Piticlontzi de iulie-august 2004 (203)
Raspunsuri - Pagina 24
roxanaz spune:
Nora, crede-ma, crema asta de vanilie este minunata, si super usoara! nu vei mai cumpara crema gata facuta. daca iti e asa teama fa un plic de budinca in locul ei...dar sa stii ca pierzi
.uite sa zic si Mitzu cat de buna e la gust. merge si la eclere si la alta prajiturele...bestiala!
hai ca daca imi mai revin va atac cu reteta mea preferata de tarta cu lamaie si bezea ![]()
edit la edit: da, torten guss este gelatina aceea care se pune pe deasupra torturilor si tartelor sa straluceasca frumos si sa nu se oxideze fructe. NU e gelatina normala.
Nora__ spune:
Ioano....te-am bagat
...dar nah...curiozitatea...de unde...gorodeii?Ce inseamna de fapt???
...ca io nu m-am prins
Nora
Comorile Norei
Noi doi
Costume carnaval
Noutati
-------------------------
Viata nu se masoara in momentele de respiro pe care le avem,ci in momentele care iti taie rasuflarea!
alice2004 spune:
Hihii, Ioana pleca la shopping, sa isi largeasca orizonturile ! ![]()
Roxi, vreeeem tarta ! Nu ai si deja facuta ??? ![]()
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
Nora__ spune:
Ok Roxi...ma bag la facut...dar sa nu razi de ce te intreb:ai zis 'aroma de vanilie.E esenta de vanilie sau praf de vanilie?Zici ca o adaugi la sfarsit,la crema...adaugi vanilia...adica ce>esenta sau praful?Ca stiam ca sunt si batoane de vanilie.Deci explica-mi ca la prosti,vb cuiva
Si dupa ce adaugi vanilia asta si untul nu se mai pune pe foc,nu?Si untul asta nu lasa apa?sau nu conteaza ? (ce intrebari pun si eu...dar de asta mi-e frica...sa nu se taie).
Stiu ca e mai buna,dar nah...era mai simplu cu budinci![]()
Caut si gelatna din aia anormala
Si cafructe,pui orice,nu?
Baga si tarta cu lamaie...
aaaaa...sa mai bag o duma: daca fac cu mere,tarta,merge?Adica sa pun intai merele in tava si sa torn compozitia aia peste ele,sa se coaca odata,cum ar fi?
Hmmmmmmm...fac varza reteta ta....si peste mere sa pun crema de vanilie???Cred ca aberez de acum...
Nora
Comorile Norei
Noi doi
Costume carnaval
Noutati
Viata nu se masoara in momentele de respiro pe care le avem,ci in momentele care iti taie rasuflarea!
Nora__ spune:
Ioana isi largeste orizonturile si isi micsoreaza portofelul....legea compensatiei.Ce iti cumperi?Si in ce zona lucrezi,Ioano?Ca poate cand mai mergi in oras in timpul zilei,fug si io de la serviciu![]()
Nora
Comorile Norei
Noi doi
Costume carnaval
Noutati
mitzura spune:
Andreea, sa-ti traiasca nepotelul mic si sa fie sanatos! Am citit la mamici de nov-dec ca a nascut sora ta. Usor, din cate inteleg. Oricum nu dadea semne, nu se astepta nimic de pe acolo. Poate imi vine si mie cheful...
Roxi, DPN-ul e pe 17, vineri....mai am 3 zile sa ma incadrez. da tocmai ma gandeam ca poate fata mamii vrea sa-mi indeplineasca dorinta, ca eu nu vroiam sa fie Scorpion. Imi place mai mult Sagetatorul. De-abia asteptam sa-ti revii (ca sa aflam reteta de tarta cu bezea
). Deci asa cu Pat cel nazdravan...Si pe noi (pe mine mai ales) ne cheama de control adesea: "mami...." "Da,mami". cand aude ca raspund pune capul si se culca la loc.
Nora, uite vin si eu si-ti zic ca e super crema, nici o sansa sa se taie, nu e din categoria aia....si e foarte buna.
alice2004 spune:
Iu-huu, au mai aparut neshte coditze cu funditze ???
Andreea, sa iti traiasca nepotzela, sa fie sanatoasa si cuminte si mincacioasa ! 

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
roxanaz spune:
Nora, crema nu setaie, untul e la temperatura camerei. esenta de vainilie este cea lichida, la sticluta, fiola. nu se mai pune pe foc dupa unt ptr ca se duce naibii - crema e deja tare.
cu merele poti face astfel: le tai felii si le calesti in putin unt cu zahar, pana sunt aurii. ungi tava si pui merele in strat, torni deasupra un strop de suc de mere, pui la cuptor la 180 grade . intre timp faci aluatul pe care il torni peste merele din tava. lasi la 30 minute pana aluatul e auriu si ferm. lasi sa se raceasca putin si rastorni. in cazul asta e pacat sa mai pui crema deasupra dar poti incerca. si servesti cu frisca. exista o varianta clasica, din new orleans a acestei prajituri, se numeste "apple fer" (fer dupa formele grele de fier care se foloseau la calirea merelor0. in cazul asta tai merele cuburi si le calesti in unt su 3-4 linguri de zahar si cu 3-4 linguri de whisky, le da o aroma minunata. aluatul e putin mai consistent dar tot pandispan. se serveste rasturnata cu frisca.
stai sa caut si reteta asta.
asta e reteta mea de lemon meringue tarte: http://www.epicurious.com/recipes/recipe_views/views/106785. daca o vreti in romana o scriu maine sau cred ca o are si Balbina scrisa la subiectul ei. este preferata mea....super racoroasa, acida, dulce....un vis (la mine e in capitolul prajiturilor din clasa "O"
va dati seama ce inseamna
). iar apple fer tre sa o mai caut ca nu imi aduc aminte link-ul acush.
carmenp spune:
`neata! pupam gorodica vrajitorica, botosica (cristal fusei la dermato?) pe uka, si cre` ca atitea poze vazui, sper sa nu fi sarit pe cineva
bey, madam cuscra, bagi pozele alea au ba, ca le triezi pin` ramai cu doo, nu ne tine in suspans, ntzzz
mitzule, inca mai mere f5 la mine nu pentru mult timp asa ca-l folosesc la macsim s-o vaz pe mara in timp util
roxana, trec ele si vremurile astea, dupa aia n-ai sa poti dormi ca nu stii pe unde umbla
bey, s-a strecurat o greseala, io nu-s decit pe juma` mama denaturata pen` ca il am pe ionu` acasa, doar ilinca joaca-n deplasare
andrea, felicitari si de la mine, sa va traiasca funditzu`
is cu deshtu` pe ef cinci
Carmen, Ilinca, Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3, 
Nora__ spune:
Multumesc Roxi...te-ai necajit destul cu mine,azi te-a bagat in bucatarie cu totul
Am inteles de acum.Deci se face tort de mere,pana la urma.La ala am reteta.Deci voi face cu crema de vanilie,ca oricum io-s innebunita dupa ea.
Nora
Comorile Norei
Noi doi
Costume carnaval
Noutati