Reteta MUCENICI

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Cam tarziu raspund si eu...insa am facut ieri mucenicii si azi cand i-am mancat au fost foarte buni...asa ca va scriu reteta mea de mucenici de post:

500 ml apa minerala
1 cub drojdie (cat o nuca)
200 ml ulei
un praf de sare si mirodenii (vanilie, coaja rasa de portocala sau lamaie - care se spala in prealabil)
4-5 linguri de zahar (nu mai mult ca se mai indulcesc si de la miere)
aprox 1 kg de faina

Se dizolva drojdia in apa minerala, se adauga uleiul, zaharul si mironeniile si la sfarsit faina pana se obtine un aluat elastic, nu tare... secretul meu la aluat ca sa creasca este ca il bat pe masa de vreo 20 ori (adica il trantesc de la inaltime pe masa) - asa se omogenizeaza mai bine toate ingredientele! Se lasa la crescut intr-un castron acoperit cu o carpa uscata. In maxim o ora e deja crescut foarte bine. Mi-au iesit 33 mucenici din toata cantitatea, i-am lasat la crescut vreo 15 minute si in tava si apoi i-am copt la foc repede pana s-au facut aurii (nu foarte prajiti).

Eu folosesc pentru "imbracat" sirop de miere - adica pun cam o cana de miere si vreo 10 linguri de apa si amestec pana se dizolva, adaug lamaie rasa sau portocala si inmoi pe rand pe toate partile mucenicii (vor trebui sa traga putin sirop) - atentie siropul nu se pune pe foc, este rece... Apoi ii scot si intr-un castron cu nuca ii tavalesc si ii pun intr-o tava acoperita bine pana se impart si se dau de pomana - adica azi!!! Sunt un deliciu...

Din aluatul asta se pot face cornuri cu rahat, paine, blat de pizza, foaia de placinta... este un aluat de post foarte elastic, pufos si gustos!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Fetelor eu am mucenicii aseara ca azi sa fie reci, cand ajung acasa...
Eu iesit foarte buni!!!

I-am lasat la fiert ~ 20 minute, mai trebuie sa-i verificati din cand in cand sa vedeti daca sunt facuti.

De asemenea am aflat ca la catolici nu azi, pe 09.03, se fac mucenicii si maine, pe 10.03...

Bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Claudia mami de nasturica mica .... super reteta ta ... mi-am notat-o la caietel.

Am facut si eu tot de post aseara dar cu margarina in loc de ulei si apa normala in loc de minerala ... dar data viitoare se executa reteta ta caci suna tare bine .

Bufi la catolicii din Romania ?? ca astia de aici n-au auzit de asa ceva ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Va servesc cu un mucenic moldovenesc aici. I-am construit dupa retzeta cornuletzelor moi de pe culinar.




Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

wow, super reteta de mucenici de post, multumesc
anul asta spre rusinea mea nu am tinut post, dar anul trecut cand am tinut nu stiam o reteta de post sa fac mucenici si m-am dus si am cumparat de la patiserie mucenici, au fost buni dar nu ca cei facut in casa...insa de-acum o sa fac si de post(cand o sa fie nevoie)
mucenicii mei muntenesti au fiert cam greu...cred ca vreo 45 de min dar sunt tare buni.
danelutza...super mucenicii tai

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Deci Danelutzo mmmmmmmm yammmmy bun rau in farfuria ta :))
Doamnele bag seama ca nu v-au iesit mucenicii de nu ati scos poznele:)))
Eu va pun poze mai tarziu. Adica dupa ce-i termin deoarece ieri cand mi-am suflecat mainile sa caut ingredientele a 'picat' curentu (am aragaz electric, evident). Si cum Murphy nu doarme azi cand m-am apucat de mucenici am descoperit ca am fo cinci linmguri de faina alba asa ca am completat-o cu niste faina intermediara. Sau asa am crezut eu ca e faina pt paine neagra cu seminte de floarea soarelui. Ei bine era prea pt paine de floarea soarelui in sensul ca are in ea si drojdie, si seminte de floarea soarelui, si alte puncticele negrute. Am cernut cu strecuratoarea si am insailat o coca de muntenesti. Pt. ai moldovinieshti o sa o las chiar asa cu seminte cu tot
La mama mucenicii erau ca cercuri cu mijlocul gol. La mine o sa fie niste floricele fara mijloc pt ca o sa folosesc forma de la fursecuri. Initial ma gandisem sa decupez aluatul cu o teava de la o jukarie de-a copiilor si mijlocul cu o alta teava mai mika etc... Da e mai comod cu floriceaua de fursecuri si cu capacu de la pix
O sa va pun poze daca o sa iasa ceva...:)))))))))))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Saru'mana pentru reteta de mucenici de post!

Si felicitari celor care au pus poze, ca-mi stimuleza pofta!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Eu am facut mucenici moldovenesti dupa reteta din cartea lui Radu Anton Roman, adica dintr-un aluat de post ca si cel de paine. Si din cei cu zeama doua pungi la 3 litri de apa, fierti intai in apa simpla cu un praf de sare si razatura de portocala si dupa aia adaugat zaharul, esentele. Nuca si scortisoara in farfurie.
Danieluza, super mucenicii, cred ca sunt pufosi, nu?

ALINA mamica fericita de ELIZA bebelusha perfecta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Papadie eu astept pozele , negri, albi, colorati, cu seminte, fara, vreau sa-i vad, cu gauri sau fara

Monica -ici si multumesc, sint primii mucenici facuti in viata mea si culmea c-au iesit buni si frumosi.

Alina sint pufosi rau, dispar din farfurie de parca nici n-ar fi fost.




Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Danelutza pe aia moldovineshti ii fac dupa aceeasi reteta de pe culinar numai ca adaug vanilie, un strop de rom si coaja de lamaie:)
Acu fierb floricelele si ma apuc de colacei :)

Mergi la inceput