Copiluti de mai-iunie 2005 (16)
Raspunsuri - Pagina 22
Florentina G spune:
Elisor, dar cum de a reusit Bianca sa se loveasca asa?
Cat despre ochii albastri ai Biancai ce pot sa spun decat ca stau si ma minunez de fiecare data...rar am vazut asha culoare... oare daca ma mir mai mult se ia si la bebe din burtik?
Iepurasul imi aminteste de papusile bebe de pe timpuri, erau in doua culori parca, roz si bleo cu fes tzuguiat in cap, din blanitza cu fatza de plastic!
Tina
37+ cu
si www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatcrd20050518_2_Maya is.png" target="_blank">
Maya
Pozele noastre
Maya dupa 1 an
Ada_74 spune:
Buna si de la noi
Andra, felicitari si sarcina usoara!! Va doresc sa-i faceti lui Dragos o surioara frumoasa si sanatoasa, si dac-o vrea sa fie baiat, nu-i bai, ca o sa aiba Dragos cu cine sa joace fotbal prin casa
.
Sim76, felicitari si tie! Aveam o banuiala ca tu esti gravidutza, dupa ce au dezmintit toate fetele din Germania ![]()
OanaC, Eva scoate niste fetzisoare de ingeras in poze ca nici n-ai zice ca ti-a tocat nervii la fotograf. Eu una nu o cred in stare
.
Flori, sa-nteleg ca ti-ai rezervat un salon pentru revelion
? Sa stii ca eu tot pe Craciun as paria.
Nefertari, are alergie la orice mancare care contine oua
sau numai daca il consuma direct?
Olgutele si Gusta nu mai spun chiar nimic-nimic? Macar o vorba, acolo, sa stim ca sunteti bine.
De revelion vom sta acasa, cu copilul, ca n-avem nici un chef sa il plasam undeva si sa mergem singuri sa ne distram. Bona s-a oferit deja sa il tina la ea, dar simt ca ar lipsi farmecul acela la trecerea dintre ani daca nu l-as tine in brate si nu l-as pupa pe botic atunci cand bate gongul.
De Craciun mergem la Vatra Dornei, si am avut grija sa alegem un pachet care sa-l contina si pe Mos Craciun
. Noi doar o sa avem grija sa-i umplem sacul. Sper doar ca Sergiu sa nu o rupa la fuga atunci cand il vede pe Mosu. Cica o sa mai avem parte si de taiatul porcului (nu o sa participam), pomana porcului si plimbari cu sania trasa de cai.
Cuvinte spune multe, doar ca pe unele le ghicim doar noi. Isi stie partile corpului 'ocu', 'uechea', 'nasu', 'puta', 'cuu', 'buta', 'mana', piciorul (dar ii spune intr-un fel care nu poate fi reprodus), 'pacu' - capul. Se incapataneaza sa faca singur lucrurile, daca vede ca i-au iesit o data. De exemplu, a reusit sa se incalte singur cu niste ghetute (care intra mai usor in picior) si acum nu ne mai lasa pe noi sa il incaltam, si bineinteles ca se enerveaza cand vede ca nu mai poate sa repete isprava. Nu ma mai lasa sa tin mana pe el cand urca scarile, vrea sa se tina singur de perete, daca pun mana pe el urla de ne stie tot blocul.
Nu am reusit sa-l dezvatam de obiceiul prost de a intra peste noi in baie (daca nu-i dam drumul, sta agatat de usa si urla). Cand sunt in cada, imi arunca jucarii sa am cu ce sa ma joc
, sau imi ia buretele sa ma spele el sau vine si imi aduce prosopul. De vreo doua ori nu am fost pe faza si mi l-a aruncat in apa.
N-am apucat sa va spun ca ne-au batut vecinii in teava de la calorifer
pe motiv ca Sergiu alearga sau isi tranteste jucariile in orele lor de somn. Am incercat sa-i explic copilului ce-i cu orele astea de odihna care trebuie respectate, dar se pare ca nu a inteles
. Asa ca pana reusim sa ne mutam la casa or sa mai aiba de suportat vecinii cate o cursa cu calutul sau incercarile lui de a face mingia de la V-tech sa sara.
Va pup si va doresc o seara buna
Lili si Sergiu (11.05.2005)
Aurasa spune:
Buna seara!!!
Baietii mei (sotz si baietel) dorm, asa ca eu bantui netul.
Felicitari noilor burticutze!!!
Catalin am implinit ieri 18 luni. Bilant: deseneaza (am terminat deja o cutie de creioane colorate): cerculete, linii, triunghiuri strambe, dar numai pe carti, coli si mami (adica subsemnata, care sta cuminte si copilul imi explica ce deseneaza), canta (dimineata la 7 sta in fundulet in mijlocul patului si canta ... imnul cu versuri bebelushesti), danseaza, ma "ajuta" la treburi(imi aduce de pe balcon tot ce ii cer, fara sa incurce), vorbeste toata ziua, se joaca, se uita la tv(destul de putin si convenabil pentru mine): la emisiunea de pe 2 cu Bobo (un fel de Aschiuta modern), la reclamele de la Milka si Orange si la vechea dragoste Animat Planet (rade, se amuza, bate din palme, vorbeste cu cei de acolo).
Cuvinte: mama, tata, papa, mamam (mamaia), tatata (tataia), apa, caca, oala, banana, Bobo (cel din emisiune, dar si un catel de la tara), nenea (orice femeie sau barbat), Neno(un catel de la tara), Kita (o canisha batrana tot de la tara), avuvu(autobuz, tramvai, troleibuz), vuvu(avion), cha(cheia), diuss (dush, baie), gata, da, nu (clar si la subiect, mai ales daca eu stau la calculator), bleo(culoarea), u(unu), deo(doi), eo(ou, raspuns invariabil la intrebarea: ce papi tu azi?)cucu(cuculetzul din dotare, dar stie si de pasarea cu acelasi nume), pupupu (pupaza), muu(vaca), moma (ursul), mac-mac(rata), cococo(gaina), tzatze (
), pfufafa(Clexanul meu zilnic), babra(plimbare)si mai zice , dar nu stiu cum sa le scriu.
Face diferenta intre mare-mic(imi arata masinutele pe marimi), plin-gol(la baie, in spatiile pt. sapun si burete, ma pune sa ii pun apa), sus(doar Us deocandata)-jos.
Se chinuie de zor sa isi puna bluzitele pe el, dar nu reuseste(la scos nu il intrece nimeni), daca zic ca mergem la plimbare, inchide tv si aduce pantofii in casa.
Iubeste toate jucariile si culmea nu a stricat nimic pana acum (am mai calcat noi pe cate una). Multe dorm in pat cu el, leganate pe pernita (desi el nu suporta chestia asta, nici cand era mic nu ii placea), hranite cu lapte si apa din bibe, mangaiate si pupate
O sa pun poze in album.
S-au trezit amandoi, asa ca mai scriu maine cred.
Pupici
Aurasa 
Alexandru 23+ si
Catalin (3.06.2005)
NewMami spune:
FlorentinaG, pupe mama de scolarita, ce frumos tine Maya creionul si deja deseneaza cerculete. Patrick e tot la faza de betisoare. Daca ii iau eu manuta facem de toate, dar singurel doar liniute.
Firma care face markers speciale este Crayola, uite aici link: http://www.crayola.com/products/display.cfm?product=2, au de toate: markers, acuarele, creioane ptr. hartie speciala. Le gasesti mai in toate magazinele in State (ToysRus, Target, etc.).
AquaDoodle, e alt gen - scriu numai pe o panza speciala. Crayola scrie pe hartie, la prima vedere nici nu vezi diferenta ca e o hartie mai speciala. Lui Patrick ii plac mult mai mult astea decat AquaDoodle.
Nelia, trimite niste zapada si la noi – dar numai in weekend-uri cand putem sa ne bucuram de ea.
BabyGirl, fiecare copil reactioneaza diferit in legatura cu Mos Craciun, trebuie sa incerci sa vezi cam cat de mult ii place Emei de el. Noi in weekend am fost la serbarea de Craciun de la mine de la serviciu iar Patrick nu numai ca n-a vrut sa mearga la Santa, dar ii impingea cadoul inapoi. Am luat pana la urma eu cadoul dar greu l-am lamurit si dupa aceea sa-l desfaca. E a doua tentative cu Santa (Am fost in Mall la poze si m-am ales si eu cu poza cu Santa caci singur n-a vrut sa stea) clar ca nu se simte bine in preajma lui. Il arata din departare si e totul Ok dar sa nu se apropie de el. De Craciun mergem la prieteni (~160 km de unde locuim) unde ne intalnim vre-o 10 familii cu copii, bunici, catel, purcel iar traditia e ca vine Santa. Asa ca va primi cateva cadouri acolo direct de la Santa. Apoi vom dormi si sta 2 zile la nasii lui Patrick si in 25 dimineata va gasi sub brad cadourile de la ei. Cand ne intoarcem acasa normal ca Santa a lasat si aici ceva. Deci la noi Santa lasa cate ceva peste tot direct sau indirect. Cateva din jucariile pe care I le-am cumparat le-a vazut deja ptr. ca l-am luat cu mine in Toysrus si l-am lasat sa-si aleaga. Adica am cumparat ceea ce am vazut ca ii atrage atentia.
Lui ii place mult de tot Pablo din Backyardigans, danseaza ca si ei si ii place muzica, asa ca una din jucariile care le-a ales a fost asta: http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2302274&cp=&f=Taxonomy%2FTRUS%2F2254197&origkw=pablo&kw=pablo&parentPage=search. Ajunsa acasa de la cumparaturi le-am luat si le-am pus deoparte. Inca e mic si nu-si da seama ca el le-a ales. In schimb de la anu nu stiu daca le mai pot cumpara cand sunt cu el. O sa-l duc sa le aleaga, fac lista si voi merge singura shopping.
OanaC, frumoasa fetita, superba rochita. Urlatoare sau nu e tare scumpa, asa ca i se iarta "buna purtare".
N-am terminat de citit asa ca trimip mesajul si revin mai tarziu.
elisor spune:
Lili fara suparare dar vecinii tai il concureaza pe Sergiu la somnul de frumusete? Ce naiba mai, ca m-am si enervat, cu batutul asta in teava.
Ce program fain aveti de Craciun, sper sa va simtiti bine si cine stie, in creierii muntilor (vorba vine) poate veti avea parte de zapada.
Cu intratul in baie, ehe, cale lunga pana vor pricepe ca nu facem nimic interesant in baie
sau cine stie? La fel patesc si eu, doamne fereste, am inchis usa, da cu piciorul si tipa pana ma face sa-i deschid.
Aurasa regasesc multe dintre indeletnicirile voastre si pe lista noastra, cum ar fi incaltatul, dezbracatul, cand intram in casa ii spun sa se dezbrace si dezacalte, sa vezi cum trage de haine, apoi se pune in fund si trage de papuci.
Fain ca ai reusit sa le faci acelasi program de somn baietilor tai ![]()
Flore ma strang emotiile in stomac cand vad ca mai ai cam o sapt. pana la nastere, eu prea mult nu-ti mai dau, liftul s-a reparat? Maya a venit la termen? Pana la urma vei naste natural?
Cu cazutul a devenit experta in vanatai si julituri, sa nu fie mai prejos decat Andreas. Desi cade si-si face mereu cate ceva, nu se lasa, stie ca-i periculos si-mi arata cu degetul "mami, au, au" dar tot calareste cate-un scaun.
Cu ochii ce sa zic, eu mi-am dorit atat de mult o fetita incat mi-a fost si teama sa sper (pana n-am vazut-o cu adevarat) ca ar putea fi, incat de culoarea ochilor am si uitat, mi-am zis sa fie sanatos copilul, fetita daca se poate, in rest sa vina cu ce-o vrea in dotare. Ma distrez ca zilele trecute o vanzatoare se minuna de ochii Biancai cat sunt de frumosi, dat tot ea imi spunea "eeee, pacat ca nu vor ramane asa" 
Monu o caruta de bani, dar e sanatoasa, da?
Na, am renuntat de ceva timp la scaunul de masa, sta la masa familiei, e tare fericita, in schimb ne-am intors la mancarea blenduita ![]()
Edit: Mi-ar place sa vina si anul asta Mos Craciun in carne si oase mai mult pentru Andreas, ca Bianca sigur va urla. Ii e frica de tot ce e mare (a se vedea babyexpo) si arata "ciudat", azi dimineata am facut baie impreuna si cand m-a vazut cu samponul in par (apropo, m-am tuns scurt) m-a respins.
Eli mami de
Andreas si
Bianca
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> poze noi
gabitzam spune:
Aurasa, m-ai lasat masca de cate zice Catalin! Tare vorbaret e, cred ca o sa-ti faca pe urma capul mare, cand o incepe cu intrebarile ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Aurasa spune:
Daaa, prima intrebare a fost: "De se?" Ca ii ziceam eu nu ai voie sa pui mana in cosul de gunoi ca ta-tam-tam. La care el se intoarce cu o fata de inger la mine: De se?
Mai zice: uga=fuga si mumu=mustati (mumu cucu= isi face mustati la cuc, adica se creia o pauzaste)
Acum e tot pictat in culori de lupta, adica i-am dat si lui prima data un ursulet Papi cu crema de lapte si s-a pictat cu ciocolata si in urechi, iar fata este dungute-dungute, nu de alta, dar i-am facut baita acum o jumatate de ora. Trebuie sa il iau iar la spalat. Scriu ca e plecat in excursie, il studiaza pe tati cum se rade in baie si se amuza de zor, mai vine si la mine si imi arata ce face tati.
Bine, catarat, urcat peste tot, "facut ordine" in dulapuri. Ieri am spalat vasele amandoi. L-am pus pe un scaunel si am stat in spatele lui. A avut si el buretel si daca nu a frecat la tavita lui de mancare... De obicei daca manifesta dorinta de a face ceva constructiv, il ajut, ii arat. el mi-a aratat cu manutele cum fac eu cand spal vasele si eu stiu ce o fi in mintisoara lui? Cert este ca i-a placut, chit ca era ud pana la piele (nu conteaza, l-am schimbat).
Aurasa 
Alexandru 24+ si
Catalin (3.06.2005)
monu spune:
Ola,
Elisor, bb2 e bine, multumim de intrebare.
SI ACUM......
www.dropshots.com/day.php?userid=100122&cdate=20061204&ctime=100154" target="_blank">profil de dra
si.....
www.dropshots.com/day.php?userid=100122&cdate=20061204&ctime=100157" target="_blank">fetisoara de bb
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
gabitzam spune:
Ce frumoasa eeeee! Unde ai facut echo?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Laura25 spune:
Buna seara!
Va rog tare mult sa-mi spuenti si mie, daca ati facut ROR-ul, unde se face: in mana sau un picior? Multumesc mult! 
Laura
de shtrumphi,
Rares si
Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi