Azoospermie - cap 5-

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

avalon - receptionat ! Te informez la noapte, cand voi ajunge acasa

PisiX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Bafta! Si multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Primul raport : am fost la dr Miciner si mi-a confirmat ca nu am avut ovulatie luna asta. Tocmai de aceea, incep cu inhibare sa fiu pregatita pt Doamne ajuta in ianuarie vom fi ok
Mai am de facut niste teste de secretii ca nu stiu ce probleme zice ea ca as avea si in rest sunt OK (endometru, col, tot).
Diseara ma duc si la Tutu sa vad daca e de aceeasi parere ...
Acum cateva zile cand am fost la Med New Life mi-a zis dr ca am avulat si ca e foaaarte bine
D-aia vreau sa ma duc la mai multi medici, e incredibil ce pareri diferite mai pot avea !

PisiX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Aoleu, dr.Miciner pe mine m-a scos din minti cu presupunerile ei, si mie mi-a zis ca nu ovulez, si crede-ma ca ma monitorizez de 2 ani si ovulez in draci, dar de unde o fi tras ea concluzia asta in ziua 8 a ciclului, nu am inteles! Se uita pe analizele sotului meu si imi spunea mie ca am LH-ul foarte mare! Plus ca te ia asa de sus, pe mine m-a tratat ca si cum as fi venit atunci cu pluta pe arges. Asa ca, ai face bine sa mai asculti alta opinie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Eu nu gasii nici un gigel azi in ghetutze .
Mickey D da-i sotului tau propolis ca poate il ajuta. Propolisul e un antibiotic natural care da rezultate acolo unde unele antibiotice alopate nu dau rezultate. Tinctura de propolis sau capsule de propolis de la FLP care sunt f bune. Decat sa stea fara sa ia nimic mai bina asa.
Un pupic dulce tie si Alexandrei.
Pisix iarta-ma, nu stiam ca esti asa de pofticioasa iar eu cand iti spuneam ca ma duc sa pap nu stiam ca esti la cura de slabire. Nu-ti mai spun . Iti promit.
Cum adica nu ovulezi? Pai mai iei si maca si nu ovulezi? Dr aia nu vede bine la eco cred. In ce zi a CM ai facut ecografia? Dc treci pe inhibare nu poti sa mai iei maca. Eu zic sa nu dai Maca pe AC. Maca regleaza hormonii , stimuleaza ovulatia, ajuta la crestea endometrului si nideaza embrionul. De la AC te poti alege cu o dereglare hormonala. Sa zicem ca luna ac nu ai ovulat dar poate tu ovulezi din 2 in 2 luni.
Cat despre GIFT... nu e bun pt noi. Doar ICSI e de noi .
Mai vb pe PM pt ca de azi il iau pe Laptocica acasa.
Gabri-ela Bine ai venit !
Asa cum ti-a spus si Pisix tb sa ne dai si intervalul de valori normale ca sa te putem ajuta. Din prima eu zic ca testosteronul e f mic si ac poate fi crescut si parca si LH e mic dar da-ne intevalele de val normale . Eu cred ca se poate face ceva dc cresteti testosteronul. Posibil sa aiba un estradiol mare care ac duce la scaderea testosteronului.
Pna la IAD mai e.
Andra mie Liana mi-a spus ca biopsia se face la Szeged dar nu in cadrul clinicii respective. De congelat tot se congeleaza proba. Eu zic sa suni si sa vb cu dr .

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabri-ela spune:

andrabrini, pisix, miki va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru clarificari...ar fi trebuit sa dau si valorile normale la analize, asa cum le-au trecut cei de la ROMAR. Deci:
- LH=6,5 (valori normale: 2-12)
- Testosteron=2,25 (valori normale: 1,95-11,38)
- FSH=25,25 (valori normale: 1-8)
Teste de biochimia spermei nu am facut...doar spermograme. Iar de obstructie nu este cazul deoarece controlul si ecografia efectuata la dr. Calonfirescu a exclus aceasta cauza mecanica.
Am inteles ca din cauza acestei valori foarte mari a FSH, nu se poate recomanda un tratament hormonal cu testosteron (care e "normal" sa fie mic cand FSH e foarte mare). Se pare ca testicolul nu "lucreaza" si nu produce...Oricum asta se poate vedea doar la o eventuala biopsie...dar sunt putine sanse in cazul azoo, sa se gaseasca acolo ceva de calitate (sub 15%) care ar trebui congelati si apoi ceea ce "ramane" din ei sa contribuie la ICSI.
In afara acestor lucruri, deoarece sunt purtatoare de virus hepatic de tip B, fara a transmite sau a mi se declansa pana acum boala, sa nu agravez situatia prin tratatmentul pentru FIV pe care ar trebui sa il urmez in cazul ICSI.
Astea ar fi motivele care ne duc in acest moment catre IAD...si vroiam sa aflu de la voi care ar fi pasii pe care trebuie sa ii fac...Din ceea ce am citit pana acum, se pare ca tot la Giulesti ar trebui sa apelez...dar nu stiu cu cine si cum! Astept sfaturile voastre si va urez ca mos Niculae sa va fi adus posibilitatea ca la anul sa "cadorisiti" niste totosei mici de bebe...!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Gabri-ela e putin eronat ce stii tu despre FSH si testosteron. FSH-ul scade dc reusiti sa stimulati testicolele printr-un tratament adecvat. De ex dc cresteti testosteronul (cu tribulus terestris care naturist sau Undestor care e alopat) si alte produse, exista posibilitatea ca FSH-ul sa scada. Si sotul meu are FSH mare, chiar mai mare decat al tau , sotul lui Nusy la fel are FSH mare , sotul lui Andra are FSH mare si sotul lui Nicole74 are fsh mare care acum are o fetita facuta prin FIV. Dc repetati analiza FSH si ac scade inseamna ca testicolele incep sa functioneze dar nu tb sa va culcati pe o ureche ca ati reusit sa scadeti FSH-ul pt ca dc nu mai ia tratament ac creste la loc.
In privinta IAD nu pot sa-ti spun decat ca se face la Giulesti. Copilutzu a facut acum cateva zile cu dr Dascalescu.
Proba luata de la biopsia testiculara nu tb neaparat congelata. Dc faci stimulare si sotul tau face biopsia in momentul in care faci tu punctia, gigeii pot fi folositi fresh. In cazul in care nu gasiti nimic puteti apela la banca de sperma pt fecundarea ovocitelor recoltate. Asa a facut Mickey Ddar la biopsie s-au gasit gigei si nu a mai fost nevoie sa se apeleze la banca de sperma. Acum o are pe Alexandra o fetita superba si careia vor sa-i faca un fratior sau surioara tot FIV_ICSI si biopsie testiculara.
In legatura cu virusul hepatic B nu stiu sa te sfatuiesc nimic dar un dr specializat in infertilitate iti poate spune dc exista vre-un risc pt tine dc faci tratam necesar FIV-lui.


Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

miki - asa mi-a zis si Tutu, ca nu ai cum sa-ti dai seama in ziua 26 (eu am CM = 27) de ovulatie...
Dupa ce a scris si avalon ...m-am lamurit; mai ales ca luna asta chiar am simtit cand am ovulat :-)
Se vede treaba ca ti s-a facut dor de mine (si in tonul tandru al PM-ului tau am simtit asta :-)
Nu, nu dau inca Maca pe nimic, eu cred ca imi face bine ...ti-am povestit cum mi s-a reglat CM; aaaa, si la eco mi-a zis ca stau f.f. bine, colul e perfect, endometrul ideal (cica are vreo 8 mm si ceva... nu mai sti cat), ovarele sunt ok si in pozitia potrivita (???)
Avalon - mi-am da seama ca tot ea mi-a mai zis ca nu ovulez ...aveam impresia ca mi-a mai spus cineva si ma panicasem
M-am regasit in ce ai povestit ...azi mi-a bagat in cap si ca mai am nu stiu ce virusi, prostii ...ma punea sa fac nu stiu ce teste de secretie de vreo 3 mil (i-am zis ca nu am la mine); desi am mai facut deja 2 teste de secretie anul asta
Asaaaa... iti sunt datoare cu un raspuns : GIFT va face si Tutu
El va lucra cu dr. Matei in cadrul Sabyc. Surpriza vine din faptul ca va incepe foarte curand, chiar luna asta.Nu l-am intrebat mai multe pt ca m-a luat peste rand (ma apucase o criza de tuse isterizanta) si mi-a fost jena fata de cei care saracii asteptau de mult sa ma lungesc la taclale (plus ca trebuia sa ajung la o petrecere care deja incepuse)

Mi-a placut de Tutu (independent de faptul ca m-a luat peste rand); e cald, placut, deschis; plus ca are un cabinet neconventional, cu canapea de piele si cu fotoliu de consultatie rosu in care te asezi ca inr-un scaun si care isi schimba ulterior forma (adica nu trebuie sa te cateri tu cracanel, ci te pui normal si apoi isi schimba el forma); detalii, veti spune ...dar dupe ce devii abonat prin spitale apreciezi tot ce te face sa te simti ca si cum nu ai fi la spital...

La dr Matei nu m-am mai dus ca mi-a confirmat Miciner ca SIGUR nu am Chlamidya, dar din pacate nici nu am apucat sa o sun sa o intreb de teste
Eu incep monitorizare cu Tutu ca de-acum trebuie sa-mi vina cm si sa o iau de pe-acum cu astea
Daca totul merge bine, sper in ianuarie sa trecem la treaba
gabri-ela - m-a uimit putin mesajul tau ... si eu sunt de parere ca IAD e ultima optiune; in plus, eu am fost cu sotul meu la cel putin 5 urologi (+ o multime de specialisti in fertilizare) si nu am mai auzit sa-ti spuna dupa eco si consult ca nu e obstructie; e adevarat, FSH e mare si asta ar putea fi cauza ... dar e o supozitie, nicidecum un diagnostic bazat pe consult si eco; si sotul meu are maine programare la Calomfirescu, uite sunt curioasa ce-i spune si el. Daca un tratament de FIV e demonstrat ca exista riscuri sa-ti pericliteze sanatatea, atunci scuza-ma ca te tot bat la cap. Din pacate, eu nu stiu nimic de IAD; sper nici sa nu fie nevoie sa aflu ...

PisiX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Doamne, fetelor cate lucruri stiti despre infertilitatea masculina! Va admir mult pentru rabdarea cu care va investigati sotii si pentru perseverenta! Daca as fi si eu putin mai rabdatoare... dar adevarul la noi nu stiu care este, la sotul meu fluctueaza foarte mult valorile in timp, apoi a mai fost acea sarcina pe care am pierdut-o si nu sunt asa convinsa ca la mine este totul ok, desi nu mi s-a descoperit nimic. Nu stiu, nu stiu... dar cred ca va trebui sa merg pe calea fivului pana voi reusi.

Pisix, in legatura cu dr.Miciner, exact asa am patit si eu cand m-am dus la Sabyc pentru inseminare, imi dadea sa refac toate analizele desi m-am dus la ea cu un dosar plin cu toate investigatiile posibile (infectioase, genetice, hormonale, o 'caruta' de ecografii, etc etc etc), ce m-a deranjat ca ma punea sa refac hormonalele facute cu o luna in urma, erau proaspete! Ca ea nu-mi face inseminare pana nu fac pe langa monitorizarea ecografica si dozari hormonale repetate de 3 ori pe parcursul stimularii, adica ar fi trebuit sa alerg sa-mi fac timp pe langa ecografii si procedura in sine si la laboratorul IDS... I-am spus ca eu am mai facut inseminari si voi mai face in mod sigur, ce fac ma las de serviciu in ritmul asta?!? Si n-a fost deloc concesiva, a spus ca ea altfel nu-mi face inseminare. Nu era vorba de fiv, de inseminare, repet. De ce am spus ca m-a luat de fraiera, nu din motivele de mai sus, ci pentru ca dupa indelungi discutii in care ea si-a impus punctul de vedere cu dozarile repetate pe care sa le platesc la urgenta sa ajunga pe fax la ea sa nu cumva sa fac vreo suprastimulare si sa crap, cand am intrebat-o unde anume voi face inseminarea m-a chemat la CFR2 cand are ea garda, adica tot intr-un spital nenorocit. Si am plecat de acolo un car de nervi, mai eram si cu o prietena cu burtica din Brasov care venise cu mine sa ma incurajeze... Crede-ma ca am fost la multi doctori cunoscuti din Bucuresti, dar nimeni nu m-a luat asa.

Mai, una peste alta mi-ai adus vesti bune! Cred ca ai vrut sa spui "va face si Tutu fiv", ca gift nu mai face nimeni la noi. Asta este nemaipomenit pentru moralul meu acum.

Pisix, am uitat sa te intreb ce varsta ai tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Miki, foarte interesant articolul, mi-a mai lamurit si mie putin semnele de intrebare legate de rezultatele ICSI... cred ca data viitoare voi insista mai mult pe fertilizarea standard, sansele sunt mult mai mari la noi. Dar mai intai va trebui sa-mi pun iar sotul pe tratament si el nu are acum timp nici sa sune la dr.Soare ca are un program infernal la serviciu si il vad cat e de stresat.
O sa-ti raspund aici legat de maca, da am luat pe parcursul stimularii, normal ca de capul meu. N-am facut bine, stiu...
Tu incearca sa nu te mai stresezi atat cu chestiile de procedura, la giulesti oricine te indruma si nu e chiar asa un spital imens incat sa te ratacesti in el. Concentreaza-te pe lucrurile importante. Pentru orice nelamurire contacteaza-ma pe mail sau pe mess, cu cea mai mare placere te ajut.

Mergi la inceput