LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (101)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Neata fetelor!

Suntem si noi prezente la datorie, numai ca n-am timp sa raspund acum la nimeni, la 12 plec cu vara-mea la dr sa-l vedem pe samburik mic, asa ca tre sa "furajez" maimutza si sa ma imbrac. Sorry..dar revenim in forta

Nu ne dati deci la disparuti

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 11 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Hello!
Am sosit si noi de la vaccin, am facut tetraximul ca asa am vrut.
Ina nu i-am dat nimic inainte. La noi nu prea a fost nevoie.

Suntem bine, cam icterici[:D} a zis sa mai reducem morcovul din mancare ca arata ca o chinezoaica.
Nu luam Fe decat dupa ce facem hemograma, dar luam Vigantol 3 picaturi si, preventiv, oscilococcinum o fiola pe sapatamana. Vit C 10 zile pe luna.
La intepatura Ilinca a tras doar un tipat si apoi i-a trecut, manca-o-ar mama de curajoasa, mi-e draga de mor acum. Insa eu eram carpa, am avut, ina de ieri, emotii ca la examenul de facultate.
Acum chiti canta
Va las, ca azi vreau sa stau de fundul ei.
tuturor siu sanatate!

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Ando - io sunt super happy ca facem Craciunul la Bistrita. imi place mult acolo de sarbatori. Eram insa mult mai happy daca mergea la Felix de Rev, cum era vorba. De-aia sunt frustrata, ca preferam ceva de distractie, nu de stata acasa.Dar asta este. Cu Ardealul, pai io acolo a copilarit, deci e la ordinea zilei.
Priteni avem in Bistrita, dar din pacate gasca toata merge de Rev la Felix. cu ei trebuia sa mergem si noi. dar tot o sa ne vedem de Craciun, cand vreau sa merg la colindat, ca mai demult. Numia sa vedem cum ne organizam cu pitica.

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 si www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank">3
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

'Neatza mamici!!!

Ne-am sculat si noi mai devreme azi...pe la 8.45 asa ca...sunt mai matinala un pic.

In primul rand sa ma laud::: a facut fi-miu ieri 2 pasi singurel. Am repetat figura de cateva ori si nu a fost o intamplare ci chiar face 2 pasi singurel si ii place si rade si eu il iau si il imbratisez si il iubesc...si e minunat. Pacat ca eram in vizita la sora'mea si nu aveam camera cu noi...offff. Oricum eu nu pot pune filmulete ca nu stiu sa descarc de pe camera pe PC. Am incercat si nu am reusit deloc!!!

BB Alinush felicitari pt noua performantza si mai ales pt Amalia care papa singurica. A Incercat si stefan ieri dar cu mana mea pe a lui. El a vrut asa ca...l-am lasat.

Patricia eu consider ca motul fiind doar un obicei...poti sa tii cont de el sau nu. Adica pt amuzament si distractie poti sa ii pui tava si poti sa ii tai si turta cu alta pereche de "nasi". Se spune (cel putin asa am auzit eu si la mine in fam s-a respectat asa traditia) ca copilul nu tb tuns pana la taierea motului sau ruptul turtei. Si sincer cred ca daca vrei sa respecti traditia o faci...daca nu nu. Nu-i bai. Eu zic ca cel mai bine e sa ii rupeti turta cu o alta pereche de "nasi" atata timp cat cei din tara nu se supara!

Meeme offf....sanatate muuulta va doresc!

Joy...imi pare rau sa aud ca iar esti stresata...putere multa si ... de la noi! Poate se antreneaza pt marsul de 1 dec...ca doar e nascut la zi maaare!!!

Noki noi suntem de multice...adica de vreo 2 saptamani pe lapte de vaca de la o vaca stiuta si testata. Asa ca....nu te pot ajuta. Iti pot spune ca trecerea am facut-o treptat si deci se poate combina lapte de vaca cu formula.

Gandacel lapte de vaca dupa 3 ani?????? Mi se pare aiurea rau! eu stiam ca se da dupa 1 an dar....

Fetelor si eu sunt de acord cu voi si nu e cazul sa o lungiti si sa debitati filozofii despre cresterea si educarea copilului. Fiecare o face asa cum crede de cuviintza si nu e cazul de certuri si dispute pe aceasta tema . Eu una mi-am spus parerea mai demult in cazul lui Pitic si nu o mai repet asa ca....va pup si "impacare,impacare....fara nici o suparare"

Trimit si revin!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Salutare !
Meems, va tinem pumnii sa fie bine si va dorim multa-multa sanatate!!!!!

Feli, bine ca a fost ok la vaccin; tinem pumnii sa fie bine in continuare ! -ici lui chiti mic cantarez si dansator!

Noki, ce bine ca plecat de acasa de sarbatori ! Si mie mi-ar placea!

Anda, azi sper sa ajung la banca sa-ti trimit "contributia" mea... iti dau PM daca reusesc !

Cami mami & Daria
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si Dariuca (02.01.2006)
Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi! (Gabriel Jose Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

ioana ziceai sa-mi zic parerea de jucarii. okeeeeey.

Mie mi se par mai utile jucariile care permit copilului sa faca diverse chestii cu ele, sa le combine, nu jucariile la care apesi un buton si fac ele ceva. De astea copiii se plictisesc repede. De-aia jucariile bune trebuie sa fie mai degraba simple decat complicate, mai putin electrice si mai mult manuale.

De exemplu
- piesele tip lego - cele de dimensiuni mari sunt potrivite la varsta asta - nici nu le pot inghiti + le pot manipula, pt cele mici le trebuie precizie mai buna.
- obiecte care se baga si se scot dintr-o cutie
- Nataliei ii mai plac niste jucarii in forma de rotite, potcoave, etc, ce se asambleaza intre ele; astea-s jucarii din plastic de-ale Silviei, vad ca le plac la amandoua in momentul de fata. Silvia se joaca cu ele seara, cu ta'su de-a Bid-a-man sau cum se scrie; face 2 bid-a-mani din ele si ce-stiu-eu cum se joaca! Exista si Bid-a-man-i de cumparat dar eu ma bucur ca Silvia si-a facut singura din alte jucarii - asta e o chestie importanta, sa-si faca din a anumite obiecte si jucarii - altceva - isi folosesc imaginatia
-jucariile de tras-impins - astea de regula le plac dupa ce merg bine.
-masinutele mari (cele mici sunt mai periculoase, poate inghiti vreo rotita, etc).
-alt exemplu: cu cuburile de lemn se joaca Silvia de pe la 2 ani pana in ziua de azi, la 5 ani. Face tot soiul de "castele", tot mai complicate si mai "echilibriste". Se concentreaza f mult cand lucreaza cu ele.

De exemplu are Nati o jucarie de la Chicco pe care am vazut-o si la Amalia: un trunchi de con cu o chestie in varf pe care apesi, si cand apesi se invart niste jucarele inauntru. Nu-i place deloc. Pentru ca nu are ce face cu ea. Sa apese ii e greu si n-o distreaza nicicum. Mai mult decat sa apese - ce poate sa faca cu ea? Chiar: Alinus, Amalia se joaca cu chestia aia?

Asa ca revin: jucarii simple, de plastic, forme mari (la varsta asta), muchii netede, sa nu zgarie; care se pot combina intre ele in diverse moduri - cu astea se joaca copiii la infinit.

Tocmai asta-i ideea: sa se joace copilul cu o jucarie si in alt mod decat a fost ea proiectata. Nu trebuie doar sa "respecte instructiunile de folosire";

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Si eu plec de revelion si de craciun la sora'mea la BV unde ne-am hotarat sa ii luam si motul lui Stefan. Asa ca o sa fie suuuuper!!!

Felicia felicitari pt nor'mea curajoasa. Si eu tb sa ma duc la vaccin si sper ca si Stefan sa fie curajos desi se zice ca barbatii sunt mai "papa-lapte" in ale intzepaturilor!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Lavi - tocmai invers - doctorul meu bun a zis ca s-o trec pe lapte d evaca NU pe Junior. Dar el a zis Dorna de 3.5 ml, deci UHT. io parca intind sa inclin catre lapte de vaca dar nu UHT.

Mai astept opinii, please!

Io cand v-am intrebat de combinat ma refeream daca pot combina a la long? Ca de trecerea treptata normal ca stiam. Dar pe de alta parte nu prea are rost sa ma complic.

Intrebare tot pe tema: dupa ce trec copilul pe lapte de vaca normal daca nu gasesc o marca anume, oare tot treptat trebuie s-o trec la o alta marca? Sau se considera aliment introdus deja si ii dau direct?

Adica io de exemplu beau multe feluri de lapte, in principiu de orice fel, fara Brenac. Oare se aplica si la plod la fel? Bine, normal unitatea si echilibrul e ideea de baza, adica s amerg pe cat posibil pe aceeasi marca. Dar daca nu gasesc????

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 si www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank">3
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

quote:
Originally posted by anda77

fiecare are dreptul la opinia proprie despre educarea copilului, dupa cum se repeta aici obsesiv, dar gandacel, dk vezi ca pe unele ne deranjeaza rau, las-o mai si tu balta cu povestirile astea si cu explicatiile infinite. io sun oripilata (si de la bataile luate de mine in copilarie) si chiar dk nu-mi cresc decat propriul copil, nu si pe-al celorlalte fete, asta nu inseamna ca-mi face placere ce aud. chiar nu poti sa nu ma povestesti despre asta? vorbim de altceva, io cand aud de bataie copil e ca si cum m-ar mangaia cineva pe fund la 2 zile dupa un viol, imi scuzi comparatia, dar pe mine ma deranjeaza rau ca eu am suferit.
ti-am zis ca oricum nu cred nimic din explicatiile tale si asta nu pt. ca nu te cunosc, cum zici tu, ci pentru ca am vazut destule mame in situatia asta. oricum initial ai spus "l-am pleznit" si acum, de 2 zile, ne detaliezi "palmuta usoara, fara durere etc", parca suntem tampite...ce crezi ca maica-mea m-a zvantat din bataie din prima? nu, asa a inceput, cu palmute usoare la copil mic care nu asculta...
te rog eu frumos, nu mai povesti.

nu uitati sa-l ajutati pe andrei: http://andrei.point.ro/

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Ai dreptate cu tot ce ai zis. Scuze.

Gandacel 19+ si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Hai ca a ramas si tati acasa, facem cu schimbul la distrat chiti, asa ca mai raspund:
Lavi super "tratatul" despre jucarii, de acord cu tine!
Eu am luat micul sofer de la Vtech (mi se pusese pata pe o jucarie cu butoane) si e cea mai ignorata. Insa Lego e in top.
Dordia lasa, ca trece repede, din cate am vazut eu ginerica e si mai curajos

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput