LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (106)
Raspunsuri - Pagina 15
Bic spune:
Simona, fugi cu ea la doctor. Daca ti-a aratat urechea sigur o doare. Si daca a ajuns sa ti-o arate, inseamna ca e destul de umflata. Se dau antibiotice. Ma intreb daca si acolo la fel.
Sanatate!
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
felicia74 spune:
si eu zic la fel ca Bic: du-te la doctor acum. Daca dr de familie zici ca e de la 14 du-te la un orl-ist. Bafta
Gasesti tu unul la policlinici particulare.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
dordia2000 spune:
'Neatza si de la noi. Fi'miu inca doarme asa ca....eu sunt pe aici.
Noki ms mult dar...pb mea era cum sa scap de puricii de pe scara ca in casa...mi-o pune eu o zgarda de purici ceva
.
Pe vecini nu-i pot aborda ca....majoritatea au animalute si poate zic ca sunt nebuna ca ei poate nu au sesizat puriceii.
Uitati aici ce face foamea din om! Dupa care ceapa a aterizat pe covor!
Madau cum mai e MIrunici??? Sper ca bine!
Roxi ms mult de tot!
Leea Roxi are dreptate...ar tb sa iesi si sa cunosti oameni noi...si sa incerci sa iti refaci viata. Uite so'mea cea mare...a avut o prima casnicie ratata urat, s-a terminat ca intr-un film de groaza cu terorizari psihice si....etc. Din aceasta eroare de casnicie a rezultat o fata nedorita de sot, pe care nu a iubit-o si nu a bagat-o in seama. Sor'mea suferea ca un animal la indiferenta sotului fata de ele si cand pitica a facut 4 ani si i-a zis "Mami hai sa plecam ca tati e rau" a luat fata si a venit la mama si...apoi a cunoscut un om minunat (cumnatul meu) care o iubeste rau pe sor'mea dar si mai rau o iubeste pe Bianca si care e un tata minunat incat....au uitat de primii zece ani de chin alaturi de acel monstru. acuma sunt fericiti si impliniti , mai au un baietel si se inteleg de minune!!! Poate ...acolo undeva exista si jumatatea ta....tb doar sa te deschizi si sa afli unde!
Alinus foarte interesant articolul. Si eu care ii ziceam bravo dupa fiecare realizare...oricum nu cred ca il mai pun la olitza ca deja se isterizeaza dupa 3 min si se da jos si in urm 2 minute face pipi unde apuca. Ieri a facut in pat 
Bic suuuperbe poze. Sa va traiasca increstinata!
Simona...of ce nasol...Sanatate muuulta va doresc si fugi la Dr. Nu il poti suna???Poate vine el la voi!
Gata cu raspunsurile....si avem si noi poze noi! Enjoy!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
felicia74 spune:
Noki si noi bem Nan junior si nu suntem constipate deloc. Alta trebuie sa fie cauza.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
Bic spune:
Dordia,
.
Mai sa stiti ca atita am fost stresata ca nu am facut botezul la timp, dar mie mi s-a parut mult mai amuzant sa o imbrac asa frumos cind deja merge. De altfel mi se oare in general ca de cind merge are rost sa-i pun rochite, ca pina acum, daca era doar copil la orizontala tot botita si suflecita pina-n git era orice rochita ii puneam.
Alinush, mda.. am vazut de pe forum ca in Romania a inceput sa fie la moda acest curent de "moment propice" al inceperii cu olita. Eu consider, ca si sustinatorii invatatului devreme cu olita, ca mersul la toaleta e un obicei ca oricare altul. Asa cum iti inveti copilul sa manince cu furculita, sa-si bage in gura asa si cu invatatul la olita. Altfel spus, asa cum e invatat sa faca in scutec (care e tot un reflex invatat), asa invata si la olita. Nu spun ca e usor. uite, asa mea trece de ceva vreme printr-o greva generala. Sta pe olita, ca o atrag cu alte chestii ca si pina acum, dar nu mai face.
Chiar daca nu se pot abtine sa nu faca, pot totusi invata sa anunte ca fac. In plus, mi se pare total neigienic sa lasi un copil care, Domane iarta-ma, se kk ca un adult, sa faca in scutec. Tu ai face in scutec daca ai avea de ales?
In plus, noi toti de 30-40 de ani am fost invatati cu olita de mici si uite ca nu facem noaptea pe noi.
Eu nu-s frate ce-i dau de mincare, da' imi muta nasul din loc. Si sper sa termine odata cu greva olitei si sa inceapa din nou sa faca unde trebuie ca ma omoara stomacul! 
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
dordia2000 spune:
quote:
Originally posted by Bic
Eu nu-s frate ce-i dau de mincare, da' imi muta nasul din loc. Si sper sa termine odata cu greva olitei si sa inceapa din nou sa faca unde trebuie ca ma omoara stomacul!

Diana mamica de
Stefan-Cristian14.11.2005
bb_alinus spune:
Rapid ca trebe sa plec: Biculet sincer ma uimeste ce spui.
1. Eu nu am fost pusa la olita la 1 an, am fost lasata in pace.
2. Amalia face kk in pampers si io o schimb imediat, nu mi se pare nici greu si nici durere la stomac nu imi da! Si ii ajunge pampersul, nu da pe dinafara. Si face 1data sa de 2 oripe zi;
3 raman la parerea mea: daca medicina zice ca bebe nu isi controleaza sfincterele io de ce sa o chinui? Ca nu vreau sa fac economie la scutece ( si asa mi le cumpara soacra-mea
))
4. din contra mie mi se pare ca in Ro se pune devreme la olita, si remarc ca in sistemul occidental se asteapta: ca de altfel cu multe altele.
5. si cum am mai zis si in alte situatii: daca noi am fost crescuti intr-un stil si am ajuns "mari" fara nici o repercursiune asta nu inseamna ca "metoda" a fost cea mai buna...nu ne mai aducem aminte noi frustraarile sau temerile noastre de bebei. Se trece peste toate, important e cum.
Gata zbor ca ia uite ce m-am intins.
Io oricum felicit toti bebeii care fac la olita si pe parintii fericiti.
Alina si Amalia 17.11.2005
Avem 1 anisor!
Primul meu Sfant Nicolae
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
meems spune:
... Am citit pe super-mega-diagonala, am vazut numele (ma rog, nick-ul) meu in mesajele Ioanei si-ale Roxanei, pe care le pup... Sunt tare stresata cu petrecerea de sambata, aici se anunta ploaie si eu am 18 copii si vreo 30 de adulti invitati, si nu-i chip sa-i tin pe toti in casa... asa ca ma rog la Doamne-Doamne sa tina cu noi si sa ne dea vreme buna, ca macar copiii sa zburde pe-afara. Nu stiu daca mai reusesc sa intru pana sambata, dar dupa petrecere voi reveni sigur cu poze!
Tania, condoleante 
Madau, multa sanatate Mirunicii!
madau spune:
Raportam zi fara bubite si fara febra deocamdata

, de la 12 incepem si antibioticul si sper sa scapam odata de prostia asta de ce o fi. Intrebare..la rosu in gat se umfla si ganglionii???? Si rosu in gat se ia????

Ma duc sa citesc din urma si revin
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 11 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=0&source=browse&large" target="_blank">filmulet aniversar
Gandacel spune:
Buna de dimineata! Mai tarzior asa, la noi.
Raspund si eu intr-o ordine total aleatoare, nici nu stiu daca o sa-mi amintesc tot ce voiam sa zic, dar incerc!
Alinush, eu sunt exact-exact in asentimentul tau cu pusul la olita. Le-am zis deja tuturor care mi-au atras atentia ca deja trebuia pus la olita, adica cine si-a permis sa-mi zica: soacra-mea si bona. Nu le-am explicat nimic altceva decat ca in carti scrie ca abia spre 2 ani, chiar 2 ani jumate sa incercam, copiii vor fi pregatiti si tot stresul cu invatatul va dura numai cateva zile. Scrie clar ca acum e doar chestie de cunoasterea momentului la care bebe face de obicei si prinderea "produsului" in olita, nu e vorba ca el face constient acolo. ca inca nu simte nici cand "vine", nici vorba sa se mai si tina pana cand i se dau pantalonii, chilotii jos si e dus la olita! Constientizarea senzatiei, precum si controlul sfincterelor apar mult mai tarziu. Plus ca zic eu ca e bine sa stie copilul sa te si anunte inainte, nu dupa... Deci ceva de genul: "mmm, parca simt ca-mi vine, sa-i zic mamei, sa ma tin pana ajung la olita, astept sa-mi dea jos pantalonii, chiloteii, ma asez bine si gata! Acum pot sa-i dau drumul. Uf, ce bine e!"
Eu in perioada asta doar insist pe vocabular, adica sa stie cand face kk, ca kk este, cu pipi imi e greu ca nu stiu cand face, dar profit de extrem de putinele ocazii in care face in cada, la baie. Macar sa-mi spuna el dupa ce face, o perioada, ca va veni vremea cand va simti dinainte si-mi va spune. Voi constata atunci, cand voi auzi alarma si voi vedea scutecul curat!
Despre vise si telepatie, presimtiri si altele asemenea, chiar am scris la un subiect legat de vise mai demult, sigur e arhivat... Nu va povestesc aici, ca nu e placut. Insa e verificat ca spiritele noastre comunica fara sa acceseze permanent constientul nostru, asa ca unele mesaje le regasim la granita intre constient si subconstient (ori inconstient?, poate Anda sa stie mai bine care sunt delimitarile intre cele trei, ca eu am cam uitat). Anda, rugaminte mare de tot pentru tine, cand o sa ai timp: te rog frumos da-mi si mie, ori pe PM, ori pe e-mail cateva titluri de carti pe care le-ai citit legat de ce povesteai in mesajele anterioare, ca tare ma intereseaza si pe mine sa inteleg lucruri "spiritualo-ortodoxo-esoterico-mistice" cum zici tu. MUltumesc.
Sigur mai aveam ceva de scris, dar nu-mi amintesc acum.
Azi schimb programul lui Bogdan (implicit si al meu), incerc sa-l scot la plimbare dimineata spre pranz, poate are chef si de ceva papa inainte de culcare.
Noki, te tin la curent cu gradinita, am cercetari de facut acum, in sensul ca mi s-a zis deja ca se imbolnavesc usor copiii acolo, asa ca voi intreba intai cam ce boli fac, apoi ma duc la dr. cu studiu de caz. Sa-mi spuna daca i se pare indicat sa-l duc in colectivitate la varsta asta si cam ce masuri ar trebui sa iau pentru a-l feri de imbolnaviri serioase. Apoi sa-mi spuna si care ar fi momentul potrivit, cat mai e bebe in burtica, ori dupa ce se naste, si la cate luni din viata lui bb2? Te-am zapacit de cap, asa-i? Cam asta imi trece prin minte acum, probabil ca mai sunt si alte lucruri de luat in calcul, dar le voi descoperi pe parcurs.
Gandacel
21+ si Bogdanel (14.11.2005)