INSEMINARE (6)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

buna fetelor!
eu sunt ziua 22 si nu sper sa fi ramas .
am si eu o nelamurire si tare v-as ruga sa-mi raspundeti daca puteti.
eu am pregatite pastilele de stimulare, si injectia pt spargerea foliculilor, deci sun pregatita sa fac inseminare.
ce nu imi este in clar: dr la care ma duc eu, lucreaza in mai multe policlinici, iar eu va trebui sa ma plimb dupa el...in fine...am s-o fac..ce ma nelinisteste...mi-a spus ca, dupa ce iau injectia, in maxim 36 de ore voi face inseminarea., ca sotul va trebui sa mearga inainte de asta la un spital <ne spune el unde> , i-i se va prepara sperma, dupa care vom merge cu sperma la el si-mi va face inseminarea. eu va intreb pe voi daca ii normal si in cat timp de la prepararea spermei trebuie sa fie introdusa, nu de alta, dar mergem in tel-aviv si pana mergem de la un spital la altul, va dura, la fel cum te-ai plimba in bucuresti. si stiti cum ii: tot timpul, cand ai nevoie s-ajungi repede undeva, atunci este aglomerat si prinzi toate semafoarele pe rosu.
sper ca-mi veti raspunde, sa stiu ce sa fac...va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Monica
La inseminare sperma agitata ,coafata si inviorata se depune in uter( deci trece de col)! acolo... daca stimabilii sunt iuti de codita se vor bate pe maretul outz... doar unul marcheaza ... are loc intalnirea pasionala! Buuuun! viitorul punctuletz... incepe sa se divida in 4 in 8 in 12 in... celule pana cand este suficient de mare si incearca sa se prinda de mucoasa uterina! El in acest timp face tumbe prin uter incercand sa se aseze in cuibusorul lui! Exista insa si posibilitatea ca embrionasul sa o porneasca spre trompe ( asta am aflat si eu de curand--- un ghinion dintr-asta poate da peste tine si la fiv)situatie in care... nefericita desigur se poate agata de trompa rezulta SEU.
Asteapta si alte pareri insa..mai experimentate decat a mea!
Sper ca nu te-a deranjat exprimarea mea putin...plastica!. Eu citesc toate rubricile...dar nu scriu din puturosenie! Azi m-am trezit f.f. bine( am petrecut ieri cu fiv-oasele suuper) si vad ca am chef de scris!

didi-anda
sa inteleg ca acum stai in Tel Aviv si te plimbi dupa musiu dr. pe unde se preumbla el ca sa-ti faca IA?? Si Ioanatugs a facut ultima ISA cam in acelasi stil! Eco la dr. T. apoi sperma plimbata pe la IDS si apoi fuga la Spit. CFR pt. ISA! Sfatul meu...e cam complicat si risti sa dai banutii degeaba! Dar daca nu se poate altfel...ce sa zic... decizia va apartine...
De la recoltarea spermei pana la prelucrarea ei trebuie sa treaca 30-40 min... apoi dupa prelucrare teoretic in max.max. o ora cam trebuie facuta IA...desi pe la noi se face si dupa o per. mai lunga..de aceea si sansele si asa mici scad si mai tare!
Bafta
dany

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Avalon, inseamna ca la marea intalnire dintre si ovul nu e nevoie de trompe.

dany, ai fost si tu? Super! Ceva poze nu s-au facut?
Mi-a placut exprimarea ta si iti multumesc.



Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Nu s-au facut pozici( eu de obicei iau cam. foto cu mine - insa acum o imprumutasem cuiva)-- insa a fost distractie maxima! Iar ne-a auzit toata lumea din restaurant cum radeam si chitzaiam noi pe acolo...si binenteles vorbeam fara baariere de gigei, spermograme, ovulatii, d-ri si alte cele...de cred ca le-a stat celorlalti clienti mancarea-n gat!
Scuze...pt. ca am fost off-topic! Mai nuantat , plastic si cu mult mai mult umor decat mine sper sa povesteasca Sherry la cap.fiv luni cand vine la serv.
dany

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

dany iti multumesc pt raspuns. nu stiu ce sa zic...am asa o retinere..nu stiu..am sa vorbesc cu sotul meu si sa vedem ce-i vom spune dr-ului. ma gandesc ca, daca ii spun, se va supara. poate imi dai si tu o idee cum sa-i spun. noua ce ne-a placut este ca vorbeste romaneste si ne este mai usor sa mergem la el, mai ales mie. imi poate raspunde pe intelesul meu la toate intrebarile.
sper ca pana la urma sa fie totul bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Ba da, Monica, pt inseminare este nevoie de trompe si nu orice fel de trompe, ci bune. Pentru ca spermatozoizii depusi in uter trebuie sa plece la plimbare in sus pe trompe in cautarea ovulului care este eliberat de ovar si captat de trompa. 'Marea intalnire' are loc in treimea superioara a trompei (fecundarea, adica), atunci cand ovulul este sedus. Astfel, dupa fecundare, pre-embrionul porneste in calatorie inapoi, dinspre trompa in uter unde trebuie sa se implanteze. Daca trompele nu sunt bune exista riscul ori ca spermatozoizii sa nu ajunga la intalnire, ori ca embrionul format sa nu mai poata ajunge in uter si sa incerce implantarea pe trompa (sarcina extrauterina).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Avalon, se pare ca la lectia aceasta de anatomie am lipsit.
Deci fara trompe functionale nu are rost sa faci inseminare. Corect?
Treci direct la FIV.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Corect! Fara trompe functionale nu poti sa faci decat fiv. Dar infertilitatea feminina din cauze tubare are sansa cea mai mare de reusita (statistic) la fiv. Nu e cazul nostru, din pacate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Din pacate.
Nu stie daca sunt functionale stie doar ca sunt usor permeabile. Din experienta si stiinta ta , ar avea sanse cu inseminarea?

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

In urma HSG-ului se constata daca trompele sunt permeabile, dupa introducerea substantei de contrast prin uter, daca trompele sunt permeabile se vizualizeaza pe film lichidul care iese prin trompe. In urma laparoscopiei se constata daca acestea sunt functionale. Inteleg ca prietena ta a facut si HSG si laparoscopie, de ce nu i-au spus diagnosticul in urma laparoscopiei, si anume daca trompele sunt functionale? In fine... daca nu stie decat ca sunt usor permeabile, atunci a mai avut sarcini recent? Daca da, atunci se poate presupune ca ar fi functionale trompele, desi nu se stie ce se poate intampla in timp cu ele, sa se infunde de la vreo infectie.
Eu am facut inseminari fara laparoscopie, pentru simplul motiv ca niciun medic nu mi-a recomandat-o. Poate ca au mers pe principiul de mai sus, si anume au presupus ca daca am avut o sarcina trompele sunt permeabile. Chiar dupa fiv am cerut parerea dr. vis-a-vis de asta si mi-a zis ca nu e nevoie de laparo daca fac fiv.
Ar putea sa incerce prietena ta sa faca macar cateva inseminari, dar mare grija la urmatoarele aspecte:

1. Biologul sa fie unul bun, pentru ca asta e important, ca sperma sa fie bine preparata (in special daca avem de-a face cu oligospermie). Si sa nu incurce borcanele, cum am auzit ca s-a intamplat. (Asta a fost o gluma, Dany stie despre ce vorbesc, hihihi)

2. Prietena ta sa faca toate analizele de secretie vaginala inainte, sa se asigure ca nu are vreo infectie care prin inseminare se poate propaga mai departe in uter si trompe. Si aici imi mai permit sa fac o glumitza: sa fie atenta unde face inseminarile, ca e posibil sa se duca sanatoasa si sa plece de acolo 'cu ceva la pachet', daca ma intelegi...

Eu am renuntat la inseminari din cauza glumitzelor de mai sus.

Mergi la inceput