Ai nostri ca brazii! - ianfeb2005 (34)
Raspunsuri - Pagina 32
crinuta spune:
quote:
Originally posted by BESTUTZA
Crinuta
Si eu zuc sa mergeti la dr!Sa il asculte la plamni!Si Tudor a facut la fel in primavara!Crestea febra brusc si se mentinea si cu sosete cu otet si antitermice!
Nic noi nu stim dc ami ajungem!Aseara am iesit cu amdoi afara si atat au chiuit si tipat "moshu ,moshu", iar Ilinca si ea pe aceleasi tonalitai si acu tusesc amandoi! Daca e trecator va anunatam!
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
Si ce a avut Tudor atunci cand nu ii scadea?
Pentru noi este prima data sa i se mentina asa temperatura, de aceea sunt cam speriata, desi el... daca il vedeti ce face in casa, ati zice ca n-are nimic, insa.... cam arde.
Crinuta si
Rayan Fara Dumnezeu nimic nu e.
crinuta spune:
Fetelor, deschideti una dintre voi capitol nou, ca deja am ajuns la pagina 21. Na ce obsesii am eu acum

Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
danielai spune:
Am primit 2 invitatii la Stefan Banica JR pentru DISEARA (14 dec) ora 19.00.
Daca e cineva amatoare sa mearga cu mine, sa ma anunte sa vedem cum ne intalnim.
crinuta spune:
Am sunat-o pe doamna dr, e ultra busy si mi s-a spus ca ma va suna inapoi. La alticeva nu ma duc.
Bine era in Saudi din acest punct de vedere. Aveam cel mai bun pediatru, aveam asigurari, deci nu plateam nimic, iar spitalul nu mai zic ce conditii avea. Asta e, nu le putem avea pe toate.
Amaya, am citit pe fuga mesajul tau, dar am retinut ca nu vrei sa ii dai preventiv antibiotic si mi se pare mai mult decat normal.
Eu nu i-am dat niciodata lui Rayan antibiotic, dar nici n-a fost nevoie si sper sa nu fie nici acum nevoie.
Intre timp i-am mai pus un supozitor cu Paracetamol si sa vedem.
Alternez cu Fevadol sirop, Novocalmin ( tare greu i-a scazut cu Novocalmin, abia dupa vreo ora) si eventual mai cumpar si Calpol si Nurofen, desi am senzatia ca Nurofen e slab.
Crinuta si
Rayan
coraly spune:
Crinuta, din contra! Nurofenul e cel mai bun la febra. La al meu cu ala ii scade foarte repede. Si nu i-am dat niciodata doza intreaga - adica 5 ml. Ii dadeam 3,5-4. Incearca!
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Amaya spune:
Crinuta, la noi, cand Andrei a avut febra a functionat mereu schema cu antitermic ibuprofen si paracetamol alternativ la 4 ore. Au fost zile cand a cedat mai incet dar in final a cedat. E foarte important sa-i dai antitermicul la intervale exacte si aceeasi substanta nu trebuie administrata mai tarziu de 8 ore diferenta. Lui Andrei nu i-a prescris antibiotic nici prima data cand a avut rosu in gat si temperatura 40,6 fiindca faptul ca febra a raspuns la antitermic (si prin a raspunde se intelege sa scada cu cel putin 1 grad/ora) a fost dovada de ajuns pentru pediatra ca nu are infectie.
Sincera sa fiu, la temperatura 38 eu nu ma stresez foarte tare, mai ales daca este vioi si receptiv. Stiu ca este chin insa cea mai fiabila temperatura este cea luata in fundulet, mie pediatra nu imi accepta valori luate in alte parti ale corpului si ma pune mereu sa o iau asa. Mai tii minte cand i-ai luat lui Rayan temp. intr-o ureche si avea peste 38 si in cealalta avea 37 sau sub 37? Multa sanatate si pupici la carliontat.
Oana
31+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
crinuta spune:
Pai asa gandesc si eu, dar cand mai toata noaptea a avut 39,3, 39, 38,8, dupa 2 supozitoare si sirop Fevadol, asta imi da de gandit..
Nici eu nu ma stresez la 38, dar nu e cazul la noi acum.
Crinuta si
Rayan
Amaya spune:
Ana Maria, ma bucur sa te revad activa
.
Crinuta, de acord cu Coraly, si la noi Nurofenul actioneaza cel mai bine si mai rapid (eu alternez Nurofen cu Panadol). Iar cand febra se incapataneaza ii dau 10 picaturi de Nevralgin (care este de fapt algocalmin) si atunci scade sigur.
Oana
31+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
strunfita spune:
Crinuta, la noi Novocalmin functioneaza cel mai bine. Dupa Nurofen ii scadea, dar destul de greu.
Pe langa Nurofen/Novocalmin/Paracetamol sosete ude (otet+apa mai multa). La Bogdan cel putin fara sosete umede scade febra, dar nu asa de mult.
Si de 2 ori a facut temperatura mare, de fiecare data de la rosu in gat, si fara antibiotice nu a trecut din pacate.
Iti doresc sa se faca bine micutul manager! Multa sanatate!
Carmina si Bogdan (04.02.2005)
Poze_1
Poze_2
crinuta spune:
O sa cumpar si Nurofen, sa nu spun ca nu am incercat, dar de picaturile acelea nu stiu.
Lasa ca intreb la farmacie si le iau, sa fiu eu dotata.
Inca nu m-a sunat pediatra, si tare sper sa ma sune ca altfel nu stiu ce facem, avand in vedere ca e full pana saptamana viitoare, iar eu nu pot astepta pana luni in cazul in care Rayan are tot febra mare.
Crinuta si
Rayan