Dragalasi poznasi de ian-febr 2004 (92)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Eu m-am speriat acum. M-a sunat mama unei colege de gradi a Alexandrei. Fetita ei are tot amigdalita pultacee, otita grava, este internata pe perfuzii, cu antibiotic pe branula. Febra f mare, complicatii. Este acelasi lucru. Vad ca e tare pacatos streptocucul, nu stiu ce sa mai zic.

Alex este ok, nici nu mai ia decat Zinnat si Nurofen de 3 ori pe zi ca antiinflamator mai mult. Nu ii mai dau nici Panadol si nici Novocalmin de 2 zile si nu au fost probleme. Dar eu stiu? Am devenit paranoica. In plus Alex se vaicareste ca este obosita. O fi boala, o fi medicamentatia?

Rox 26+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Roxana, sigur medicamentele ii dau starea asta. Albert doarme mai mult cand ia antibiotic, asta am observat.

Sa il ajutam pe Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Monica, Vivi e in stare perfecta, multumim de intrebare. Bubutele sunt ciudate (adica arata ca un cos, asa...hm, nu stiu ce sa zic, poate nici n-o fi varicela) - oricum, sunt pe trecute.

Vine in fiecare zi prietena ei si se joaca de la 12:00-18:00 (macar atat). Fac prapad in casa, zici ca a trecut taifunul, sera trebuie 2 ore sa stranga cineva tot - dar nu mai conteaza.

Eu m-am intors azi-noapte, da-mi fac bagajele de Salonic, in continuare sunt calare pe matura.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Adina, ce bine ca Vivi este ok, macar se simte bine. Eu mi-as fi facut griji daca se scarpina. Dar inteleg ca voi sunteti ok. Pupici, sanatate lui Vivi si drum bun tie.

Rox 26+

Mergi la inceput

Fost la doctor cu Alex. Nu mai are nimic in gat, nici alta problema. Continuam antibiotic pana duminica, luni refacem exudat. Daca iese pozitiv, va trebui sa ii dam inca o tura de penicilina. Dar am fost avertizata ca e posibil sa ramana purtatoare, ceea ce inseamna ca mai pot aparea infectii si complicatii de tip reumatism.

La o luna dupa inceputul bolii vom face si ASLO, daca este mare trebuie facut Moldamin. Daca este mare, fara un VSH marit sau alte semne de infectie in HLG, atunci nu e nevoie de injectie, este doar reactia dupa boala. Daca sunt si alte probleme, este nevoie de 1-2 Moldamin.

Vic, tu i-ai facut Moldamin? ASLO cat a iesit?

Rox 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Roxana... inca n-am facut ASLO... ca ne e groaza de o alta intepatura...
Dar o sa facem! Am retinut ce ai scris, multumesc!

Mami de Sebi (04.02.2004)

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Am citit si pe forum despre ASLO si nevoia de Moldamin, este foarte util pentru ca streptococul asta genereaza nu stiu ce substante care afecteaza articulatiile. Deci e bine sa fie facut. Mie mi-a explicat dr ca va iesi mare oricum, depinde insa cat de mare si cum se coreleaza cu alte analize.

Ceea ce uitasem sa iti spun si mi s-a parut mai ingrijorator, este ca daca ramane purtatoare si are recidive dese (gen 3-4 pe an) singura solutie este sa scoatem amigdalele.

Rox 26+

Mergi la inceput

Noi am scos deja amigdalele........ a fost foarte bine o luna dupa operatie, apoi a mers la gradi si uite ca iar avem probleme... si nu sunt chiar de neglijat...(Inainte de operatie avusese un streptococ de grup C, de care a si scapat, mai putin periculos decat asta de acum.... de grup A...)
Sa te mai informezi, sa te mai sfatuiesti si cu alti dr, sa te gandesti bine in legatura cu operatia la varsta asta!
...Sper sa nu fie cazul si la voi....

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Buna dimineata de 1 Iunie!!!!
La multi ani cu bucurii, tuturor copilasilor! Copilarie fericita!

Mergi la inceput

copilasi sa fiti sanatosi si norocosi! Ce cadouri ati primit?

Rox 26+

Mergi la inceput