*Ghiocei de Martie - Aprilie 2006*(22)
Raspunsuri - Pagina 17
roxivan spune:
Salutare, saluatre!
Suntem si noi prin zona.
Mihaser, ce faza tampiata cu porcu'!Si fetita cati ani are?
Irina si eu mi-am lungit ochii zilele astea dupa cereale, dar inca nu m-am hotarat de care sa-i dau.
Poli, si Darius mai are momene in care se incordeaza si tremura, cateodata din senin, cateodata cand se joaca cu cate o jucarie.
Adar, cate kile vrei sa dai jos in total? Apoi cum o sa faci sa te menti?
Alinaalex, felicitari pentru dintisor!
Kim, bravo pentru cetatenie! Eu ii mai dau lu' Darius piureuri de fructe la borcane (Nestle) si desert (de la Hipp). Pai eu zic ca e bine daca doarme Alicia 4 ore/zi, Darius doarme cate 2 ore, maxim 3 in reprize.
Aalina, eu apuc sa fac treaba cand e Darius treaz si linistit pana nu se plictiseste de jucarii.
Andreea, eu i-am cam invatat lui Darius reprizele desomn si ii dau sa pape mancarica cu lingurita cu o jumatate de ora inainte de ora normala de masa. La noi masa dureaza tre sferturi de ora si i se face somn si lene sa mai deschida gura. O singura data mi-a adormit in timpul mesei, in scaunel cu gura plina de mancare. Se mai intampla si sa pape la orizontala in pat (dupa ce epuizam variantele scaunel si in brate).
Tania, multa sanatate Biei. Nu vrea sa pape nici mancarica de la borcanel?
Roxi si Darius-Mihai (10.04.2006)
roxivan spune:
Incepuse Darius sa se smiorcaie...revin
Adar, i-a placut fasolica, chiar daca a inceput sa faca mofturi pentru ca nu ii mai dau pasta ci bucatele mai mari.
Aalina, Darius papa bine iaurtel Campina simplu sau cu biscuiti sau cu para. Incerca si asta, poate o sa-i placa.
Catrinel ,n-am avut probleme, nu s-a iritat. Te rog, arata-mi si mie botoseii Oanei din piele de miel, ca m-ai facut curioasa. Mi-ar fi placut si mie sa ne intalnim in Timisoara, toate trei si cu bebeii.
Dea, ce bine ca a trecut infectia! Multa sanatate!
Tania, ma bucur tare mult ca ati scapat de raceala. Mi-ar placea sa ne vedem, mai vb la telefon. Tu ii faci in continuare masaj Biei acasa, nu? Cred ca intre ghiocei au mai ramas stirbi numai Darius si Bia.
Emanuela, v-am vazut pozele. E o dulce Daria.
roxivan spune:
Poli, noi la un an cand o sa-i taiem motul o sa-i punem pe tava: o carte, bani, bijuterii, cheile de la masina, oglinda, un pix, calculator si alte obiecte, de care vom mai afla intre timp. Eu, mi-a zis mama, am ales cartea si oglinda.
Acum am eu o intrebare in legatura cu un obicei:"DATUL DE GRINDA". Am inteles ca moasa, in noaptea de Anul Nou trebuie sa ia copilul, sa-l dea de trei ori spre tavan si sa-i dea bani. Voi ce stiti de treaba asta?
Voi ati pus ursitorile copiilor? Eu n-am stiut si nu le-am pus.
roxivan spune:
La multi ani sarbatoritilor de azi:
Matei-Calin
Anne Bianca
Sa fiti sanatosi si sa aveti parte numai de bucurii!

roxivan spune:
Ciuf, am vazut pozele de la ziua lui Luk, a fost o petrecere pe cinste!! E super tare poza cu el la wc cu balonul dupa el.
Simona, ce mai faceti? Mai are program nocturn Edutu?
Aalina si Catrinutza, Darius nu prea are rabdare sa manance si, dupa cum ii spuneam si Andreei, ii dau sa manance cu o jumatate de ora inaintea mesei normale, pentru ca dureaza, i se face somn si ii e lene sa mai deschda gura. In ultima vreme a reinceput "bataia" pe lingurita.
aalina2003 spune:
Tania2, numai ceai...nu cred ca ma tin puterile! Citeam la Parintii intreaba un subiect despre copilasi mai mari care nu prea sau nu mananca deloc..sa vezi acolo ce faze la masa! Cred ca asa ceva ma paste si pe mine..cu cine-o semana, nu stiu! Cu mine, nu. Bine, ea s-a si nascut cu o anemie, asta scuza ii gasesc eu..Ea ar manca numai fructe, de preferinta la borcanel, cu cereale cu lapte in ele, dar nici alea prea mult, cam o jumatate de borcanel.Cu piureul de legume e jale mare..ieri am lasat-o jumatate de ora in plus, credeti c-a mancat? Aiurea..dar cand i-am dat fructele, OK, jumatate de borcanel..
Catrinel, mananca la 3 ore, incepand cu ora 7 dimineata. 4 mese de lapte (primele 2 si ultimile 2), ca sa bea cam 500-600ml pe zi si 2 mese solide, chipurile une de fructe cu cereale, una de legume cu carnita.
Soacra-mea imi tot face cadouri (care nu-mi plac!) marimi mari, cum imi vin acum, iar eu tot evit sa-mi cumpar haine, poate-poate oi slabi..iar maica-mea mi-a propus sa dau un costumas rosu marimea 40, ca.."ce crezi, o sa-ti mai vina vreodata?"..da' asta cu tzatza e atre de tot..
Loranda, nici Ana nu se prea joaca singurica, putin si dupa aia se plicitseste.
Credeam ca numai mie imi vine sa tip cand vine ora de masa solida ..plec cu niste nervi de acolo..moaaama..nu i-am intins incamancarea pe fata, dar uneori tare-mi vine. Imi propun si eu sa fiu calma, constienta ca nu moare de foame cu mancarea langa ea, dar ma mai si apuca.De parca as esua in meseria de mama, asa ma simt..na, c-am zis-o!
La multi ani pentru Bia si Matei Calin, sa cresteti mari si sanatosi!
adar spune:
Dea – cred ca trebuie sa selectezi si pozele ca “public” nu doar albumul. Inca nu se vad.
Roxi – as vrea sa maid au cel putin 10 kg jos, dar nu stiu cum voi reusi. Astazi deja am facut o pauza de o zi, ca nu mai puteam. Dupa ce termin cura, nu va fi greu, cu putina miscare (e usor cand esti subtire), atentie la alimentatie …
Aa, deci tu la un an ai decis: si frumoasa si desteapta !!!
Bravo mama !!!
_
adar si MAIA
(30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...
''
Cati ani are Maia mea ???
loranda spune:
Aalina acum venim si noi de la masa unde a mancat incredibila cantitate de 3 lingurite.Incep sa cred ca nu-i place carnea de vitel si de pui deoarece acelasi piure cu ficat sau ou il mananca (cat de cat)dar mananca foarte,foarte putin cand e cu vitel sau pui.Ma duc o ora afara si am sa mai incerc cand vin.
Kim Alicia doarme foarte bine.Anda a dormit azi de la 10 la 12.30 si cand s-a trezit i-am si luat temperatura pt. ca nu sunt obisnuita sa doarma atat.O sa mai doarma inca 30-40 minute maxim o ora ( foarte rar).
Ufff,mi-e atat de groaza sa ma duc afara.E o atmosfera bacoviana.Si Anda mai si face ca toate cele cand e vorba de imbracat ca toate apele ma trec.
Ciuf ,La multi ani pentru Luca.Nice party.
Evei.
La multi ani si sarbatoritilor de azi Anne Bianca si Matei Calin.
O intrebare inainte sa plec,bebeii vostrii mai au strabism?Anda mai are si de abia la sfarsitul lunii pot sa ma programez la oftalmolog ca pana atunci lista ii este plina.
Laura&Anda(28.03.2006)
dea0277 spune:
firar sa fie ... incercati acum.
mai fetelor, am si eu o intrebare la voi ... copii vostrii fac istericale cind le este foame? Ca Mia urla de zici ca o taie cineva si se arunca pe spate de nu mai stiu ce sa ii mai fac.
Andreea & Mia (23 ianuarie 2006)
http://new.photos.yahoo.com/dea0277/albums/
ANDREEA GEORGIANA spune:
BIA
MATEI CALIN!Sa fiti sanatosi,iubiti(in general,nu intre voi...sau,cine stie?),norocosi!
Ciuf,ati avut o petrecere pe cinste.Inclusiv Cezar vad ca s-a simtit bine,asa ca ce sa mai zic de zana Eva ori de sarbatoritul cel dulce...Si tortul arata bine,ce daca i-a curs ornamentul?
Noi avem cercelusi cu veriguta(dar si cu surub,pt. mai tarziu).Eu nu pot dormi cu cerceii cu surub,asa ca m-am gandit ca si pe Thea ar enerva-o ori rani-o.
Aalina,incearca iaurtul Campina.Este foarte bun!!!!Thea este fana!
Catrinel,ma bucur ca ai gasit Tadorul si ca ...n-am uitat sa-l pun.Despre ce botosi de miel e vorba????Nu mi-ai zis nimic despre ciuful Oanei,adica despre existenta sau inexistenta lui.
Adar,prin sud se zice ca fetitelor li se rupe turta.Eu stiu tot de mot.Voi pune pe tavita urmatoarele:carte,pix,ruj,oglinda,bijuterie,bani,acuarele,stetoscop(ca vrea nasa),microfon si...ma mai gandesc eu pana atunci.
Si n-o invata pe Maia nici macar cu bricheta sa se joace,adica cu focul.Ce,vrei sa faca pipi in pat?
Roxivan,incearca cerealele de la Nutriben.
Abia am reusit sa ajung sus,am culcat Theuta,am mancarea pe foc(fac mazare cu carnita si salata boeuf)si sper sa reusesc sa fac si o praji cu cioco si nuca,favorita lui tati.
Azi,in premiera,Bubu(de la buburuza)a mancat peste si s-a lins pe degete(si la propriu si la figurat).Tot in premiera i-am pus in pure marar crud,la sfarsit(ca patrunjelul crud tare ii mai place!).Bag reteta imediat.I-am decalat un pic mesele si vad ca papa mult mai bine.Ieri seara,de exemplu,a mancat gris cu lapte si cu vanilie(am pus in laptele care fierbea o bucatica de baton de vanilie).Am adaugat si un strop de miere in farfuriuta.Tot de ieri imi notez fiecare meniu zilnic.
Maine ii fac fasole verde cu carnita de vita si sos alb.Pai trebuie sa incepem mancaricile sofisticate,nu-i asa?(vb. zanei surprizelor)
Mi-am luat doua dvd-uri cu step aerobic si tae bo(de pe internet)si sper sa incep de maine si sa fac zilnic 70 de min. de sport.Ca masaj,cine stie cand mai apuc sa fac?
Am pus pozici noi,incepand de aicihttp://good-times.webshots.com/photo/2640517290079410238BuHlwI
Peste cu legume(deocamdata blendat)
1/2 fiele salau(bine fiert
-1 morcov,o feliuta ceapoa,1 catel usturoi,1 rad. patrunjel(mica),pastarnac,dovlecel,1 cartof mare,1 firicel marar,ulei de masline.
Se fierb legumele,separat se fierbe pestele(atenie la eventuale oase!),se paseaza si se adauga la sfarsit uleiul si mararul crud(adica se paseaza si el).Delicios!
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

MAIA
minunea cu ochi mari