Mamici de ianuarie-februarie 2007 (48)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

quote:
Originally posted by gabriela_s
e clar ca micutul tau vrea sa atraga cu orice pret atentia.
poate o discutie tata fiu ar fi buna,poate il face cumva sa se simta mai "barbat",mai responsabil.sa incerce sa ii explice ca scenele alea nu sunt adecvate unui "gentleman",ca el deja are o varsta,trebuie sa fie un exemplu si pentru micutul care o sa se nasca.am vazut chestia asta la niste prieteni si pe urma erau chiar foarte mandri de odrasla lor care la 3 ani si jumatate era "om in toata firea si nu se prostea ca toti copii aia mici".poate gasiti o metoda,nu stiu ce sa zic...

Nu merge nici cum, ba mai mult cred ca tati nu e prea grozav la cap comunicare... Il ingrijeste, se joaca, dar cand e copilul stresat, nu se face inteles deloc cu tati, parca ar fi straini. Eu tebuie sa fiu mereu tampon la mijloc...Si in plus, mai era si socru ieri, care v-am mai spus, si bine intuiti si voi, cred ca nu este o prezenta buna/ pozitiva pt Matei.

Iar de acceptatul in pat, cu noi, mereu am fost impotriva, mi-e teama ca nu-l mai scot de acolo...

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana AMR 14 cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gabriela_s
.sunt angajatori care pur si simplu isi bat joc de salariatisi cate se mai intampla...!cred ca v-am zis de cunostinta aceea a mea careia firma refuza sa ii plateasca mai mult de 42 de zile postnatal (desi ea muncise pana in ultima clipa tocmai ca sa beneficieze de cele 126 de zile de CM dupa si apoi sa reinceapa munca) si ii tot spuneau ca daca vrea sa stea mai mult ,sa intre in CIC!!!!!!!!

Nu ramaneti cu botul pe labe la primul raspuns! Apelati la Camera de munca, sau cum s-o mai numi acum unde sunt depuse cartile de munca / dosarele noastre si o rezolvati cumva... SE POATE!

Liliana AMR 14 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Mai burticutele mele, ce frumos ninge acasa!!!
mi-e atat de dor...

va sarut si felicitari noilor noastre mamici!!!
offf abia astept si eu sa termin, in curand voi avea nevoie de macara...

ioana
35+ cu

Mergi la inceput

Felicitari Salina - Sa iti traiasca odorul! Chiar asa - cel mai grasunel bebel de pana acum!

Cele care vreti sa nasteti mai repede - carati ceva mai greu sau stergeti covorul (pozitia favorizeaza). Eu din greseala le-am experimentat pe amandoua si nu a fost bine deloc...era prea devreme si m-am ales cu cerclaj...

mihaela toderica - chiar daca ai venit mai tarziu in gasca noastra, poate ca ne mai si citesti cand ai timp, asa ca

Liliana AMR 12 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Aiska,ai dreptate cu legea,doar ca eu mi-am schimbat pasaportul in vara acum 2 ani si nu mi-am pus stampila aia ca am domiciliul aici.Asa m-a sfatuit cunostinta mea de la politie.Si mi-am facut si buletin cu domiciliul in Ro.
Pe vremuri iti luau buletinul cind primeai drept de sedere in alta tara.Acum nu mai e asa.Deci probabil ca pe baza buletinului care-l am si a certificatului romanesc,pot lua alocatia din Ro.
Eu stiu multe cazuri asa si merge.Pina acum nu merita efortul ca era mica alocatia,dar deja de la 60€ pe luna zic eu ca merge.
Mama a sunat azi la primarie si ii trebuie imputernicire,buletinul meu si certificatul romanesc al copilului sa-mi faca dosarul.

Bits,am citit si eu pe net ca daca scurgerea sau ce-o fi fost e maro,atunci nu anunta travaliul.Deci mai stau calma.
Desi am bagat o curatenie ca nu am stare.O fi instinctul ala cu cuibul?

Hainute bb ,caruciorul

Dana 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Dana, ar putea fi nesting-ul, mai ales cand te apuca fara sa fie neaparata nevoie de curatenie. Nu-mi imaginez ca s-a facut asa mare mizerie de la Craciun pana acum. Dar la tine e clar ca nu mai e mult cu sau fara instinct.

criss 37+ cu Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Fetelor, eu credeam ca "de la rusi vine iarna". La noi in nord vad ca ploua doar, nici vorba de ninsoare! Din partea mea nici nu vreau sa ninga, si-asa am oroare sa ma sui in masina rece, in umezeala...

bye

criss 37+ cu Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

quote:
Originally posted by criss68

Dana, ar putea fi nesting-ul, mai ales cand te apuca fara sa fie neaparata nevoie de curatenie. Nu-mi imaginez ca s-a facut asa mare mizerie de la Craciun pana acum. Dar la tine e clar ca nu mai e mult cu sau fara instinct.

criss 37+ cu Ligia

Adevarul e ca ma cam fortez sa fac, nu ca e nevoie.Vreau sa fac miscare poate,poate se intampla ceva.
Azi montez si patutul ca parca mi-e sa ju apara bb si pina acum am tot amanat.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

Haricleea, bine ca sunteti acasa amandoi sanatosi. De ce ai facut tu soc respirator dupa operatie? Ti-au dat vreo explicatie?

Salina, felicitari pt fetita! Sa creasca mare si frumoasa ca mamica!

Pe mine m-a sunat azi dr. sa ma intrebe cum ma simt, daca mai sunt racita si daca facem operatia saptamana viitoare. Avand in vedere ca eu o sa am doar 37 sapt am hotarat sa mai amanam o saptamana. Asa ca saptamana viitoare o sa ne mai intalnim la un eco si sa stabilim cand ma interneaza. Ce imi place mie cel mai mult e ca mi-a zis ca ma interneaza probabil pe 15 si o sa nasc pe 16 sau 17, dar ca o sa pot sa plec acasa noaptea sa dorm si sa ma spal acasa.Ce-i drep ca stau la 5 min de spital.

Alina 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Am revenit cu continuarea:

Dupa ce am nascut, m-am intors din nou in sala de travaliu, iar la 20 de minute Timeea mi-a fost adusa la san. Apoi au dus-o inapoi intr-un salon cu bebelusi. In acea noapte nici nu am putut dormi. M-am tot dus sa o vad si sa ma asigur ca nu ea este cea care plange. Dimineata am fost mutata pe A3 intr-un salon cu 5 paturi impreuna cu bebelusul.
Dupa-amiaza am ajuns in A2 intr-un salon cu 3 paturi unde am si ramas pana pe 24 dec cand am fost externata.
Primele zile am avut colostru si Timeea a supt foarte hotarat de la inceput. Cam a 4-a zi a venit si lapticul. Din belsug. La fel ca si la Clara alaptatul a fost si este ceva foarte firesc, nu am avut nici un fel de problema.
La fel ca si la nasterea Clarei, eu m-am simtit extrem de bine in spital. Sala de travaliu, sala de nasteri precum si cele 2 saloane foarte curate. Personalul, de la infirmiere, la asistentele de la lauze si cele de la bebelusi, la doctoritele de la neonatologie, toata lumea a fost super draguta si amabila. O singura asistenta de la nasteri a fost mai intepata, restul super ok. Si nici nu am dat cine stie ce multi bani, si doar pentru ca am vrut, nu pt ca ar fi asteptat cineva, am dat cate 5-10 lei din cand in cand. Si, chiar daca nu va vine sa credeti, au fost si persoane care au refuzat. Vreau sa amintesc cateva persoane carora le multumesc din suflet pentru profesionalismul, omenia si amabilitatea lor: Doctoritei mele cu care am nascut, Corina Grigoriu, asistentei de la bebelusi D-na Ani, si asistentei de la lauze D-na Teo, niste persoane cu adevarat deosebite. Deci conditiile din spital au fost ok. Si eu si Timeea ne-am simtit foarte bine acolo. Duminica, in ajunul Craciunului, ne-am intors acasa si a inceput odiseea noastra in 4.
Acum cele ce urmeza sunt mai ales pentru mamicile care asteapta al doilea copil. Am sa incerc sa va explic ce sentimente m-au incercat pe mine, poate asa n-o sa va ia si pe voi prin surprindere: pe Clara nu a adus-o sotul meu cat am fost in spital, asa ca am vazut-o abia cand am ajuns acasa, cam la 3 ore cand a adus-o sotul meu de la bunici. In primul rand parca nu am mai recunoscut-o, parca era alt copil: mult mai mare si parca putin strain. Cand spun mult mai mare, spun adica mare in toate:manutele si talpitele care pana atunci mi se parusera ( si asa si erau) atat de mici si gingase, acum mi se pareau mari, mari. Ea mi se parea mare si foarte, foarte grea cand o luam in brate. Cand imi lipeam obrajul de obrajorul ei, de unde pana atunci mi se paruse moale, moale, acum mi se parea tare si elastic. Efectiv parca era alt copil si nu ma puteam acomoda cu noile ei dimensiuni. Si mai ales imi venea sa stau intr-una cu Timeea in dormitor, sa ma inchid si sa stau doar eu cu ea acolo. Simteam ca ma topesc de dragul ei si nu ma pot desparti nici o secunda dea ea. Mi se parea atat de mica, neajutoarata si total dependenta de mine...exact cum ma simtisem si la Clara. Doar ca acum era si Clara si Timeea si eu simteam asa doar fata de Timeea. Desi Clara fusese pana atunci minunea vietii mele si universul meu. M-am simtit foarte vinovata si am incercat sa compensez cu dragalasenii instrainarea pe care o simteam fata de Clara.Mi-a fost destul de greu primele 2 zile si am facut adevarate eforturi sa-i acord si ei suficienta atentie si sa ma abtin sa nu tip la ea, ba cu: inchide usa, ba cu: te-ai spalat pe maini, ba cu: nu baga diverse in baita Timeei...si multe altele. Apoi cam dupa vreo 3-4 zile, lucrurile parca au inceput sa reintre in normal. Clara a reinceput sa semene cu Clara ;, eu parca nu mai simteam nevoia sa stau numai cu Timeea, sotul meu parca nu ma mai enerva din orice ;...Acum sunt din nou normala : si Timeea si Clara imi sunt la fel de dragi si iubite, efectiv ma topesc de dragul lor, cand sunt cu una mi-e dor de cealalta, cand sunt amandoua langa mine sufletul mi se revarsa de fericire, ma simt ca sa zic asa de doua ori implinita si fericita. Clara se poarta foarte frumos si gingas cu surioara ei mai mica, o mangaie si o draganeste de cate ori poate, se vede ca ii este draga. Zice tuturor care vin la noi: veniti sa o vedeti pe surioara mea cat e de frumoasa si blanda E atat de scumpa! Sunt atat de fericita! Suntem atat de fericiti!
Va doresc acelasi lucru si voua!

Ruxi cu Timeea aricelul 21 dec 2006 si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Povestea nasterii

Concediu vara 2006

Mergi la inceput