LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (106)
Raspunsuri - Pagina 11
tania-z spune:
Fetelor, multumesc ca sunteti alaturi de mine 

Vineri va fi inmormantarea iar cu privire la asa-zisul "party" pt Stefan (e, de fapt, o masa cu bunicii si prieteni cu copii) se va tine sau nu in functie de ce va decide Cosmin. I-am lasat lui alegerea asta, asa mi s-a parut firesc. Vom vedea.
Am insa o intrebare: daca bunicul a avut infectie cu stafilococ/streptococ (la naiba, de la spital nu au zis prea multe) trebuie fiarta vesela lui de acasa pt a nu se transmite mai departe? In ideea in care membrii familiei fac acum curatenie pe acolo si as vrea sa-l protejez pe Stefan. Daca stiti vreun raspuns, please!
Tania & "Che" Stefan (17.12.2005) Nazdravan
Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura
mandyksch spune:
Tania, nu stiu ce sa iti spun, dar inclin sa cred ca nu e cazul sa incepeti sa fierbeti vesela. Si cand zic asta ma gandesc la faptul ca multi au de ex. infectie in gat cu stafilococ auriu si nu fierb vesela sau altele. Parerea mea.
Dordia, cred ca exista prin magazine sprayuri contra purecilor, dar mey, aveti cam multe animale pe acolo aiurea pe scara si pe la vecine...cu probleme. Poate ca ar trebui sa chemi Sanepidul.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
dordia2000 spune:
Tania...pt linistea voastra....si mai ales ca nu stiti exact ce fel de infectie a fost...eu zic ca nu strica o dezinfectare a veselei .
Mandy asa este!! Am 2 vecine nebune efectiv. Sunt un car de nervi de imi vine sa vand apartamentul si sa ma mut dar...e foarte complicat si...foarte greu!!! Imi e frica sa nu pateasca ceva stefan. In curand va incepe sa mearga si el e inebunit dupa urcatul si coboratul scarilor si ...in aceste conditii nu il voi lasa pe jos ca cine stie ce boala mai ia. Eu stiu f.bine ca , cainii nu transmit boli dar....cand e vb de fi'miu....parca imi e totusi frica.
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
lavi02 spune:
tania habar n-am daca trebuie sau nu dezinfectata vesela. Mai degraba cred ca a fost o infectie facuta in spital, cu microb din ala rezistent de spital la care nu prea ai ce-i face; obtinuta in urma operatiei (parca ai zis ca bunicul a facut operatie). Of, Dumnezeu sa-l odihneasca!
Ioana pana la urma ce s-a intamplat cu sarcina ta? S-a eliminat singura? Ai facut chiuretaj? A ramas? Daca ai spus, scuze 
Madau ce Eferalgan ii dadeai? Doar nu supozitoarele alea de 85 mg pt bebei, ma gandesc.
Dordia sau mai bine zis unii medici cand nu stiu ce sa dea, dau antibiotic.
Ce mi se pare ciudat in cazul Mirunicii e ca ea nu are alt simptom decat febra si e cam ciudat sa dai asa, antibiotic. Pentru ce? Poate fi o viroza (!), poate fi o boala eruptiva, poate fi de la dinti sau din n alte cauze.
Virozele in general dau febra vreo 3-4 zile la inceput dupa care febra trece si apar celelalte simptome - muci, tuse, ce-o fi. Antibiotic se da atunci cand medicul suspecteaza o suprainfectie bacteriana - de ex daca amigdalele sunt umflate, cu puroi, gatul f rosu, muci purulenti, otita, etc. Dar daca medicul nu a EXAMINAT copilul mi se pare tare ciudat tratamentul.
Dar in fine, nu vreau sa ma lansez DF intr-o cearta. 
-------------
In alta ordine de idei am fost azi la pediatra cu amandoua - aventura de pe lume! Am asteptat 45 de minute, timp in care m-am jucat cu Silvia de-a ascunsul vaporasului si alte jocuri distractive
, supraveghind-o si pe Nati intre timp.
Dupa ce am intrat inauntru bineinteles ca a trebuit sa acord mai multa atentie dritei
, ca doar de-aia ma dusesem, sa vorbesc cu ea, asa ca Silvia s-a cam intrecut, la un moment dat a iesit din cabinet si a luat-o pe scari in jos; apoi a vrut sa fie examinata pe masa inalta de bebelusi, in loc de pe patul de copii mari 
Dupa ce am iesit de acolo ne-am oprit la McD ca eram lihnita de foame (eu), Nati adormise in carut si Silvia s-a imprietenit cu un baiat cu vreo 2 ani mai mare decat ea si s-au jucat foarte frumos cu masinutele de la Happy Meal. Efectiv am fost impresionate si emotionate si eu si mama baietelului. 
Asa ca mamici cu fata si baiat sau cu
prin burtici, fiti linistite, si daca ii aveti "pereche" tare frumos pot sa se joace si sa se inteleaga. Bine i-ar fi prins unei fete ca Silvia un frate mai mare, ar mai fi pus-o la respect. 
felicia74 spune:
Maria_alexia ce bine suna reteta ta de spanac cu ou, am retinut-o si eu, ca tot nu i-am dat spanac pana acum.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
dordia2000 spune:
Lavi
nici vb de cearta...mai ales cu mine!!! Eu stiu ca tu esti bine informata si ne vrei binele dar...mai sunt si dr. cu pareri diferite dar...care sunt dr. buni...sau cel putin asta le e renumele. Drr. meu este unul din cei buni...si sti bine ca si eu m-am indoit de tratamentele lui p.n.v. dar....apoi am intrebat pe cumnatul meu care e medic si tata a 2 copii de 12 respectiv 4 ani si mi-a zis ca e superok. Deci....acuma am incredere in el.
Sper ca Mirunici sa fie ok si sa nu fie nevoie de antibiotic!!!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
madau spune:
Am apucat si eu sa citesc oaresce din urma...acum asteptam dr, s-a dus Marius s-o ia. Ce ma bucura este ca nu prea a mai facut febra azi, faza nasoala e ca tocmai s-a stricat liftul
, nici nu vreau sa ma gandesc cat ne va injura pediatra
.
Tania condoleante si Dumnezeu sa-l odihneasca! Nu stiu daca e cazul sa amanati petrecerea copilului ptr asta, eu am o vb "mortii cu morti..vii cu vii", e totusi vb de un copil, indiferent cat de mult suferi dupa cel pierdut, copilul trebuie sa se bucure de ziua lui, iar tu alaturi de el, chiar daca ti se rupe inima pe dinauntru. In fine..voi stiti mai bine, nu ma bag in chestii de familie, doar am spus o parere..sper sa nu te superi
Nu cred ca trebuie dezinfectata vesela, io zic ca o simpla spalare cu dero si apa calda e suficient. Insa nu cred ca e bine sa-l duci pe pitic acolo.
Camelia habar nu am cu analizele, suna mai bine un dr si intreaba
Dordia of ce nasol, n-am nici cea mai mica idee ce sa-ti spun cu puricii, insa cred ca ar trebui sa chemati pe cineva sa faca o deratizare, sau..parca asa ii spune.
Lavi nu facem tratamente prin tel, insa cand eu am tot sunat-o si i-am zis ca orice i-as da febra nu scade, ea a zis ca e semn de vreo infectie cel mai sigur si ca o pot trece pe antibiotic. Cu rezerve insa, a lasat la latitudinea mea, ea nu se pronunta pana nu vede copilul. Asa ca am amanat, si sa vedem acum ce zice. 
Cam atat deocamdata, intru dupa ce pleaca dr, sa va zic ce si cum. Tineti-ne pumnii
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 11 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=0&source=browse&large" target="_blank">filmulet aniversar
lavi02 spune:
madau tinem pumnii!!! La ce etaj stati
?
Uitasem, daca nu stiu nu raspund: camelia nici eu nu stiu ce semnifica uratul ala.
Natalia la 1 an,1 luna si 1/2 are 9700g si 79 cm.
Silvia la 4 ani si aproape 9 luni are 17.500g si 113 cm.
anda77 spune:
cum canta copiii la gradinita: dordia are puuu-ri-ci, dordia are puuu-ri-ci, ta-na-ni-na-na-na...sic, sic! ia, tu, un spray din supermarket, altfel nu poti sa scapi.
tania, cu riscul sa ma creada lumea nebuna p-aci, io zic din lecturile mele spiritualo-ortodoxo-esoterico-mistice ca eu n-as organiza party mare pt. ca dupa moarte, sufletul omului haladuieste nitel pana ajunge unde trebuie. linistea si reculegerea au un scop, chiar dk nu suferi neaparat dupa disparitia persoanei respective, nefiindu-ti foarte apropiata. "mortii cu mortii si vii cu vii", cum spune madau, dar nu imediat. parerea mea, ca sa zic asa...
acuma sa va spun ceva de mare importanta pentru situatia geo-politica a tarii: fiu-meu bate darabana pe masa chicco, adicatelea gestul ala, cu degetul mare pe masa si celelalte degete rasfirandu-se in cadentza...in timp ce bea bibe de seara, de vreo saptamana...adica: nu mai terminati , draga, cu biberonul asta?...mor de ras...
leea, dar chiar, te-ai gandit sa-ti gasesti pe cineva, tati de imprumut ca sa zic asa? ai avea o stare de spirit mult mai buna, zic eu. nu ca ar fi usor ca in peisaj exista si tati biologic si inteleg implicatiile, dar imi dau cu presupusul..
nu uitati sa-l ajutati pe andrei: http://andrei.point.ro/
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"