Anestezie epi-

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catia spune:

epidurala iti ofera sansa de a participa la nastere.nu ai cum sa nu-ti amintesti.deosebirea fata de nasterea normala este ca nu simti durerea data de contractii dar esti perfect constienta.eu o sa nasc in sept iar prietena mea e medic anestezist;ea mi-a explicat procedura.oricum mai ai timp de gandire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Meischa spune:

Unde vei naste, Catia? Cu ce dr?

Meisha & BB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

quote:
Originally posted by Meischa

Multzam de information...Sunt f. useful.

Madadum, stii cumva daca Polizu colaboreaza cu Medicover? Parca asa stiam...

Meisha & BB

Meisha,

dr petrache lucreaza si la medicover. eu numai acolo am fost la consultatii. tot ea imi facea si ecografiile, tot la medicover. de cand m-am hotarat sa nasc cu ea, una din pretentiile mele a fost sa-mi dea rezerva medicover din polizu. este pe bani (60$/noapte) insa diferenta intre aceasta rezerva si restul saloanelor este de la cer la pamant. in total sint 4 rezerve (2 medicover si 2 American Medical Center) si trebuie sa ai ceva noroc sa prinzi una libera. eu am nascut seara si am asteptat pana a 2a zi la ora 14 sa se elibereze. am postat-o pe mama in fata ei sa nu cumva sa o pierd.

mada

Mergi la inceput

Ce probeleme poti avea cu coloana din cauza anesteziei epidurale? Mai sunt si alte efecte secundare, de lunga durata?

Meisha & BB

Mergi la inceput

Mama!!!!!!!!!!!!!!!! Ce meserie!!!!!!!!!!!! M-au avansat de la "nou venit" la "membru nou".
Eh si ce daca nu-i la obiect? Daca nu m-am putut abtzine?!!?

Meisha & BB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Ma bag si eu in seama pe aici...
Revenind la subiect, chiar doresc si eu sa stiu care sunt riscurile anesteziei epidurale!
Poate cineva da mai multe detalii?

Multumesc, Ra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catia spune:

pt linistea voastra mai vb o data.dar epi e ok.celelate tipuri de anestezie prezinta riscuri.
o sa nasc la municipal cu dr anca.eu zic sa ramai la medicul tau dc pana acum nu ai avut motive sa nu-ti convina.dc e ceva ce te deranjeaza ok,dar asa?
sarcina usoara si frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Eu cunosc aici in Israel multe care au nascut cu epidural si au probleme cu coloana vertebrala dureri si altele...Am sa incerc sa ma interesez.

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Eu am avut o experienta pozitiva cu epiduralul, dar depinde de cat de bun e medicul. Nu m-a durut, am simitit totusi acea prsiune care e necesara ca sa stii cand sa impingi, iar dupa nu am avut nici un fel de neplaceri. Aud de fete care au dureri de cap sau de spate dupa. Si de data asta o sa o fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doina spune:

si eu am facut epidurala si am avut o discutie lunga inainte de nastere cu medicul anestezist si riscurile nu sunt asa de mari cum se spune! am facut epi si a fost absolut GROZAV!!! nu suferi deloc dar poti participa activ la nastere, am fost perfect constienta. Dar, ca sa nu existe probleme, cind se pune epidurala in coloana nu ai voie sa misti DELOC, dar absolut deloc, am stat pe marginea patului, cu spatele incovoiat, relaxat total si barbia in piept, e cam aiurea ca aveam contractii si burta cit casa, dar asta e pozitia si iti face anestezia in coloana nu simti decit o piscatura mica si apoi cind pune epidurala ... am simtit ceva dar nu m-a durut absolut deloc; moasa era in fata mea si ma tinea cu o mina de burta si una era la spatele meu, era pregatita sa ma tina nemiscata in caz ca ma apucau emotiile sau mai stiu eu ce... dar eu am fost fetita cuminte si nu am miscat, nici nu am respirat cind mi-a pus cateterul, apoi firul ramas l-a lipit de spate cu leucoplast si m-am intins pe spate, nu ma deranja firul si nici cateterul, imediat cum a inceput sa picure anestezicul am simtit caldura in bazin si... gata durerile ! mi-au scos cateterul dupa nastere, nu mai tin minte dupa cit timp, dar stiu ca am inceput sa am contractii la 8.30 dimineata, mi-au pus epidurala la 14 si am nascut la 15.57 si cred ca epidurala mi-au scos-o la o ora dupa nastere? nu mai stiu, dar cel mai important este ca dupa epidurala NU AI VOIE SA TE MISTI ABSOLUT DELOC! DELOC! si ca sa fie siguri ca n-am sa incep sa dansez, m-au tinut in sala de operatii, nemiscata pe masa pina la ora 7 seara cind au venit 2 asistente si m-au pus pe o targa si m-au dus la mine in camera unde iar mi s-a repetat la nesfirsit ca nu am voie sa misc deloc pina la miezul noptii cind mi s-a dat voie sa ma ridic sa ma duc la toaleta insotita de asistenta si asta doar ca sa verifice ca totul e OK.
hai ca ti-am facut capul patrat, am vrut doar sa te lamuresc cit mai bine, ca sa intelegi ca nu ai de ce sa-ti faci nici cea mai mica grija, epidurala poate avea urmari neplacute doar daca nu stai cumintica si te misti si in acest caz vei avea dureri de cap si de spate. In franta, 80% dintre femei aleg epidurala la nastere.
succes in algerea ta si nastere usoara!
sa ne spui cum a fost la nastere
pupici

Doina&Carlita-iubita

Mergi la inceput