Mamici de ianuarie-februarie 2007 (48)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Salina m-am trezit cu gandul la tine!sa va aibe D-zeu in paza si sa veniti sanatoasa se ne povestiti cum a fost!

Elena felicitari pentru micute!sa va traiasca!

Mariana da banii de la alocatie i se aduna lui Ken acolo intr-un cont in Romania.aici statul japonez nu ofera nimic!si mi-a fost ciuda sa stii ca nu am stiut pana la varsta de 1 an ca pot sa fac lucrul asta.copilul este considerat cetatean roman din mom in care i se elibereaza certificatul de nastere romanesc si ca drept urmare are voie sa primeasca alocatie.de data asta am sa ma grabesc sa-i fac certif de nastere cat mai repede.
tu daca esti beneficiara de cetatenia suedeza a trebuit sa renunti la cea romana?copiii tai sunt suedezi sau si romani in acte?

AMR 7,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

HAI IVONA!

AMR 7,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

quote:
Originally posted by ralu74

Messa - ai incercat cu niste alcool mentolat? imi pare rau ca ai mancarimi, am si eu dar numai pe picioare, cand imi trece cand ma apuca iar, dar folosit o crema pe baza de hidrocortizon si ma mai lasa.

Si eu, am Fenistil gel - e ok in general, dar e cate o ora in care parca turbeaza mancarimile, nu trec cu nimic, si imi vine sa ma jupoi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Nu pot sa dorm si pace buna...stau ca un liliac pe aici.
Ba mi-e cald, ba mi-e frig, ba ma mananca pielea pe burta, ba se agita bebele asta de zici ca vrea sa iasa prin piele...ufff, de abia astept sa treaca noaptea asta sa ma "trezesc"

Elenita, bravo mamico pt ca ai adus pe lume 2 minuni mici si sanatoase!

Anis, iti doresc s-o poti convinge pe bona sa vina in continuare.
Eu nici dc ar mai vrea ea nu as mai accepta desi Alexia o iubeste f mult. Mi-a mai facut faza asta si acum 6 luni cand m-a lasat cu ochii in soare cand trebuia sa incep munca iar dupa 2 luni ma suna sa ma intrebe dc totusi nu o mai vreau.
Criss68, e f mare dezamagirea pt ca nici o clipa nu mi-a dat impresia ca nu o sa mai vina. Are inca hainele de schimb la mine... Sunt convinsa ca a renuntat din cauza ca venea bb2 si ii era teama ca ii va fi ei mai greu. E f greu sa gasesti o bona care sa fie OM inainte de toate, sa fie de incredere si sa fie acceptata de copil. Pana pe 14 ianuarie mai e sora mea in tara si ma va ajuta cu Alexia iar apoi voi vedea ce voi face.

Copilul se considera ca nu mai e prematur la nastere dc depaseste 37 saptamani. Deci paa aici ar cam trebui sa ajungem toate.

Salariul acordat mamei la nasterea fiecarui copil ar trebui sa-l primeasca toate mamele...dar din pacate nu se intampla asa.
Eu cand am nascut-o pe Alexia am primit salariul din cartea de munca (pt ca eram platita la negru ce era peste sal minim pe economie) dupa ce am facut cerere la firma si le-am bagat legile sub nas.
Acum nu stiu cum o sa fac pt ca in firma de acum s-a decis sa se dea 2,5 mil lei pt fiecare copil nascut (ceea ce e mult mai putin decat un salariu). Am sa fac cerere si de data asta si sper sa nu ma lupt cu morile de vant. Subiectul de la "Probleme legislative" pe aceasta tema este f bun.

Marinar, gimnastica in apa pt bebei se numeste talazoterapie. Citeam la o mamica pe forum care i-a facut acasa acest gen de gimnastica baietelului ei care avea ceva probleme neurologice.

Mihaela (35+) si Alexia- Maria26 august 2004

Utile pt burtici, viitoare mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Nu pot nici eu sa dorm. Si este exact ce mi-as dori sa fac - sa dorm 3 saptamani de acum incolo si sa ma trezesc cu bebe scos din burta, bubele astea oribile disparute, gleznele subtiate, normale... offff!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Haricleea spune:

La multi ani!!!!Anul care a venit sa va aduca numai impliniri!!!!

Imi pare rau ca nu am reusit pana acum sa va scriu dar Doamne...prin cate am mai trecut...si puiutul m-a epuizat deja!!!Felicitari proaspetelor mamici!!
Sa va povestesc pana nu se trezeste puiul...
Am plecat cu o zi inainte la Bucuresti.Dupa o noape in care somnul a fost:uite-l e,uite-l nu e la 6 dimineata m-am trezit!Hai la spital!!!!Ma imbrac repede,ma sui in masina pe drum uite spitalul nu e spitalul,am trecut pe langa el,ne-am intors dar nu mi-a pasat pt mine trebuia sa fie cea mai buna zi!!!deci,adio superstitii.
Ajung la spital,la camera de garda,ma dezbrac,imi dau o camasa ca de nu a vrut sa ma lase cu camasa mea!!!
Mama da mita cuvenita ca sa urce si ea cu mine iar eu hopa in sala de trvaliu...Si uite asa pe toate le durea,se vaitau saracutele si eu nu mai puteam de emotii,de foame...Dupa cateva ore de privit pasarici...pt ca unde eram eu erau 2 paturi si capra mi se spune ca voi fi dusa intr-un salon pana ce vor putea sa imi faca cezariana!
In salon doar mamici cu nasteri normale...ce ma fac nimeni nu putea sa imi spuna cum va fi...Pe la 13.15 vine o asistenta si zice hai!!!!Mult asteptatul HAI!!!
Si cu lacrimi in ochi zic si eu HAI...Ajunsa in reanimare mi sa da alta camasa si mai astept o ora...Nu mai puteamimi venea sa plang, sa rad.Apare anestezista care imi spune dupa lungi discutii ca voi avea anestezie totala.Imi pun o perfuzie,ma duc in sala de operatie,ma rastignes ca pe Donul IIsus,imi baga plosca-iach ce naspa a fost si adorm...
Ma trezesc din anestezie si nu azuzeam copilul plangand,pe masa de operatie inca intreb:Ce face?Cum e?unde e?e bine?Sanatos?Si mi se spune ca da si sa stau linistita ca am un pui frumos de 3200g,51 cm,scorApghar9 si e frumos ca mine!
In loca sa ma bucur in acel moment am facut stop respirtor si tinte frate cu zeci de oameni injur care cicac uralau care mai de care...intr-un final ma trezesc in reanimare cu masacv de oxigen pe fata si mama si asistente tot pe langa mine!
Nu puteam sa mai vorbesc,sa mai respir singura...ma durea gatul infernal!!!dupa cateva ore bune reusesc sa vorbesc in soapta...
nu am dormit toata noaptea era pt prima data dupa noua luni in care nu il mai simteam pe puiut in burtica...parca era ciudat,imi era dor de el!!Mama mi-a adus aparatul foto sa il vad,medicii ii dadusera voie sa ii faca cateva poze in sala de operatie chiar dupa ce l-au scos!!!Era asa frumos si mic!nu imi venea sa cred ca el fu8sese in burtica mea,el fusese camaradul ascuns tim de 9 luni!!!
A doua zi dimineata ma ridica doua infirmiere...cica sa merg la salon...cand m-au ridicat am lesinat si a urmat un alt stop resirator!!m-au pus la perfuzii si din nou tot tacamul de mai sus!!!
Seara ma duc in sfarsit la salon!Eram disperata vroiam sa iumi vad puiul!!Intr-un final ajung la bebelusi...Unde e al meu???!!Era mititelul in patut,dormea ca un ingeras,era asa de fin si de angelic!
Am incercat sa ii dau sa suga dar nu a luat.asistentele nu incurajau alaptatul si chiar si cu bani nu ne ajutau!!!
Dupa 3 zile am mers acasa cu puiul.Un cumintel,manca si dormea de fapt asa e si acum inas eu am facut furia laptelui!!!!Dumnezeule 2 zile cu frisoane si febra 40.Nu ceda cu nimic...La un moment dat ii spun mamei ca nu mai pot sa trec peste inca un frison,nu ma mai simteam in stare!!!
am schimbat al treilea antibiotic si a venit o prietena doctorita sa ma mulga!!!Doamne cum ma apasa pe sfarcuri...Am urlat de vecinii cred ca zic ca am nascut acasa!!M-am muls dar tot degeaba!!!Am cumparat pompe de toate soiurile!!!Apropo am 2 pompe AVENT una o vand,e noua doar ca e desfacuta atat!!!o dau ieftin
Abia ieri mi-am revenit cat de cat.A venit o alta tanti sa ma invete tehnica mulsului si sa ii dau luibb sa suga de la tata!!!!Eu zic ca am reusit cat de act!!! Acum sa vedem!!!
Va pupo,va scriu mai incolo ca se trezeste bb!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

neata

Salina sunt cu gandul la tine...probabil ca acum deja au scos-o pe bebelina.

Haricleea prin cate ai mai trecut si tu! bine ca totul s-a terminat cu bine si acum sunteti impreuna si ok.

Criss, asa cu a zis si Roandre, la inceput se face terapia acasa. mai mult e pt copii cu probleme dar si pentru cei sanatosi este super ok. la piscina ii baga dupa 6 luni. am gasit un site si o sa caut pe acolo mai multe info. oricum eu am un coleg de sarviciu daca a cemat o astfel de dr acasa cand era bb mic mic, i-a facut baita, masaj, tot tacamul iar el a inregistrat tot. costa ceva dar merita. mi-ar placea sa merg cu bb la bazin darnu stiu daca o sa ne permitem. mai vedem, mai cercetam...

cu salariul asta asa este, se acorda la nasterea unui copil. eu am noroc ca avem contract colectiv de munca si sunt prevazute 3 salarii la nivelul unei anumite clase, oricum e vba de cca 15 miln ceea ce e ok.

Marina 37+ sau mai mult Emma Ioana

burtika
lucrusoare bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

Fetelor dupa o pauza de scris pe forum revin sa va urez LA MULTI ANI pt 2007
FELICITARI DIN SUFLET PT PROASPETELE MAMICI.Sa aiba bebei sanatosi!!!
Despre mine ce sa va zic?ma simt mai binisor (ma refer psihic,ca nu stiu daca va amintiti ca am tras o spaima cam mare din cauza ca mi-a scris medicul pe ecografie ca e cam mic bb.asta se intampla acum vreo 3 saptamani.Oricum atunci am cautat mult sa ma programez la un alt medic ecografist insa nu am reusit...pana una alta m-am mai linistit cat de cat mai ales cabb misca si pare oki ,eu nu am alte probleme,iar ginecologul meu a zis ca nu e cazul sa ne ingrijoram.)

Cu somnul o duc cand asa cand asa....depinde..mai iau cate un no-spa uneori pt ca am vazut ca ma ajuta.
Durerile inghinale le am inca si nici nu ma astept sa mai scap de ele decat dupa ce se "descarca sacul"
va pup mult de tot si sper sa ma vad si eu mai des pe forum ,desi pe 15 ianuarie ,adica la 37 de saptamani voi incheia socotelile cu serviciul

35+ + Mimishoru'(2 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Salutare de la mare!
Elenita - Felicitari! Asteptam povestea nasterii si pozele voastre cat mai curand!
Shine - daca motivul financiar nu reprezinta o problema, mai bine ai intra in concediu prenatal. Se poate face de la 28s si iti prinde bine odihna si statul acasa.
Roandre-imi pare rau sa aud ca si tu ai probleme cu bona Intr-adevar va fi greu cu doi! Dar ce fac io, care am inebunit de tot, si ma gandesc sa nu-l mai las pe Matei la mama, ca mi-l strica de tot... L-a invata sa doarma in patul mare, cu ea, si acasa e un adevarat circ...sculam si vecini si bb din burta, ma umplu si de spume si ma cert cu tat'su ca "maica-ta e de vina"... Aseara nu am mai rabdat si i-am spus ca e mai buna ma'sa ca il vede 1/2 ora pe luna...Chiar ieri a venit socru pe la noi ... abia dupa ce a intrat in casa, Matei a inceput sa planga (io cica dormeam ca nu ma simteam grozav) si dupa 40 min de plans, timp in care nici tat'su nici socru nu stapaneau situatia, si-a bagat degetele in nas, pana la sange, si mainile in gura ca sa-si provoace voma !!! (este prima data cand face asa si sunt ingrozita)
Nici nu stiu cum sa procedez...voi ce ziceti? Cum ati face
anis - poate totusi se rezolva cu bona si mai scapi de o grija Te urmez indeaproape si la sf saptamanii vb cu dr sa vad cand ma cheama la scos cerclajul! Cam cat crezi ca dureaza dupa aia pana vine ?

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana AMR 14 cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jordash spune:

Oh, dragelor cate vesti bune!
Felicitari Aelita !!! Sanatate maxima, o fetita sanatoasa si mancacioasa si cuminte!!! De la tine, ma asteptam la asa o nastere, printre alte treburi pe care le mai faci... o rochita, o mancare, o curatenie ...

Elenita, felicitari pentru cele doua minuni ale tale! Si voua sanatate multa!!

Salina, tinem pumnii !!! Cred ca vom primi vesti bune cat de curand!

Haricleea, bine ca s-a terminat cu bine, si ca bb e sanatos!! Of, sunt cumplite aceste anestezii generale, exista riscuri la care nu te astepti !

Ivona, hai ca facem galerie , sa nasti usor, fara dureri si sa vina bb sanatos si mancacios!

Liuda, ma bucur sa aud si despre tine ca nu te grabesti sa nasti pana nu vine dr in oras :) Orice sapt in plus e un castig mare pentru bb, asa ca rabdare..

Ruxi, povestea nasterii tale e tare frumos spusa! Ma bucur tare mult sa aud ca se poate ca lucrurile sa mearga bine, si venirea bebelusului sa fie doar un moment peste care sa poti trece cu multa bucurie !!! Sanatate tie si minunilor tale ! (Imi place tare mult numele fetitei tale, Timeea).

Cum remarca o mamica mai devreme, am inceput noul an cu dreptul: Deja ninge cu bebei-stelute !!! Sa dea Domnul sa fie bine pentru noi toate!

Va pup!

36+

Lacramioara & Dragos (17 oct 2000)

Mergi la inceput