Reteta MUCENICI
Raspunsuri - Pagina 3
bufi spune:
Fetelor se pun 2 pungi de mucenici de 200 gr la o oala de 3 l.
Se pune apa rece in oala, se incalzeste putin, apoi se adauga zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie rasa, esenta de rom-vanilie si cand este apa clocotita se adauga mucenicii pentru cateva minute si gata.
Eu ii fac in seara asta ca maine sa fie reci si sa le aduc si fetelor la munca.
Bufi
DidiAlex spune:
astept si io o reteta pt cei muldovesnesti ...daca nu ii fac precum cozonacu. de fapt pun ingredientele in masina de paine.
Of, ce usot pt cei cumparati, ceilalti facuti de mine arata numai buni de rebut.
ange spune:
bufi,ce inseamna cateva minute.pe bune ca sunt aeriana.
si eu astept reteta celor moldovenesti.
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
papadie spune:
O sa incerc si eu azi:cu zeama muntenesti pt mine si colacei moldovineshti pt jumatea mea:)
VA PROVOC la poze cu mucenici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by papadie
O sa incerc si eu azi:cu zeama muntenesti pt mine si colacei moldovineshti pt jumatea mea:)
VA PROVOC la poze cu mucenici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
Si ce primim? la schimb?
papadie spune:
Poza mea cu mucenici:)))))))))))))))))))))
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
tumpi spune:
papa, cu ce faci mucenicii?
Didi, tu cum i-ai facut, ai avut aparat?
Am facut si eu aluatul, acu tb sa ma apuc ca-i fac si sa pregatesc aluatul pt cei moldovenesti.
Daca nu ies bine, io nu pun poze
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
ralualexandrei spune:
Mucenicii moldovenesti eu ii fac din aluat de cozonac,dupa ce ii coc ii cufund putin intr-un sirop de miere amestecat cu apa,apoi ii tavalesc prin nuca si gata.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 38+ Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
DidiAlex spune:
Ah, Päpä, credeam ca tu esti doar cu privitu'...
Tumpi, nu nu am avut aparat. Am scris parca cccc ca am folosit una din jucarelele lu fii-miu de care le foloseste la decupatul plastilinei..stii tu..ultima oferta de la Tchibo cu plastilina...
Dar arata..vai de capu meu.. Sa vad maine in oala..daca mai ajung acolo;: azi imi astept sotzul din delegatie sa aud verdictul in legatura cu destinatia lor: oala sau gunoi
La cei moldovenesti am pus asa: 1 kg faina, 50 g drojdie, 400 ml lapte, 150 margarina si vreo 75 ml ulei, 350 zahar, sare si evident 6 galbenusri. Am uitat oare ceva? sper sa nu..plus esente.. Acum ii am in masina de paine.
Edit: Tumpi, cand faci foaie la intins sa folosesti faina multa ca altfel la decupare se lipesc de masa.
monica-elizabet spune:
i-am facut si eu pe cei moldovenesti astazi, arata super si alexutu meu zice ca-s tare bunieu pap maine ca-s mare)
deci am facut din coca de cozonac in felul umrator
ingrediente:
1 kg faina
300 gr zahar
250 gr unt
7 galbenushuri
4 albushuri
2 linguri ulei
2 pliculete drojdie uscata(cca 15 gr)
1/2 l lapte
2 pliculete zahar vanilat
esentza de rom
1 linguritza rasa de sare
mod de preparare:
1.se clocoteste un pic de lapte si se amesteca cu 2 linguri de faina, se lasa sa se racoreasca
2.separat se incalzeste putin lapte(sa nu fie fierbinte) si se amesteca cu o linguritza de zahar si pliculetele de drojdie
cele doua de mai sus se amesteca...se mixeaza bine cu mixerul pana apar niste basicute, se presara putina faina si se lasa un pic la crescut la loc cald...intre timp...
3.galbenushurile se amesteca cu zaharul pana se face ca o crema, se adauga zaharul vanilat si esentza de rom
4.se bat albushurile spuma cu sarea
5. se topeste untul
6.peste faina se pune drojdia crescuta,crema de galbenushuri cu zahar, albushurile batute spuma, laptele ramas si se framanta 10-15 min, apoi se adauga unul topit(cate putin) si cele 2 linguri de ulei...se mai framanta inca 10 min.
7. se acopera cu un servet si se lasa la crescut o ora jumate-2 ore(mai bine zis cam pana se dubleaza)
8. pe masa se presara putina faina, se rup bucati de coca, se fac suluri, se unesc captele sa iasa O si apoi se rauseceste pana se face 8
9. se aseaza in tava de copt se lasa loc intre ele fiindca le mai lasam un pic la crescut si in tava(maxim 10-15 min) se ung cu ou, eu am pus niste folie de aluminiu intre gaurelele cifrei 8 fiindca stiam de anul trecut ca se unesc si nu mai arata a cifra 8) si se coc la foc potrivit cca 20 min pana se rumenesc.apoi se scot "cocoloasele" de aluminiu si se mai dau pentru cateva minute sa se rumeneasca si gaurelele
10. pe aragaz trebuie sa avem pregatit un sirop(o ceasca de zahar si 2 cani cu apa) si cand scoatem mucenicii din cuptor ii "scufundcaM' in acest sirop pentru cateva secunde.
11. mucenicii insiropati se aseaza pe platou(tava), se ung cu miere si se presara nuca pisata.
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)