Anestezie epi-
Raspunsuri - Pagina 3
Meischa spune:
' Neata!
O sa va povestesc, numai ca pana in decembrie, cand ar trebui sa nasc, o sa va mai stresez cu intrebarile...
Sper sa nu va suparati. O sa va fiu recunoscatoare !
si aveti grija de voi!
PS. Cum spuneam, minunata idee cu siteul asta!
Meisha & BB
lilach spune:
Meisha,
Esti o dulce si poti sa pui cite intrebari ai tu chef si iti trec prin capusor.
ella& laura,andrei,andra
aramona spune:
Multumesc Doina pentru detalii, multumesc fetelor pentru incurajari!
Eu sunt abia la inceput, voi naste prin ianuarie deci mai am multe de invatat si va multumesc ca existati!
Am 31 de ani si ca sa fiu f. sincera, mi-e f. frica de nastere, cand mama mea m-a nascut, eram un mic elefantel (aveam 4,5kg si 56cm) cu care s-a chinuit pe vremea lui Ceasca de era sa dea coltu!
Si eu, si sotul meu suntem destul de inalti, banuiesc ca bb-ul meu nu va fi un piticut la nastere...
Normal ca sfaturile sunt extrem de contradictorii si ma bucur cand cineva este foarte clar si-ti spune exact cum sta treaba!
VA pe toate si ne mai auzim!
Marox spune:
Meischa,
Anestezia epidurala nu poate fi utilizata in urmatoarele cazuri:
-febra
-coagularea singelui insuficienta
-infectia pielii in locul unde se pune cateterul (adica la spate)
Inconveniente si riscuri:
-in timpul acestei anestezii iti poti simti picioarele grele sau nu le poti misca (in orice caz, asa cum spunea Doina, nu ai voie sa te misti din pat)
-tensiunea arteriala poate scadea
-senzatii de ameteala sau greturi in cazul in care au fost utilizate derivate ale morfinei
-dureri de cap
Anestezia epidurala nu prezinta riscuri mai mari pt copil decit o nastere pe cale normala.
Tot ce am scris mai sus mi-a fost dat de medicul anestezist de la clinica unde voi naste, acum sint in saptamina 35.
Doina spune:
Draga aramona, ma bucur daca am putut sa-ti fiu putin de folos :-) acum iti scriu doar ca sa-ti spun ca nu trebuie sa te temi de nastere, cel mai important e sa-ti gasesti un medic in care sa ai incredere si cu care sa stabiliti un plan.. e bine sa incepi de la premisa ca poti naste natural, dar sa nu te incapatinezi (ma scuzi dar in clipa asta nu gasesc alt cuvint) sa nasti natural daca sunt probleme sau daca simit ca nu mai rezisti e bine sa faci cezariana si e bine ca dr tau sa fie de acord cu asta, am auzit ca sunt dr care te lasa sa te chinui prea mult doar in speranta de a naste natural... Eu am nascut prima oara la 34.4 ani si totul a fost super OK! Despre dimensiunile lui BB te poate lamuri ultima ecografie inaintea nasterii, un dr bun iti poate spune daca BB tau e mare cum ai fost tu sau mai micut... in general inainte de nastere cam stii cum e BB la tine in burtica, daca are pozitia buna pt nastere si daca este totul OK si cu tine. e bine sa ascutli doar de sfaturile dr tau, nu te lasa "impresionata" de povestile de groaza despre nastere
te las ca plinge micuta mea
Doina&Carlita-iubita
Meischa spune:
Marox, mai lamurita de atat nici ca puteam sa fiu. Multumesc pt. pretioasele informatii, tie si celorlalte fete.
Acum parca ma tem mai putin.
Si in plus, m-am hotarat sa raman momentan la Semen. Nu vreau sa judec un om, fara a-l cunoaste. Si apoi, nu-ti poti da seama de caracterul lui sau de cat de bun este dpdv prof. numai din trei sedinte. Asa ca...
Aramonei am vrut doar sa-i spun ca atunci cand va fi in durerile nasterii sa-si aduca aminte cate fete au fost alaturi de ea, cate au incurajat-o si cate vorbe frumoase si calde i-au spus . Pana le va trece pe toate in revista, va fi deja cu bb in brate !
Eu una stiu ca asa o sa fac ! Nastere usoara fetelor, multumim pt. informatii si mai vorbim.
S-auzim de bine, v-am pupat !
Meisha & BB
sorana spune:
Din cate stiu eu si la Cantacuzino se face epidurala. O amica a nascut recent cu aceeasi dr. cu care am nascut eu (puteti cauta subiectele, ca am tot povestit despre ea) si nu a fost nici o problema sa-i faca epidurala gratis! (nu stiu daca i-a dat ceva anestezistului, poate ca da, oricum 1,5 mil mi se pare mult, as fi zis vreo 500.000, eventual).
Nastere usoara tuturor.
Ca de obicei o recomand cu caldura pe dr. mea, in caz ca cineva e nemultumit de dr. actual.
bb Monica si Sorana