Bebei cu alergii (4)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Am fost la alergolog, ne-a facut analizele lgE total, inca nu sunt gata, pe marti daca o sa aflam ceva. A vrut sa-mi faca testul cutanat pt proteina laptelui de vaca dar mi-a spus ca nu a mai facut niciodata la bebei asa de mici si am renuntat, a zis sa asteptam sa vedem ce iese la analize si mai vedem apoi. Voi la ce varste a bebeilor ati facut testele cutanate?

Mi-a mai zis ca daca iese nasol lgE total vom face si cel specific, imi poate spune exact la ce e alergic???

Pana una alta i-am scos portocala, altceva cu potential alergen nu mai papa decat laptele de vaca, deocamdata nu mi-a zis sa renunt la el.

O sa scot si covorul din camera, desi il aspiram des tot mai retine praf. Ii clatesc bine rufele, nu stiu altceva de as mai putea face deocamdata, baia o facem fara cosmetice, doar cu ceai de galbenele.

*****************************************Mirabela, mamik de pitik www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheba spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri!Andrei are 1 an si 7 luni.
Stiti de ce am pus la indoiala explicatia?Deoarece data trecuta a iesit alergic si la peanuts ori el asa ceva nu a mincat,deci testul de alergie nu ar trebui sa tina cont de prezenta in organism, la momentul recoltarii, a alergenului respeciv.De asemenea, data trecuta alergoloaga,vazind ca tot cf Panel4 la soia a iesi bine, l-am trecut pe lapte de soia, valoare verificata caci l-a tolerat f bine. Daca acum i-ar fi iesit IGe totale m-as fi gindit ca e ceva in neregula cu valorile 0 la ceilalti alergeni.Mai astept rezultatul la IGe specific pentru laptele de vaca, din pacate cele pt lapte UHT si lapte praf nu au fost bifate.Daca iese alergic la cel de lapte de vaca trebuie sa fie alergic si la celelalte,banuiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mirabelac, sper sa iasa bine IgE total. Din cite spui tu ca ai eliminat cam toate cele cred ca laptele ramine ultimul suspect.

Sheba, cind mai intra Eryteea explica ea. Mi se pare ca si Ingrid a avut IgE marit la peanuts, desi nu primise asa ceva.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Scuzati-mi intrebarile de incepator, ce-mi poate spune lgE total, cel specific am inteles. Am mai cautat pe net si n-am gasit mare lucru despre asta.

Multumesc anticipat pt. raspunsuri!

*****************************************Mirabela, mamik de pitik www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

IgE total arata ca persoana testata este alergica, fara sa specifice la ce anume. Deci daca la testul asta ies valori mari, se pot face altele pentru a stabili cauza alergiilor.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

Explic cu placere dar nu stiu ce inseamna "peanuts".
Mirabelac eu am facut testele cutanate prima data cind avea Ingrid trei luni si au iesit cit de cit, dar pina nu am facut igE specific ,nu am rezolvat problema .Ptr ca a trebuit sa elimin din dieta mea (pe atunci inca alaptam) pina si biscuitii care contineau lapte .Eu am eliminat si carnea de vita care dupa spusele alergologului,se incrucisa cu laptele si la fel carnea de pui care se incrucisa cu oul.Eu ajunsesem sa maninc doar legume .Vorba Ramonei ,ca o citez din nou este totul o munca de chinez batrin sa afli la ce ste alergic copilul indiferent de rezultatele analizelor .
Natasika ,pisicuta si matei

Ingrid amore di mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gama spune:

BUna ziua tuturor.
Mastasika, multumesc de intrebare, pai pana nasc mai am o vesnicie, si nici prea bine nu ma simt, dar "ma tine in viata"faptul ca bb este fata !!!!!termenul este 8 decembrie, am o burta deja imensa, noaptea nu mai am nici o pozitie comoda......in fine, vor trece toate, sa fie sanatosi!
Cat despre alergii, toata vara MAtei a fost plin de bube, dar am constatat totusi ca nu sunt alimentare de ac.data......l-au vz de fiec data dr., concluzia lor, asta dupa ce le sugeram eu totusi o concluzie ca sa nu plec la fel cum am venit, este ca sunt reactii alergice la muscaturi de insecte!!!!!Si gata, simpla explicatie si-au scapat, cert este canu l-am putut feri, mai ales ziua cand seduce in parc....asa ca am avut bube mai tot timpul!!!!Dar m-am obisnuit deja, cunosc cand apar, cunosc tratament
Va doresc numia bine, si mai ales sanatate copilasilor.

si Matei(2.aug2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gama spune:

de la Natasika am trecut la MAstasika......promitator,nu????

si Matei(2.aug2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

Sint demoralizata complet.
Ma gindeam ca dupa doi ani de dieta stricta pate s-a mai schimbat ceva.
Ieri i-am facut la prinz pireu cu prosciuto si in loc de lapte de orez i-am pus o lingura de lapte normal .Nici macar nu a mincat tot ,numai jumatate si dupa 10 minute a inceput sa stranute foarte mult si-i curgea nasul ,cind a terminat de stranutat am observat un pic ca avea ochii rosii in partea superioara,la pleoape si putin umflati si mai avea si urechile foarte rosii.I-a trecut totul de la sine .Am sperat ca poate s-a mai ameliorat, dar dupa reactia de ieri nu mai cred nimic.Nici nu-mi mai vine sa-i mai fac nici un test.Oare ma indrept spre astm?Precisez ca nu i-au aparut nici un fel de bubite ci a avut doar reactia care am descris-o mai sus.
Ce sa cred ?
Numai bine la toti.

Ingrid amore di mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheba spune:

Dragele mele,
Revin cu vesti bune pe hirtie dar contrazise in practica,deci sint ca magarul in ceata.
Erytea,imi pare tare rau pentru incercarea nereusita cu laptele;e tare grea asteptarea asta pina om razbi cu alergia.
Sa va fac un update: primul test Panel4 cu alergie depistata la cazeina,fiind ok la soia, bem de 8 luni soia.Facem inca un Panel4+ige total+ige specific la laptele de vaca.Surprise: panel4 curat ca lacrima,ige total in limite absolut normale.Astept si ige la lapte de vaca, iese <0.35, deci ok (val normala <0.35). Sa inteleg eu ca nu mai e alergic si sa-i dau bice cu laptele de vaca,progresiv bineinteles?Sau cum ziceati, chiar se poate ca el evitind alergenul 8 luni de zile, analizele sa arate fals ca nu mai e alergic si el totusi sa fie?Pe diverse site-uri am citit ca pt a vedea daca alergia a disparut se pot retesta copiii la un interval de 6-12 luni, ceea ce inseamna ca rezultatele ar trebui sa fie valide,nu?
Iertare pentru tot felul de variante dar chiar nu mai stiu ce sa mai cred;am ajuns ca si atunci cind ceva e ok sa mi se para suspec...uf.
Va pupacesc pe voi si sa treaca bubitele.

Mergi la inceput