Mamici de martie - aprilie 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 22
magdutah spune:
Despre carut ...eu ce sa zic ... Cel pe care l-am luat e albastru cu alb: am considerat ca se potriveste si la fetita si la baietel (caci noi tot nu stim ce e in burtica mea) ... si ne-am gandit ca e mai penibil un baietel in carut roz decat o fetita in carut albastru) are si ladou si un alt scaunel tip sport (intelegeti ce vreau sa spun?).
kmi78: Scaunelul de masina l-am luat separat si nu este pentru pozitia orizontala (daca te uiti in pozele mele ai sa vezi cum arata)... si este doar pentru BB de la 0 la 13kg ! Dupa ce creste este alt tip de scaunel.
Inca odata pupi, Magda
26+
http://mfoca.myphotoalbum.com/
kmi78 spune:
MAGDUTAnu am reusit sa vad pozele cu caruciorul, unde sa ma uit mai exact?
Absolutanu pozezi si tu carutul? sau daca nu ai o adresa de net unde il pot vedea, ce model e? problema carutului e f mare si la mine, eu as vrea sa fie si ingust sa intre in lift adica 55 cm si scurt si roti usor de manevrat si landou si sport si.... DE TOAAATE
31
madmat spune:
buna 
mersi roxanici de raspuns
,
si eu tot asa ca tine il simt pe bb al meu.
noutati nu prea am .
va pup
matilda
26+ 
gabdyd spune:
Uau cat ati crescut de cand n-am mai intrat,
noi incercam sa ingrasam procul in ajun la lucru,
dar sincer nu stiu pe unde scot camasa ca am atatea de facut si as vrea sa intru si eu in concediu ca omul macar peste doua luni.
Elyanne mersic mult si din nou toate urarile de rigoare!
Am vazut ca s-a discutat de frica de nastere, hm, n-as putea spune ca vreau sa discut despre asta, dar trece repede, deocamdata nu mi-e asa de frica... as vrea totusi sa nu tip... ca prima data, cand m-am dus acolo foarte viteaza si mi-a trecut repede vitejia. Noroc ca am nascut relativ repede, trei ore cu totul. Dar a doua zi cand m-a intrebat mama daca mai vreau sa fac copii am spus da foarte convinsa. Nu durerile nasterii ma sperie pe mine, ci greutatile si imprevizibilul vietii. Dar ... speranta moare ultima.
Despre carucior, noi am luat de acela cu scaun de masina tip scoica, nu stateam prea bine cu banii, si asa a fost o investitie mare la vremea aceea, acum trei ani si ceva a costat vreo 4,5 mil. si il avem inca pe ala. Scaunelul e suficient de bun si merge folosit mai mult de 3 luni, pana pe la 6,7 chiar daca ii ies putin piciorusele in afara, pentru ca deja cand creste putin poti sa il pui intr-o pozitie mai ridicata.
Initial, cat a avut loc in landoul ala tip scoica, am plimbat-o si pe afara tot asa, cu landoul montat pe carut (unde se prinde destul de bine). Nu arata deloc anapoda.
Dar tot carutul era foarte mare, asa ca mai tarziu i-am mai luat unul gen sport, foarte simplu si foarte ieftin care era mai usor de carat sus jos cate trei etaje de fiecare data cand vroiam sa iesim in oras. Cu asta se joaca printesa acum dar e inca bun si el.
Patut, tot de atunci avem, tot modelul ala gen tarc cu un nivel intermediar. Fetelor, eu nu i-am mai luat alta saltea ci i-am pus o patura de molton impachetata peste salteaua lui subtire, nu are nevoie de o alta saltea, in nici un caz moale cum ne place noua (nici de perna conform recomandarilor), plus ca se inalta prea mult prea mult din cauza saltelei. Am culcat-o acolo sporadic, mai mult ziua, pentru ca noaptea preferam sa o tin cu mine in pat (desi nu e recomandabil), pana pe la 6 - 7 luni cand a inceput sa se agate de margini si sa se ridice pe ele.
Avem si premergatorul tot de la Julie, am inceput sa il folosim ca la carte, pe la 7 luni, dupa ce a stat bine in fundulet. Avem si leagan tip scaunel, pe asta l-am montat la tara, inclusiv biberon de sticla, alea de plastic le-am aruncat, suport de biberon, perie, etc...
O sa fie ceva frumos, de care abia astept sa ma bucur, o sa stau acasa cu cele doua minuni si sa citesc cat de mult ma vor lasa dansele. Si sper sa ne veddem pe forum cat mai des.
Altceva, eu am avut azi niste arsuri groaznice pe gat, chiar si dupa medicamente, si dupa remedii naturiste, pur si simplu nu vroiau sa inceteze cu toate incercarile mele...
In rest, cu exceptia arsurilor si a faptului ca ma misc greu si in general nu prea ma misc mult, ma simt mai bine decat in stare normala, ca si la prima sarcina. Fireste nu pot merge mult pe jos, dupa 100 m deja obosesc si ma doare burtica, dar cine vrea sa mearga pe jos?
Va pupic si sanatate tuturor,
Diana
23 s si Julie 3 anisori 
cde
raluca.m spune:
quote:
Originally posted by lauramar
Buna fetelor!!!
Fetele care vor avea fetite ce carucioare cumparati? Dati-mi si mie va rog niste idei ca am ajuns sa visez noaptea ca unul nu e bun ,altul se rupe si eu mai stiu ce....
Buna, Laura!
In ceea ce priveste caruciorul nu te pot ajuta ( inca ).In noua mea familie ( suntem impreuna doar de un an
) sotul meu este cel care se pricepe la asa ceva.El are un nepot ( care de curand a implinit 2 ani ) asa ca stie de la cumnatul sau ce trebuie urmarit cand cumperi un carucior.Daca reusim si noi sa luam unul in curand promit sa-ti trimit toate detaliile.In rest incearca sa nu-ti mai faci atatea griji, sunt convinsa ca totul va fi bine.
Raluca
26+
elyanne spune:
Mari_lu ai grija de tine
Tratament si pat!!! Iti tinem pumnii sa fie bine.
Despre carucior si scoica (cosul de masina)... Daca e carut doar cu scopica pe post de landou si poate ramane sport (dar trebuie avut grija ca daca atunci cand ramane fara scoica, cand e sport, sa se lase la orizontala) e ok... ca de landou nu prea o sa avem prea mare nevoie daca nastem in martie-aprilie... Landoul eu il vad util doar atunci cand e frig, ca ii protejeaza de vant, ger... Si cum prindem 1-2 luni de frig... pot sta in cel sport de la 2-3 luni fara probleme... doar sa se lase la orizontala, ca pana pe la 4 luni trebuie sa stea asa... Abia de la 4 luni merge ridicat spatarul la 45 de grade.
Iar in alea 2-3 luni merge pus si in scoica, pt. ca e facuta special pentru nou-nascuti (eu nici nu ma gandesc sa merg in masina fara ea), insa dupa mintea mea... mi se parea ca sta cam cu barba in piept si ma gandeam ca e cam incomod. Dar cum la inceput va fi frig, si vom iesi afara maxim 1 ora in zilele cele mai frumoase... sa stea 1 ora in scoica nu e mult. Si la drumuri mai lungi cu masina sta mai mult de o ora in scoica... cu pauza...
Important la carut, sa fie usor... ca la cate kile mai are carutu, se mai adauga si bb (la inceput sunt usori... da' mai incolo...) si cumparaturile si bagajul lu' bb din cos.
La cosul de masina... daca se poate, sa fie din ala cu baza fixa si cos care se desprinde de pe baza... Ca bb deobicei adorame in masina si este adus in casa in cos... Si trebuie de fiecare data prinse/desprinse centurile de siguranta. Daca are baza fixa, centuile se prind doar de baza si cosul se fixeaza pe aia si se prinde/desprinde f. usor. Dar sunt ceva mai scumpe.
Despre saltea la patut... eu ma luat de plante uscate (nu mai stiu exact ce si cum se numea). Mai exista inca o saltea umpluta cu coaja de nuca de cocos (sau ceva de genu') dar era aproape 1 mil. si am luat din asta de plante.
Din plastic (polistiren) nu prea e recomandat pt. ca se incing de la ea.
Eliana (27 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
Claudi@ spune:
Neatza
Noi inca nu avem nume pt bebe, sunt din ce in ce mai "disperata" , ca ajung sa nasc si nu o sa stiu ce sa spun cand ma vor intreba cum il cheama
Hormonii imi dau si mie de furca, 3 zile inainte de craciun am urlat si tipat pana mi-am descreierat sotul. Am plans cu o zi inainte de ajun pana mi-am dat matele afara
.
Am vazut si noi un carucior de care ne-am indragostit si cand a fost soacra sa-l cumpere (il cumpara bunicii) nu mai era
. Acum sotul are de cautat pe net pana-l gaseste ca eu nu vreau altul.
In ianuarie mergem sa cumparam camera lu bebe, patuz, dulap,masa pt infasat. La sfarsitul lu feb vreau sa ne apucam incet de pus covor jos si varuit camera.
In legatura cu frica de nastere, pana acum o saptamana faceam pe mine numai la gandul asta. Acum dupa ce ma speriat doctora ca bebe e prea jos nu ma mai intereseaza, bebe sa fie sanatos. Mai sunt 3 luni, poate revine frica, sa ma vad atunci cum imi rod unghiile
De abia astept sa treaca si astea 3 luni, deja nu mai pot, ma doare spatele de o iau razna, merg ca o rata, obosesc repede si ma doare burtica daca merg prea mult pe jos.
25+ 
martutza spune:

Buna dimineata burtici.Ma bucur ca aveti chef de scris si eu de asemeni
.Am stat mai mult in pat si m-am jucat cu nepoata mea de 1 an si 6 luni care e o mareee figura.Asa mi-au mai trecut nervii.
Baiatul meu are program regulat de gimnastica la 6.30, pe la 10, la 14 si seara pe la ora 20.Ieri am stat la sora mea si toata lunmea era in jurul meu la 20 pt ca juniorul impingea si se rostogolea ff vizibil si dureros.Este asezat cu capul la ficat si picioarele in stanga(de-a latul) si e ff haios cand se intinde si apar doua galme in stanga si dreapta burtii.
Absoluta intr-adevar este vb de dr.Ion de la Giulesti.Acolo am ales sa nasc deoarece sora mea cea mica a nascut acolo si a fost f multumita de asistenta medicala de acolo.Inainte de facultate am fost asistenta medicala 3 ani si stiu cat de imp este asistenta in unele momente.
Mari Luai grija de tine.Stai in pat si rasfata-te ca nu mai pupi tu odihna.Eu sunt de ieri la sora mea si am primit ff multe incurajari si am auzit si povesti de groaza cum Nu vom dormi noi vreo 3-4 luni si alte de astea.
Elyanne ce mai faci?Cum te mai simti?Daca vrei si iti este de folos am aflat ca este o gradi particulara ff buna in sectorul 1 care primeste copii de la 1-1.6 ani.Poate duci mandra acolo sa stai si tu linistita.Daca te tenteza ideea da un PM si dau toate datele:adresa si tel de la gradi.
Bun venit noilor mamici.Sa cresteti mari si santoase.
Eu va pup ca am venit in bucuresti cu treburi pe la locurile mele de munca si am inclus in program si o vizita la mag Barza ca ne-a placut un pat de acolo.
Mai vorbim maine.

28+ si bebe Victoras
marta
martutza spune:
Tot eu.
Am uitat sa va zic Elyanne are dreptate nu sunt bune saltele cu umplutura sintetica deoarece bebelusii nu-si pot regla temperatura in primele luni de viata si risca sa se supraincalzeasca si sa se imbolnaveasca de plamani.In plus salteau naturala are avantajul ca nu mentine transpiratia, nu miroase si se poate aerisi.
In unele magazine e cunoscuta ca saltea din iarba de mare sau din fan.
Surorile mele au folosit amandoua saltele din astea si sunt ff multumite.Nu pastreaza forma corpului ci este ff buna pentru coloana copilui care nu trebuie sa doarma pe salte amoale sau pe perna.
Pupici.
Ne mai auzim.
marta
absoluta spune:
quote:
Originally posted by kmi78
MAGDUTAnu am reusit sa vad pozele cu caruciorul, unde sa ma uit mai exact?
Absolutanu pozezi si tu carutul? sau daca nu ai o adresa de net unde il pot vedea, ce model e? problema carutului e f mare si la mine, eu as vrea sa fie si ingust sa intre in lift adica 55 cm si scurt si roti usor de manevrat si landou si sport si.... DE TOAAATE31
Chiar asa este cum zici tu ca ai vrea ...vezi pe chicco.ro , e cel albastru , cel mai "complex"