Pacientele optimiste si gravi ale dr. Tutunaru(20)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Dragi tutunici,ajutati-ma va rog cu niste raspunsuri.Stiu ca Tutu e mare specialist in laparo...aveti cumva idee daca prin laparo poate "intinde" o trompa intortocheata? Ca daca-i asa, parca m-as baga...si cum sa-l abordez in cazul asta?Ii spun la prima consultatie ca eu vreau direct laparo?
Pt.ca vreau direct laparo,fara monitorizari si alte chestii inainte si am inteles de la voi ca el aplica totusi un tratament standard.Trei luni monitorizari si abia apoi laparoscopie.Iar eu vreau sa sar peste cele trei luni,sa nu mai pierd timpul.Stiti cumva daca accepta?

Nusy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ysa26 spune:

toate fetele.
Iyoana sunt abia z23,nu cred k simptomele apar de acum,doar sanii sunt durerosi si umflati,dar asa ii am de luna trecuta,nu mi-a mai trecut.
Am o intrebare pt voi, temperatura trebuie neaparat sa fie ridicata,k sa indice o sarcina,nu?
Eu oricum luna asta nu mi-am luat-o pt k m-am saturat, mai bine astept sa vad daca vin uratii.
Revin intr-o ora, ma duc sa duc actele la contabila....n-am nici un chef sa ies.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_thee_nuh spune:

Fetelor, v-am scris cu 2 zile in urma primul meu mesaj. Acum revin cu amanunte. Am 33 ani, un baiat de 11 ani si ne dorim de 2 ani un al doilea copil. Dupa baiat am avut sterilet pe care l-am tinut 7 ani. Nu am nici un avort, nici boli inflamatorii pelvine...In nov 2005HSG arata trompa dr infundata. Spermograma sotului facuta in martie 2006 arata oligoastenospermie usoara(vol 1,7ml,nr spermatozoizi 48 mil\ml, mobilit normala 50%, leucocite numeroase, detritus abundent, aglutinari absente). In august si sept 2005 am primit trat de stmulare ovariana cu clostilbegyt, oestrogel si duphaston,fara sa fiu atentionata ca trebuie sa fiu monitorizata echografit pt a vedea cum cresc foliculii, si eventual de sdr de hiperstimulare ovariana. In ian, feb si martie 2006, am primit din nou trat de stimulare ovariana, de data aceasta de la alt dr care m-a chemat o data pe luna la echograf, considerand ca este suficient. Pe vremea aceea nu stiam ca trebuie o monitorizare seriata, chiar si controlul ovulatiei, tot echografic.
Si chiar de as fi stiut nu cred ca mi-as fi permis. Dr respectiv ma chema doar la Medsana, unde o eco transvaginal era la vremea aceea 1 milion. Apoi am descoperit site-ul dl dr T si m-am delectat cu intrebarie si raspunsurile de acolo, precum si cu ceea ce se scria pe forum.
Apoi, am tot zis ca ma programez la dl dr, dar...timpul a trecut, pastele apoi concediul, apoi am avut niste examene grele de sustinut in oct-nov 2006.
Eram dezamagita de ceilalti, si poate imi si pierdusem increderea ca mai pot face un copil, nu stiu exact ce sa va spun...
In fine, la jumatatea lui nov 2006 am avut prima intrevedere cu drT. S-a uitat pe analize, si m-a chemat in ziua a 8a a ciclului urmator pt monitorizare foliculara. Pana atunci, mi-a dat sa fac chlamydia IgG, IgM, IgA, culturi col chlamydia la ids.
La urm ciclu m-am progr in ziua a 8a:E=5,6 , OD=12, OS=14,2
Apoi z 10:E=7,8 OS=18,3
Apoi z12: E=8,5 OS=22,5- aici mi-a dat sa fac pregnyl 5000ui 1 fiola im
Apoi m-a chemat dupa 2 zile si a constatat ca foliculul de pe OS se sparsese, deci ovulasem, si m-a rugat sa-l recompensez cu 2 liniute
L-am intrebat daca ar fi cazul sa repetam spermograma si mi-a raspuns ca daca va considera necesara, o vom repeta
Eu am ciclul cam de 25/26 zile
Incepand cu ziua 26 em inceput sa am mici pete maronii de cant mica,si sa ma doara sanii si sa-i simt intariti. Am crezut ca imi vine menstra
Spottingul a durat3 zile(31 dec , 1si 2 ian)
Pe 3 ian (z 29)am facut un TS =intens pozitiv
Nu va pot descrie ce a fost in sufletul meu in acel moment....
2 ani de zile de asteptari, tratamente, analize....
Daca as fi siut de acest OM mai devreme.....
Oricum, nu vreau sa ma mai uit inapoi.
Sunt alaturi de voi, vreau sa va trag pe toate dupa mine, si toate sa va bucurati de vederea a 2 liniute!
Rugile mele au fost ascultate.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Nusy, dar tu de unde stii ca trompa e intortocheata? Ai facut hsg? (banuiesc ca ai auzit ca el nu vrea sa auda de analiza asta...). Stiu ca incerci de mult timp , poate daca ii spui problemele tale va fi de acord sa iti faca dierct laparo.
Eu aveam o laparo de activ, cu diagnosticul la externare "obstructie tubara bilaterala", am facut asa: m-am programat, i-am spus ca vreau sa repet laparo ca sa stiu sigur daca am vreo sansa, si a fost de acort, fara cele 3 luni de monitorizare.
Si cred ca ii poate face el ceva, oricum, merita incercat!
Orcis, cabinetul e aproape de Elias, pe strada Sandu Aldea, la nr 85. Bafta luni!
Ioana, tie nu trebuiau sa iti vina uratii? Cum stai? Eu tin pumnii!
Teo, tu ce mai zici? Ti-a venit sau inca nu?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Buna fetelor!!
Mirella76 FELICITARI SI SARCINA USOARA!! Nu pot sa cred, nici tie nu ti s-au pozitivat testele??? Semeni cu Marinar si tare as vrea sa seman si eu cu voi!!
Alexia28 merci de intrebare, ce sa spun despre mine, ca nici eu nu stiu ce sa cred! Sunt in z28 si rushii inca nu au venit, dar nu sariti pe mine, ca am facut un test Sure-Check si e cat se poate de negativ, asa ca nu cred ca e bebe. Ma gandesc sa nu ma fi dereglat, ca mi s-au umflat sanii intr-un hal si ma dor inspre sub brat, de parca am facut febra musculara. Asa ca de frica sa nu-mi fi crescut iar prolactina, am si inghitit un Dostinex, pe care-l aveam din trecut, ca poate din cauza asta nu-mi vin rushii. Semne de rushi nu am avut deloc, in sensul ca nu am avut nici o pata si nici o durere de burta, doar de sani, asa ca tot cred ca m-am dereglat de la atatea tratamente naturiste. In alta ordine de idei, ultimele 2 luni mi-a venit in z26, dar am avut si luni in care mi-a venit in z29, sau z30, asa ca totusi cred ca vor veni, pina la urma. Bafta la prestari, ca inseamna ca tu esti in focuri!
Marinar bebelina ne tine pe jar pe toate!!!






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Hihihi, Ioana poate semeni cu Marina, vezi ca am baut toate dupa ea, lasa-l incolo de test daca nu ai semne de urati poate nu mai vin, tinem pumnii stransi

Nusy si eu zic la fel, daca te programezi la o consultatie si vede ca incerci de mult timp sigur iti face laparo. Numai sa nu-i spui de HSG, ca risti sa te dea afara din cabinet, io stiu cum este Bafta multa!

Mirela76 felicitari si sarcina usoara! Multa bafta la intalnirea cu bb!
Feli ce mai faci?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Felicia, Alexia: multumesc mult pt.raspunsuri.Intr-adevar ,am facut 2 HSG,la distanta cam de un an una fata de cealalta. La cea de-a doua,care a fost mai bine facuta, mi-a iesit trompa stanga intortocheata iar dreapta cam lunga.Bine,totusi, ca nu sunt infundate.Stiam ,tot de la voi, ca face alergie la HSG-uri, ca le considera metode barbare si primitive,tocmai de aceea nici prin gand nu-mi trecea sa-i spun ceva de ele.
Deci,daca ma hotarasc,o sa ma prezint la prima consultatie si o sa-l intreb de laparo.Ramane sa ma mai programez...

O seara buna tuturor!

Nusy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salomea spune:

Salutare! Revin si eu odata cu Anul Nou si cu urari fierbinti sa vi se indeplineasca visul cat mai curand... si cu niste vesti... Nu credeam ca am sa scriu si eu vreodata la capitolul asta, da iata-ma ca sunt in sfarsit insarcinata. Dupa aproape 3 ani de asteptari si fix in luna in care aflasem ca am rezerva ovariana pe sfarsite din cauza endometriozei, ca nici sotul nu e bine si ca sa ne grabil la niste inseminari si apoi FIV, s-a intamplat minunea. Bucuria ne e cam umbrita din cauza unor anticorpi antifosfolipidici pe care am aflat ca-i am si care se zice ca duc la avort spontan, moarte fetala, defecte de crestere, etc. Oricum, minunea s-a produs si incerc sa ma bucur de asta si sa nu ma mai gandesc prea mult la riscuri...
Sunt convinsa ca nu sunt eu cel mai grav caz de pe-aici dar am asa sentimentul ca daca si eu am ramas, o sa ramaneti fiecare dintre voi. Stiu cat de greu e cu rabdarea, dar cu siguranta ca se va merita...
Va pup pe toate si va tin pumnii sa veniti si voi cu vesti frumoase cat de curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ysa26 spune:

FELICITARI SALOMEA !!!!
Sa ai o sarcina usoara si la termen si un sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ysa26 spune:

Dupa cum vad anul 2007 va fi un an al -dutelor. Ce ma bucur .
Fetelor purtatoare de burtici sa ne luati si pe noi cu voi.

Mergi la inceput