Dragalasi poznasi de ian-febr 2004 (92)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Layla, nu te agita cu parerea altora. Si eu ma mai simt prost uneori, insa numai atunci cand imi pierd rabdarea si mai tip la ea in public. In rest, sa fie sanatosi, ca toti trec prin asta mai devreme sau mai tarziu.

Apropos de distragerea atentiei, pana acum a mers foarte bine la Alex. Insa de ceva timp genereaza si mai rau circ. Adica nu numai ca nu ii distrag atentia, ba insista si mai mult pe ce voia initial. Singura chestie care merge cat de cat este sa o ignor pur si simplu si sa ii zic ca ma supar daca continua cu acel comportament. Altfel...mai rau.

Rox 21+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Roxi - pai daca numai pe TINE te vrea eu cred ca are legatura cu bebelusul din burtica. Si fii-mea e lipca de mine, dar intelege cand ii explic ca ma duc la servici, etc. Poate i-ati zis ca o sa nasti si ca o sa trebuiasca sa ai grija de ala mic, nu stiu.
Oricum, banuiesc ca e greu pentru tine.
Eu nu pot sa-i aplic Oliviei nici o pedeapsa. Bine, ea e cumintica in general. Dar doar daca ma rastesc putin la ea se duce in camera ei si plange de ti se rupe inima, si pana nu ma duc s-o potolesc nu se opreste. In rest, intelege de vorba buna mai mereu - cu cateva exceptii - de ex vizitele la dr (am incercat ieri sa-i fac o radiografie la un dintisor unde are abces si nu am reusit nici neam) - la tot ce inseamna s-o atingi cu ceva face ca trenul.

Da' ma gandesc ca daca toti au criza de 3 ani, nu-i exclus sa apara si la ea mai tarziu...
Layla - ce te intereseaza si pe tine ce zic altii?! Sa fie sanatosi. Fiecare cu copilul lui. Ce ma enerveaza si pe mine astia care se apuca sa dea sfaturi asa, fara sa fie intrebati.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Adina, este evident ceva legat de mine, insa nu cred ca de fratior. Pentru ca face cele mai nasoale crize cu mine, sau mai exact aproape numai cand sunt eu acolo. Poate ca i-am acordat mai putina atentie...nu stiu ce sa mai cred. A ramas ca voi ruga psiholoaga de la gradi sa o urmareasca, insa nu am mai apucat sa vb cu directoarea. Poate asa lamurim ce si cum. Ce noroc ai ca Vivi se duce sa planga in camera ei...ha ha ha. Eu o trimit sa planga acolo ca ma capiaza, dar nu s-ar duce. Ba chiar daca ies eu vine dupa mine sa imi planga in creieri.

Rox 21+

Mergi la inceput

Vai Roxi
Mie mi-e o mila de ea cand plange, ca sa nu-ti inchipui ca urla, doar ii curg lacrimi asa de crocodil si suspinaaaaa...
Mor cand o vad.
si daca ma duc s-o iau in brate se lipeste de mine si mai imi zice cateodata iarta-ma mami, nu am sa mai fac - cea mai mare palma la adresa mea ca am ridicat tonul la ea.
Asa ca...nu stii cum e mai bine...o fi si asta o stratageme de-a ei de manipulare - m-a ghicit ca nu pot sa-i rezist

Mergi la inceput

Adina, pai si mie imi e mila cand plange. Si vine si ma pupa si isi cere iertare. Dar uneori chiar nu am ce sa ii fac. Nu pot prelungi programul la Minimax, nu pot sa fortez Cartoon sa repede un desen animat, nu pot repara o carte rupta bucatele mici mici, nu pot sa o tin pe scaunul din fata si nici sa conduc cu ea in brate, si ar mai fi si altele. Poate Vivi e mai rezonabila in solicitari.

Rox 21+

Mergi la inceput

Cum sa nu poti mey Roxi?

Acum pe bune. Nu stiu daca neparat e vivi mai rezonabila in solicitari, eu tot timpul ii ofer o alternativa care ii face mai mare placere (de ex daca ma roaga sa-i mai pun un film dupa ce tocmai a vazut unul, ii zic ca mai bine sa ne jucam cu nu'sh ce joc care-i place ei - si imediat accepta). Adica merg mai mult pe distras atentia - nu cred ca e cea mai buna solutie, poate ar trebui sa inteleaga ca exista si NU pe lumea asta...da' in fine. Ce-i drept la mine nu prea exista nu, exista doar altceva ce-i ofer.

Mergi la inceput

Mai Adina, ia vino la noi in weekend ca sa vezi cum alta alternativa nu numai ca nu e acceptata, ci genereaza proteste si mai mari. Nici macar oul Kinder nu merge.

Si ca exercitiu, astept alternativa la a sta in brate la mine in masina. Ca asta nu se mai poate, deja imi rupe burta, ca sa nu mai zic ca imi iau picioare pe unde se nimereste.

Rox 21+

Mergi la inceput

Nu pot Rox - in we asta sunt la Tel Aviv - cel mult ma duc la Saphir
Asta cu tinutul in brate in masina eu n-o am, si normal, daca mereu eu conduc...s-a obisnuit.
Dar asa, informativ, criza asta de la 3 ani cat tine? Aveti idee? Inca 3 ani?

Mergi la inceput

Deci ma lasi cu buza umflataaaaaaaaaa. La noi problema apare cand e si mama cu noi. Cu mine singura nu sufla si nici nu as avea cum sa o tin. Insa daca merg cumva cu tata sau cu Cata sau cu soferul, vrea sa ma calareasca. Ma rog...asa au invatat-o ai mei, care nu o tin niciodata in scaun si au creat un precedent.

Rox 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Adina, dar la Iasi cind veniti?

asa faceam si eu, ma straduiam sa gasesc o alternativa mai interesanta, pina intr-o zi cind am hotarit (nu stiu de ce) ca trebuie sa invete ca exista si nu se poate.

asa ca acum alternam momentele de mare cumintenie si dragalasenie, cu tactici de distragere a atentiei si cu urlete de personalitate - si uite-asa evitam monotonia

Roxana, psiholoaga aia, Dolto, zice ca unii copii simt ca mamicile lor sint insarcinate - afirma chiar ca uneori aia mici isi dau seama primii

Mergi la inceput