gata. Si nu va mai omorati cu firea. Repet, am vazut multi copii cu probleme in maternitate, dar niciuna de la tigari.

anca_a spune:
 nu va suparati pe mine dar eu nu pot sa va inteleg...
fumam inainte de a afla ca sunt insarcinata de 14 ani, cate 1-1,5 pac/zi, fara nici o zi de intrerupere (nici macar cand am fost racita)
nu am incercat niciodata sa ma las de fumat ptr ca mi se parea imposibil avand in vedere cu cata placere fumam....
cu toate astea, m-am lasat instant in momentul in care am vazut 2 liniute pe testul de sarcina si, am invatat ceva: nu exista NU POT exista NU VREAU, iar celor care se amagesc ca se vor lasa "in timp" le spun cu regret ca eu nu cred ca se vor lasa vreodata
dragele mele, se zice ca ai nevoie, pe langa vointa de o motivatie puternica...nu sunt pe lumea asta multe motivatii mai puternice decat o sarcina
nu stiu daca voi realizati ca ati ajuns "scalvele" acestui viciu (eu am realizat abia dupa ce m-am lasat)...si ca degeaba fumati cele 2-5-15 tigari pe zi ptr ca placerea este mult diminuata de aceste sentimente de vinovatie care va incoltesc.
spuneti STOP pur si simplu si gata. va fi greu dar va veti elibera trupul si sufletul de acest viciu pacatos. parerea mea este ca atata vreme cat voi cautati diverse scuze (plictiseala, lipsa de vointa, parerea medicilor) nu aveti nici cea mai mica intentie de a va lasa.
cat despre sfatul medicilor de a nu va lasa de fumat in timpul sarcinii ptr a nu se detoxifia organismul tocmai atunci, este cea mai mare prostie pe care am auzit-o in viata mea.
vb sotului meu "e greu sa faci ceva nu sa nu faci"...tot ce trebuie sa faceti este sa nu mai aprindeti urmatoarea tigara...
eu va tin pumnii.
satisfactia realizarii faptului ca aveti vointa si nu sunteti niste biete si slabe "addicted" va fi mai mare decat va puteti inchipui
succes
anca 13+

ANDREEA11 spune:
 buna! Ma numesc andreeea si sunt fumatoare.Pana sa raman insarcinata fumam in jur de 20-30 tigari pe zi.Apoi brusc datorita sarcinii nu mai puteam nici sa vad pachetul de tigarii, sotul meu fuma la et 3 ( noi stam la et 5 )
.Nu i mai intelegeam pe cei fumatori, parca nu fumasem in viata mea. Asta pana la 4l, cand am avut unele probleme si am zis sa mi aprind o tigara sa ma linistesc.de atunci fumez zilnic cate 5-6 pe zi (acum am 28 sapt ), desi stiu ca nu e bine
. Sper ca baietelul meu sa fie sanatos si totul sa fie bine!!Asa ca va inteleg perfect fetelor.De cate ori merg la dr. intreb dc e totul ok, nu as suporta ideea de a i face vreun rau insa cu toate astea nu pot.
andreea 
 28+
 - cristian mihai