Copiluti de mai-iunie 2005 (17)
Raspunsuri - Pagina 26
onixone spune:
omustata: e cam dolofanel >Sa-l fi vazut pe 3-4 luni parca era o manusa de cauciuc umflata.A spus sotzul ca asa era si el.Si nici eu nu am fost departe de adevar cand eram de varsta lui chiar si pe la 2-3 ani.Umflatzica rau.S-au speriat doctorii din romania cand l-au vazut.Asimila laptele bine, si dupa cum au zis doctorii laptele era plin de vitamine(cutie de 900gr scris de sus pana jos numai cu vitamine).La fatza pare mai plinutz dar la corp nu e chiar asa(sau cel putin asa il vad eu)Inca din scan-ul de pe 5 luni mi-am dat seama ca o sa fie rotund la fatza.Se vedeau clar pometii.Hi, Hi![]()
Oana lu'Alex
POZELE NOASTRE
andutzy spune:
Mai fetelor, eu mi-s Alexandra in buletin(andra este diminutivul), dar in afara de 30 august nu stiu de nici un alt Sf Alexandru....nu ca ar strica sa fie 2...ia sa-i zic sotului sa ia masuri
. Si pt mine si pt fi-su....ca si el imi poarta numele, nu? ![]()
Andra
6+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
elisor spune:
Oana mami de Alex eu ii tai fructele (pere, kivi, banana, portocala) mici cubulete si i le pun in bolisorul ei si-si ia singura cat vrea. Banana o mananca si decojita, prin casa, iar marul doar sub supravegherea mea (ii dau sa muste cat poate ea, ca altfel mi-e teama sa nu se incece), exemplificam www.dropshots.com/day.php?userid=208428&cdate=20061212&cimg=19" target="_blank">aici
Adina sper sa-i faci Papadiei poze la Jungle, am vazut site-ul, in realitate cred ca e mult fun
Eli mami de
Andreas si
Bianca
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> poze noi
gabitzam spune:
M-am uitat si eu inwww.credo.ro/calendar-ortodox-decembrie.php" target="_blank">calendarul ortodox si intr-adevar se pare ca si azi este un Alexandru. Ca doar nu strica doua sarbatori niciodata
Mai este in vara, pe 30 august, aceea este mai cunoascuta.
Multumesc pentru laudele frezei lui Andrei
Aseara dupa ce montasem bradul voiam sa-l pun sa stea frumos la poza, el era la baie si avea de lucru cu periuta, se facuse fleasca. Si cum m-am udat si eu ca sa-l scot de acolo, iar el avea parul in ochi, anm zis sa-i fac rapid o freza. Asa ca i-am dat parul pe spate, cu degetele prin el, si am obtinut rapid freza de baietel smecher. Taica-su nu ma lasa sa-l tund, are deja plete, curand ii pun clamitze in par. Costi inca mai vrea o fetita
Nu va zic ca azi s-a dus pe la birou sa se laude cu el ca are baiat frumos, asa ca dimineata am facut freza baiatului cu foenul 
Cu periuta face orice numa' pe dinti nu se spala, o roade si isi face masaj la gingii, intr-adevar.
Dimineata iar m-am sculat la 9, incep sa ma obisnuiesc prost. Dar dupa aceea am intrat in priza, am facut piata, acum am mancarea pe foc si as vrea sa fac si o placinta cu branza dulce si stafide.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
ralwka spune:
Buna fetelor!
Am si eu o mare problema. Vad pe aici ca ai vostri copii mananca fructele singurei. Iulia nu mananca mai nimic singura. Doar pufuleti, covrigi, morcov (rontaie un pic la el) si rareori mar dar foarte putin. Eu si acum ii dau dimineata masa de fructe facuta cu blenderul. O banana, un mar si depinde ce mai am prin casa, amestecate uneori cu branzica de vaci. Daca as lasa-o pe ea sa pape singurica fructe taiate cubulete nu cred ca ar manca ceva. Copilasii vostri papa singurei cu lingurita? Cate feluri de mancare papa la pranz? Cam care e meniul lor intr-o zi si cam cat mananca intr-o zi? Ei au rabdare sa stea la masa? Iulia nu mai sta in scaunelul ei de cand avea 1 an, sta la mine pe genunchi iar eu ii dau sa pape. Trebuie sa avem publicitate la tv sau o jucarie care sa-i capteze atentia ca sa mananca, altfel... nu are rabdare si ramane cu cateva lingurite iar restul "papa mami". Cand ma gandesc ca o voi duce la cresa si acolo nu va sta nimeni sa-i dea sa pape cu publicitate si jucarii... 
Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria
(26mai'05)
elisor spune:
Andra pai atunci La multi ani voua!
Gabitza dar tu ce zici, te incumeti?
Ralwka a mea nu papa cu lingurita, desi cere vehement asta nu o las si refuza de multe ori mancarea pe acest motiv si de aceea recurg la tot felul de "distragerea atentiei". Stiu ca nu procedez corect ca ar tb sa o incurajez dar deocamdata mi se pare prea stangace.
Intre 8-9 bibe cu 300 ml lapte + 2 masuri cereale.
Intre 10-12 biscuiti, briosa, etc.
Dupa somnic, cam intre 14-16 pranzul (ori cirbita, ori feleul 2, niciodata si si).
Dupamasa spre seara un bol cu fructe sau iaurt.
Mai ciuguleste uneori si din farfuriile noastre.
Sa mai spun ca m-am intors la mancarea blenduita?!
Nu mai sta de ceva timp in scaunul ei de masa, am integrat-o la masa noastra cu drepturi depline...nu chiar.
Am pus plodu' mic la nani, vad ca nu sunt proteste asa ca merg sa-mi termin geamurile, a iesit si soarele, ce mai vreau?
Eli mami de
Andreas si
Bianca
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> poze noi
gabitzam spune:
quote:
Originally posted by elisor
Gabitza dar tu ce zici, te incumeti?
Aaaa...cred ca am scapat ceva...la ce sa ma incumet, Eli?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
elisor spune:
quote:
Costi inca mai vrea o fetita
care-i parerea ta?

Eli mami de
Andreas si
Bianca www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> poze noi
onixone spune:
Ralwka
L=am convis azi spre surprinderea mea sa manance un fel de mandarine dar mai mici.
Alex al meu mananca asa:
04:00 laptele de noapte!Hmmm....
8:00-8:30 Cereale cu lapte(cerealele i-au fost interzise pana merge singurel care era grasutz si cand a venit vremea nu a vrut de nici un fel cele de bebe)
10:00 un mar sau banana, biscuite 1,ori ce mai prinde pe masa in bucatarie (azi a prins 1/2 de felie de paine)
12:00 Ciorba facute de sotz(care e din partea moldovei), cu bors si toate legumele+ un iaurt sau alt desert(biscuiti cu un fel de branza cu gust de fructe)
16:00 un mar sau iaurt sau ce am prin casa
18:15-19:00- un fel de mancare(orice fel, macaroane cu branza, avocado sau pesto)Sunt tot felul de paste umplute cu tot felul ciuperci, spanac...pe care le tai si mai adaug cate o leguma,sau piure cu peste, tocanitza, omleta, cremvusti cu sandwich alaturi, pizza facuta in casa,degetele de peshte...orice mancare pot face.Intr-o zi nu am avut decat mancare chinezeasca.A mancat de m-am mirat si eu!
20:00 laptele de seara si...
ADIO...respir si eu!
Despre mancat nu ii dau decat ciorba eu(si el are alta lingura)>am intalnit la un moment dat dificultati si cu ciorba ca vroia el...si scotea tot zarzavatul si carnea, manca intai legumele cu mana si veneam eu cu castronul si ii dadeam zeama ca pe apa din castron(ca si cum ar bea din cana).Am observat ca mananca bine daca e singur in camera(hmmm...stiu si mie mi se pare ciudat)dar cu tv pe desene.Asta este!!!
Duminca dimineata manancam toti la masa inclusiv el pe scaun de adult.Din tot platoul nu vrea decat ou, branza si cremvusti(daca sunt), nu rosii, nu ardei, nu castravete.In schimb masline si alea numai la un restaurant anume si de pe pizza.
Si cam atat ...ar mai fi dar sa nu plictisesc.
P.S. cand ne-am intors in Londra nu mai vrea iaurt simplu.Asta am observat in rom cand nu vroia decat Danone simplu.Ehei...aici DAnone simplu nexam.Nu vrea alt iaurt simplu.Am incercat o mie care erau asemanatoare cu cel danone dar nu aveau aceeasi consisitenta sau gust.Am renuntzat sincer va spun.
Oana lu'Alex
POZELE NOASTRE
ralwka spune:
Trebuie sa ma laud cu performantele noastre: disperata ca Iulia nu mananca singura fructe taiate cubulete, dupa ce am indopat-o bine cu ciorbita, am taiat un mar cubulete, l-am pus intr-un bol si l-am pus langa mine. Am ciugulit eu putin uitandu-ma la tv (ca sa creada pitica mea ca e pentru mine, nu pentru ea) si o vad cum vine, incepe si sorteaza cubuletele alea si apoi isi baga unul in gurita zicand "bun-bun". Il papa pe ala, mai ia unul si, pentru ca nu-i place deloc sa fie murdara sau uda pe maini, ia lingurita si incearca sa pape merele cu lingurita. Ma umfla rasul dar ma faceam ca ma uit la tv. Dupa cateva incercari nereusite, s-a mai ajutat si de manuta, adica punea cu manuta mar in lingurita si ducea la gura (de cele mai multe ori pierdea mancare pe drum) in cele din urma a ajuns la performanta sa ia cu lingurita si sa-si duca singura in gurita. Imi pare rau ca nu am avut cum s-o filmez ca daca se simtea "vedeta" adio papat singurica. Voi incerca s-o las singura in camera cu papica langa ea (o sa-mi fie greu ca stam in garsoniera si va trebui sa-mi fac de lucru prin baie sau bucatarie
) sa vedem ce iese. Noroc ca am lavabila pe pereti, cu mocheta o sa fie mai greu... iar pe ea cred ca direct in cada o voi duce sa pun dusul pe ea
.
Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria
(26mai'05)