Din nou despre fumat
Raspunsuri - Pagina 6

mirela_ms spune:
Bine ai venit in clubul mamicilor fumatoare ! La cat fumezi tu nu cred ca e cazul sa-ti faci chiar atatea griji,in schimb,la mine...e jale...fumez 10-15 tigari/zi ! sunt un dezastru,realizez si tot nu fac nimic in privinta asta ! Cel mai bine ar fi sa renuntam dar cuuum ? Si colac peste pupaza sotul meu are aproape 2 sapt.de cand a renuntat la fumat !!! si eu,eu NIMIC ! Sunt absolut de condamnat ! Si pe cand imi propun sa ma las sau macar sa le reduc parca atunci poftesc mai mult,iar cand ma mai plang la unu si la altul si-mi fac mustraride constiinta tocmai atunci mi se dau exemple negative,mamici care au fumat si copii sunt O.K !!! Chiar si una din prietenele mele a fumat pe tot parcursul sarcinii si a fumat nu gluma,uneori pachetul la zi si acum are o fetita care luna aceasta face 2 anisori si e sanatoasa tun ! Alta cunostinta,o femeie la 50 de ani imi spune ca a fumat pe toata perioada sarcinii cu ambii copii si nu asa oricum ci ca un turc,iar pe vremea respectiva nu existau tigari light ci Carpati si BT si ambii copii sunt sanatosi,fata deja are un bebeu de 3 luni iar baiatul ei urmeaza sa fie fericitul tatic al unei fetite exact luna aceasta,ambii copii ai ei sunt perfect sanatosi si nu au avut nici un fel de pb.de sanatate si ambii sunt maaari...cat un munte ! Offf...viciul asta,greu de renuntat dar nu imposibil,cred ca e nevoie doar de vointa,de ambitie si mie bag de sama ca imi lipseste cu desavarsire ! Mi si rusine si tot n-am facut inca nimic,macar din trim. III de sarcina daca as renunta si tot ar fi ceva !

slimatei spune:
oricum ar fi ca fumez 2 ca fumezi 9 tot fumat se numeste...
acum nu le-am rarit din contra ajung la 3 si chiar la 6 mi-e ciuda pe mine ma incurajeaza si pe mine alte femei care zic:eu nici nu am simtit ca sunt gravida am dus o viata normala...si tot asa
dar constiinta imi zice ele au avut noroc daca se intampla ceva si te vei cai toata viata... ce e mai rau e ca reusesc sa-i inchid gura constiintei si sa spun :ei da poate nu o fi nimic si totul va fi ok! blestemata tigara!!!
si mai imi zic decat sa inhalez fumul celorlalti din jur ca este aproape inevitabil.... sotul meu s-a inrait si el cu tigarile fumeaza cel putin 2 tigari in camera cu mine si de multe ori nu imi este pofta nu pt. pofta ci mi-e ciuda ca-i inghit fumul fara ca eu sa fumez...
stefania12+

nikol31 spune:
Buna. Eu sunt Ionela. Din pacate voi utiliza adresa unei prietene, pentru ca nu stiu din ce motiv nu am reusit sa-mi fac cont pe desprecopii. Am incercat de mai multe ori cu alte nume si nici un raspuns.
Mirela, in sfarsit am gasit pe cineva care ar putea sa ma inteleaga. si eu sunt tot in situatia ta. De la inceputul sarcinii imi tot propun ca de maine ma las de fumat , dar parca cu cat imi impun acest lucru mai tare, cu atat pofta de tigara este mai mare!!! Efectiv, nu ma pot abtine. Am trecut de la Kent, din care fumam mai mult de 1 pachet jumatate pe zi inainte de sarcina, la Virginia Slims Ultralight, dar fumez mult si din acestea cu toate ca sunt cele mai slabe. Ajung lejer pe zi la 10, 15 tigari. Ma tot consolez ca acestea fiind mai slabe, ar insemna cam 7-8 tigari normale. dar oare chiar asa sa fie???? Nu stiu cum sa fac macar sa le reduc. Mai am doar cateva zile si intru in cel de-al III-a trimestru de sarcina si nu pot sa renunt la tigari. si mi-am propus ca nu voi mai fuma. dar cum sa reusesc sa le las de tot, daca nu sunt in stare macar sa le reduc??? La controale mi se spune ca bebe este dezvoltat normal, masuratorile corespund excat varstei sarcinii, dar mi-e teama de alte probleme, malformatii, probleme respiratorii, retard mintal, moarte subita etc ceea ce am tot citit pe net ca pot sa fie cauze ale fumatului. si cu toate acestea nu reusesc sa le reduc macar. Tot ma consolez cu gandul ca si alte femei au fumat si au bebei sanatosi tun. Mai zilele trecute am fost in vizita la cineva care mia- spus ca a fumat pe toata perioada sarcinii si fuma mult si are un baiat de 19 ani acum frumos si inteligent foc. dar oare sa fiu si eu atat de norocoasa????
Ti-am scris in speranta ca vom reusi sa ne sugestionam una pe alta si sa ne dam forta sa renuntam la acest viciu!!!
astept cu nerabdare sa-mi scrii
Ionela 27 sapt

slimatei spune:
buna ionela !nu sunt mirela dupa cum vezi, dar sa stii ca chiar daca eu am un pic de forta mai mult asta nu inseamna ca nu am aceleasi temeri ca si ale tale sau din contra cred ca sunt m. mai exagerata deoarece reusesc sa m-a abtinun pic; exact cum spui tu imi zic mereu gata si eu incep mai tare, am mai scris ca ma incurajeaza mult si celelalte mamici fumatoare care au zi "bineinteles ca le-am redus un pic ,(nustiu ce vos sa spuna cu un pic)dar uite ce copilas destept si sanatos am!" eu ce sa fac?
De ex:acum am o apasare jos si nustiu de ce cred ca se mareste uterul, dar pana acum nu am mai simtit asa ceva; ce sa fie oare? si ma mustra constiinta da daca e de la tigari?
stefania12+

MIKUTA4 spune:
BUNA fetelor hai ca vin si eu cu varianta mea,eu am fumat timp de 15 ani,dar fumat de ala inrait,inainte sa ramin insarcinata ca sa am copilul asta mam chinuit si rugat timp de 4 ani,intr-o buna zi am facut o promisiune "daca ramin insarcinata nu mai fumez"am zis eu,cind am facut testul si am vazut ca Dumnezeu si Maica Domnului mia ajutat sa ramin insarcinata nici ca nu am mai pus tigara in gura.As fi prea ipocrita sa spun ca doar datorita mie am reusit ci un pic ma ajutat si asta mic,ca imi era rau,iar ca acum ca stau bine si nu mai am greturi am citeodata pofta sa imi aprind o tigara si la mine in casa fumeaza sotul si prieteni de fata cu mine dar parca zic daca am rezistat atit de ce nu as face-o in continuare.Da este foarte adevarat ca au fost cazuri fericite cind sau nascut copii sanatosii chiar daca sa fumat,dar din pacate (si nu va doresc,din contra copilasi sanatosi sa va dea Dumnezeu si fara probleme va doresc din suflet)sau nascut si copii cu probleme.Acum depinde de fiecare persoana.Eu va doresc numai bine si multa sanatate voua si ingerasilor vostri din burtica.
Mirela 14+ si speram sa ramina
MATTEO
DARUL DE LA DUMNEZEU

Miillyy spune:
Eu cred ca toate fumatoarele sunt constiente de riscuri...Cele care au scris la acest subiect cu atat mai mult.
Eu va spun ceva despre mine: m-am lasat (si nu a fost deloc usor) deoarece nu suportam gandul sa ii fac rau copilului meu (de altfel eu am deschis topicul in sperantza de a gasi sprijin la celelalte mamici in aceeasi situatie)
Credeti-ma : SE POATE! Daca eu m-am lasat de fumat .... atunci oricine o poate face!Ideea este sa ai puterea sa spui gata!... Si sa astepti cu "rabdare" o saptamana pana trec sevrajele "cele mari". Dupa aceea ... e mult, mult mai usor!
Va doresc sarcini cat mai usoare si copii sanatosi tun!
M. 34+ babyboy

nikol31 spune:
fetelor, am descoperit niste tigari Kent un pachet mic si gri, slim, o tigara este cam jumatate cat este una virginia slims, si are gudron 1, nicotina 1, monoxid de carbon 1 pe cand virginia care erau pana acum cele mai slabe aveau cam 4. nu stiu in ce masura ar trebui sa ma incalzeazca treaba asta, ideal ar fi sa nu fumam deloc, dar cred ca este un inceput daca am fuma dinastea si nu mai multe ca si inainte. nu va incurajez sa fumati, Doamne fereste, dar pentru cele care nu au vointa , asa ca mine, poate le ajuta si cu timpul sa le lasam de tot.
eu ma tot impulsionez sa le las sau macar sa le reduc, dar cu cat imi impun treaba asta mai tare parca imi vine sa fumez tot mai mult. e adevarat ca si plictiseala isi spune cuvantul si sa va explic de ce: lucrez la o firma de organizari evenimente si pana acum vreo 6 luni treaba mergea ca pe roate. insa acum nu mai avem mai nimic de lucru. eram 4 colege si am ramas de jumatate de an eu singura. incep programul la ora 10 dimineata si sunt singura toata ziua pana la 19. chiar nu am nimic de facut. m-am plictisit de solitaire, de explorer, nu mai stiu cum sa-mi umplu timpul. e cumplit. eu cred ca firma se va desfiinta, dar nu stiu cand . de cateva luni stau pur si simplu si ma uit pe net. ma plictisesc ingrozitor. cred ca si asta ma face sa-mi trebuiasca tot mai mult tigara, lipsa de activitate si statul intr-un loc atat de mult timp fara sa fac nimic. de platit ma plateste in continuare dar plictiseala e mare. daca as avea de lucru ar scadea sunt convinsa si numarul de tigari pe zi. voi ce credeti? este un motiv sau incerc eu sa-mi gasesc scuze? ma simt atat de vinovata!!!!
voi cum mai stai cu tigarile? de care fumati? si cate pe zi??? va rog sinceritate, ca nu arunca nimeni cu pietre aici, sne-am intalnit aici ca sa ne sustinem!!!
Ionela 27 sapt

Alina922 spune:
Si eu am avut aceeasi problema in timpul sarcinii. Fumam destul de mult si, desi trecusem pe super lights, tot nicotina si gudron bagam in mine. Am incercat sa le reduc, si am si reusit o perioada, dupa care, datorita nervilor zilnici (am o bunica alcoolica si cu Altzheimer), am inceput iar sa ajung la vreo 15 pe zi.
Ideea e ca mie mi-a spus doctorita ca nu e cea mai buna idee sa te lasi de fumat in timpul sarcinii, deoarece detoxifierea organismului nu e prea buna pentru bb. Ideal este sa renunti la tigari cu macar doua luni inainte de a ramane gravida. Oricum, trebuie reduse cat de mult posibil in timpul sarcinii.
Celor care s-au lasat, multe felicitari. Trebuie multa vointa si tarie de caracter. Se pare ca mie mi-au lipsit ambele....

nikol31 spune:
Alina, in urma mesajului tau am tras concluzia ca tu ai nascut deja. sau ma insel? daca am inteles eu bine, te rog sa-mi spui daca ai fumnat toata sarcina asa de mult, ca acolo ajung si eu cu numarul de tigari, si cum este bebeul tau? este ok? ca pe mine asta ma sperie cel mai tare.
nu am ambitie deloc si ma simt atat de vinovata!!!! ma urasc, dar nu ma pot abtine.
Ionela 27 sapt

Alina922 spune:
Nikol, am nascut acum mai bine de 3 luni (mai exact, pe 4 martie, la acceasi ora cu cutremurul din '77). Juniorul meu e sanatos, sa nu-i fie deochi.
Mie medicul mi-a zis ca il pot naste cu o greutate mai mica decat cea normala...si a fost tare mic, doar 3,500 kg, iar acum are 7,300. Un alt posibil efect poate fi astmul bronsic (doamne-fereste), dar asta apare din primele luni, si la noi nu e cazul.
Acum, ce sa zic...la mine e bine, dar sunt convinsa ca exista cazuri unde copiii au fost afectati. Dar, repet, daca esti fumatoare "inraita", nu e bine sa le lasi deodata, cel putin nu acum. (eu asa am fost sfatuita, nu de un medic, ci de doi, asa ca sa nu sariti cu gura pe mine ). Incearca totusi sa le reduci, e bine si pentru moralul tau si pentru sanatatea piticului din burtica.
Multa sanatate, putere si vointa!