PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (10)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

veragvm bine ai venit la noi. Ca sa te trec pe listuta am nevoie si de greutatea si lungimea pe care a avut-o Rares la nastere. Legat de adormit nu stiu ce sfat sa iti dau.

Cand iesim la plimbare Alexei are in picioare ciorapi lungi, pantoloni de stofa, blugi ce avem pe aici si pantofi sau ghetute. Daca este foarte frig afara ii pun pe picioare o aparatoare de la carut captusita cu polar.
katm cum adica sa il traga ghetele de glezne? Sau ce se poate intampla?
lucians baitaul tau iti seamana leit. Sunt frumusoi amandoi copii sa iti traiasca.

Miruna + Alexei
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Buna mamici,eu nu am mai scris tare demult..vad ca mai sunt fete si din echipa de inceput a odiseei si au mai aparut si altele noi.Va mai citesc din cand in cand..Imi aduc si eu aminte cum eram la primul copil cu multe intrebari.Acum totul e mai simplu cu mancatul,imbracatul etc.
Cristian are 4 luni si 6,400 de la 3 kile cu care am plecat din spital.Este un copil sanatos si vesel.Noi am facut vaccinul care se da la circa ,nu ma incurc cu altele care sunt la moda acum.DE mancat ,bea milumil 2 si acum pireu de fructe,mar ,banana,juamte biscuite si branza calcica,amestecat cu suc mar,morcov si portocala.O sa incep si cu supica.ASa a mancat si celalalt baiat al meu si e perfect sanatos ,nu gras ,nu slab.Nu sunt pt papa din borcanase ...fiecare cum crede.
Va pup pe toate si va doresc cat mai multe rabdare si cat mai putin stres...totul decurge cum trebuie,Monica
Cristian 7.07.2006 si Daniel 4,8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Observ ca din ce in ce mai multi copilasi incep sa pape diversificat, dar nu trebuie sa stea in fundulet cand papa, sau cum faceti, au inceput deja de la 4 luni sa stea in fundulet? ca al meu are 3 luni jumate si nu pare deloc ca peste 2 sapt ar putea sa stea singur in fundulet, chiar cand incerc sa-l ridic eu de manute, de multe ori isi lasa capusorul pe spate.
Cum e dupa vaccinul de la 4 luni, tot aceleasi reactii ca la 2 luni? si tot in picioruse se face? mi-e groaza cand ma gandesc sa-l tin iar de picioruse si sa-i infiga acul ala....dar daca trebuie, trebuie....scapam noi si de asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adas spune:

buna dimineata la piersicute
lucians, pe tine si pe scumpa de daria. imi plac f mult colajele, in special collage1 ti-a iesit f bine. sa stii ca stef nu se ridica totusi singur in fundulet, decat daca il pun pe o perna, inclinat. asa are o distanta mult mai mica de parcurs. oricum, ajuns sus nu-si tine echilibrul decat cateva secunde si apoi cade pe burta daca-i dau degetele mari se trage singur sus. in rest face abdomene pana da in plans de necaz ca nu se poate ridica. il mai pacalesc si-l tin eu de sub brate, ca e totusi prea mic sa-l las in fund.
dariana,nu ti-am mai raspuns cu husa aia, ca n-am mai intrat. da, se face mica de tot. cam cat un caiet A4. nu-ti inchipui ca e cine stie ce. un plastic transparent cu marginile tivite si scai de prins. pe mine m-au prin cateva ploi cu vant si n-am avut probleme. isi face treaba. eu pe stef il pun inclinat pe perna, cam la 30-45 grade, cand ii dau sa pape cu lingurita. deocamdata doar la 9-10 dimineata papa cereale cu lingurita, in rest numai lapte cu bibe.
noi am facut joi vaccinul de 4 luni si, la fel ca la 2 luni, n-a avut nici o reactie la el. dar i-am dat preventiv nurofen.

www.dropshots.com/day.php?userid=192859&cdate=20061103&cimg=6" target="_blank">stefi
poze
ada mamica de stefi (08.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana81 spune:

Buna dimineata!
Andreea nu fii suparata. Asa era si la noi cand mai manca san. Nu stiu daca ii mai dai, dar daca nu e intarcata eu zic sa nu-ti faci pb. Daca ai intarcat-o inseamna ca nu e mancacioasa. Nici al meu nu mananca mult adica de 5 ori pe zi cate 150 ml. Cateodata nici atata. De 3 sapt nu a mai luat in greutate. Si nu vroiam sa-l trec la diversificare, dar ma innebunea maica-mea. Si avea dreptate ca deh m-a crescut si pe mine si pe soramea si inca f bine. Deci ieri am luat prima lingurita de suc de morcovi. A fost incantat chiar ar mai fi vrut. O sa incep cu morcov si mar. Apoi pe la 4 luni cu piureuri.
Muuh parca tu spuneai ceva cu sucurile ca nu intelegi de ce sa ii dai sucuri din moment ce ii dai lapte. Ideea este ca tb sa le dam cat mai multe(din ce au ei voie) ca sa-si formeze enzimile la stomacel. Asta am citit. Bine acum fiecare mama face ce crede ca e mai bine pt piticul, pitica ei. Ah si ieri a avut o super pofta de mancare. Nu stiu daca a coincis. Azi de dim a fost prima dimineata cand a mancat tot biberonul. Niciodata nu a mancat tot dimineata a mai lasat vreo 30. Sunt curioasa cum o sa-i mearga. La mine e clar ca nu mai avea cum sa creasca cu lapte doar din moment ce stagnase de vreo 3 saptamani.

Ioana de Andrei Vladimir(24.07.2006)
nunta burtik Andrei Vladimir BOTEZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Adas, l-am trimis pe sot azi sa-mi ia si mie o husa din aceea, cred ca o sa ne fie si noua de folos ca avem caruciorul cam golash si e buna si pt vremea asta, pt vant ma refer ca pe ploaie o sa iesim mai putin, doar daca ne prinde pe neasteptate...

Copilashii vostri mai au colici, ca lui Dari nici acum nu i-au tecut si seara avem program de plans, cum il pun jos parca il pun pe ace!
Nu ca ziua n-ar face la fel, dar mai reusesc sa-i distrag atentia cu jucarii sau cu un carusel din ala muzical sau mai vb cu el si imi raspunde pe limba lui

Dariana si Darius (30.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

'neata mamicute,

am lipsit trei zile si ce lulti ati mai csris. Am incercat sa citesc cat mai mult ca tema asta a diversificarii ma intereseaza si pe mine. De la 3 luni si jumatate am si eu de gand sa introduc suculetul de morcov si mar, avand in vedere faptul ca Robert bea numai formula de la 6 saptamani.

Eu sunt ff fresh pentru ca baiatul meu s-a facut mare, i-au povestit cum dorm unii dintre puiutii vostri toata noaptea si s-a gandit si el sa faca nani mai mult. Asa ca de patru nopti se trezeste numai dimineata la 6. Prima data s-a trezit la 5 dar eu invatat ca se trezea la 2.30 bantuiam prin casa sa vad ce-i cu el. Acum face nani iar ca obosise iar Dupa o perioada de haos total in alimetatia lui, ba papa prea mult odata, ba trea putin, ba prea rar ba prea des s-a stabilizat si din acest punct de vedere. pe semne ca a fost o perioada de tranzitie numai. Acum papa la 4-5 ore cam 200 de ml (180 ml apa + 6 masuri de laptic). Ziua doarme de vre-o inca trei ori.

Si noi iesim afara zilnic dar ieri nu am iesit a fost o vreme tare rea, cu vant si ba ploua torential, ba iesea soarele. In 2 minute se schimba vremea. Acum vom merge afara mai devreme pana nu ploua iar. Il imbrac bine si nu stam mult ca-i rece tare. Mergem sa mai vedem ceva pedriatrii in zona ca unde am mers initial are un sietem aiurea de parcare a carucioarelor si daca ploua de unde se lasa carucioarele la cabinet trebuie sa mergi in ploaie si mi se pare cam aiurea.

Legat de mestruatie nu-i neaparat ca atata timp cat alaptezi ca nu ai mestruatie: o prietana a mea a alaptat timp de 10 luni asa la greu, sugea baietelui eu multtt si ei din saptamana a 6-a deja i-a revenit menstruatia. Si eu am avut iar prima menstruatia luna trecuta, astept sa vad ce se intampla luna asta.

Monica si Robert
poze
www.dropshots.com/map75ro" target="_blank"> filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

larissa imi pare tare rau pentru pritena ta Tin minte cand s-a intamplat acelasi lucru aici la noi cristinei_ana este cumplit. Nici nu vreau sa ma gandesc.

Cristina_ana daca ne citesti te pupicim si asteptam sa stim ce mai faci.

Monica si Robert
poze
www.dropshots.com/map75ro" target="_blank"> filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Buna fetelor!
Noi suntem bine. Nu mai tusim deloc...nici nu mai stranutam...doar ca mai avem mucusori si mai suntem fornaita putin. Am vb cu pediatra si a zis sa ii dau asa: Eferalgan sirop 3 ml de 3 ori pe zi, spray de mare Humex in nasuc si ser Eferdinat combinat cu ser fiziologic tot pentru nasuc si Karvol pe perna. Dr mea e la un curs asa ca mergem la ea maine seara...daca fata nu se simte bine merg in seara asta la o alta dr recomandata de dr mea.
Oricum...stateam ieri si ma gandeam ca eu nu am facut un plan de urgenta ptr bebe..adica...daca bebe se simte rau, dr nu raspunde, netul e picat eu ce fac?
Daca aveti asa ceva...eventual un contact la un spital ceva ziceti si mie ca eu is cam aeriana...mie cred ca mi-ar prinde bine niste sfaturi de prim ajutor...legat de ce putem face daca bebe pateste x sau y. Stiu ca e bine sa nu ne gandim la ce e rau..insa eu sunt cam singura in Bucuresti, fara parinti si alte cunostinte apropiate si chiar nu as sti ce sa fac in situatii in care trebuie sa faci unele lucruri si la timp.
Si pentru ca sa compensam ca suntem bebe racit...am pus poze noi, o sa vedeti cum dorm eu smekereste leganata de mama si cum am fost imbracata ca un mic ursulet afara si tot am racit...uitati aici:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/album?.dir=/1e0escd

Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

Larissa:ma bucur ca sunteti bine..Noi de pe la o luna folosim spray cu apa de mare si apoi batista bebelusului,serul fiziologic si cel efedrinat le-am folosit f. putin.Sprayul e f.f. bun ca-i imoaie mucisorii f.bine.Karvolul pe pernuta cand il vad eu mai fornait..Pupici la fete cucuiete!

crissa71 si Ciprian 11 iulie
http://new.photos.yahoo.com/cristosmora/album/576460762313281122#page1

Mergi la inceput