LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (101)
Raspunsuri - Pagina 23
Noki_Lara spune:
Bau-bau de dimineatza!
Noi suntem ok, am stat ieri seara 2 ore afara numai noi si parcul cu leagane
, dar a fost frumos. Azi noapte s-a trezit o singura data, dar a adormit ok cu suzi.
Tania-mare descoperire mare!
Pai nu-i normal sa nu aiba rabdare la mancare, ca doar au atatea alte lucruri muuuult mai interesante de facut decat sa stea in scaunul de masa si sa baloteze mancare???? Dar ia incearca si tu FARA jucarii. Si io am zis ca e imposibil, dar uite ca cel putin ieri s-a putut. Ma tin tare pe pozitie...sper sa reusesc.
Madau + Ela-
quote:
Ela sa-mi zici si mie musai cum a primit Uka lapticul cel nou, ca si noi tot Milu papam, si mi-e frica de acelasi lucru..ca nefiind asa dulce nu-l va vrea.
Nici ca puteati sa ma nimeriti mai bine cu ultima mea problema. Aceeasi ca a voastra.
Parmalat la noi nu merita, e la fel de scump ca celalalt, poate chiar si mai si, deci nu fac nici o afacere. Asa ca io vroiam s-o trec de saptamana asta pe lapte de vaca. Numai ca nu prea as vrea lapte UHT. Cred ca e cam sintetic, asa...parca piere totul din el fiind prelucrat la temperaturi asa de ridicate, nu? Silvia, Lavi...pareri?
Asa...deci vroiam s-o trec pe lapte normal, gen Zuzu sau Milli, de-ala la cutie, dar care are termen de garantie cam maxim o saptamana. Numai ca plecand peste o o luna la Bistrita, mi-e frica de faptul ca in acel colt de lume nu voi gasi laptele care-mi convine. Asa ca ma bate raaau gandul de Nestle Junior, mai ales ca e pe sistemul simplu de praf, deci poti luat tz cutii, usor de preparat tra-la-la.
Dar mai am 2 intrebari care deriva din aceasta dilema:
- oare daca papa Junior pana mai incolo, nu-mi va refuza gustul de lapte de vaca atuncea cand i-l voi introduce????
- si subsecvent: pot oare sa combin laptele de vaca cu Milu sau Junior?
Madutza- pai daca vrei sa-l culci ceva mai tarziu, de ce ii dai bibele la 20.30? Uite, noi ne culcam la 22, deci baita o incep la 21.30. Bea lapticul si nani imediat. Cum de e pauza la voi dupa bibe? Ce face in perioada de dupa? Ca nu pricep de ce nu-l pui la somn direct. Daca nu vrei sa-l pui, atuncea chiar ca e simplu, pur si simplu muti baitza mai tarziu putin.Dar si io zic ca e mai bine pentru el un somn de mai devreme.
Meems- oooof, sanatate multa de tot piticei. Da' cum ai detectat-o?
Ina-
quote:
Da' acuma, nu te supara, cu mama fotomodel si tata subtirel si el, cu cine vrei sa semene?
Ehehe..tati e subtirel de tot in ultima vreme, pe fond de stres is de treabainfinita deci nexam timp de papa. Si din pacate cu el seamana la mancare in perioada lui de nemancare de cand era mic. Fugea ma-sa prin casa dupa el cu mancarea, el o molfaia la infinit in gura si in final o ascundea in diverse locuri din casa.
Cat despre mine...eterna cura de slabire. Saru mana de compliment, oricum, dar sunt depaaarte de notiunea de fotomodel!

Io la vaccin nu-i dau nimik nici inainte, nici dupa, decat daca face febra. Peventiv nu, doar compresa cu apa pe picior, ca sa nu faca hematom. Dar io-s pe principiul sa las corpul sa reactioneze. Bafta mare si sa n-o doara pe pufoasa!
PS -super alegere a facut micutza la motz!
Alinush- felicitari pentru ultimele realizari!

Vezi ca missladena e pe drumul cel bun? Acuma sa te tii, nene! M-a intrebat Adila ce vreau de ziua mea si i-am zis ca un web-cam, asa ca in curand facem schimb de experintze, nu va fi doar uni-directionala treaba.

Patricia- io stiu ca e ok sa tai motul mai tarziu. Mai ales la asa o scuza buna ca a avoastra.
Cam asta ar fi raspunsurili. Nu mai uitati cu intrebarile mele pleaaaaaaase!
Poze cu Sarah si mami

Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 si www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank">3
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
mandyksch spune:
Noki, eu ziceam aseara-daca ai citit, poate nu-ca l-am trecut pe Milli albastru simplu-nu UHT.Si l-a acceptat fara probleme.Am trecut treptat cu cate 30 ml in fiecare zi.
Si nu e chiar capat de lume aici pe la noi...si mai ales in Bistrita gasesti sigur Milli.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
Noki_Lara spune:
Mandy, am citit postarea ta si chiar m-am bucurat ca mai e cineva in unitate de gandire cu mine. Capat de tzara e impropriu spun, dar io ma stresez mai ales ca fiind Craciuno-sarbatori, orasul mic tra-la-la, mi-e ca nu prea o sa gasesc magazine deschise. Oricum nu se compara cu modul in care sunt io obisnuita: mi se nazare la ora tz din noapte sa cumpar ceva, pot alege dintr-o gramada de supermarcketuri deschise non-stop unul din care sa-mi iau. La Bistritza daca e vreunul mic deschis....sarbatoare mare!

Si de-aia mi-e sa nu ma risc, sa stau stresata de sarbatori sa gasesc lapte pentru pitica.
Poze cu Sarah si mami 
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 si www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank">3
Varsta Sarah
mandyksch spune:
Nu te stresa de pe acum Noki, nu cred sa nu gasesti ceva deschis.Mai inteleg sa nu gasesc eu aici in Dej, dar Bistrita nu e oras mic. Apropo cat stati prin zona?
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
Noki_Lara spune:
Pai cum sa nu ma stresez de acuma? Ca de asta depinde daca fac sau nu trecerea a alt tip de lapte.
La Bistritza stam cam de pe 23 decembrie pana dupa Revelion, ca ne-am hotarat sa-l facem acolo, ca deh...e gratis.
Plus ca l-as face - Revelinul - ca in fiecare an, adica alaturi de Adila la noi acasa, da' mi-e ca la restaurantul de vizavi - a se citi de jos de la bloc - vor trage cu artificii, ceea ce ar fi un dezastru si mai mare pe langa cele care vor fi per ansamblul orasului, de-ti tiuie urechile. Data trecuta cand au tras mi-a luat o gramada s-o linistesc pe pitica speriata la maxim...
Asa ca am ales varianta Bistritza si pentru Rev, ca deh...nu prea am incotro.![]()
Craciunul ma bucur enorm ca-l facem acoo, e super misto sper doar sa avem si zapada. Dar numai dupa ce ajungem acolo cu bine cu masinutza. Cam multe pretentii, nu?
Poze cu Sarah si mami 
Varsta Sarah
Gandacel spune:
Buna de dimineata!
Sa vad ce reusesc sa-mi amintesc sa raspund azi...
In primul rand (cred ca o iau de-a-ndoaselea!), Ina, intreaba pediatrul inainte sa-i dai orice preventiv, inainte de vaccin. Poate nu e cazul. Noua ne-a zis sa nu-i dam nimic nici dupa vaccinul de la un an, probabil era necesar sa dezvolte reactiile normale.
Meems, multa sanatate! Acum, daca trebuie, trebuie, ii dai antibiotic si o sa fie bine! Iar tu... nu te-a vazut un doctor? La noi aici e un imunostimulator care actioneaza cu preponderenta pentru caile respiratorii si atenueaza tusea. La mine a functionat. Intreaba si tu un medic de acolo.
Program de somn... Bogdan si l-a schimbat exact de cand doreste povesti seara la culcare. Adica in loc de 8:30 adoarme la 21 si se trezeste la 7:30 in loc de 7! Mie mi se pare ok. Singura modificare pe care trebuie s-o fac eu este sa-mi pun un scaun cu spatar la el in camera, ca sa stau jos pana termin de povestit cu el, in loc sa stau in picioare.
Ripley, bilele negre se dau in general in alt tip de "emisiuni", nu aici pe forum, unde fiecare are parerea proprie, care chiar daca diferita de a ta, nu e neaparat gresita! Ca sa nu mai zic ca ti-am spus tie in particular cate ceva despre barbatul meu, intr-o perioada in care mi-ai fost foarte apropiata si am simtit ca pot sa-ti fac destainuiri... Si nu o iau pe urmele nimanui cand ii dau o palmuta peste manute copilului, fara sa doara macar (gestul conta, atat si nimic mai mult)... plus ca nu ma enervez! De ce credeti ca un om, ca sa aplice o pedeapsa ori sa dea o palmuta corectiva trebuie sa fie nervos?! Pur si simplu am considerat necesar in contextul respectiv sa-l lovesc peste manuta controbaitoare. Si nu se va compara niciodata asta cu bataia venita la nervi (asta e lipsa de control!), ori cu alt gen de palme pe care le-ati primit in copilarie si care v-au traumatizat pe viata! Eu in viata mea am primit o singura palma care m-a marcat, in clasa a sasea, de la profesorul de biologie! Si singura chestie care mi-a ramas in minte a fost puterea palmei (m-a umflat in barba pentru vreo doua saptamani) si nedreptatea ei (altcineva radea, iar el a venit glont la mine, fara sa intrebe nimic!). Din corectiile aplicate cu blandete, cu drag si pe buna dreptate invatam cu totii, nu avem resentimente.
Pitic, un pupic de la mine, pentru ce iti spuneam si atunci, adica pentru curajul pe care l-ai avut de a spune lucrurile cinstit. Am primit o bila neagra degeaba si in privinta asta, pentru ca ti-am luat apararea, nu am fost impotriva ta atunci (cum pare sa-si aminteasca Ripley). Si voi fi in continuare pentru echilibru in toate. Iar copiii trebuie sa fie familiarizati si cu rasul, si cu supararea parintilor, atat timp cat nimeni nu o ia razna, ci totul e sub control si facut cu capul si inima! Avem copii la o varsta la care cu totii invatam, si noi si ei. NU avem de unde sa stim ce si cum ii va marca pe viata. Nici atat nu vom sti ce e mai potrivit pentru fiecare in parte. Nici macar nu stim ce personalitate are fiecare. EU stiu ca sunt anumite lucruri care trebuie incurajate, altele trebuie descurajate, depinde daca le vedem la timp cat sa luam masuri. Si depinde cat de eficiente sunt masurile respective. Poate la unii merge cu o tactica, la altii cu o alta! Eu cand ma uit in urma ca sa judec daca am facut ceva bun ori rau, mereu ma raportez la ce mi-ar fi spus mama, daca ar mai fi trait. Pentru mine ea este singurul model valabil, asa ca si acum ma rusinez si imi reconsider atitudinea, daca imi dau seama ca ea ar fi dezaprobat. Gresit ori corect, asta simt si asta fac.
Despre laptele pe care il beau copiii la peste un an: noi am trecut la Nestle junior, e cutie rotunda albastra, are vitamine si minerale... Le-am comparat cu cele de pe cutia de Bebelac pentru pana la un an si contine cantitati mai mari din fiecare adaos... Deci e mai hranitor, potrivit pentru necesitatile crescande ale copilului mai maricel si care are numai doua mese de lapte pe zi in dieta. Noki, cat despre trecerea la laptele de vaca atunci cand ii va veni timpul, nu-ti face probleme: o data pentru ca nu e foarte hranitor, e mai bun asta special deocamdata (pana spre 3 ani, asa ne-a sfatuit pediatra si eu asa am sa fac), apoi pentru ca oricum ii dai cu orez, ori cu gris... deci e obisnuita cu gustul. Iar dupa trei ani, le putem adauga in laptele de vaca diverse chestii care sa dea gust bun, inclusiv cacao cu zahar ori miere!
Daca am uitat pe cineva, imi cer scuze. Poate revin.
Va pup.
Gandacel
19+ si Bogdanel (14.11.2005)
anda77 spune:
fiecare are dreptul la opinia proprie despre educarea copilului, dupa cum se repeta aici obsesiv, dar gandacel, dk vezi ca pe unele ne deranjeaza rau, las-o mai si tu balta cu povestirile astea si cu explicatiile infinite. io sun oripilata (si de la bataile luate de mine in copilarie) si chiar dk nu-mi cresc decat propriul copil, nu si pe-al celorlalte fete, asta nu inseamna ca-mi face placere ce aud. chiar nu poti sa nu ma povestesti despre asta? vorbim de altceva, io cand aud de bataie copil e ca si cum m-ar mangaia cineva pe fund la 2 zile dupa un viol, imi scuzi comparatia, dar pe mine ma deranjeaza rau ca eu am suferit.
ti-am zis ca oricum nu cred nimic din explicatiile tale si asta nu pt. ca nu te cunosc, cum zici tu, ci pentru ca am vazut destule mame in situatia asta. oricum initial ai spus "l-am pleznit" si acum, de 2 zile, ne detaliezi "palmuta usoara, fara durere etc", parca suntem tampite...ce crezi ca maica-mea m-a zvantat din bataie din prima? nu, asa a inceput, cu palmute usoare la copil mic care nu asculta...
te rog eu frumos, nu mai povesti.
nu uitati sa-l ajutati pe andrei: http://andrei.point.ro/
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
anda77 spune:
meemsulica, sanatate multa, chiar ma gandeam ca scaparati de raceala si acum v-a lovit tusea, respectiv infectia la ureche...
noki, io inteleg ca esti nitel frustrata ca, consideri ca esti obligata de circumstante financiare si nu numai sa faci craciun+rev. la bistrita, dar nu te mai gandi asa, ca sunt oameni care platesc greu sa faca rev catre ardeal, multi bucurestenii de exemplu.
vb. serios. deci dk nu te mai gandesti, io zic ca te scoti chiar bine cu sarbatorile la bistrita. prieteni ceva n-aveti pe-acolo, sa mai stati si cu tineri?
nu uitati sa-l ajutati pe andrei: http://andrei.point.ro/
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
Morgano spune:
Gandacel.... iti raspund doar la 2 chestiuni, ca sa n-o lungim la infinit, si ca sa nu creada cineva de aici ca ce vorbim pe mess se tranteste fara pic de respect fata de un secret pe DC.
Nu am spus absolut nimic din ce am vb pe mess pe forum, cum sugerezi tu, ci am spus ca ai POSTAT pe forum la un ALT TOPIC mai in vara (nicidecum de bebelusi de nov-dec ci la cel cu dianaintruder - si fir'ar sa fie nu il mai gasesc pe DC referitor la un anumit gest facut de sotul tau).
De asemenea, mai mentionez inca o data ca era vba de alt topic, si nu cel cu Pitic, cel la care ma refeream..... si zau ca nu tin scorul cine cu cine si de ce si impotriva ideilor cui e la un moment dat. Asa ca zau ca mi se rupe dc ai fost pentru sau contra Pitic. Si oricum nu se pune pb de a combate persoane, ci idei.... si vad ca se iau prea personal uneori parerile pro sau contra unei idei.
Iar despre subiectul palmute/batai/tipete si alte gesturi de ABUZ, eu nu mai scriu nicaieri niciunde referitor la asa ceva aici pe forum, si SUNT PERFECT DE ACORD CU POSTAREA ANTERIOARA A ANDEI
.
Si pentru ca am destule probleme fara sa mai simt nevoia sa ma necajesc si pe forum, eu declar pauza o vreme.
Ina, ai grija de tine 
Meems, multa sanatate Riannei 
Noki, fata de Dej (no offence Mandy
), Bistrita e mult mai mare si mai bine aprovizionat. Asa ca nu-ti fa griji ca nu gasesti Milli sau Dorna sau Monor de ex, se gasesc. In Dej intr-adevar e mai greu de gasit, dar B. e totusi capitala de judet si un oras fte frumos :)
Muzica pe care a dansat Ana era aia cu Ghita, si apoi melodia de la un arici- care e chiar draguta si pe care face ca rockeritza de fiecare data.... nu i-l pot da ca-i cade parul si are flori pe el, e de la tanti de la curatenie si e un kitch din piata cred de mori de ras, musai o sa-i fac o poza, dar e tare-tare haios si Ana il adora de-a dreptul. Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
lavi02 spune:
Hai mai Ripley nu lua pauza!!!
Cand ai ceva de zis, spune!
Felicitari Noki pt reusita! Si eu am fost sceptica la inceput cu bagatul manutelor in mancare dar mi-a zis drita ca e mai bine, ca participa si ei la propria hranire, etc si intr-adevar, cand reusesc sa o captez pe N sa manance cu mana, mananca per total mai bine. (ca ii mai strecor si eu cu lingurita intre timp).
meems multa sanatate!!!!
paracetamolul inainte si dupa vaccin - mi-a zis pediatra ca nu inainte iar dupa, numai daca face febra peste 38, pana in 38 e temperatura benefica formarii anticorpilor si asta-i ideea cu vaccinul. N-a ajuns la 38 asa ca nu i-am dat deloc la ultimele vaccinuri.
pitic bine ai revenit! 
Ina fata draga, stai cuminte! Ai grija de bb din burtica, zau!
I-am povestit lui Virgil cum te-ai sculat tu la 6 dupa party sa speli pe jos si i-am zis ca poate aveai musafiri peste noapte si voiai sa fie curat pana se trezeau ei. Zice Virgil: trebuia sa bagi regula: care se scoala primul, spala pe jos!
Nu misca nimeni pana pe la pranz.
Noki ei zic ca UHT-ul pastreaza foarte bine proprietatile laptelui, pt ca e supus la o temperatura f inalta pt f scurt timp.
Dar nu ziceai ca dr tau ti-a zis sa-i dai lapte 1-3 ani si nu direct de vaca?
Poti combina mai multe tipuri de lapte, trecerea e bine sa o faci treptat, asa o si convingi mai usor cu gustul.
Parmalatul e mai aromatizat ca Nestle Junior, parca seamana la gust cu frisca praf.
Mie Nestle Junior mi se pare cel mai comod de luat la drum - de-asta ne-am si oprit la el. (mai ales ca eu nici nu incalzesc apa plata cu care il fac) Nestle junior e cu cateva mii mai scump decat Nan dar cutia are 450g, nu 400, desi are aceleasi dimensiuni. Or fi mai bine umplute.