Mamici de ianuarie-februarie 2007 (48)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Haricleea - ma bucur ca sunteti bine!
Salina - vei fi o mamica minunata, asta o stim chiar si noi!
bani primiti la nastere - ar trebui sa fie cam asa:
- un salariu de la serviciu (e prevazut si de lege)
- cca 1.400.000 lei de la primarie (cica incurajeaza natalitatea- se obtin cu cerere de la primarie)
- trusoul bb de 1.500.000 lei incepand cu anul asta (nu stiu in ce conditii ii primim)
- 6 mil indemnizatia pt mama (se obtin pe baza unui dosar depus la primarie)
- 2 mil alocatia bb (se obtin pe baza unui dosar depus la primarie)

Daca mai e ceva ce ar trebui sa stiu, spuneti-mi si mie!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana AMR 14 cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

neata fetelor!!!

SALINA si IVONA!!!spor la bebici,ca a mea nu se grabeste deloc sa iasa,of!

daconst

quote:
Acum sa va spun cum a fost la dr.Am facut CTG si-mi spune dr ca nici urma de contractie si ca el crede ca bb sta dupa termen.Deja imi picase fata ca vreau si eu sa scap.Nu de alta dar nu mai pot manca atata ciocolata.
mor de ras,si eu am aceeasi grija...pai cata vreme mai trebuie sa ma sacrific si sa mananc tot ce mi pofteste inima?!aaaa,chiar !azi sa fac o salata de vinete,ca cine stie...

roandre mandra mea seamana cu tac-su,ce sa ii fac...

imi pare rau de faza cu bona,cred ca e mai mult decat neplacuta situatia...eu o am pe mama alaturi,altfel nu stiu ce faceam.chiar ma gandeam ca nu prea as avea cui sa cer ajutor,o bona costa si ea destul de mult si ,vorba ta,e greu sa o gasesti din prima pe cea care sa fie mai ales OM...nici daca apelezi la o agentie de recrutare nu ai garantia asta,si in plus iti cer si mult mai multi bani.
bona despre care spui tu este gasita prin cunostinte sau prin anunt?

elenita felicitari pentru micute!

cu salariul asta acordat la nasterea unui copil sunt in dubiu.acolo unde lucrez stiu ca se dadeau niste bonusuri de cca 1-2 mil /copil de paste si de craciun parca (cu titlul de bani pt cumparat jucarii copiilor).dar despre salariul asta nu am auzit nimic si nici nu imi mai aduc aminte ce am citit prin CCM...ramane de vazut .oricum,m-am si scarbit la cate magarii am citit la subiectul respectiv de pe forum.sunt angajatori care pur si simplu isi bat joc de salariatisi cate se mai intampla...!cred ca v-am zis de cunostinta aceea a mea careia firma refuza sa ii plateasca mai mult de 42 de zile postnatal (desi ea muncise pana in ultima clipa tocmai ca sa beneficieze de cele 126 de zile de CM dupa si apoi sa reinceapa munca) si ii tot spuneau ca daca vrea sa stea mai mult ,sa intre in CIC!!!!!!!!

am 40 fix astazi si nimic...am dus-o pe bebe la film aseara,am zis ca poate mi se declanseaza in mod spontan travaliul (ca vezi domne zgomotele inalte ar ajuta...bla) si nimic.a tot dat din cracuti si atat.uta uta si ziua si noaptea...degeaba.calciu...nimic!of,ma duc sa mai bag o fiola de calciu si pe urma tb sa iesm la cumparaturi ca am frigiderul GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL...

www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank"> filmulete cu bebe in burtica
40 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Elenita, felicitari pt bebeluse!

Lili, eu am optat sa o tin pe Alexia cu mine pt ca desi o vad putin timp ai mei au influenta ciudata asupra copilului. Parca turbeaza si nu te mai intelegi cu ea. Asa ca ma chinui sa o tin cu mine dar macar e calma si ma pot intelege cu ea. Asta pana apar ai mei. Acum e cu maica-mea si dupa 2 ore de cumintenie acum jale. A ajuns sa jumuleasca globurile. Ceea ce pana acum nu a facut-o. Asa ca... incearca sa stai tu cu el si daca vezi ca nu ii place sa stea in prezenta cuiva tine-l la distanta.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

,neata

ylilimic, dupa ce ti se scoate cerclajul nu exista vreun termen cand incepe travaliul, oate fi si 1 zi dar si 2 sapt.La primul s-a declansat la 2 , adica la 39 de sapt.

Monu, ce n-as da sa am ajutor e la ai mei, fie si pt cateva ore...socrii au peste 70 de ani, ai mei nu pot decat rar..si sa stii ca toti bunicii rasfata...orice ai face.Tu cum te mai simti?:

AniS 37+ Iarina-Elisa
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

mey eu nu mai zic nik de bona caci aici sunt fff scumpe,iau situatia ca atare si o sa ma straduiesc sa fac in asa fel incat sa-i impac pe amandoi copii.macar voi aveti mame,soacre pe langa voi si va mai pot ajuta dar eu nik.

Lili eu zic ca Luca simte ca se apropie nasterea si incearca sa va atraga atentia.nu-l certati,incercati sa-l intelegeti si voi,chiar daca vrea sa doarma in pat cu tati sau cu mami nu refuzati,se va simti respins din cauza lui bebe si apoi o sa se razbune.la noi vad ca s-a potolit Ken,se comporta fff frumos de cand este in vacanta.la camin de luna viit nu-l mai duc pt ca platesc aproape 500 Euro pe luna si se molipseste una doua de la cei bolnavi(ai caror parinti sunt practic inconstienti ca ii duc la camin) si uite asa din 22 zile ale lunii sta mai mult pe acasa,in pulus nu as vrea sa-l imbolnaveasca si pe bebe.

o sa fie greu nimeni nu zice ca nu dar sa nu uitam ca noi i-am vrut asa ca trebuie sa ne dam silinta sa le fie bine

AMR 7,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

quote:
Originally posted by ylilimic

Roandre-imi pare rau sa aud ca si tu ai probleme cu bona Intr-adevar va fi greu cu doi! Dar ce fac io, care am inebunit de tot, si ma gandesc sa nu-l mai las pe Matei la mama, ca mi-l strica de tot... L-a invata sa doarma in patul mare, cu ea, si acasa e un adevarat circ...sculam si vecini si bb din burta, ma umplu si de spume si ma cert cu tat'su ca "maica-ta e de vina"... Aseara nu am mai rabdat si i-am spus ca e mai buna ma'sa ca il vede 1/2 ora pe luna...Chiar ieri a venit socru pe la noi ... abia dupa ce a intrat in casa, Matei a inceput sa planga (io cica dormeam ca nu ma simteam grozav) si dupa 40 min de plans, timp in care nici tat'su nici socru nu stapaneau situatia, si-a bagat degetele in nas, pana la sange, si mainile in gura ca sa-si provoace voma !!! (este prima data cand face asa si sunt ingrozita)
Nici nu stiu cum sa procedez...voi ce ziceti? Cum ati face

e clar ca micutul tau vrea sa atraga cu orice pret atentia.
poate o discutie tata fiu ar fi buna,poate il face cumva sa se simta mai "barbat",mai responsabil.sa incerce sa ii explice ca scenele alea nu sunt adecvate unui "gentleman",ca el deja are o varsta,trebuie sa fie un exemplu si pentru micutul care o sa se nasca.am vazut chestia asta la niste prieteni si pe urma erau chiar foarte mandri de odrasla lor care la 3 ani si jumatate era "om in toata firea si nu se prostea ca toti copii aia mici".poate gasiti o metoda,nu stiu ce sa zic...

www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank"> filmulete cu bebe in burtica
40 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Haricleea, bine ca s-a terminat cu bine.Din pacate cam asta inseamna nasterea...bine fara complicatii ca nu si le doreste nimeni..cat despre spagi...nu cred ca vom scapa vreodata.

AniS 37+ Iarina-Elisa
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Salina asteptam vesti cat mai repede
Gabi,Ivona eu v-am zis ca nu am gasit inca un imbold care sa dea rezultate.Si sincer m-am saturat sa tot astept.Am asa un fix ca o sa ma apuce noaptea si in fiecare seara stau treaza pana pe la 2 ca in caz de ceva sa nasc mai spre dimineata.Si dimineata ma trezesc,ma uit la ceas si.. nici in noaptea asta n-am nascut.
Gabi noi avem acelasi UM si DPN dar dupa calculele male maine facem 40 fix fix,nush care s-a incurcat in matematici
Acum am un nou stres...de vreo 2 zile am burta tare mai tot timpul si nu prea o simt pe bebelina deloc.Ma intreb daca n-o fi din cauza ca e burta tare si n-are cum sa fie si tare si sa se si miste dar mi-a intrat in cap povestea Laurei-Ioana(cine n-o stie,mai bine) si nu pot sa mi-o scot din cap
In alta ordine de idei,fetele din Bucuresti,ati vazut ce e afara? Eu nu am mai iesit din casa din noaptea de revelion ca nu am avut nevoie sa cumpar nimic(si erau si magazinele inchise oricum) si nici macar pe balcon nu am iesit si dimineata mi se parea mie ca se vede ceva prin perdea...

Adinush 39+ cu - Ingrid-Eileen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Anis, iubita sa nu ma intelegi gresit! Eu stau cu ai mei in bloc dar ei vad copilul doar daca il ducemm jos iar maica-mea mai trece cand isi aduce aminte cate juma de ora si atat. Acum sta mai mult de juma de ora pt ca trebuie sa demostreze cuiva cat de buna bunica e! Dar minunea nu tine mai mult de 3 zile. Si la cat de nervoasa imi lasa copilul prefer sa ma sacrific.

Eu ma simt rau. Ma doare burta, ma simt super obosita, bb apasa in continuare si nu mai pot tine pasul cu Alexia. As prefera sa nasc odata ca asa pot sa ma descurc altfel cu stresul sau oboseala. Pe cand acum tre sa ma gandesc si la bb mic.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

roandre, ce urat din partea bonei sa te lase fix acum...sau macar sa te fi anuntat din timp, ca nu vine la 2 copii

elenita, sa iti traiasca fetitele!!

A.Alina, Eu sunt racita cobza! Am reusit performanta sa nu racesc 8 luni si sa fiu racita la final. Sper totusi sa-mi treaca repede si sa nu trebuiasca sa imi cer voie in timpul operatiei sa-mi suflu nasul si sa pun picaturi tot la 5 min...

messa,te inteleg 100% cu mancarimile!! de aia m-am si apucat sa scriu mesaje mai lungi, mailuri, sa am mainile ocupate pe tastatura, ca altfel imi fac rani de la scarpinat..cica trec (mancarimile) abia dupa nastere..si eu mai am, nene, o bucata serioasa pana atunci....

haricleea, prin cate ai trecut si tu cu cezariana, apoi cu mulsul..am mai citit pe undeva de o mamica ce zicea ca a fost mai naspa mastita+mulsul decat nasterea naturala!!!

SALINA, IVONA, mai e putin si sunteti cu bebelusii in brate!!! curaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj!!

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput