Dragalasi poznasi de ian-febr 2004 (92)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Roxana, eu cred ca ai stat in ultima vreme mai mult cu alex si asa s-a invatat cu tine. Prin urmare, gradinita inseamna a fi fara tine!
Cred ca asta e explicatia.
La noi functioneaza la fel, cu exceptia faptului ca "bona" e pe post de "gradinita". Dimineata plange dupa mine, invariabil, cand vin acasa o trimite insistent pe bona acasa, la fetele ei. Desi stiu sigur ca are parte de cea mai mare atentie, de multa rabdare si dragoste din partea dansei. Cu toate astea tot mami e cea mai cea...

Poate fi asta o explicatie...

Cu celelalte proteste, cred ca ati cedat la un moment dat, fie tu fie bunicii. Prin umare s-a creat un precedent. Cred ca tr. sa stabilesti reguli f. clare, sa i le explici si sa nu accepti nici o abatere, indiferent de reactiile ei.
La noi a functionat f. bine a nu interzice total un lucru (de ex. gata cu desenele animate!), ci de a spune cu 5 min inainte de a se termina programul de desene: Gata! Se tremina! Umeaza nuuuu-ul de rigoare. Atunci ii zic, ok, mai ai 5 min., dupa care oprim televizorul! Si la final chiar l-am inchis.
Sau: stabilim de la inceput cate filmulete cu Donald are voie sa vada, apoi dupa fiecare filmulet ii spun ca mai are doar 2, apoi doar unul si cand se termina am inchis televizorul. Nu am avut niciodata in felul asta proteste. In felul asta el accepta conditiile si stie la ce sa se astepte.
Cand e suparat de ceva, cand se loveste folosim explicatii de genul "si mami cand era mica s-a lovit de multe ori si m-a durut...", sau ceva legat de noi, eu , Cosmin. Imediat isi concentreaza atentia pe povestea respectiva si incepe sa ma intrebe: Dar cum a fost? Dar te-a durut? ... E f. bine cred sa-i arati ca si tu ai trecut prin aceleasi probleme si ca te-ai comportat asa: si-i dai modelul de comportament. La noi se termina cu ceva de genul: Si uite cat de mare m-am facut, ceea ce il incanta f. tare pt. ca isi doreste f. mult sa se faca si el mare ca mami si tati.

I-am zis mereu ca noi ne tinem de cuvant cand ii promitem ceva (de fiecare data cand fac ceva pe care i l-am promis ii subliniez lucrul asta: Vezi, eu m-am tinut de cuvant pt. ca ti-am promis.), asa ca si el tr. sa procedeze la fel. Deja imi zice singur: Vezi, si eu ma tin de cuvant! Eu incerc sa-i dau sentimentul ca facand lucrul respectiv el dovedeste ce baiat mare si intelegator este. Normal ca si noi avem parte de mici faze, dar destul de rezonabil. Recunosc ca la noi si bona are o contributie imensa din punctul asta de vedere. Probabil ca odata cu gradinita vor incepe mai des obrazniciile. O sa vedem din toamna.

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Anca, citisem si eu ca puii simt cand vine alt bb si oricum ma gandisem si la asta. E posibil...dar ce pot face? Cat despre alternare, mi se pare corecta abordarea. Si eu vreau sa inteleaga Alex ca uneori nu se poate. Pana la urma asta e viata si realitatea, si in afara de mine si tati si bunici, nu cred ca vreodata cineva ii va face toate poftele.

Adriana, sa stii ca Alex era agitata inainte de mini-concediul meu, si inainte de criza mea legata de analize. In ziua in care mi-au iesit TT prost eu oricum aveam programate consultatii cu educatoarea, deci problema era mai veche. Dar multam mult mult pentru sfaturi, am bagat la cap. Chestia cu desenele si cu 5 min e super, am mai aplicat si a mers, dar de acum numai asa fac. Reguli am si eu, si incerc sa ma tin de ele, mai greu cu bunicii din pacate. Dupa revenirea de la Viena mi-a fost tare tare greu cu ea. Nu e nerezonabila mereu, tocmai ca o stiam foarte flexibila si adaptabila, imi e greu sa itneleg ce se intampla acum. Dar o sa ma tin mai mult de reguli si sper sa inteleaga si bunicii de ce trebuie sa le respecte. Eu ma bucuram sa o trimit cu ei la mare la vara, insa imi dau seama ca 2 sapt de liniste pentru mine inseama 2 sapt mai grele dupa aceea.

Rox 21+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Buna fetele,

v-am citit pe nerasuflate.Si la noi merge cu anuntatul de dinainte ce si cum facem dar nu chiar mereu.Cind are zile proaste ma pot pune in cap ca tot cu curul in sus e fi-mea si nu ma inteleg cu ea.
Apropo de plinsul in camera, eu o duc de mina si ii zic sa plinga acolo si sa numere pina la 10 si apoi sa iasa de acolo.Uneori deschide usa si vrea sa iasa dar sunt hotarita pe pozitie si-i reamintesc sa numere pina la 10.E haioasa situatia dar da roade si se calmeaza fata.
Cica criza asta de la 3 ani tine pina pe la 4 ani jumate, zic unii, altii zic ca poate tine si mai mult

Una peste alta, trebuie cica sa-i lasam sa-si dezvolte personalitate.
Rabdare si tutun fetele!

Roxana pai si a mea gaza vrea sa doarma cu mine si chiar adoarme cu mine dar stie ca apoi mami o muta in patutul ei pentru ca se foieste si nu ma lasa sa dorm.Inainte comenta si in somn si cind vroiam sa o mut simtea si nu vroia, acum nu mai comenteaza si pe la 12 noaptea o mut la ea in pat.Noi mai avem si o "tanti urita" in geamn care se uita daca toti copii se duc la nani...hai ca mi-a venit terorista de la gradi......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Si Albert doarme cu mine, dar nici nu am incercat sa il dezvat. Nu ma deranjeaza .
Crize nu prea are, adica din cele gen tavalit pe jos.In schimb are o personalitate f. puternica, daca nu vrea ceva, nu vrea si pace. Nu merge cu pacalitul ( nici nu sunt adepta acestui gen de educatie, nu stie nimic de bau -bau, urate , tigani sau alte minunatii ) .In general ne intelegem destul de bine, mai mult cand e obosit devine stresant. Mancarea e stresul nostru, e exagerat de mofturos.

Sa il ajutam pe Alexandru

Mergi la inceput

Emilly, sa stii ca asa o sa procedez, o sa ma trezesc mereu sa o mut. Insa uneori se scoala si noaptea si ma striga.

Monica, esti norocoasa ca Albert nu face crize. Mancarea e o problema si la noi.

Rox 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Noi suntem singuri si nu avem bona.Si nici nu as mai fi de acord cu bona sau cu cineva din familie pentru ca nu ne e bine.

Cand eram insarcinata cu Rebecca a avut si Phillip faza putin violent, nervos, apoi faza de negare:nu e sora mea dar au trecut cu rabdare si bine ca n-a durat mult.

El a fost un copil ascultator, putin si-a schimbat comportamentul de cand merge la gradinita.In sensul ca a mai invatat cate un cuvant urat, uneori raspunde daca are chef dar asta rar.Chiar acum 2 zile m-am cam suparat, o amica a intervenit cand il certam si atat i-a trebuit.Am observat ca isi schimba comportamentul cand sunt persoane cunoscute sau chiar parintii mei si iese o nebunie.Dar:daca ii explic uite asta nu e bine pentru ca, nu mi-ar placea sa faci asta pentru ca..intelege perfect.Si nu sunt de acord cu bunicii care de dragul lor spun:lasa ca nu e nevoie, lasa ....Ori faci educatie copilului ori iese o varza-scuze.De aceea eu una nu sunt de acord cu cresterea copiilor de catre bunici, sau statul prea mult la ei.Ma repet, este parere personala.

Si iarasi nu sunt de acord cu adormitul in patul parintilor si apoi mutat in patul lor.Nu vad rostul, e pur si simplu inselare.Cum ii e copilului dimineata cand nu sunteti langa el, asa cum a adormit?Nu exista promisiuni care nu se respecta, nu amenintari cu tot felul de chestii.

Phillip nu mai are Pampers de la 2 ani si 2 luni, nici biberon, suzeta era apusa de mult.Doarme singur fara lumina,nu imediat dar sta in pat cu arsenalul si se joaca.Noaptea daca ii vine sa faca pipi se duce singur, dar il aud si il mai verific.

Nu va imaginati ca unde-l pun acolo sta.Are personalitatea lui, si noi dar incercam sa ni le respectam.Isi doreste ceva primeste, si nu ca recompensa.Il laud cand face ceva foarte bine, il incurajez si nu il aglomerez.

Phillip nu stie nici o poezie pentru ca eu nu sunt de acord cu asta.Memorie are foarte buna, este talentat la limbi straine, nu ii place sa deseneze, are rabdare de nu imi vine a crede, si eu una cred ca e un copil normal.Nici foarte destept dar nici slab.Prefer sa fiu realista, si sa nu dau in mintea atator parinti care-si vad copilul cel mai cel(asta din experienta de la catedra ).

Meseria de mama se invata....si e cea mai grea!

-----------------------------

Gabriela, Rebecca si Phillip

Mergi la inceput

Babee, mamica norocoasa.

Rox 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

huh, Gabi, copiii aia frumosi is si cuminti si destepti?
exista si specia asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Ce sa facem Babee daca mai sunt si mamici mai slabe, asa ca mine...
Da, gaza mea e ok dimineata cind se trezeste la ea in patut pentru ca stie de cu seara ca o voi muta.De fapt de citeva saptamini nu-i mai repet seara caci zic eu, s-a obisnuit.A fost o perioada mai delicata cind am inceput eu jobul la timp plin si se vedea ca-i lipsesc si copila imi zicea ca vrea sa faca nani cu mine ca "sa-mi faca mai-mai".

Apoi noi inca il mai avem pe bibe ca asa am considerat eu ca e ok pentru ea.Trezita de la 6 dimineata pina isi ia micul dejun la gradi, la ora 9, am zis macar o cana de laptic sa aibe in stomacel si iti inchipui ca la ora 6 nu are nimeni chef de micul dejun, nu mai zic de zilele cind incepeam jobul la 5.30 dimineata si sculam copila la ora 4 sa ajung la munca.Acum din fericire avem a doua masina si copila poate dormi pina la 6.Iar cu "tanti urita" a noastra, nu pot decit sa-i multumesc ca exista caci a inventat-o singura.Margareta Pislarul din filmul "Veronica".
Noi stim cintecele in romana, franceza si engleza, poeziile nu o atrag si coloreaza si deseneaza si uneori picteaza foarte frumos.
Gata, am laudat-o destul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Fetelor, sa ne rugam ca mama Taniei sa se odihneasca in pace, caci a plecat catre ingeri!

Babee, pe langa faptul ca-s frumosi, copii vostri sunt cuminti (si sunt 2!) pt ca se pare ca tu esti o mamica echilibrata (cred ca asa-i "secretul"). Felicitari si sa fii in stare s-o tii tot asa!

Mami de Sebi (04.02.2004)

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput