Dragalasi poznasi de ian-febr 2004 (92)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Bine v-am regasit! M-am intors de duminica noapte, insa nu am internet acasa (acum iar sunt pe zapp, care e pe terminate). Sunt ok, a fost o calatorie de vis, o sa va povestesc mai incolo. Vorba mamei, parca e o luna de miere, dar cam nepotrivita cu ditamai burtoiul. BB Andrei este ok, sotul meu zicea ca ar trebui sa ii zicem Marco Polo pana la urma.

Alex e bine, exudatul a iesit negativ, este vesela si dulce si mor dupa ea. Mi-a fost asa de dor de ea. I-am luat tone de haine si jucarii si ieri am avut zi dedicata pentru ea. De azi cica trebuie sa invat pentru examenul de duminica.

Revin cu povestiri si pozici ceva mai incolo, cand vin nesimtititii astia sa repare interentul prin cablu.

Helen, ma bucur sa citesc vesti de la voi. Cosmin este mult mai dezvoltat decat Alex, care are 97 de cm si 14 kg. Asa ca stai linistita. Cu scaunul de masina te inteleg, eu am mari scandaluri cu bunicii. Cu ei nu sta deloc nici in scaun, nici in centura si nici in brate. Cu mine sta in scaun fara sa comenteze iar cu tati sta cu centura. Trebuie sa insisti zic eu si sa perseverezi sa se invete cu centura. Zau daca stiu cum ai curaj sa il stii foindu-se acolo. Eu am pus o frana de a zburat Alex din bratele mamei, nici nu imi imaginez cum era sa nu fi fost cu nimeni in spate.

Vic, bine ca Sebi nu a insistat mai mult cu locul exact pe unde intra BB. La noi nu s-a ajuns asa departe, noi am luat-o cu DD si cu iubirea lui mami si a lui tati. Acum evident ca vrea si ea un tati, numai ca nu intelege ca trebie sa fie altul decat al ei.

Anca, felicitari pentru serbarea lui Matei. Alex va chiuli anul asta.

Adina, ce mai faceti? Ce bine ca Vivi nu a suferit de la varicela. Gata perioada contagioasa? Poate ne si vedem. Eu nu ma stresez de Alex, ca ea e vaccinata de 2 ani, ci de mine.

Pupici.

Rox 26+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Roxana, bine v-ati intors sanatosi! Ma bucur ca v-ati simtit minunat si ca Alex e bine!
Am scris ieri un mesaj destul de lung (despre centura de siguranta, serbarea ratata si altele), dar l-am pierdut si n-am mai avut rabdare sa revin, asa ca trec peste.
Sebica.... a intrebat mai pe seara... si totusi unde-i gaurica aia speciala?, dar spre norocul meu, chiar atunci intra ta-su pe usa si i-a captat imediat atentia (este innebunit dupa ta-su!)... si-a uitat de lamuriri... Da', sincer, cred ca tre' sa fiu pregatita, ca ma astept sa-si aduca aminte mai devreme sau mai tarziu.
Probabil ca, intr-un fel, e si vina mea, ca de curand i-am cumparat o enciclopedie (pt minim 4 ani) despre corpul uman... si a fost atat de incantat... de poze si explicatii... despre sistemul digestiv, circulatia sangelui, cum se numesc oasele, etc.... incat... practic eu inteleg de unde i-a venit ideea ca bebele tre' sa fi intrat el pe undeva in burta...

Azi dimineata, am fost cu el pana la piata si cand ne-am intors, am gasit un pisoi amarat. Lasand la o parte ca a vrut sa-l mangaie si pt ca nu i-am dat voie, a vorbit asa frumos cu pisoiul (probabil sa ma induioseze pe mine), imi zice:
"Mami, daca am avea niste bucati de lemne, am putea sa-i facem o casuta la pisoi, ca uite, saracu', n-are unde sa se ascunda si vine caldura si-l bate soarele in cap!!!!"
...Ma rog, discutia a continuat ca de obicei, dar m-a surprins ideea cu lemnele pt casuta, recunosc cu mandrie ca "i se-nvart bine rotitele" si este... inventiv.

Va pup!

7+ Mami de Sebi (04.02.2004)

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Adina, multumesc inca o data ptr. explicatiile amanuntite .
Roxana, bine ai revenit ! Ma bucur sa te vad optimista si vesela !!

Noi serbarea la gradi o avem pe 24 iunie. Or sa fie albinute , are o poezie din domeniu.

Intrebare : ai vostri copilasi se joaca singuri cand sunt acasa? Albert NU. Trebuie sa se joace cineva cu el, sau sa stea in picioarele nostre non -stop. Nu sta singur decat f. putin, se bazaie sa ne jucam noi cu el, singur mai deloc. Doar daca se joaca cu lucruri mai interesante :surubelinita electrica, scule, sa faca mancare - amesteca o mie de produse intr-un castron , dat toate astea sa fie adevarate nu de jucarie. Jucariile nu il intereseaza mai deloc.
Ma deranjeaza ca nu pot sa fac mai nimci acasa, ca el vrea toata atentia. Il inteleg si pe el, ca pleaca de dimineata si mai vine la 6 si atunci sta fara noi...dar...vad ca unii copii sunt mai independenti. Nici afara nu se departeaza de mine, in parc trebuie sa stau dupa el. Poate o fi si vina mea ca l-am invatat asa ...nu stiu daca l-am invatat eu sau asa e el....ai vostri cum sunt??

Sa facem ceva pentru Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Roxana, nu ii permit sa se fatzaie decat pana pot sa opresc sa il pun la loc in centuira dar e un chin ca ne tot certam si amenintari si stres... dar vad ca de cat l-am dat jos si m-am prefacut ca il las acolo vad ca nu mai misca in centura. Dar asta asa oprin oras ca pe drum lung nu as avea curaj sa plec singura cu el, este si logic sa se plictiseasca....

Cu inaltimea si greutate chiar nu imi fac probleme, asta e, nu va fi grasut si gata, sanatos sa fie! In plus la varsta asta deja sunt semnificative diferentele de inaltime si greutate intre fetite si baieti... compartaiv cu fetitele de vartsta lui este mult mai inalt, nu mai gras dar semnifivctiv mai greu... bineientels ca sunt si exceptii...!

Mergi la inceput

Monica, Sebi se joaca singur, cu jucariile lui si nu numai, de multe ori!
Il si lasam sa faca diverse lucruri, "treaba", cand are chef... sa "spele" vase, "curete" geamurile pe interior (cu ferestrele inchise, desigur), sa "aspire/sa mature", etc...
Zice ca ma ajuta la treaba, ca sa iesim mai repede afara, impreuna...
Insa nu cred ca este meritul meu, ci mai degraba asa e felul lui de-a fi. Bine-nteles ca ne striga imediat ce nu-i iese ceva asa cum si-ar dori (sa construiasca diverse, sa-si alinieze masinutele, sa.... orice!), dar daca vede ca suntem ocupati cu altceva si nu-l putem ajuta pe moment, isi zice singur "cu rabdare, cu rabdare...." (asta eu l-am invatat) si de multe ori... e chiar bucuros ca izbuteste singurel si nu mai are nevoie de altcineva.
Daca am de rezolvat activitati casnice, rareori sta cuminte la TV, de cele mai multe ori e musai sa-l implic si pe el, sa-l las "sa ma ajute"....

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Matei nu prea sta singur sa se joace.
mai sta, dar rar si cite putin. ar trebui sa fie ceva foarte interesant (sau interzis)
si chiar daca sta si mestereste ceva din 2 in 2 minute trebuie sa-mi anunte ce realizari are, asa ca apare linga mine tot timpul.
daca are copii in preajma nu prea imi simte lipsa.
in rest ne jucam noi cu el. citeodata e nebunie in casa

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by buli

Matei nu prea sta singur sa se joace.
mai sta, dar rar si cite putin. ar trebui sa fie ceva foarte interesant (sau interzis)
si chiar daca sta si mestereste ceva din 2 in 2 minute trebuie sa-mi anunte ce realizari are, asa ca apare linga mine tot timpul.
daca are copii in preajma nu prea imi simte lipsa.
in rest ne jucam noi cu el. citeodata e nebunie in casa

si atunci e suspect de liniste in casa, nu-i asa....?!

Mergi la inceput

aaaaaa, am uitat sa adaug: atunci cand vorbesc eu la telefon (eventual cu sefu'), atunci are nevoie urgenta si disperata de mine..... (chiar daca pana a auzit telefonul, s-a jucat frumos in camera lui!).......

Babee, cum te mai simti? Ce-ti mai fac prichindeii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

quote:
Originally posted by mav

aaaaaa, am uitat sa adaug: atunci cand vorbesc eu la telefon (eventual cu sefu'), atunci are nevoie urgenta si disperata de mine.....

dadadada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Alex se mai joaca si singura, uneori si cate o ora intreaga. Insa nu neaparat ora in care as vrea eu. Cand are nevoie de atentie sau vede ca o acord altcuiva sau unei chestiuni de facut, atunci are nevoie de mine. Insa nu cred ca poti educa un copil in sensul asta, ci cred ca vine de la sine. Nici ea nu se juca asa pana de curand, acum insa e foarte creativa, vorbeste singura sau ma rog, cu prieteni imaginari (asa eram si eu ).

Rox 28+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput