Cirese de Mai-Iunie 2006 (33)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

felicitari Diana!! pentru dintisor
Mai la Petra nu se anunta inca nici un dintisor.

Lyly Da am aninat-o! Si e mamoasa! Am sa pun poze.

Eu am facut sarmalutze, borsul il pun acum la foc.
Iar pentru seara de craciun am sa fac placinta cu iaurt! E un vis! Se face in 10-15 minute (prepararea. La cuptor trebuie sa mai stea vo 20-30 min ). O voi face cu 30 de minute inainte sa o servesc. Imi place fierbinte.

Craciun fericit!!!
Va puuup.
Mai revin dupa ce mai termin din treaba !

poze si filme

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

mikiion si eu vreau reteta placintei cu canepa a bunicii tale! Nu se cheama cumva julfa??
Fetelor sunt fan julfa!! Imi place foarte muuult!!! Am mancat o singura data si de atunci am ramas cu gandul mereu la placinta aceea. Este de post.

Poate gasesc o reteta.
Dar eu o vreau gata preparata . Doar sa o savurez

poze si filme

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

ama super desertul!!! Cine sta cu bebe cand mami gateste bunatati???

poze si filme

Mergi la inceput

am gasit o reteta

julfa (jolfa)

este un prerparat din seminte de plante oleaginoase (dovleac, floarea soarelui, cānepa, etc)
se consuma īn vechime īn mediul rural.are aspectul unei creme si se consuma cu miere si miez de nuca.

mod de preparare

se iau semintele vechi de un an, bine uscate se piseaza bine.dupa ce s-au curatat de coaje.apoi se freaca bine cu mana īn putina apa calda.apa calda va fi īn cantitate de doua ori cat volumul semintelor.se strecoara de coji si partea lichida se pune pe foc.cānd ī ncepe sa fiarba se spumeaza cu lingura de spuma. apoi se pune din nou lichidul la fiert si se spumeaza. spuma adunata este jolfa..

se lasa la racit se adauga un praf de sare , zahar dupa gust si se tine la gheata.

preparatul se consuma dupa ce se freaca spuma bine pāna sporeste.

se poate servi ca o crema garnisita cu frisca. se poate adauga miez de nuca sfaramat sau macinat , fructe din dulceata.

turta de jolfa pentru sarbatorile de iarna.

se fac foi de placinta sau foi de casa din : faina 500g, sare un varf de cutit, otet o lingura , apa cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare. se fac foi subtiri ca de placinta (se pot si cumpara) . li se da forma rotunda si se coc direct pe plita sau pe o tigaie de tabla neagra neunsa.. se lasa sa se usuce pe a doua zi. a doua zi de ung foile cu un strat de jolfa si nuci pisate. se-presara cu nuci pisate. se pune alta foaie, ca la tort. se lasa tortul pe a doua zi.cand se-nsiropeaza cu un sirop de zahar si miere.

poze si filme

Mergi la inceput

Sau:

julfa se face de obicei in postul sfantului craciun...crema se face din samanta de canepa dar se poate inlocui si cu nuca...
..500 gr faina de buna calitate un praf de sare un praf de zahar un pic de drojdie ...cam cat o jumatate de nuca si faina cat cuprinde ptr un aluat potrivit...se fac turte rotunde si subtiri care se coc pe plita sau pe o plita ptr aragaz...dupa ce sunt gata se umplu si se dau la rece mai multe ore... chiar 2 3 zile!
crema:o cana de zahar se amesteca cu 150 de grame de apa si multa vanilie...se face un sirop apoi se pune 2 cani de nuca macinata...pofta buna si spor la lucru!!!!!!!!!!!!!!!!

poze si filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Diana, felicitari pentru primul dintisor!

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

amiss, bunica mea face julfa, ca e de la savinesti, cred ca stii pe unde vine asta, si acolo e specialitatea satului de craciun. sa stii ca nici noi n-avem nici un dinte, desi eu mereu o caut in gurita, sa nu cumva sa ratezm momentul.

eu de-abia am terminat curatenia, desi o sa mai dau o data cu aspiratorul si maine seara, in mod normal ar fi trebuit sa termin de cev avreme, dar cu asta mica am, facut totul pe bucati si cu muuulte pauze. la meniu nu ma mai avant cu cine stie ce specialitati, cum am facut anul trecut, ca nu am timp. mama e plecata din tara si nu ma poate ajuta, asa ca trebuie sa ma descurc singurica. o sa fac niste aperitive, 2 salate reci, tort, prajitura, friptura cu legume la cuptor si am gasit aici pe forum o reteta de pui italian, o sa il servesc inainte de friptura. sarmale mi-a promis ca imi aduce soacra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

quote:
Originally posted by amiss_zip

felicitari Diana!! pentru dintisor
Mai la Petra nu se anunta inca nici un dintisor.

Lyly Da am aninat-o! Si e mamoasa! Am sa pun poze.

Eu am facut sarmalutze, borsul il pun acum la foc.
Iar pentru seara de craciun am sa fac placinta cu iaurt! E un vis! Se face in 10-15 minute (prepararea. La cuptor trebuie sa mai stea vo 20-30 min ). O voi face cu 30 de minute inainte sa o servesc. Imi place fierbinte.

Craciun fericit!!!
Va puuup.
Mai revin dupa ce mai termin din treaba !

poze si filme

Cum e prajiturica asta cu iaurt? Ca daca se face asa de repede m-as baga si eu.

Dana si Horia Alexandru (18.06.2006)

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Diana79

Anuntam si noi cu mandrie aparitia primului dinte.

Pupici la toata lumea si va multumesc pt gandurile bune.

Diana de Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)

Felicitari!!!

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by wapi

Noi Revelionul l-am petrecut in noaptea trecuta
Dupa inca un scaun nedigerat si apos aseara ne-am dus la Gr. Alexandrescu. Dupa o asteptare de o ora intr-o camera plina cu copii care tuseau care mai de care, dna doctor ne spune ca avem enterocolita, probabil de la galbenusul de ou mancat joi (luni i-am dat ou din acelasi lot si nu a avut nimic). Ne pune sa alegem : ne internam intr-un salon cu copii mai mari care sunt bolnavi de diverse boli respiratorii, unele contagioase, sau semnam ca refuzam internarea si ne asumam toate riscurile (oferta era si de doi in pat)
Am plecat acasa cu reteta : antibiotic, antitermice, hidratare. Pe la 1:00 azi noapte a facut 38.9, i-am dat calpol, a papat putin piure de morcov si a adormit. S-a trezit la 04:30, cu 39.4 si nu mai aveam voie sa-i dam nici antitermice - i-am scazut febra cu sosete cu otet si comprese. A mai dormit putin pana la 07:30, iar avea febra, i-am dat din nou Calpol si iarasi piure de morcov. Acum a adormit, ca este foarte obosit. Nu vrea sa mai deschida gurita pentru nimic, solutia pentru rehidratare i-am adaugat-o in piureul de morcov, ca nu am putut sa-l conving sa o bea.
Azi mergem la Medlife, ca nu prea m-a convins dna doctor de la spital cu enterocolita. De aseara de la ora 18:00 nu a mai avut niciun scaun, desi la 19:00 a mancat mar cu branzica.
Toate planurile noastre sunt date peste cap, nu cred ca mai ajungem la tara, si mersul la munte este cu semnul intrebarii.
Ajunsese gogosica mea la 9kg, acum cred ca o sa slabeasca ....
Dar vreau iar gogosica aceea care rade tot timpul si alearga dupa telecomanda prin pat !

Va uram si noi sa va aduca Mosul tot ce va doriti !

Mos Craciun, Mos Craciun,
Vii in fapt de seara,
Mos Craciun, Mos Craciun,
PENTRU PRIMA OARA !

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

Multa, multa sanatate!!! Aveti grija de voi si sper din tot sufletul sa treaca cat mai repede!

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput