*Ghiocei de Martie - Aprilie 2006*(22)
Raspunsuri - Pagina 20
Catrinel_17 spune:
ROXI, eu am incercat multe pana sa nimeresc amestecul pt dimineata... oana bea la 7.30 un bibe cu lapte si la 10.30-11, baga un borcan cu banana pasata+cereale+mar fiert pasat. Chestia e ca lui oana nu-i plac fructele din borcan ca-s prea dulci. iar marul crud nu l-a prea suportat, dar a trecut ceva timp de atunci, trebe sa mai incerc.
Paote incerci mar fiert pasat (din compot) cu biscuiti si banana? e un amestec usor (pt bebe) si bun la gust...
revin mai tarziu, iesim afara, e asa frumos!!!
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
ANDREEA GEORGIANA spune:
ANA
BIANCA
MAIA
STEFANA
ANNA LIA
ANDREEA
LARA
NIKOLAS!
Kim,eu tot speram ca Thea a inceput sa-mi semene.Mi-ai daramat visele!!!!!!!
Catrinel sunt minunati botosii.Cred ca sunt si tare gustosi,daca Oana e ca Thea...din anumite puncte de vedere.
Ciuf si eu o aparam pe sora-mea,chiar daca era de doua ori cat mine.Mie-mi place Luk asa cum este,mai sensibil.In plus,are o viata inainte pt. a se transforma...intr-un dur.Pupam ghemotoaca cu picioare de papat(grasune),mamica tunsulica si baietelu-finutelu(am luat-o razna!).
Delia,pasta de usturoi nu era pt. Thea,dar nu i-a displacut cand a gustat-o.
Mariana,imi pare rau!!!!Am uitat ca avem pofticiosi burtosi printre noi!!!!!
surpriza din burtica!
Roxivan,in ,,Mama si copilul,, se precizeaza ca la ora 10 bebe papa ,,fructe sau nimic,, ,asa ca nu te impacienta.Nici Thea nu prea mai papa mult la 10,atata timp cat prima masa este pe la 7-8.Dar la pranz rade castronelul.
Ieri,cum bine ati vazut nu a mers DC-ul.Ma asteptam sa-si ceara scuze...
Sper sa mai pot intra in timpul somnicului lui Bubu.Acum fug sa pregatesc/racesc/ornez papica.Adica ardeias(nu Mateias!) umplut.Pup!
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
roxivan spune:
Fetelor, masa de pranz......un dezastru. I-am facut piureut cu sfecla+cartof+morcov+1/2 galbenus ou+faole verde am zis sa mai schimb, sa nu-i mai dau conopida, pastarnac, patrunjel sau carnita, ficatei. Dupa 4-5 lingurite gura a devenit o menghina, nu i-am mai putut da mancarica cu lingurita, am fugit repede, repede la blender si am diluat piureul, am pus copilu in pat si a mancat 10-20ml, dupa care a adormit, hainelele sunt varza, eu la fel...
Catrinel, sunt tare faini botoseii si cred ca sunt caldurosi si moi.
Ciuf, cum e cu ruptul turtei? Eu nu stiu de obiceiul asta. Sa inteleg ca e numai pentru fetite?
Tania, ma bucur tare mult ca a inceput Bia sa pape. Bravo ei! Eu nu ii mai dau banana ca iar a inceput sa faca kk tare.
Andreea, Darius se trezste o data noaptea pe la 1, ii dau apa, la 5-6 se trezeste iar, ii dau lapte, cum el mananca la 3 ore la 9-10 eu ii fac fructele ca ma gandesc ca poate ii e foame.
Ce ma enerveaza la culme e ca nu stiu de ce nu vrea sa mai manance, pana acum papa ditamai castronelul fara mofturi, cateodata mai bea si lapte dupa, iar acum.....
Roxi si Darius-Mihai (10.04.2006)
roxivan spune:
Aalina, Darius are 72 cm si 8,7 kg.
Eu carnea, congelata, pentru papica lui nu o tin mai mult de o saptamana; carnea de pui o pun la fiert inaintea legumelor cu o jumatate de ora si apoi in aceeasi apa pun si legumele; carnea de vitel o pun la fiert, tot dupa o jum de ora, arunc prima apa si apoi in a doua apa pun carnea si legumele.
Tania, ananas i-ai dat din compot? Ma bate gandul ca pentru masa de dupa-amiaza sa-i fac dovleac la cuptor, parca Simona ii facuse lu' Edutu, sa vedem daca vrea.
Roxi si Darius-Mihai (10.04.2006)
claudia_d spune:
Salutare de la ultimul ghiocel stirb!
M-am gandit ,ca daca in urmatoarea luna nu apare o urma de dintisor,sa-l duc sa-i fac un implant dentar,pentru ca e prea stirbulache
Am cateva intrebari:folositi umidificator in camera copilului?E eficient?Folositi si higrometru?
Ma bate gandul sa cumpar, pentru ca in camera unde dorm eu si Vlad e aerul foarte uscat.Am incercat cu farfurie cu apa si prosop ud pe calorifer, dar nu se schimba nimic.
Andreea_Georgiana,ar trebui sa publici retetele tale.Pentru mine sunt de mare ajutor.Abia astept sa intru sa vad ce-ai mai gatit, ca sa fac si eu, mai ales ca de-vreo saptamana Vladut a devenit f.mancacios, asa ca gatesc cu drag.
Sosul alb de la fasole cu vita il faci cu faina?
Mi-au placut mult pozele cu Thea.O sa se faca coada la usa voastra din cauza ochisorilor ei albastri.
Avem si noi "Vocea mamei" de la Chic.. si Vlad se joaca cu ea stand in fund si cand oboseste, la fel ca Thea, se lasa pe spate si incepe s-o loveasca cu picioarele.Cine stie poate vorbesc amandoi prin intermediul ei.
Ciuf, mi-a placut mult poza de la ziua lui Luca cu Eva , care trona pe scaunel cu un aer superior , de parca ar fi spus "Of,barbatii astia!Ce plictisitori!"
Aalina2003,eu am auzit numai lucruri rele despre iaurturile Danone.Mai bine incearca cu Campina sau Prodlacta, dar simple,nu cremoso, nu cu fructe
Gabi_fer, eu mai alaptez si nu tin cura de slabiere.Nu mananc nici prea sanatos din motive de oboseala.N-am decat un kg in plus, luat acum recent, dar ar trebui sa fac gimnastica si masaj,pentru ca am ramas cu burtica.
Roxivan,dimineata mancam pe la 1o-11 mar+para+banana blendate + biscuite ,un amestec de aproximativ 150 gr.
Claudia Gabriela
POZE
micaalsa spune:
mihaser, Iulia a din ce in ce mai misheaua si mai intrecuta, daca s-ar putea sa o tina cineva tot timpul in brate si sa o poarte pe unde vrea ea ar fi ok. Ne luptam cu dintisorii de sus si noaptea cu somnul. Chiar aveam in casa Panadol si m-am uitat pe ambalaj .... ai dreptate, fetita de pe ambalaj aduce putin cu Iulia mea.
am vazut bine? V-au iesit caninii? Pai voi sunteti avansati, nu gluma.
roxivan, eu dimineata ii dau branzica de vaci cu mar copt, orez cu mar copt, taitei cu lapte, gris, fructe cu cereale ... nu toate odata, bineinteles
.
aalina, eu zic ca-i ok sa congelezi carnea o sapt., eu pun la congelat portii pe 2 sapt. Si supica o fac pentru mai multe zile si o congelez pe portii ... la inceput faceam in fiecare zi, acum am devenit si eu mai comoda
. Carnea o fierb impreuna cu legumele.
emanuelaan,
la Daria, sa se faca bine. Si noi ne-am luptat cu muculetii de vreo cateva sapt. si mamaaaa ce mai urla cand ii apropiam Batista bebelusului sau spray-ul nazal de nas.
loranda, imi pare tare rau ca nu ne-am intalnit cat am fost la Bistrita ... mi-ar fi placut sa-i dea Anda o lectie Iuliei ca asta a mea asa-i de puturoasaaa, nu vrea sa se tarasca singura nicicum. Daca o pun pe burta, ea-si ridica fundul in sus si-si indreapta picioarele, ca vrea direct in picioare. Macar de-ar merge cat mai repede in picioare ca ma rupeee, are 9500 gr.
Oricum noi mai venim si poate atunci ne vedem.
tania, ananasul il dai din conserva sau iei fructul proaspat? Ca a mea e mare amatoare de fructe si cum nu prea mai gasesti mare lucru in perioada asta as incerca si eu ananasul. La Bia-i place? Piersica n-am mai gasit in comert si tare-i mai placea.
claudia_d, si pe mine ma bate gandul sa iau umidificator, chestia-i ca nu stiu care-ar fi mai bun, la ce caracteristici ale lui sa ma uit... Asteptam sugestii. Si eu ii dau iaurt Campina dar cu fructe. E ceva in neregula cu cel cu fructe?
Andreea, chiar ... nu-ti strangi tu toate retetele alea gustoase si sa ni le trimiti si noua ... ca noi tare rau stam la capitolul asta. Pliiizzzz
Al meu copil mishel doarme pe burta (pt. prima data) ... si in aceeasi pozitie de o ora jumate. Mai nou are 2 somnuri pe zi, dimineata pe la 9 doarme o ora - o ora jumate si la amiaza 2 ore - 2 ore jumate. Bineinteles ca seara pica franta la ora 21.00 ... si cand cred si eu ca al meu copil o sa doarma neintors pana dimineata, se si trezeste dupa un ceas ... si de-aici incepe show-ul
. Uuuuffff ... ce mai visez si eu la somnul de altadata...
In alta ordine de idei ... eu de obiceiul asta cu taiatul motului si pusul pe tava a diferitelor obiecte ca sa-si aleaga copilul din ele chiar n-am auzit. Pe cine-am intrebat pe-aici nimeni n-a facut? E un obicei care in Transilvania nu se practica sau nu stiu eu de el?
Sa va pun si 2 poze cu noi: aici tocmai a terminat de papat si e vesela nevoie mare si aici cu palaria ei preferata
.
Pupici, da semne de trezire
Pozele mele
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006)
aalina2003 spune:
Roxivan, poate Darius are rosu in gat sau dintisori pe cale sa iasa..si asta inseamna ca isi revine el.
Nu am gasit iaurt Campina, era numai cu fructe, am luat Danonino, stiu ca are zahar, am auzit si eu multe reele depsre el..dar, deocamdata, asta am gasit.
Masa de pranz, cateva lingurite in plus fata de ieri..in sfarsit, am hotarat sa nu ma mai plang si sa nu mai plang nici eu din cauza asta.
Cum mananca mananca, treaba ei. Treaba mea e sa-i dau de mancare..![]()
Umidificator de camera nu folosesc, desi ma batea si pe mine gandul, asa ca nu stiu nimic clar despre asta.
Cu mucii ne luptam si noi deja de 1 saptamana si Batista bebelusului vine de-abia luni..poate pana atunci termina cu ei, dar nu cred sa fie singura ocazie s-o folosim.
tania2 spune:
sal,
Gata, ne-am intors de la plimbarica, am papat legume cu carnitza de vita baut ceva ceai si acum la joaca.....
Marea atractie este perna mea, acum i se mai vede ceva din fatzuca si margelusele de acusori.o mai ridica din cand in cand pentru ca mami sa fie pe faza si sa zica BAU!
Roxi, Micaalsa, ananasul este proaspat nu din conserva. Noi nu am trecut la compoturi mai astemtam putin. Il curat bine de coaja, ii scot partea tare din mijloc si il blendez. Iese putin zemos dar Biei ii place tare mult, si miroase asa frumoas dupa aia!
Fetelor, eu ma simt tare obosita, nu-s ce naiba, sper sa-mi treaca. vad ca se vorbeste de dormit, Bia doarme toata noaptea de la 1 luna si 3 saptamani dar eu cred ca nu mai apuc ziua aia in care sa ma dau jos din pat pe la 12 -13 asa cum faceam inainte..
Hai pupici ca a venit huzbandu acasa. Ce-o fi cu el!
Bianca Alexandra Iris 15.04.2006
http://community.webshots.com/user/red_tania
Delia21 spune:
Pupam lumea.Noi ne pregatim sa fugim afara caci se vede maria sa Soarele si nu nici frig,cam 16-17C.Si ca sa radeti si voi de ce am ras eu ieri si mai rad si azi cititi va rog http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=88362
alinaalex spune:

bag un msg. asa pe viteza, ca Marc doarme (mai si mananc cu ocazia asta), e deja a treia naneala pe ziua de azi
, ca doar a obosit baiatu' de cat de ocupat a fost
. Am fost si pe afara vreo 3 ore, e destul de cald, cam 16 grade, asa ca ne putem si noi plimba mai mult.
Imi pare rau sa "aud" ca piticii vostri nu prea papa, noi suntem la polul opus, Marc ar papa orice, ma rog, ii face si mami papa bun ![]()
Andreea G., multumim pt. reteta cu peste si legume, azi am pus-o in practica , am pus in plus orez si i-a placut muuult! Yammmmmiiii
Mai trimite si altele pls.!
fetelor, nu stiu cum e la voi, dar la noi a cam inceput show-ul! Marc "patruleaza" peste tot, exploreaza tot, dimineatza l-am gasit cu capul intre rafturile de sub TV, ii intinsesem paturi pe jos, i-am pus si in jur , sa nu plece si uite ca in cateva secunde s-a si deplasat! am lipsit cateva momente. Mi-e frica deja sa-l las singur si in patutz, deja a rupt panglicile aparatorilor laterale, al treilea carusel e varza, figurinele lipite pe pereti sunt ferfenitza, desi nu se ridica inca in picioare, numai in genunchi, dar e suficient...aseara l-am gasit sub aparatori, nu stiu cum le-a dezlegat si s-a bagat pe sub ele! si ca setul sa fie complet, azi noapte l-am luat langa la tzitzi, a adormit, am adormit si eu , iar peste cateva min. a cazut din pat!
in somn , binenteles... nu stiu cum se descurca mamele care dorm cu bebeii in pat, eu sincer nu pot, Marc se tot fatzaie, patul e mare, de dormitor si e deja a doua oara cand se intampla (noaptea, ca ziua a mai cazut de cateva ori
)
Si mai nou se trezeste si el noaptea de cateva ori, am facut muschi de atata luat si pus in patutz , ca eu il alaptez noaptea, cu ceai sufletu', am impresia ca nu se satura, asa ca disera am sa bag si o completare cu lapte praf, sa vedem.
Ciuf , reusita petrecerea lui Luca , poza aia din WC e misto, tortul a fost frumos
!
Na, va las ca s-a trezit smecherila.
si pe restu'
Alina si bb Marc Alexandru(28.03.2006)
poze