LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (106)
Raspunsuri - Pagina 10
maria_alexia spune:
Multumesc tuturor pentru gandurile bune si pentru sfaturi ! 
Tania, condoleante
. E trist sa se intample, e trist ca e chiar in pragul aniversarii lui Stefan, dar el va lumina cu siguranta ziua cu zambetul lui si merita sarbatorit.
Noki, Cristi mananca taare bine spanacul cu ou. Eu il prepar asa: fierb un cartofior mic, apoi il paserez bine-bine cu vreo 3 guguloaie de spanac (daca e din cel congelat si gata tocat, cum spui tu) si vreo 50-60 ml lapte. Iese un piure tare fin. Amestec cu galbenusul zdrobit. E mancarica preferata a lui Cristi
.
Noi am inceput sa iesim cate putintel pe-afara, la sfatul doctoritei. Febra nu mai are, doar-doar ii facem ceva pofta de mancare si mai ales de baut. Cu boala asta am ramas in urma cu pregatirile de Craciun si mai ales cu atmosfera... Tare bine mi-au prins beculetele si mosii de pe-afara, de-acum ne pregatim sa-i primim si la noi.
Nu cred ca mai ajung eu la cosmetica inainte de sarbatorile astea, dar macar la coafor tot mai sper, asa, pentru un "aranjat" rapid.
Nici ziua lui Cristi n-am organizat-o, nasii tocmai s-au hotarat ca nu mai vin (e scuzabil, nasa are o burtica de 8 luni, iar intre Sibiu si Brasov e un drum imposibil mai nou - se lucreaza la largirea lui si e plin de semafoare
).
Anda, asa de mult a stat Nichita saracutul in casa ?
Poate primiti si voi voie de plimbare, macar 10-15 min la aer si fac minuni!
Maria &
Cristian (22 dec 2005)
camelia_daniela spune:
Fetelor, heeeelp ... ia uitati voi rezultatul la sumarul de urina al fiica-mi :
Bilirubina - negativ
Urobilinogen - normal
Corpi cetonici - absenti
Acid ascorbic - negativ
Glucoza - Normala
Proteine - Absente
Nitriti - absenti
Hematii - absente
PH - 5
Sediment urinar: relativ frecvente epitelii plate; relativ frecvente leucocite, prezent urat amorf

Cine stie sa-mi spuna si mie ?
Cami mami & Daria 
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si
Dariuca (02.01.2006)
Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi! (Gabriel Jose Garcia Marquez)
ioana_77 spune:
In dezorganizarea mea sa mai dau doua raspunsuri:
Lavi si io sunt ingrozita de cata religie se mai baga pe gat in scoli, acum si la gradinite.
Mi se pare ca s-a trecut in extrema cealalta, unde pe timpul ex-ului nu vorbea nimeni de asa ceva acum mai au putin si te iau din casa sa te duca la biserica.
Feli e bun ca o pacalesti pe Ili cu jeleu, a mea nu mananca nimic dulce gen dulceata sau miere. E deja domnisoara, nu vrea sa se ingrase.![]()
Sunt suuuper multumita ca azi a papt 150 ml lapte praf la micul dejun, maine am sa incerc sa-i pun 200 ml. I-l dau ca la copii maricei, in canita, langa felia de paine cu unt.
Ina, succes cu soacra, poate te linistesti si tu de-acum.
Meems, pupicei pt fata supla din prima fotografia din cele de la party!![]()
Ioana si Maria (29.11.2005)
Poze 12 luni
poze
Poze 1 an
maria_alexia spune:
Alinush, exact asa facea si Cristi (in vremurile bune, de dinainte de enterocolita. Dar trece si asta...)! Era scandal mare daca se intampla ca noi sa mancam deodata, si vedea ca e altceva in farfurii. De multe ori a trebuit sa-i dau piureul de legume din farfurie mare si cu lingura de supa, ca pentru adulti ![]()
Ioana, eu zic ca Maria va fi incantata de caruciorul de papusi! Daca pana si Cristi, baietel, si-l plimba toata ziua prin casa... Ma rog, al nostru seamana mai mult a cos de cumparaturi, dar a trebuit sa punem ceva greu in el ca sa nu se dea peste cap si...s-a nimerit a fi un papusoi mare ![]()
Ocazie cu care iar imi propun sa actualizez pozele de pe net, caci nu ne-ati mai vazut de taare de mult. Sper sa prind si timpul pentru asta...
Maria &
Cristian (22 dec 2005)
ioana_77 spune:
Maria, pupici la micul plimbator de papusoi. Na, sa mai zica careva ca baieteii nu au instincte paterne?![]()
Ioana si Maria (29.11.2005)
Poze 12 luni
poze
Poze 1 an
Gandacel spune:
Buna!
Tania, condoleante!
Multumesc de urari tuturor.
Bogdan a inceput sa manance singur sticks-uri. Deocamdata altceva nu, dar e tare mandru de el, iar mie mi-au dat lacrimile cand l-am vazut cum se straduia el sa bage in gura, se uita la mana cum sa o indoaie... ultima bucatica nu stie s-o bage in gura, tot incearca sa muste, nu-i da drumul. Voi cred ca radeti acum de mine, ca ai vostri baga in gura de toate de luni bune! Acum incep sa va inteleg stresul si imi dau seama ce fericita am fost ca un an si ceva n-a bagat in gura nimicuta. Ca acum parca ar incerca si altele... lingea telefonul de dimineata.
Maria-alexia, mi-ai facut pofta de spanac. EU n-am facut niciodata asa, cred ca maine bag reteta noua!
Camelia, suna doctora si intreaba. N-ai telefonul ei mobil, ori de la cabinet?
Sa va zic pe scurt cu bona mea. E nervoasa, nu are rabdare, se supara ca Bogdan arunca "dinadins" lingurita pe jos, ca face mizerie, nu vrea sa stea cu farfuria de mancare aproape de el... daca urla se supara si zice ca rade catelul de el, apoi ca vine pisica si-l mananca... etc. La plimbare vrea sa mearga copilul ac omul mare, inainte pe trotuar, pe cand al meu se invarteste aproximativ in cerc si studiaza de cateva ori fiecare gaura din asfalt... intinde mana dupa frunze si ea sare la el ca nu-i voie, ca e mizerie!
Asa ca am decis sa ma descurc singura si o chem numai cate o zi, cand am o urgenta, o vizita la dr. sau altceva. Asa, cate o zi de sacrificiu merge.
Am fost la serviciu si nu-mi pastreaza postul, insa mi s-a promis ca se va face "tot posibilul" sa mi se gaseasca un loc cand ma intorc, in functie de legislatia de la momentul respectiv... in fine, asta este. Pana atunci icnerc sa nu ma gandesc si voi vedea peste un an si ceva care e situatia.
Cam astea despre noi.
Pe aici am vazut bebei bolnaviori, unii spre bine, altii nu chiar. Aveti grija de ei si de voi, sa fie/fiti sanatosi!
Noi vom face vaccin saptamana viitoare, dupa care eu incerc iar niste vizite la gradinita sa vad cum mai reactioneaza. Ca se pare ca e mai bine la gradi decat la bona. Argumentele pe care le-am auzit pana acum mi s-au parut valabile. Cel putin din punctul meu de vedere.
Leea, m-a impresionat povestea ta, cea legata de conceperea si aducerea pe lume a lui Tudor. Incearca sa-ti schimbi viata si vei vedea ca exista speranta si dupa o experienta atat de trista ca a ta, sau mai bine zis descurajanta. Sunt barbati pe lumea asta care au nevoie de caldura unei familii, fii deschisa la ce e in jurul tau si poate vei reusi sa-i oferi puiului tau un camin si un tata adevarat, astfel incat sa nu-i lipseasca sufleteste nimic.
Va pupic pe toate.
Gandacel
21+ si Bogdanel (14.11.2005)
dordia2000 spune:
Salutare mamici!!!
noi am fost afara si acuma facem nani!!!
Tania ...condoleante!!! Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul!!!
Lavi si mie cand a fost stefan racit mi-a dat antibiotic tot la telefon ca i-am zis simptomele...si era clar . L-a vazut ulterior si l-a ascultat si...a fost ok. si cumnatul meu care e medic mi-a zis ca e ok ce ii dau. Asa ca...poate iunii medici...stiu deja dupa simptome ce poate fi si daca tb sau nu antibiotic
Gabitaco sarbatori fericite si voua...si....sanatate muulta!
Madau ....sanatate muulta!!!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
dordia2000 spune:
Fetelor...ce ati patit de nu ati mai intrat??? Sa inteleg ca vremea frumoasa e de vina???
Am si eu o maaaare problema. Am PURICI. Am gasit un purice pe soseta mea alba si nu am reusit sa il prind. Baiatul meu mai are cate o ciupitura pe fatza dar...am zis ca ori vre un tzantzar amortit ori...vre'un cosuletz ceva. Acuma sunt sigura ca sunt muscaturi de purici.
Sa va zic de unde ar veni. Pe scara am 2 nebune la et 1 (eu stau la 2).Una e schizo si un caine maidanez...pe care il bate toata ziua...etc dar pe care il tine mai mult pe afara si pe scara. A doua are gradina zoo acasa. are prepelite...muuuuulte, pisici vreo 5, si un caine maidanez puiut care face pe scara...etc si mai are si porumbei bolnaviori pe care ii ingrijeste. Restul vecinilor au si ei cate un animalut dar...ingrijite frumos in casa. Ideea este :"Ce pot face eu sa nu mai iau purici si sa nu mai imi intre in casa si sa ne ciuruiasca??? Pot chema sanepid-ul sau...stiu si eu vreo institutie ceva??? Habar nu am dar acuma ma mananca tot corpul si parca circula milioane de purici pe mine. Nici cand am avut-o pe Tarra care era hotel de lux pt purici nu am avut probleme.
Help me plssss

Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
hanuc spune:
Dordia,mama mea avea problema asta dar ea sta la tara unde sunt caini si pisici prin curte...s-a luptat mult cu problema asta si pana la urma a reusit sa scape de ei cu o solutie adusa de sora mea tocmai din Spania.Stiu ca nu te ajuta informatia asta dar sfatul meu este sa mergi la o farmacie veterinara unde sigur vei gasi ceva cu ajutorul caruia sa scapi dar ai grija sa nu fie toxic...oricum o solutie este sa scuturi foarte bine paturi cearsaf...
dordia2000 spune:
Claudia eu sper sa nu am in casa asa multi Purici dar unul am gasit si...imi e frica. O sa iau ceva antipurici dar...ce ma fac cu cainele vecinei si toate animalutele lasate libere care merg pe scara si lasa o droaie de purici. Cand era Tarra ii culegea ea pe toti micuta...si ii omora substantza cu care era data dar acum....!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005