Din nou despre fumat

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikol31 spune:

Sa-ti traiasca piticul si sa creasca mare si voinic!!!! ma bucr enorm de tare ca totul a iesit bine si ca fumatul asta nenorocit nu a avut repercursiuni nici asupra copilasului tau.
Eu ma lupt in continuare cu tigarile astea blestemate, dar cu toata abtinerea mea am ajuns totusi la 11 tigari ieri. Tare as vrea sa-mi dea Dumnezeu o putere mai mare si sa spun STOP!!!! Oare are importanta si ce tigari fumez? Eu ma gandesc ca nu e totuna, sau asa mi-ar placea mie sa cred, sa fumezi kent 8 sau virginia slims. voi ce parere aveti?
haideti gravidutelor sa ne sustinem si sa ne dam putere sa reducem tigarile sau chiar sa le lasam de tot. voi cum mai stati cu fumatul? fiti sincere si paote impreuna vom reusi sa scapam de acest viciu blestemat!!!!
Ionela 27 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina922 spune:

Nikol, multumesc de urari.
Stii, acum mi-a trecut prin cap, la cate mizerii bantuie prin atmosfera, cred ca tigara constituie riscul cel mai mic. Sa nu uitam totusi de Cernobil care, desi a fost in '86, are efecte ce vor mai dura inca multi zeci de ani. (cred ca uraniul imbogatit e mai periculos ca gudronul din tigara)
Nu mai zic de toate chimicalele care ajung la bb prin intermediul alimentatiei noastre. Daca ai sa te uiti pe sticlele de bauturi "lights", ai sa vezi ca au ca indulcitor aspartamul, care e toxic pentru organism. Nu mai zic de multitudinea de E-uri interzise in comunitatea europeana, si care la noi se folosesc in continuare. Sau de puii injectati pentru a fi mari si grasi si...toxici.
Acu, nu ma intelegeti gresit, nu fac o pledoarie pentru a fuma in continuare, chiar deloc. Doar incerc sa zic ca mai tot ce ne inconjoara actualmente prezinta un risc mai mare sau mai mic pentru sanatatea puiutului nostru.
Sincer, eu in cele 3 zile de spitalizare, am vazut tare multe cazuri de micuti cu probleme diverse, ale caror mamici nu pusesera tigara in gura. Ca sa nu mai zic ca a si decedat un bebelus, nici n-am avut curaj sa intreb de ce, m-a luat plansul cand am vazut parintii cu sicriul ala micut in brate...
Asa ca, daca poti lasa tigarile fara sa te stresezi prea tare, e perfect. Daca nu, decat sa fii agitata si nervoasa din cauza lipsei lor, mai bine renunta la idee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

asa cum spune si alina cred ca daca ai incerca sa le mai raresti ar un lucru extra... dpmdv cred ca conteaza nu ce tigari ci cat e continutul de "otrava"eu fum cu g-1 n-0.1 si co2-2; cele mai slabe care am putut sa le gasesc si de astea la inceput incercam sa ma amagesc imi ziceam "trei de astea fac cat una normala, deci pot sa fumez mai multe"dar cu timpul si cu multa sarguinta se poate daca vrei numai daca nu vrei nu se poate si sincer iti spun ca eu nu vreau sa le las de tot trebuie doar sa nu-mi aduc aminte sa ma iau cu altceva...
spre exemplu alaltaieri nu am fumat nimic ,ieri am fumat doar una,azi deja am trei dar stai ca apare sotul si miroase a tigara..

STEFANIA13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina922 spune:

Felicitari, Stefania!

http://family.webshots.com/album/559463801oMHXWh?track_pagetag=/page/photo/family/babies&track_action=/Owner/ViewActions/FullAlbum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

multumesc alina, dar nustiu daca le merit ca de lasat de tot nu cred ca....nu am asa sange in.... caci motive sunt: cand ma plictisesc sau n-am ce face trag cate una... unul se abtine se abtine da daca motivatiile nu sunt asa puternice...eu ma amagesc ca fum. "mai incolo", mai incolo zic: mai incolo si "mai incolo" s-ar putea sa uit si de multe ori se intampla sa uit! doar asa sa scap altfel... dar nu zic niciodata "gata"! asta e greu si dur; caci daca zic "gata", fumez de sparg caci atunci "asta si gata" si asa ajung la multe....

STEFANIA13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_ms spune:

Fetelor bine v-am regasit,am lipsit pt.cateve zile de pe forum,am fost plecata intr-o mini-vacanta dar sa revenim la subiect :
mi-am propus sa renunt,alaltaieri am fumat doar 4 tigari,si a fost o realizare,a insemnat ceva de la 10-15/zi la doar 4 si asta cu gandul ca a doua zi sa nu mai pun tigara in gura,dar credeti ca am putut ? pana pe la ora 13 n-am fumat deloc dar in jur de orele 14 primesc un telefon cu o veste nasoala,m-a apucat plansul,stresul si ca urmare m-am dus la magazin si mi-am luat un pachet de Kent ,de atunci fumez regulat,ca si inainte,10-15/zi ! Nu reusesc si stiu de ce,n-am vointa ! Sapt.aceasta,mai exact pe data de 18 am fost si la control,totul cat se poate de O.K,bebe perfect sanatos,la fel si eu ! L-am intrebat pe medic de placenta,ce parere are,daca e imbatranita...la care m-a intrebat "cate mai arzi pe zi ? " ...i-am raspuns :"destule"...n-a mai insistat sa-i dau nr.exact si mi-a raspuns la intrebare :" nu e imbatranita,e cum trebuie sa fie dar totusi sa nu ajungi la pachetul pe zi " ! Am aproape 27 de sapt. si n-am ambitie,inca nu m-am lasat de fumat si nici nu le-am redus ,constiinta ma macina zilnic,sper sa fie totul O.K ca altfel cred ca nu mi-as ierta-o niciodata ! Parca mi-e si rusine sa ma rog la D-zeu sa-mi dea un bebe sanatos atat timp cat eu nu fac nimic pt.asta !
P.S Fumez Kent White Gudron=1 mg,Nicotina=0.1 mg si Monoxid de carbon= 2 mg,din cate am inteles de la medic cel mai periculos e gudronul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol31 spune:

buna. mirela, ma bucur din suflet ce bebeul tau este ok. si eu am fost ieri la control si mi-a zis gine ca totul este ok. copilasul este in grafic, masuratorile corespund varstei sarcinii, dar ma intreb: oare poate sa vada la un simplu eco daca tigarile astea blestemate l-au afectat pe bebe intr-un fel sau altul???? la eco nu se vad decat contururile, caputul, manutele, picirusele, inimioara. oare din acest fel de aco si-ar da seama daca bebe ar avea vreo problema???? tu ce zici? ca si la mine controlul a iesit bine si mi-a zis ca totul e ok. iti dai seama ca mie mi-e rusine sa-i spun la gine cat fumez!!! imi e rusine sai spun dar nu-mi e rusine sa fumez!!! imi vine sa mor cat de lipsita de vointa pot sa fiu.
dar ce tigari fumezi? ca si eu am cautat cele mai slabe si am gasit pachetul acesta nou de la kent, mic si gri, nanotek care are gudron 1, nicotina 1, monoxid de carbon 1. altele mai slabe nu am gasit.
Ionela 28 sapt

Mergi la inceput

Buna Ionela.La eco se pot depista malformatiile la bebe,acum daca sunt sau nu datorate fumatului asta nu mai stiu dar cert este ca atunci cand mi-am intrebat medicul despre asta mi-a raspuns ca da,el stie ca sunt fumatoare,de la bun inceput,mi-a dat voie 2-3/zi si stie ca le si depasesc.Ceea ce este foarte clar pt.mine e faptul ca fumatul poate cauza o imbatranire prematura a placentei care poate cauza o nastere prematura si un bebe cu o greutate mai mica la nastere dar nici asta nu e o regula generala.Consultatia urmatoare o am programata pe 27 iulie cand ma voi duce la 4D si am speranta sa-l pot vedea pe bebe in toata splendoarea lui,eu am increderea ca totul va fi O.K,nu inseamna ca n-ar trebui sa facem eforturi ca sa reducem tigarile daca totul este O.K pana acum dar consider ca trebuie sa fim si optimiste,increzatoare ca vom naste usor si vom avea un bebe sanatos ! Trebuie,nu se poate astfel !

Mergi la inceput

nu se poate altfel ! am scris aiurea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ggaby spune:

salut fetelor,eu am aceeasi probl ca si voi din pacate...am 13 sapt si cu frica in san fumez cate 4-5 tigari chiar si 7 cateodata.La inceputul sarcinii am avut putine greturi si tot imi venea sa fumez cate o tigara dupa ce mancam sau dimineata la cafea decafeinata.Ma simt si eu vinovata si mi-e tare rusine dar numai voi ma puteti intelege...dar vreau sa va mai spun si altceva fara sa incurajez pe nimeni...sora mea a nascut acum 3 sapt un baietel de 3kg200g de toata frumusetea si multumim lui D-zeu sanatos! Ea a fumat pe toata perioada sarcinii si eu o certam mereu(pt ca pe atunci eu nu eram insarcinata)si cand spun ca fuma...credeti-ma ca tragea cate 10-15 tigari pe zi si nu slim(ca mine) malboro light!Copilul ei s-a nascut cu doua sapt mai tarziu de termen deci nici decum prematur. Acum alapteaza si fumeaza dar cate 5 tigari si cum am spus baietelul ei este frumos si sanatos! Nu vreau sa va incurajez la fumat eu cred ca trebuie oricum sa avem grija! Va pup si sa speram ca o sa fim la fel de norocoase ca si sora mea!
ggaby 13+

Mergi la inceput