Dragalasi poznasi de ian-febr 2004 (92)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Layla, asa face si Alex, isi cere repede iertare si ma pupa. Insa as prefra sa nu mai faca scandal degeaba, mai ales cand nu am ce sa fac. Uite de exemplu, acum a tipat ca s-a terminat Minimax (ca la 8 se termina), si a inceput sa arunce cu obiecte. Am incercat cu rabdare sa ii explic ca vine noaptea si cei de la Minimax s-au culcat, am oferit la schimb Cartoon, sau un dvd. Nu si nu, ea vrea Minimax. Asa ca iar am ajuns sa urlu si eu si nu imi place deloc.

Rox 20+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Rox, eu la faze din astea sint gigi-duru
adica: draga, s-a terminat, nu mai sint, pur si simplu nu mai sint
daca urla, il las sa urle, daca arunca lucruri, plec in alta camera si nu-i dau atentie
daca exagereaza, inchid tv-ul din buton si nu mai primeste nimic
iar la crizele mari vorbesc cit mai putin spre deloc. oricum n-ar auzi nici un cuvint din ce spun

Mergi la inceput

Anca, pai eu nu reusesc sa nu zic nimic, ca imi vine fie sa zbor eu pe geam, fie sa o ajut pe ea sa zboare. Noroc ca stam la casa acum. Si daca zic ca nu se poate si gata, incepe cu super plans de uda 10 batiste.

Pana una alta, sper ca ati avut toti un weekend placut. Va doresc o saptamana usoara si frumoasa. Si eu revin la birou dupa 2 saptamani de odihna. Pupici.

Rox 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Salut!
Roxana, ma bucur mult ca sunteti bine!!!!!!
Si noi traversam criza de la 3 ani. Acum doua saptamani, puteam sa-mi laud copilul ca este perfect (istet, cuminte, ascultator, politicos, etc). Acum ne face nervii tandari. Sper sa nu dureze prea mult, ca altfel, imi iau gandul de la a mai face inca unul...
Si la noi functionau foarte bine pedepsele de genul pus la colt (acu' imi zice ca lui ii place oricum la colt, ca se poate juca si acolo, singur) sau de genul "nu mai primesti desert pt ca...." sau de genul "sunt tare suparata pe tine, sa-ti fie rusine pt ca....!" (acu' zice "Si de daca te-ai suparat pe mine!? Las' ca-ti trece supararea!").............
Totusi, bine ca nu urla prea tare, ca nu se da cu dosu' de pamant, ca in general nu este artagos/suparacios, ca asta mai lipsea.... In rest, face "prostii" la greu (de ex, cred ca de la colegii de gradinita a invatat sa scoata limba, sa se strambe...) si nu sta locului o singura clipa!

Mami de Sebi (04.02.2004)

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Alex a reinceput gradi azi dupa aproape 3 saptamani de pauza. evident circ. Oricum facea si inainte de vacanta prelungita, se tine de mine si nu e chip sa plec. Sper sa nu mai raceasca macar.

In afara de nervi, eu am problema culcarii seara. Lasand ca nu mai doarme la ea in camera, ci numai cu mine, si ca ma verifica si noaptea sa nu plec, nu reusesc sa o culc seara mai devreme. Adoarme la 22.30 in cel mai fericit caz, dar si asta foarte rar. Sambata am iesit la film si la 23.30 cand am ajuns nici mama care se dadea experta nu reusise sa o culce. Si nu adoarme nici daca doarme devreme la pranz, nici daca nu doarme deloc la pranz. E un chin, credeti-ma ca uneori pic eu de somn si ea nu, si nu pot sa adorm ca se foieste rau. Daca aveti solutii...astept nerabdatoare si disperata.

Rox 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Roxana - noi avem exac aceeasi problema. Ne culca pe toti, apoi stinge lumina.
Serios acum, mai devreme de 11 nu se culca niciodata, chiar si 12.
Pana sa mearga regulat la gradi, dormea dimineata pana la 9 - 10.
Acum o trezesc la 8. Ii e greu dimineata, dar n-am ce sa-i fac. Oricum ii place la gradi, asa ca nu face figuri, vrea sa mearga.

Sa nu mai zic ca mai sare din cand in cand si peste somnul de pranz...
Uite exemplu:
- ieri n-a mai dormit la pranz
- s-a culcat la 12 noaptea (sau 12 jumate, oricum, dupa 12 sigur)
- am trezit-o dimineata la 8
- iar n-a dormit azi la pranz
Acum joaca tontoroiul pe langa mine. Treaba ei. Eu am avertizat-o ca maine dimineata la 8 trezirea.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Mda. Ce sa zic, numai ca ma termina si pe mine. A mea nu se trezeste dimineata decat foarte greu, trag de ea, si in fiecare zi intarzii la servici minim 40 de minute. In plus Alex nu vrea la gradi, nu e vb ca nu ii place, insa are o pasa ciudata de cateva luni ca nu ma lasa sa plec de acolo si e mare circ. Asa ca dimineata daca ii zic de gradi nici atat nu se trezeste.

Offf, si cu BB mic va fi si mai greu. Eu adio somn.

Oricum, ma linisteste ca mai sunt si alti nazdravani la fel.

Adina, la ce gradi ai dat-o?

Rox 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Roxana, am dat-o incepand cu luna martie la gradinita Bell - e foarte aproape de mine (10 min mers pe jos, cu masina - 2 min).
A reactionat pozitiv Vivilitza- saraca am tinut-o mai toata iarna acasa (mi-a fost frica de viroze, anul trecut am cam tras cu ea).
Din luna martie am dat-o la programul scurt. A tot miorlait ca vrea la programul lung (pana la 6 seara) - am dat-o din aprilie la programul lung. Acum plange ca vrea cu microbuzul cu ceilalti copii sa vina acasa, nu cu masina. Daca o sa fie cuminte, o s-o fac si pe asta.
E extrem de sociala cu copiii, cred ca de asta vrea la gradi cu orice pret.
Poate ca mai conteaza si gradinita cum e - trage-o de limba pe Alex ce anume nu-i place, poate mai vorbesti cu educatoarele sa exploateze cu ea ce ii place (de ex lui Vivi ii place ca se joaca toata ziua, invata cantecele, poezii, deseneaza, picteaza - tot felul de activitati - e foarte incantata de astea; mai faceam noi acasa dar in limita timpului, iar de la bunici chiar pretentii prea mari nu am, fac si ele tot ce se poate dar nu echivaleaza cu gasca de copii de la gradi).

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns layla spune:

Salutare

Roxana eu cred ca ar trebui sa o dezveti de adormitul cu tine pana la venirea pe lume a bebelusului. O sa-ti fie foarte greu sa te imparti intre ei, asa ca mai bine fa acum un efort.

Eu il pun la 10 in pat dupa Scoby Doo. Nu stiu la cat adoarme, cred ca in jur de 11. Important este ca sta singur la el in camera in patul lui pana adoarme.

Am observat si eu ca daca se intampla sa nu doarma la pranz are o energie pana seara ...........

Ieri mi-a facut Alex o criza pe strada (asta ca il laudasem ) de toata frumusetea. Eu eram obosita, sictirita, nu am anticipat criza si nu am avut timp sa-i distrag atentia. Ma rog vreo 5-10 min a urlat si s-a isterizat de se uita toata lumea ca la circ. Se mai gasisera cativa "binevoitori" sa-mi mai dea sfaturi, sau parinti de bebelusi in carut care comentau "lasa mama ca bebe este rau si plange" de imi venea sa le zic vreo 2.
I-am zis sa se potoleasca ca altfel mergem acasa. A inceput sa faca si mai urat.
Pana nu si-a facut numarul nu s-a lasat. Dupa care ca si cand nimic nu s-ar fi intampat ne-am continuat drumul spre parc.
Ma enerveaza ca am cedat, m-am enervat si pana la urma tot cu a vrut el a iesit .

Layla si Daniel Alexandru (29.12.2003)

Mergi la inceput

Vic, pai a mea nici nu respecta pedepsele, degeaba ii zic eu sa stea la colt ca nu sta. Si nu spera sa faci inca un BB cand e Sebi cuminte de tot, ca fiecare varsta are cate o problema si liniste deplina nu vei avea vreodata.

Adina, nu inteleg ce s-a schimbat la Alex. Am tot fost la consultatii sa inteleg ce se intampla, cei de acolo dau vina pe fratiorul din burtica, insa si ei recunosc ca problemele au inceput inainte sa stiu ca sunt gravida si evident mult inainte sa ii spun Alexandrei. Insa Alexandrei exact asta nu ii place - adica ceea ce vrea Vivi - nu vrea program fix, desi inainte il adora, nu vrea reguli, nu vrea activitati de genul desenat sau lectii. Vrea mai multa miscare, mai mult antren. Ii place pictura si muzica, insa numai atat. In rest...o sa va mai povestesc eu altadata discutiile de la consultatii. De aceea as vrea sa o si mut in Pipera din toamna, in primu lrand ca va fi la 5 min de casa si nu mai bat tot orasul, si in plus sper ca o schimbare poate o va ajuta. Cu copiii era sociabila, ii cauta. Acum nu ii mai vrea, ii respinge. Nu ma vrea decat pe MINE.

Layla, cam asa si la noi, se culca dupa Scooby, adica inchid eu TV. Cand pot si nu urla. Stiu ca trbeuia sa doarma singura, reusisem asta cand ne-am mutat. Dar acum nu vrea, ce sa fac? sa o incui in camera ei? Fizic nu am cum sa o fortez sa stea acolo? Eu stiu ce greu imi va fi si stiu ca trebuie sa fac mutarea acum, dar cum? exact asta ma framanta.

Rox 21+

Mergi la inceput