*Ghiocei de Martie - Aprilie 2006 * (24)
Raspunsuri - Pagina 26
Tili spune:
Intr-adevar, daca ai o soacra poama acra, ti s-a dus traiul bun alaturi de sot. Eu am noroc mare cu ea, ca e o dulceata. Dar a avut si ea o tentativa de a se baga intre mine si sot. Asta pentru ca eu sunt catolica si el ortodox (adica ea mai ales). Noi ne hotaraseram sa ne cununam mixt. Atunci noi locuiam la Bucuresti si ne-am intors acolo dupa ce ne-am cununat civil la Onesti. Dupa ce am plecat, soacra-mea si cumnata-mea au inceput sa umble pe la preoti si au aflat ca Biserica Ortodoxa nu recunoaste cununia mixta. Si a inceput sa-l bata la cap pe Adi ca uite ce se-ntampla si sa ma casatoresc eu in biserica ortodoxa; numai ca eu nu vroiam sa renunt la religia cu care am crescut, asa ca (aici s-a impus el de nota 10) am plecat sa ne caatorim religios la Bucuresti in biserica catolica, unde fiecare si-a pastrat religia intacta. Asa ca toti cei doritori sa vina la noi la nunta au venit dupa noi la Bucuresti. S-a terminat cum am vrut noi, dar eu in tot timpul asta eram insarcinata in 3 luni cu Mihaita si numai linistita nu am fost, pentru ca nu era zi sa nu plang. Tensiunea era sa ne strice si noua casatoria.
Acum stam in casa socrilor, ei erau deja mutati la tara cand am venit la Onesti. Sotul i-a sunat inainte si i-a intrebet daca au cumva de gand sa se intoarce in apart., pentru ca el nu are de gand sa locuiasca cu ei in aceeasi casa si insurat.
Soacra-mea e o dulceata, ma inteleg f. bine cu ea si de atunci nu am mai avut probleme cu ea. Nici eu nu am solicitat-o decat cand intradevar era vorba de o urgenta.
Asa ca, Poli draga, sotul tau trebuie sa puna piciorul in prag, pentru ca o fi mama lui, dar trebuie sa stie care sunt prioritatile in casnicie. Iti tin pumnii la urmatoarea confruntare. Fii mai tare decat ea si nu te lasa!!
In alta ordine de idei, ieri am fost la spital cu totii si ne-am pricopsit cu Cexyl amandoi. Cel mai tare mi-e mila de Matei cand ii curat nasucul. Eurespalul nu-i place si trebuie sa-l pacalesc punandu-i-l in sucul de portocale. Cel mare e incantat cand are medicamente noi. E obisnuit de mic cu ele si cum cele mai multe dintre ele sunt dulci, chiar ii plac.
Ciuf ai avut dreptate. Fratii se iubesc foarte mult si sunt cuminti. Cel putin cu Mihaita nu am avut probleme pana curand si asta din cauza ca nu mai e primul plan. Dar chiar daca e asa, se vede ca il indrageste mult pe Matei. Vorbeste f mult cu el, se joaca si e tare mandru de el cand il face sa rada in hohote.
Aoleu, imi dau seama ca daca mai continuam mult ajungeam sa va scriu un roman aici. Va las, nu va mai plictisesc acum. Incerc sa ma mai intorc mai tarziu.
Va pupic pe fiecare.
Poze cu Matei si Mihaita http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/zara_otilia/my_photos
MP spune:
Adar,multumim pentru pozele cu Andrei. E atat de frumusel si de grasunel...am plans jumatate de ora intr-una dupa ce le-am vazut. Multumim,Ada!
Ma gandeam,nu ar fi posibil sa facem si noi o cheta ceva pentru el?Am citit la subiectul deschis de tatal lui ca factura se ridica la sume ametitoare(200 000 euro pana acum!) si am vazut ca alt grup de mamici (nov-dec 2005
),au facut acest gest frumos si au adunat toate bani si au pus in contul deschis in lei.
Haideti sa ne mobilizam,fetelor! E si el tot un ghiocel de-al nostru si il vrem aici,printre ghiocei, mult timp de acum inainte,nu?
In alta ordine de idei,Adar,cu ocazia internetului si a faptului ca ma pot bucura de el cateva zile,v-am admirat si voua pozele. Sunteti niste ochioase amandoua si niste frumoase!tati al vostru poate linistit sa spuna ca are doua minuni cu ochi mari.
Nu mai zic de pozele cu prajituri care arata delicios...
Simona,
,pentru intelegere si cuvinte frumoase! 
Monica
Ameera spune:
Buna seara, fetelor!
Am mai citit pe aici zilele astea, dar parca tot nu pot tine pasul, m-am uitat si la niste poze, insa acum incurc persoanele ....
Oricum, erau numai bebei dragalasi peste tot, si o burtica tare frumoasa, Mariana, daca nu ma insel.
Imi pare rau sa vad ce probleme aveti unele cu soacrele, dupa ce am citit mai-mai ca am simtit o vaga consolare ca sunt mama singura... desi cred ca totusi as prefera un sot, cu tot cu o soacra de cosmar ![]()
Dianad, exact acelasi program il are si fetita mea! S-a intamplat de cateva ori sa reusesc sa o obosesc bine si s-o adorm inainte de ora 22, si tocmai pe cand jubilam mi se trezea la 23 si o tinea intr-o distractie pana pe la 2.
Vad ca incepe bb sa dea semne de trezire... sper sa revin mai incolo.
Pupici tuturor. 
Ameera si
Sara
ANDREEA GEORGIANA spune:
ALEXANDRU!
L-am vazut pe Andrei cel frumusel si pe Doina.Dincolo de zambetul ei am vazut disperarea si zbuciumul mamei care-si vede puiul suferind.Un pui frumos,dolofan si pana acum,norocos.Asa este si de noi depinde ca el sa fie norocos in continuare.Haideti sa facem ceva!!!!!!
Mihaser,pai sotul tau nu este stomatolog?Ce faceai la un alt dentist?Sa inteleg ca...i-ai inteles pe ghioceii care se chinuie cu durerile astea?
Ile,n-ai activat PM-ul?Sa-ti trimit adresa.Ca la cati virusi am primit,mi-e cam teama sa o mai scriu.
Catrinel,vreau sa vad oale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Si mai vreau sa stiu cand veniti.Pup!
N-am pus poze,dar promit sa o fac maine.
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
Irina71 spune:
Multumesc tuturor fetelor care mi-ati tinut pumnii, sunteti niste scumpe ! 

Deci, pe scurt : stat in spital de la 8.00 - 13.00 (desi operatia trebuia sa inceapa la 8.30), au trebuit facute analize, inclusiv raze la plamani, am stat la o coada de cel putin 20 bebei la raze !
Pana la urma operatia a fost intre 10.30-11.00, mi l-a luat anestezista in brate si a intrat cu el in blocul operator, iar eu am ramas la usa ca un catel
L-au scos pe targa la 11.00, era ametit si "vedea dublu", a scancit putin, dar l-am leganat in brate si a adormit pana la 12.20, cand a venit si dr. in vizita si a zis ca putem pleca acasa. Are cizmulite de tifon, nu am voie sa-i fac baie (si asta e chiar o problema !) cel putin pana poimaine, cand mergem sa-i schimbam bandajele. El e foarte transpiricios si-i pute parul daca nu-l spal macar la 2 zile, sa vad cum fac, sa-l spal numai pe cap ? O sa mai intreb, oricum, pana poimaine il las asa. Am voie sa-l scot la plimbare de maine, oricum azi a plouat si nu l-as fi putut scoate. Cica de acum incolo sa-i las unghiile mai lungi si sa i le tai drept, sub nici o forma sa nu-i mai tai colturile !!!
Copilul e vioi, pare sa nu-l doara (oricum sunt pregatita cu nurofen daca plange, dar eu cred ca daca era sa-l doara post-anestezie, il apucau durerile pana acum). Dar nu prea mananca. Azi pana acum a mancat un biberon cu 270 ml lapte praf (de aseara nemancat !) la ora 13.30 (acasa, dupa spital) si 6 lingurite de iaurt cu cereale. Oricum, problema asta cu mancatul putin o avea si inainte, nu e de la operatie. Chiar ma gandeam intr-o zi ca daca Andrei ar manca (ca si Theea Andreei) un iaurt de 400 g cu 4-5 biscuiti, pai aia ar fi masa lui TOATA ZIUA !
El are 2 mese solide (avea 3 pe la 6 luni, dar treptat am ajuns la 2) pe zi (si alea, maxim 10 lingurite !) si 2 biberoane de 150-210 ml lapte. Plus ce ma mai titileste noaptea. Atat. Fara gustarici intre mese. Si bea apa din canita cu manere, cam 30 ml pe zi. Dooaaamne, cand aud de bebei care bea 500 ml ceai pe zi .......
Da, eu sunt de acord cu donatiile pentru Andrei al Doinei (am mai donat 500.000 lei acum 2 luni, dar mai donez) cum facem ?
Irina, mami de
Andrei (03.03.06)
www.dropshots.com/Irina71
Multe poze cu mine
catrinutza spune:
Aim bec....mai mult sau mai putin bine...macar Duracell e bine sanatoasa si cu aceeasi energie care creste direct proportional cu cresterea in greutate....
Saru'mana pentru cele care au intrebat de mine, m-au sunat sau sms-sit...
In w-e am avut prima experienta de plecat in mini-vacanta fara fata (team-building cu firma la care lucreaza sotul)..cinstit??? a fost si rau (mai ales ca au fost si parinti cu copii si nu prea eram convinsa ca cei care au ramas ca fata au sa faca fatza) dar si bine (sentimente de vinovatie la greu) ca m-am relaxat si eu un pic, nu am mai disperat cu facut de mancare si laptarii....
Pispi...sper ca perlutza e bine acum...poate ai vazut ca si noi am "inhatat" o bronsiolita combinata cu pneumonie...din pacate se pare ca e o afectiune pe care bebeii o fac tare usor pentru ca sistemul lor imunitar nu e pus la punct...
Andreea....pai saraca Bubu cum sa mai doarma la pranz daca se scoala la 9-10...zau si cu tine!!!! da' ea cand sa se mai joace???!!! nu vezi ca au zilele intrate in sac fetele astea???? Merci pentru aer...m-am dus peste Zabrautisti si le-am zis sa imi dea aerul inapoi ca lor le afecteaza plamanii (sunt invatati numai cu aerul de gheto
)...a ramas ca ma despagubeste Becali ![]()
![]()
Cat despre papa solida: cascavalul il dau prin razatoarea mica si il pun pe bucatele cat pentru o inghititura de painica cu unt
(ii fac cam pt o imbucatura)...nu stiu daca pot sa o consider masa intreaga, ca e cu completare de lapte...eu vreau sa o invat ca dimineata se manaca asa...sau asta a fost intentia, ca de ceva vreme m-am lasat de sport pentru ca am trecut la alta schema de hranire
....
Simona...ceva sorici trimis par-avion????![]()
...si bine mai mamico 4 dintisori pe banda si tu te intrebi de ce nu iti doarme noptile...tu om mare si cand te doare un dinte te sui pe pereti, dar ei micutii????of of...sunteti dintosi oricum...noi am ramas la stadiul de 2 de 2 luni juma si cred ca mai ramanem asa multa vreme...
Catrinele ce sa zic de batut vantul la noi????...noi din pacate noi ne incalzim cu sobe de teracota si chair daca sunt pe gaze, oricum temperatura nu e constanta, bucataria care da din camera fetii nu e incalzita, asa ca o calesc pe mandra....si noi speram mutari din batatura socroseniilor, dar deocamdata nu am nici o matusa Tamara ![]()
![]()
Poli...nu dispera...imi inchipui ca nu ti-e usor prin strainatati sa tii piept atator idei si amenintari...si mai rau e ca sotul nu te sprijina asa cum ar trebui...e usor de zis sa nu pui la suflet, sa nu cedezi, sa nu, sa nu...dar in realitate ajungi la o limita si e greu sa te reintorci inainte de incalcarea limitei si lucrurile sa fie cum au fost...oricum cedeaza numai acolo unde consideri ca nu are importanta pentru tine...dar nu ceda la amenintari, mai ales cele de prost gust ca cea cu luatul copilului...nimeni nu are voie sa zica asa ceva, iar sotul tau nu ar trebui sa accepte asa ceva...
Elladriel...cred ca vorbesti de Mariuca tu, nu??? cu sculatul pe la 4-5, cu tinutul de mobile, dar numai singura, etc???...pai despre sculat, in primul rand la ce ora se culca....la noi rar ne prinde ora 9 seara treze, asa ca sculatul la ora 5 dim. mi se pare ok pentru un bebe pana intr-un an....cat despre mers, lasa-l in ritmul lui, probabil ca el are mai multa incredere in ceea ce face el, are un grad de independenta mai mare si o personalitate puternica, vrea sa reuseasca singur....si orgoliul meu se mai raneste la fazele astea, cand vad ca insista sa vrea sa se descurce singura, dar pana la urma are si chestia asta partea ei buna... succes...
Ciuf...nimic nu e mai "placut" ca gresia rece din baie sau bucatarie...mai ales cand esti imbracat sumar 

Mihaser...genunchierele sunt pe drum ca tare i s-au mai umplut picioarusele de vanatai...ca alea de la cap nu se vad, da' sunt...parol...deci si o casca de protectie...![]()
![]()
Irina21....visul tau e de bine (conform babelor)..cica i-a murit moartea si o sa fie bine sanatos...
Rocsana...deci nu sunt singura pe lume cu un Duracell langa mine...pupam Maria-san...o fi ceva cu Mariile astea ghiocicoase de amrtie...
Dianad....parca vorbesti de soacra-mea...exact acelasi sentiment il am si eu...parca am 15 ani, nu aproape 30, o licenta in domeniu si o experienta de viata uneori cred ca mult mai multa decat a avut ea in 50 si ceva de ani....asa ca in ultima vreme am inceput sa ii mai raspund, mai in gluma mai in serios si daca nici asta nu tine, ma iau iar rau de ea...
As vrea sa pot sa fac in asa fel incat sa nu isi vada si ea nepoata vreo luna de zile...da' sigur va avea ceva de comentat...asa ca...mergem inainte...
Iar noi acum invatam sa ne urcam pe canapea, ca lucrurile interesante si la care nu avem voie zboara in mod inexplicabil in pat sau pe canapea ![]()
.
Vad ca deja unele dintre noi fac planuri marete de bebe 2...eu chiar daca am in plan mai astept un pic sa se refaca organismul cum trebuie si poate de la anul din septembrie o luam de la capat, mai ales ca vad ca tare ii mai plc cei apropiati de dimensiunile ei....vorba aia, daca ii rezist Duracell-ului 
.....
Hai ca-i gata ca ma chinui sa scriu vreo 2 ore si atomul electic da semne ca vrea sa inchine steagul...
------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006)
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
ciuf spune:
Catrinutza, ma bucur ca dadusi un semn de viata. Ca de azi dim. ma obseda de ce nu ai mai scris. Ii scrisei si lui Noe sa o intreb de voi. Mai aveam un pic si te sunam.
Fetelor, Mamzel Farfuzel mi s-a ridicat in picioruse. O aveam cu mine in camera de jos, care v-am zis ca o folosim mai mult pentru depozitare, si 'mneai a gasit o cutie de borcane. Si da si cauta, si verifica, invartea in cutia aia de cred ca vroia sa invarta borcanele pe degete si la un moment dat tzop in genunchi si imediat in picioare. "Hohoho. Stai asa. Nu te aseza jos ca trebuie sa imortalizez momentul". Cuminte. M-a ascultat. Asa ca am si dovada.
Deci acusica trebuie sa am grija cu grilajul de la pat.
Mai vroiam sa zic ceva si uitai, of course. Nici nu ma mai mira.
Pup
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo
ciuf spune:
Irina, ma bucur sa aud ca ati trecut cu bine. O sa vezi ce repede se reface.
Poti sa-l speli pe cap fara sa ii inmoi piciorusele in apa. Iar pe corp cu un burete sau te ajuta sotul sa ii faci baita fara sa ii speli piciorusele.
Pup.
ciuf spune:
Irina, ma bucur sa aud ca ati trecut cu bine. O sa vezi ce repede se reface.
Poti sa-l speli pe cap fara sa ii inmoi piciorusele in apa. Iar pe corp cu un burete sau te ajuta sotul sa ii faci baita fara sa ii speli piciorusele.
Pup.

si Vivian