*Ghiocei de Martie - Aprilie 2006 * (24)
Raspunsuri - Pagina 16
adar spune:
micaalsa - spor la prajiturit, io-s prin zona, daca e ceva ne auzim pe mess. vezi sa faci aluatul asa, intre aluat de clatite si aluat de cozonac, putin mai grosut, daaa???
Fetele, am si io o intrebare (interogativa, evident!)
Am o prietena, sa zicem (nu ne cunoastem personal, dar corespondam) care are o fetita de 4 luni. Dupa fiecare masa, vomita in jet de cand s-a nascut, iar un cretin de dr i-a zis ca n-are nimic copilul, ca e ok. Voi ce parere aveti??????
_
adar si MAIA
(30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...
''
Cati ani are Maia mea ???
mihaser spune:
Salut Ada!
Stii ca si io ma plang de problema asta cu vomitatul de cand s-a nascut Cristian. Mie doctorul mi-a dat picaturi, insa au un gust naspa si nu-i dau deloc. De aseenea mi-a zis ca daca si dupa picaturi vomita asa trebuie sa-i fac investigatii mai ample. Ce anume nu stiu, ca nu i-am facut? Doctorul meu a banuit ca bebe papa mai mult decat trebuie....si cred ca nu s-a inselat. Sa incerce sa-i dea mai putin si mai des daca poate...Cristian vomita decat lapte....mancare solida niciodata!
Fetele multam ptr aprecieri! Revin mai tarziu! Pupici!
Catrinel...n-am fost eu! Dupa cum vezi stau foare prost cu timpul...sa-ti mai spun ca maine plec la munte si nu am facut nici temele ptr master, nici curatenie, nici bagaje si deseara ma duc la Tae Bo. Azi am fost sa cer livrarea in cont a banilor ptr bebe la directia de munca, dar n-am reusit decat sa trec alocatia...ca nu am cont pe numele meu si mi-au cerut extras.
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.dropshots.com/day.php?userid=173413&cdate=20060904&cimg=0 " target="_blank">Filmulete
Pozele noastre
Catrinel_17 spune:
ADAR, nu cred ca e OK. Sa vada si alt medic. Cred ca e o problema cu sfincterul care nu e inchis. In cartea mea scrie ca trebe si operatie daca copilul nu ia in greutate....
Noi tocmai am fost afara, am fost la magazin si am dat ture cu oana adormita. respira mai bine, dar cred ca se infunda la loc, acuma ca suntem inauntru...
Pupici si sanatate la toti bebeii si mamicile lor
AALINA 
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
micaalsa spune:
adar, si Iulia tot asa vomita, dupa fiecare masa de lapte in jet iesea din ea. Iti inchipui cum imi aratau mie covoarele in perioada aia. Am ajuns de puneam celofan pe jos ca nu mai stiam ce sa ma fac cu ea. Am fost la dr. si toti ziceau ca mananca prea repede si prea cu pofta si de-aia vomita asa. Si mi-au zis ca odata cu diversificarea o sa-si revina si n-o sa mai verse ... si asa a si fost. Sa vezi cum umblam cu ea atunci dupa ce manca ... ca si cu ouale, sa nu o zdruncin prea tare si sa verse si tot degeaba. Nu cred ca ar trebui sa se ingrijoreze prietena ta atata timp cat ia in greutate si nu e suparici. daca insa nu ia in greutate atunci ceva e bai
.
Hai ca te-am pupat, ca inca nu m-am apucat de praji ... sper pana maine, ca e vineri, sa o termin.
Pozele mele
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006)
Tili spune:
Am reusit in cele din urma sa scriu cateva randuri. Mihai, baiatul mai mare, a racit si asa ca azi nu l-a mai dus sotul la camin. A trebuit sa ma impart in doua si uneori cel mare imi da mai multa bataie de cap decat cel mic. Nu prea mananca si trebuie sa ma tin de capul lui. Hai Mihai mananca...!
Hai Mihai nu mai dormi la masa!... Asta e. Riscul meseriei. Cand am hoatarat sa-l avem pe Matei stiam la ce ma inham. Problema e la mine de fapt. Sunt prea obosita si tracasata.
Azi noapte m-a trezit de n ori Matei, iar ziua nu pot sa dorm deloc.
Acum va las ca s-a trezit cel mic. Numai bine ca l-am culcat pe Mihai. Incerc sa revin mai tarziu, dar mi-am promis un somn bun imediat cum ajunge sotul. Eu inca nu am reusit sa citesc toate mesajele din urma sa fiu si eu informata la zi si sa incerc sa va cunosc pe toate cat se poate.
Mai vorbim, mamici de bebici. 
Ameera spune:
Buna seara tuturor! Si multumesc pentru urarile de bunvenit.
In primul rand, pupici si multa sanatate bebeilor care sunt bolnaviori, sa se faca bine cat mai repede.
Eu sunt putin ingrijorata, ca azi Sara a dormit aproape toata ziua, s-a trezit pe la 10, apoi a dormit vreo 2 ore pe la pranz, acum din nou doarme de vreo ora jumate, si asta in conditiile in care ea e de obicei super activa si nu doarme aproape deloc peste zi... Nu a mai dormit 2 ore ziua de cand avea 2 luni.. Si nici nu a prea mancat azi. Nu are febra, nu pare bolnava... dar nu inteleg ce e cu somnolenta asta si lipsa poftei de mancare.
Va las acum, sper sa revin putin mai tarziu. 
Ameera si
Sara
Biuta spune:
AMEERA..e un puseu de crestere..si eu ma speriu cand face asa..dar e f ok..nu iti bate capul
Fetele..uitati un link..zic eu..important..lista cu jucarii cu probleme:
http://uspirg.org/html/2006DangerousToyList.pdf, e in engleza..da, sper sa va descurcati..
Pupici
Bia+Anthony
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mamici_de_martie_aprilie2006/album?.dir=/1087&urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
Biuta spune:
Ada mama..amu am cetit intrebarea ta..da..si al meu a avut reflux..da..nu voma in jet..deci..dadea afara cu gramada..si dupa o ora..sau doua..da nu jet..eu zic ca nu e f ok..urgent un ultrasound sa vada care e baiucu'
Amu..un alt link..mai vesel: http://www.babycenter.com/videos/view/?vid=1487416&_requestid=102007&_requestid=102007#videoplayer
Bia+Anthony
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mamici_de_martie_aprilie2006/album?.dir=/1087&urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
aida_o spune:
pup fetele,
scuze ca nu pot scrie mult (ca deh, sunt la birou). dar am citit ce scria Ada de prietena ei cu bebe-ul care vomita in jet: sper sa fie ok, insa eu am vrut sa-ti dau sa citesti niste articole legate de problema de care spuneai. cel mai nasol este ca bebe se deshidrateaza, plus ca nici nu ia in greutate cum ar trebui. da-i prietenei tale sa citeasca www.kidshealth.org/parent/firstaid_safe/emergencies/vomit.html" target="_blank">aici (asta e un link cu sfaturi utile pentru toate mamicile ale caror pui vomita chiar si cantitati normale)
www.kidshealth.org/parent/medical/digestive/pyloric_stenosis.html" target="_blank">si aici despre stenoza pilorica
chiar si daca ar fi cum spune medicul (ca ar minca prea mult, desi eu nu cred), tot ar trebui sa ii dea niste sfaturi in ce priveste hidratarea copilului. sanatate multa, sper sa fie ok cu bebe mic.
(p.s.: nici eu n-am nimic cu tine, a fost o neintelegere si atita tot. si n-am de gind sa port ranchiuna pentru nimic, cu atit mai mult cu cit vine Craciunul si toata lumea trebuie sa fie mai deschisa la suflet si minte :))
nu mai pot sta, ca m-au luat astia la ochi, da' mai intru eu cind pot.
pup gashka!
poze
Alexandra
(3 mai 2006)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)
mariana_1976 spune:
Mamici de ghiocei, scuze ca intru asa putin dar uite ca m-a pus un
sa citesc pe forumurile suedeze la greu si am ramas masca cind mai multe fete acolo spuneau ca daca intervalul intre nasteri e mai mare de 6 ani, atunci sa ne asteptam la o nastere aproape tot atit de nasoala ca prima.
Bineinteles ca am sunat urgent la moasa si ea mi-a zis ca nu cunoaste situatia.(doctorul gine care ma vede la particular e in Suedia de-abia in jurul Craciunului si pe ala generalist din oras degeaba il intreb ca habar n-are)
Are cineva dintre voi idee daca se poate asa ceva? (ca in cazul asta imi iau definitivamente good-bye de la "trial of labour" si VBAC).
Eu credeam ca dupa prima nastere e intotdeauna mai usor si dureaza mai putin...
Parca nu mai am timp de nimic.(cica pregatesc Craciunul).Am decorat cu luminite in gradina, pe la ferestruici si usi, schimbat perdele, covoare, fete de mese,etc.
In acest weekend vom face checuri si niste biscuiti traditionali (si le bagam la congelator)impreuna cu copii mai mari si socrella.
Socrul ne-a adus duminica o bucatoaie de carne vinata de el si cred ca n-o sa mai cumparam altceva de friptura de sarbatori.
In plus am de facut si niste felicitari de mina impreuna cu copii: din carton "tranditional" verde, rosu si albastru si am cheltuit deja pe cadouri.Ma cam grabesc cu pregatirile da' mai bine sa le am terminate ca cine stie ce "surpriza" m-o astepta de Craciun...(sper sa nu nasc prematur totusi)
Gata va
si revin maine cind o sa pun poza cu burtica mea.
Mariana
28+
mama de Monica, Matei si Markus

MAIA