Mamici de ianuarie-februarie 2007 (48)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadiutapm spune:

Elenita sa-ti traiasca printesele sa fie sanatoase si papacioase, cate un pt fiecare in parte si pt tine refacere rapida si te asteptam cu povestea nasterii.

cui mai trebuia sa-i facem galerie?
aaa.. mi-am adus aminte Salina si sa te ajute DD, fata curajoasa.

noi, mai stam pe aici ca nu prea avem somn, insa dorm maine pana pe la 10.00

nadiutapm 34+

burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Shine din cate am citit, conform legii contractului colectiv de munca la care se supune orice firma cu peste 21 angajati (fie ca exista sau nu un contract colectiv si la nivelul firmei) AVEM DREPTUL LA UN SALARIU PLATIT DE ANGAJATOR LA NASTEREA FIECRUI COPIL. trebuie sa facem cerere din cate am inteles ca rar se intampla sa ti-l dea din proprie initiativa. ar fi ca lumea sa fie asa!

Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii

2005-2006

nr. 2001/2005 din 31/01/2005

Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 1 din 22/02/2005

Incheiat conform art. 10 si 11 din Legea nr. 130/1996, republicata,

inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei cu nr. 2001/31.01.2005

Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu de baza;

33+

Un An Nou cu sanatate si impliniri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_mvl spune:

Ruxi multumesc pt povestea ta imbucuratoare. Ma face sa ma simt optimista.

Aelita esti tare. Nastere naturala fara epidurala. Si super rapida. Noroc ca bebelina nu a fost prea mare. Felicitari amandorura!! Va asteptam acasa!

Liuda imi pare rau sa aud de cusatura nereusita. Incearca crema de galbenele de la Plafar. E cicatrizanta si cred ca si hidratanta.

Gabriela_s ce “burtica” impresionanta ai!

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Messo mama unde te ascunzi ca vaz ca pe yahoo nici gand sa mai intri............

33+saptamani http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

buna seara,

Dupa cca 10 zile de stat numai in casa (am avut multa treaba) am iesit si eu azi la plimbare, am mers probabil vreo 3 km pe jos. M-am simtit f bine pana acum vreo juma' de ora cand am uitat de gravidenie si m-am ridicat brusc. Cupila se misca in draci si ma doare vezica de mor. Sper sa nu o pun de vreo nastere noaptea asta. Am mai avut aceasta senzatie, dar nu persista si cand stateam intinsa in pat. uffff! . Tocmai ma bucuram ce bine arata picioarele mele dupa excursie (adica desumflate) - mainile in schimb parca arata mai rau.

Ce surpriza ne-a rezervat Aelita!!! Felicitari! Sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa, sa te bucuri de ea si sa-i mai faci rochite!
Abia astept sa vina acasa sa ne povesteasca.

Liuda, noroc de tine ca ti-a trecut prin cap sa ne anunti! De cand tot "nastea" Aelita, azi nu mai credea nimeni, mai ales ca azi noapte pe la 3 ea se culca!

Elenita, sa-ti traiasca printesele. . Ce bine ca le-ai dus pana la 36 sapt! Iti doresc multa putere fizica si morala sa te descurci cu ele, e f frumos cu gemeni, dar si multa uzura. Daca sunt sanatoase insa toate celelalte merg de la sine.

Intrebare pentru cine a actualizat listuta pt elenita: a modificat si nu de ramase (respectiv cu nr-ul de bebei)? Parca e nr ramas de cand am modificat eu mai devreme.

Monicutz si cele care ati mai intrebat, eu acum in sapt 38 nu m-as mai putea duce la serviciu, cam de 3 sapt sunt mai inapta. Acum nu pot tine nici un pix in mana, iar daca stau pe un scaun o ora mi s-au facut gleznele cat butucii. Nu stau degeaba nici acasa, dar fac si eu ce pot, ma mai odihnesc, o iau de la capat, insa intr-un birou sau alt loc de munca nu stiu daca ar fi ok.

Liuda, ce faza cu hernia ta ombilicala! Poate nasti in cateva zile si scapi de chin, macar sa nu ti se mai faca alte vergeturi.

Mariana_1976, merci de raspuns, mi-ai dat niste informatii utile. Ma gandeam acum ca tu esti intr-o mare dilema, speri sa nu ti se rupa uterul, in timp ce eu vreau o putza estetica si sa nu ma doara nimic dupa nastere! Asa-i cand nu ai probleme reale, insa ma recunosc foarte bine in aceasta postura, se pare ca nu am evoluat prea mult de la varsta de 4-5 ani!

Daconst, ma bucur pentru tine, eu cred ca vei naste ff aproape de termen, deci cateva zile. Tinem pumnii!!!

Salina, stim ca va fi bine si ca esti o curajoasa!
Ivona1977, tu ce faci? Incepem galeria?

Roandre ! Cum pot fi niste oameni fara pic de onoare, fara D-zeu la urma urmei??? Vede in ce situatie esti si nu numai ca nu te mai ajuta ci te mai si incurca! Daca as fi fost in locul ei si ar fi existat un motiv real sa nu mai prestez, as fi cautat eu pe cineva in loc si as fi venit pana la momentul schimbului!

Anis, bafta multa sa o indupleci pe bona sa ramana!

Shine, cum ti-o fi venind sa te mai duci la serviciu cand ai greturi si acum la 34 sapt?! Eu am scapat definitiv in luna a 5-a si mi s-a parut o vesnicie, cel putin in luna a 3-a am crezut ca dau in primire. Ce servici, cred ca muream!

marinar, mi-am adus aminte de o postare a ta anterioara in care iti manifestai dorinta ca bebelina ta sa faca hidroterapie (nu asta e termenul, dar crede-ma ca am ani de cand ma chinui sa mi-l amintesc!) E o idee excelenta din ce-mi aduc aminte ca am vazut in cadrul unui reportaj tv, copilul se dezvolta minunat, avantajele sunt multiple. Insa nu cred ca are efect in cada, nici nu stiu daca ti-ar veni cineva acasa pt asta. Eu in Iasi nu am aceasta optiune, tu din Buc ar trebui sa profiti. Ti-o primeste de la cateva saptamani, nu retin exact, trebuie sa intri si tu in bazin, si vei fi uimita ca desi nu-si tine capul, poate sa inoate. Cica si intelectual se dezv mai repede... in fine, mai bine afli direct de la sursa. Poate pentru bani sa fi inceput sa-si diversifice serviciile si sa vina acasa, insa eu nu cred ca este acelasi lucru nici pe departe.

Nu stiu daca mai aveam de raspuns cuiva, daca imi amintesc revin.
Pana atunci, noapte buna! Vad ca m-au lasat durerile.

criss 37+ cu Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Criss, sunt inca pe aici. De-as naste o data, am obosit...Merg maine la moasa, cu ocazia asta intreb cat ma lasa pana imi scoate copila daca dumneaei nu are de gand sa iasa.

Ivona 40+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biadamin spune:

AELITA FELICITARI SA ITI TRAIAASCA BEBELINA SI SA FITI SANATOASE!!
SALINACURAJ SA ITI AJUTE D-ZEU!
39+

bia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_mvl spune:

Felicitari Elenita! Sa ai printese cuminti, frumoase, sa iti aduca bucurii si sa va iubiti mult!

Shine, eu saptamana asta vreau sa ajung la medicul de familie sa imi dea concediu prenatal. Am obosit. Vreau sa stau sa ma odihnesc. In plus am avut si ceva probleme de la 18 saptamani cu colul cam scurtutz si intredeschis. Trebuie sa mai resist inca 4 saptamani, sa trec macar de 36s.

Da-ne linkul de care ziceai, ca banii care ni se cuvin trebuie sa ii primim. Si pe la noi nu primesti decat daca ceri, nu pt.ca ti se cuvine.

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

quote:
Originally posted by ALINATXA

Messo mama unde te ascunzi ca vaz ca pe yahoo nici gand sa mai intri............

Nu ma ascund, stau si ma scarpin non-stop, imi vine sa tzip si urasc mancarimile astea - nu apuc sa dau cu crema intr-un loc, trece acolo, ca ma mananca in alta parte, e oribil.

De-abia astept sa nasc odata, sa scap de toate porcariile astea. Pregnancy SUCKS!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

FELICITARI PENTRU BEBEI, SA VA ADUCA NUMAI BUCURII IN VIATA!!!!...AELITA, ELENITA, RUXI (ai reusit sa expui cum nu se poate mai frumos povestea nasterii)

Messa - ai incercat cu niste alcool mentolat? imi pare rau ca ai mancarimi, am si eu dar numai pe picioare, cand imi trece cand ma apuca iar, dar folosit o crema pe baza de hidrocortizon si ma mai lasa.

Ralu 39DARIA

Mergi la inceput