Copiluti de mai-iunie 2005 (16)
Raspunsuri - Pagina 16
gabitzam spune:
Clara, e grozava Duda ta vorbareatza ![]()
Azi de dimineata am fost la Arcul de Triumf sa vedem parada militara. Lume peste lume, copiii in carca, pustime suita prin copaci. Andrei a adormit bustean, nu l-au trezit nici cele 21 de salve de tun. Am facut ceva poze, le puteti vedea www.dropshots.com/day.php?userid=142350&cdate=20061201" target="_blank">aici.
Am fost si la cumparaturi, eu m-am ales cu o frumusete de www.dropshots.com/zoomin.php?userid=142350&cdate=20061201&cimg=20" target="_blank">Craciunita, iar Andrei cu www.dropshots.com/zoomin.php?userid=142350&cdate=20061201&cimg=21" target="_blank">un ren dansator, imbracat in Mos Craciun.
Renul este super www.dropshots.com/daymainframe.php?userid=142350&cdate=20061201&cimg=22" target="_blank">funny, si are 18 melodii pe care danseaza. Andrei s-a distrat foarte tare, incerca si el sa il imite cum danseaza, l-a pupat si l-a dragalit, si ne tot punea sa apasam pe buton sa cante. Il vedeti www.dropshots.com/daymainframe.php?userid=142350&cdate=20061201&cimg=19" target="_blank">aici in filmulet.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
gabitzam spune:
Am incercat sa ajungem in centru sa vedem aprinderea luminilor de la Universitate si artificiile. N-am reusit, ne-am blocat intr-un trafic ingrozitor si in final am renuntat, ne-am intors din drum. Pron\babil o sa mergem maine seara sa vedem luminitele din oras.
babygirl spune:
Gabi, tare dragut renul vostru. Clara, da' le zice, nu gluma! Ce ma distreaza cum stalcesc astia mici cuvintele. Printre ultimele noastre cuvinte pe care dar eu le pricep este cuchi. Nu ghiciti ce inseamna cuchi...:) Sa va traduc? Inseamna coditze.:) Vine cu elasticele de par si ma pune sa-i fac cuchi.:) In cada pune bodu, adica dopul, ca sa faca baie (asta zice foarte clar)In rest vorbeste chinezeste. Toata ziua da din gurita, dar nimic clar. Azi si-a descoperit umbra. N-a putut sa adoarma de cat o amuza propriul deget ce si-l vedea miscandu-se pe perna. Si o intebare pt voi: Cand incep copiii sa mearga singuri pe tricicleta? De cateva zile ne plimbam cu trici prin casa. Pana acum n-o baga in seama, acum ma tot pune sa o imping. I-am aratat cum sa tina picioarele pe pedale si sa pedaleze, dar dupa 1 min. de instructaj isi pierde rabdarea
Vocabularul Emei la 1 an si jumatate:
mama/mami,tata/tati,apa,gata,tut(sus),tic-tac,pute,da,uite,ata(asta),Pooh,papa,ba(balon),nu,apte(lapte),Bobo,dete (degete) , nani,haide, uite, hopa,tut(sus), pa, papa, bebe, bui(buni), dai/ada(da-mi), tita(fetita), caca, maaaai-maaai, papu(papuci) cucu-bau, Adi(Adina) ,Mimi,Lia ,Dai(Dalia) ,Adu(Radu) ,Ana, cah, bzzzz(albina), miau, waw(ham),muuu, uma(spuma),buba,tatu(tatuaj),tuta(cutia),ade(arde),pupa(papusa),una(luna), dudu(dush),Anda(Andra),Ina(Irina),tate!(sanatate!), Ema, iha!(magarul)cuca (cocosul),atu(aspirator), pipi, eba(zebra),unu,patu(4),miie(miel),pii-pii(pis-pis),baie,patul,do(doi),cacu(calciu),Babi(Gabi),Ada(Andra),buba,Emi(Emil),gool!,bodu(dopul),bada(panda), muma(maimuta),Anu(Razvan),Manu,Ais(Alice),copii,mieie/honey(miere),tigu(tigrul),du-te,chi-chi(chitz-chitz),ga-ga(gasca),tai,happy,maie(mamaie),cuchi(coditze)
Filmulet in limbi straine www.dropshots.com/day.php?userid=99552&cdate=20061130&ctime=095822" target="_blank">aici
gabitzam spune:
Aveti niste fete cucuiete vorbarete, ca fetele ![]()
Eu azi mi-am dat seama prima data ca Andrei s-a prins ca se vede pe el insusi in oglinda. L-am imbracat cu o salopeta sa iesim, s-a dus la oglinda, s-a vazut in oglinda, dupa care s-a uitat pe el si a inceput sa traga de salopeta si sa zica "ham-ham". Are niste catelusi pe salopeta, pe care nu prea i-a bagat de seama pina acum, ca nu-i vedea cand era imbracat.
omustata spune:
Imi pare ca nu am mai reusit sa scriu zilele astea, mai ales ieri sa urez La multi ani! la mamici, pitici, tatici, bunici si cine mai are numele de Andrei.
Laptop-ul meu nu vrea sa se conecteze pe Internet. In rest merge ok. De fapt el zice ca este conectat, dar nu vrea sa se duca pe nici o pagina.Gabitzaai idee ce ar putea avea? Asa ca depind de calculatorul sotului, care lucreaza mai tot timpul pe el si nu am si eu rand la scris. Am inceput sa ne pregatim si de plecare ca luni mergem acasa, in Michigan.
Andra-felicitari, pentru ca stiu ca iti doreai mult sa mai ai unul mic. Sa dea Dumnezeu sa tii sarcina pana la capat si sa ai un bebelus sanatos.
Anca-eu parca stiam ca exista o solutie rosie pentru urechi cand eram noi mici si parca se numea Boramid sau ceva de genul asta. Stiu sigur ca incepea cu B. Sananate multa lui Patrick. Cand va aud pe voi cat de bolnavi sunt copilasii care merg la cresa incep sa ma gandesc serios daca sa o dau pe Maya la daycare. Ma bate tot mai mult gandul sa incerc un babysitter pentru moment.
Gabitza-ma amuza ca Andrei are aceleasi onomatopee ca si Maya.
Danelutza-bine ca nu-i nimic grav. Sanatate multa.
OanaC-ce inalta este "pitica"!Am vazut pozele de la Thanksgiving. Frumoase!
Sim76-OlgaT a ghicit prima ca tu trebuie sa fii. Sarcina usoara si succes la rezultate.
Nefertari-si eu m-am gandit de multe ori la tine, ca nu mai scriai nimic, si tot vroiam sa te intreb aici dar uitam de fiecare data.
Ioana-sper sa te linistesti cat mai repede, ca pari tare stresata.
Nelia-mi-au dat lacrimile cand am citit conversatia voastra. Eu zic ca nu are de ce sa te puna pe ganduri decat sa fii mandra ca ai asa o fetita profunda. Este insa tare sensibila si aici va trebui sa ai mare grija de ea, sa o protejezi cumva.
Clara-
Dudei. Am ras de m-am prapadit ce porecla ca lumea si-a dat.
Laura-succes cu femeia. Vezi ca ti-am trimis un PM.
Ieri fii-mea a stat cu Mircea vreo 5 ore si eu am fost prin oras. Culmrea este ca s-a jucat singura, l-a lasat sa scrie e-mailuri (eu nu am voie nici macar sa ma apropii de calculator), au fost in parc si la fel, s-a jucat foarte mult singura. CE naiba este atata NEDREPTATE PE LUMEA ASTA! Pai eu nu am voie nici sa respir cand este cu mine si pe taica-su il lasa sa faca ce vrea el. Cred ca in mod clar are nevoie de un babysitter ca sa invete sa se mai joace si singura.
Sper sa mai intru pana plec ca apoi nu mai stiu ce va fii. Ma steapta smotru acasa. Nici nu vreau sa ma gandesc cat praf o fi in casa noastra dupa o absenta de 3 luni. Doamne ce repede au trecut!
Va pup si sa va bucurati de week-end-ul asta lung.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
Cloreta spune:
Gabitza, frumoasa rau floarea ta dar renul a taiat-o:)) Ce scump e Andrei pupacios, a cumintel tare. Ati avut curaj sa iesiti azi pe balamucul asta, nu m-as fi incumetat.
Adina, ce de nume stie Ema! Animalele nu le-am mai pus in lista pentru ca sunt tot alea, lista lunga:) Am mai uitat cate ceva, o sa le notez in listuta ei. De ex eu ii spun cuburi si ea bucu':))))
Teodora mi-a tras clapa cu cizmele si am dat fuga sa ii iau ghete. Eu ii luasem cizme rosii din piele, imblanite, de la babyexpo in toamna. Ei, ii pun fetei in picioare in casa intr-o zi sa vad cum merge cu ele. Dupa un minut incepe sa urle ca vrea sa i le dau jos din picioare. Am repetat si a doua zi povestea si am ajuns la concluzia ca o deranjeaza ceva la ele, cusaturi, poate lungime, cine stie.... Aseara a venit cu ele in mana sa o incalt ai a umblat doua ore cu ele prin casa fudula tare. Azi am scos-o cu ele afara si merge bine merci. Smechera s-a facut cu doua perechi de incaltari de iarna:)))
Astazi m-am plimbat cu ea prin curtea scolii unde am invatat eu si ma uitam cum au pus grilaje la toate geamurile, pe vremea mea nu exista asa ceva. In plus, am intrat in hol ca ne-a dat drumul o doamna si era asa de cald si frumos. NU am indraznit sa ii cer sa ma lase sa intru de tot in scoala dar poate in zilele urmatoare am sa o fac. Au trecut atat de mult ani de cand am terminat scoala generala, ma intreb cum o mai arata acolo.
Mi-am amintit ceva!
LA noi pe lamga niste magazine sta o tipa cu un copilas cam de un an su ceva in carut toata ziua cu el afara. Vinde te miri ce si tine copilul ala in frig pana seara. O stiu din vara cand era bebe mic, tot asa statea cu el dar macar atunci era cald. E clar ca ce vinde face ca sa aiba cu ce trai, ii aduce cineva si o pune sa vanda tigari parca ( nu m-am uitat niciodata exact pe cutia ei gen taraba), totusi e inuman sa tina un copil atat de mic in frgi afara oricat de bine l-ar imbraca. Ma uitam ieri la el, ave manutele rosii si manca o bucatica de ceva, paine sau covrig.
Mai ca as anunta protectia copilului, zau!
Pozele mele
denisa73 spune:
Offfffff, Cristian iar are otita.Intr-un an a facut 3 otite.Cum are muci cum face otita.Medicii spun ca din cauza mucilor se face otita.Imi vine sa-i sun la cineva sa-mi cumpere "batista bebelusului".Oare o fi buna si om scapa de otite? Voi ati incercat "batista bebelususlui"?
Va pupic pe toate!
Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
Cristian din burtic pana la mot
Cristian 13-15 luni,poze
Cloreta spune:
Denisa, imi pare tare rau de Cristian. Noi am folosit cu succes baista cand era super racita, ma rog avea mucusori la greu si nu dormea pentru ca se ineca. E foarte eficienta si am scapat repede.Si i-am pus picaturi Vibrocil. Te pupam, sanatate multa!
Pozele mele
nelia spune:
Adina, Agata s-a urcat pe tricicleta la 17 luni, dar nu pedala, mergea in picioare sau cu ea intre picioare, nu stiu cum sa spun altfel, se mai aseza si pe scaunel si astepta sa o imping eu. I-am tot aratat cum se face si pe la 19 luni a inceput sa pedaleze foarte bine de la inceput, iar la 20 am iesit chiar afara (cu casca de protectie) si abia ma tineam dupa ea. Tudora, in schimb, nici nu s-a urcat pe ea din proprie initiativa, adica o mai pun eu, dar nu sta mai mult de un minut.
Sintem singurele, sotul a plecat la Toronto, dupa o zi de munca, cu masina, pe o vreme urita, cu lapovita, vint si frig. Am spalat vasele, am strins un pic dupa fete si tot nu pot sa ma culc, astept sa ma sune sa-mi spuna ca a ajuns cu bine. Nu va puteti imagina ce vreme urita e aici! Miine la 1 are examenul si a zis ca vrea sa fie miine seara acasa, sa stea el cu fetele duminica, ca sa mai invat si eu. Abia astept sa-l vad inapoi, sanatos si intreg! Desi are permis de ani de zile si conduce foarte bine si prudent, cind pleaca la drumuri din astea lungi si gata obosit, nu ma pot linisti pina nu stiu ca a coborit din masina.
Of, de ce nu suna odata!
Edit: A ajuns!!! Ma duc sa ma culc linistita, ca e 12 noaptea. Pa!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Androix spune:
Denisa, eu am batista bebelusului. Ce pot sa-ti zic e buna, desi nu stiu cat ar ajuta sa nu mai faca otita pentru ca atunci cand e mucios, ca acum de ex
, ar trebui sa stau cu ea calare pe el non stop. In schimb eu il pompez numai seara si uneori dimineata, in timpul zilei mai mult cand are muci d-aia necurgatori si fornaie. Acum de exemplu are d-aia lichizi pe care ii sterg la iesire.
In rest, el n-a fcut otita niciodata, in schimb eu acum cand imi suflu nasul ma dor si urechile, sper sa nu fac otita ca as muri, e asa nasoala si dureroasa ca luam medicamente de durere cu pumnul cand am avut. Acum n-as putea sa iau nimic...
Am recitit pana aici si daca n-ati inteles
si eu si Filip suntem cu mucii pe piept!
Ieri mi-am facut si eu in sfarsit zacusca. N-am mai asteptat dupa maica-mea sa vina sa mi-o faca ea asa ca m-am apucat singura de treaba pentru prima data. Evident ca mai trebuia sa tin ceapa la calit, cam trozneste, si mai trebuia sa-i pun si ulei mai mult dar nu a mai avut loc in oala
si ca sa nu mai scot in doua oale am lasat-o asa, nu e rea la gust dar parca nu e ca a mamei.
Dar acum e pusa la borcane si gata de mancat. Nu va zic ca in toiul prajelii ma luase o super greata de-mi venea sa las totul balta si Mihai tocmai atunci se carabanea la munca si mie imi venea sa mor...
Ce fete vorbarete! Si Filip invata pe zi ce trece sa mai zica un cuvant doua noi: acum o tine una si buna cu ASHAaaaaa si orice-ar face zice asha, asha, asha, de te scoate din minti, mai zice gata cand termina laptele, aseara a zis prima data ALO cu telefonul la ureche si azi prima data BRAVO, tocmai luase siropurile cu care il doftoricesc si eu si cu tac-su il laudam bravo in sus bravo in jos, bateam din palme ca sa fie copilul incantat si sa mai ia si alta data si el batand din palme foarte clar a zis bavooooo. PITICII s-au transformat in TITICII cu acelasi sens evident. Nu va zic ca acum cu sarbatorile nu poa sa vada un mos craciun in vreo reclama ca lui i se pare ca seama cu un pitic si se pune pe strigat TITICII, TITICII.
Si apropo de pitici: va amintiti poate ca n-a avut nici o reactie la dvd-ul cu alba ca zapada. Ei bine, alataieri vine soacra-mea la mine si-mi zice: mai, Filip cauta prin dvd-urile alea si tot zice titicii titicii, o vrea sa-i pui filmul cu alba ca zapada. Zic nu cred ca nu i-a placut cand i l-am pus. Nu va zic ca ii pun inca o data si dau direct la scena cand piticii canta in mina. S-a pus Filip pe un dansat si un chiuit de nu-mi venea sa cred. In schimb atata a zapacit toate cd-urile si dvd-urile ca nu-i mai gasesc nici un baby einstein. Duse sunt, trebuie sa rascolesc adanc dupa ele si n-am nici un chef...
Offf, luni si marti iar am examen si eu iar stau si o frec la rece. Si de data asta chiar n-am invatat nik. Plec sa citesc cate ceva daca nu m-o razbi si pe mine un mare somn ![]()
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2