Bebei cu alergii (4)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

Sheba a mai avut cineva nedumerirea asta ....parca Pepsi(mi-e lene sa citesc din urma) si Ramona i-a raspuns ....citeste mai jos.
incearca sa-i dai cu moderatie produse lactate si vezi ce se intimpla .Dar cu mare grija ,vezi ce am patit eu dupa doi ani .bafta!

Ingrid amore di mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by gama

BUna ziua tuturor.
Mastasika, multumesc de intrebare, pai pana nasc mai am o vesnicie, si nici prea bine nu ma simt, dar "ma tine in viata"faptul ca bb este fata !!!!!termenul este 8 decembrie, am o burta deja imensa, noaptea nu mai am nici o pozitie comoda......in fine, vor trece toate, sa fie sanatosi!
Cat despre alergii, toata vara MAtei a fost plin de bube, dar am constatat totusi ca nu sunt alimentare de ac.data......l-au vz de fiec data dr., concluzia lor, asta dupa ce le sugeram eu totusi o concluzie ca sa nu plec la fel cum am venit, este ca sunt reactii alergice la muscaturi de insecte!!!!!Si gata, simpla explicatie si-au scapat, cert este canu l-am putut feri, mai ales ziua cand seduce in parc....asa ca am avut bube mai tot timpul!!!!Dar m-am obisnuit deja, cunosc cand apar, cunosc tratament
Va doresc numia bine, si mai ales sanatate copilasilor.

Magda si Matei(2.aug2004)

Welcome! Ma gindeam cum te mai simti, imi pare rau ca ti-e greu. E mare bebe, ce zice dr. de burtica supersize? Sigur e numai unul?
Matei e mai bine daca a trecut vara si au disparut insectele?
E greu cind te apropii de termen, ai grija de tine.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by eryteea

Sint demoralizata complet.
Ma gindeam ca dupa doi ani de dieta stricta pate s-a mai schimbat ceva.
Ieri i-am facut la prinz pireu cu prosciuto si in loc de lapte de orez i-am pus o lingura de lapte normal .Nici macar nu a mincat tot ,numai jumatate si dupa 10 minute a inceput sa stranute foarte mult si-i curgea nasul ,cind a terminat de stranutat am observat un pic ca avea ochii rosii in partea superioara,la pleoape si putin umflati si mai avea si urechile foarte rosii.I-a trecut totul de la sine .Am sperat ca poate s-a mai ameliorat, dar dupa reactia de ieri nu mai cred nimic.Nici nu-mi mai vine sa-i mai fac nici un test.Oare ma indrept spre astm?Precisez ca nu i-au aparut nici un fel de bubite ci a avut doar reactia care am descris-o mai sus.
Ce sa cred ?
Numai bine la toti.

Ingrid amore di mama

Imi pare rau. A fost o reactie serioasa. Pe de alta parte Ingrid e micuta inca, alergia la lapte mai are timp sa treaca.
Nu te gindi la astm. Ai ferit-o foarte bine pina acum de alergeni, ca dovada ca ii merge bine, nu se imbolnaveste mai des decit un copil fara alergii.
Asa cum spui, poate ca nu are rost sa-i mai faci testul de alergie. Asteapta macar inca vreo sase luni, deocamdata ai vazut clar ca alergia e inca prezenta. Nu te demoraliza, ai vazut ca mai sint exemple de copii care au fost alergici la lapte si in timp le-a trecut. La unii dureaza mai mult.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sheba

Dragele mele,
Revin cu vesti bune pe hirtie dar contrazise in practica,deci sint ca magarul in ceata.
Erytea,imi pare tare rau pentru incercarea nereusita cu laptele;e tare grea asteptarea asta pina om razbi cu alergia.
Sa va fac un update: primul test Panel4 cu alergie depistata la cazeina,fiind ok la soia, bem de 8 luni soia.Facem inca un Panel4+ige total+ige specific la laptele de vaca.Surprise: panel4 curat ca lacrima,ige total in limite absolut normale.Astept si ige la lapte de vaca, iese <0.35, deci ok (val normala <0.35). Sa inteleg eu ca nu mai e alergic si sa-i dau bice cu laptele de vaca,progresiv bineinteles?Sau cum ziceati, chiar se poate ca el evitind alergenul 8 luni de zile, analizele sa arate fals ca nu mai e alergic si el totusi sa fie?Pe diverse site-uri am citit ca pt a vedea daca alergia a disparut se pot retesta copiii la un interval de 6-12 luni, ceea ce inseamna ca rezultatele ar trebui sa fie valide,nu?
Iertare pentru tot felul de variante dar chiar nu mai stiu ce sa mai cred;am ajuns ca si atunci cind ceva e ok sa mi se para suspec...uf.
Va pupacesc pe voi si sa treaca bubitele.

Sheba, vestile sint bune. Poate ca singura alergie a copilului a fost la lapte, de aici IgE total bun. Laptele mai contine niste proteine, care si ele pot fi vinovate in alergii. Poate ca de aia cazeina a iesit bine, dar per total la lapte e totusi la limita.
Daca tu stii ca nu sint probleme (in sensul ca nu face soc anafilactic de la un pic de lapte) poti incerca sa-i dai si vezi reactia. Datorita acelui 35 eu as mai astepta. Oricum, sinteti pe drumul cel bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Avem si noi rezultatele la igE total: 22.3 fata de 7.6 normal (valorile normale depind de reactiv, asa mi s-a spus), in fine e alergiv la ceva dar nu stim la ce.

Azi vom vb mai deltaliat cu dr, in prima faza banuieste laptele de vaca, trebuie sa-i dau formula HA, poate ma ajutati voi de unde si ce produse HA gasesc in tara, ma refer la lapte, detergent, etc.

Trebuie sa facem si testele specifice, la noi in Iasi se sta prost cu alergologia, desi e mare centru universitar... in fine o sa ma interesez unde se fac si asta e urmatorul pas.

Pana una alta tre sa fac si eu munca de chinez sa descopar alergenul.

Va pup si mai vb!

*****************************************Mirabela, mamik de pitik www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasika spune:

quote:
Originally posted by gama

de la Natasika am trecut la MAstasika......promitator,nu????

Magda si Matei(2.aug2004)

M-ai facut sa rad. Ma bucur foarte mult ca ai reusit sa raspunzi, nu face nimic ca mi-ai pocit putintel numele. Hai ca nu mai e chiar asa mult pana in decembrie...si o sa ai si o minunatie de fetita. Felicitari! Poate ca acum, ca vine frigul si dispar insectele cu probleme, o sa fie si Matei fara bubite.

Multa sanatate iti doresc tie si puiutilor tai si sa ne auzim cu bine!

P.S.: poate ne arati si noua vreo poza cu burtica mare...

Mamica fericita a doua minuni: Anastasia (29.11.2003) si Stefan (21.04.2005)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sheba

Dragele mele,
Revin cu vesti bune pe hirtie dar contrazise in practica,deci sint ca magarul in ceata.
Erytea,imi pare tare rau pentru incercarea nereusita cu laptele;e tare grea asteptarea asta pina om razbi cu alergia.
Sa va fac un update: primul test Panel4 cu alergie depistata la cazeina,fiind ok la soia, bem de 8 luni soia.Facem inca un Panel4+ige total+ige specific la laptele de vaca.Surprise: panel4 curat ca lacrima,ige total in limite absolut normale.Astept si ige la lapte de vaca, iese <0.35, deci ok (val normala <0.35). Sa inteleg eu ca nu mai e alergic si sa-i dau bice cu laptele de vaca,progresiv bineinteles?Sau cum ziceati, chiar se poate ca el evitind alergenul 8 luni de zile, analizele sa arate fals ca nu mai e alergic si el totusi sa fie?Pe diverse site-uri am citit ca pt a vedea daca alergia a disparut se pot retesta copiii la un interval de 6-12 luni, ceea ce inseamna ca rezultatele ar trebui sa fie valide,nu?
Iertare pentru tot felul de variante dar chiar nu mai stiu ce sa mai cred;am ajuns ca si atunci cind ceva e ok sa mi se para suspec...uf.
Va pupacesc pe voi si sa treaca bubitele.

Cred ca retestarea se referea mai degraba la reintroducerea alimentului problema si urmarirea simptomelor. In momentul in care alimentul alergen (in cazul tau laptele) nu mai este consumat timp de 8 luni, valoarea anticorpilor IgE scade, parand ca problema a disparut. Analizele pentru IgE se fac dupa ce copilul a consumat o perioada alimentul respectiv. Ceea ce poti sa faci tu acum, asa cum zicea si Ramona, este sa reintroduci treptat laptele si sa urmaresti simptomele. Sper ca am fost destul de explicita. Daca mai ai nelamuriri iti raspund cu placere....din experienta

Multa sanatate!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mirabelac

Avem si noi rezultatele la igE total: 22.3 fata de 7.6 normal (valorile normale depind de reactiv, asa mi s-a spus), in fine e alergiv la ceva dar nu stim la ce.

Azi vom vb mai deltaliat cu dr, in prima faza banuieste laptele de vaca, trebuie sa-i dau formula HA, poate ma ajutati voi de unde si ce produse HA gasesc in tara, ma refer la lapte, detergent, etc.

Trebuie sa facem si testele specifice, la noi in Iasi se sta prost cu alergologia, desi e mare centru universitar... in fine o sa ma interesez unde se fac si asta e urmatorul pas.

Pana una alta tre sa fac si eu munca de chinez sa descopar alergenul.

Va pup si mai vb!

*****************************************Mirabela, mamik de pitik www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)

Daca intradevar alergia este la lapte (vei afla dupa analizele IgE specifice), laptele HA nu o va ajuta. Acesta se da copiilor cu risc de alergii, nu si daca e deja alergic...scrie chestia asta si pe cutie si totusi multi doctori continua sa-l recomande copiilor alergici...in fine, asta-i alta discutie!

Daca iti va fi confirmata alergia la lapte sfatul meu este sa-i elimini toate produsele lactate din alimentatie, iar laptele sa-l inlocuieste cu cel de soia (daca nu-i alergica si la soia) sau cu cel de orez. Oricum formula HA (hipoalergenica) nu-i o alegere potrivita pentru un copil deja alergic la proteina din laptele de vaca.

Mergi la inceput

Mirabelac, chiar ma gindeam la voi, daca ati primit rezultatele. Nu sint incurajatoare, din pacate.
M-as gindi in primul rind la alergiile alimentare, sint cele mai des intilnite la copilul mic (lapte, ou etc.)
Daca nu ai posibilitatea sa testezi cit de curind, incepe prin a elimina alimentele astea din meniul copilului. Fetele din RO iti pot recomanda produse potrivite pentru copiii alergici, s-a mai scris daca te uiti in urma.
Dupa citeva saptamini reintroduci pe rind alimentele care crezi ca ar putea fi vinovate de reactia alergica (cam in ritm de un aliment pe saptamina) si esti atenta la simptome. Foarte atenta, la unii copii reactiile apar dupa citeva zile, si initial nu sint foarte evidente.
Imi pare rau ca testele au iesit asa, pe de alta parte sinteti pe drumul bun, descoperiti care e problema si va puteti ocupa de ea.

Nastasika, ai tai copii cum mai sint?

Am vazut ca a scris o fata la subiectul DA ca dr. i-a recomandat Acidophilus si copilul merge mult mai bine. Asta citisem si eu mai demult, am mai scris la un moment dat. Se pare ca ajutind digestia se mai rezolva si din alergiile astea. Merita incercat, mai ales pentru copiii care fiind alergici la lactate nu primesc iaurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Fetelor va astept la un subiect nou : Aici

Poze noi cu noi;
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput