*Ghiocei de Martie - Aprilie 2006*(22)
Raspunsuri - Pagina 14
Delia21 spune:
,Mai ascumpa Adar,si noi o iubim pe Maia ta,Rudy aici se cearta cu maia lui,adica mamaia=bunica.
alinaalex spune:
...VAI DA' ZAPACITA SUNT, CHESTIA CU SERVICIUL ERA PT. AIDA, SCUZE KIM...
AM INCURCAT BORCANELE
claudia_d spune:
Multumesc pentru urarile primite de Sf.Mihail si Gavril!
Doublemom,La Multi ani!.Imi cer scuze de intarziere.
Nu il tin pe Vladut in tarc.In cea mai mare parte a timpului il tin in patul mare din dormitor(2m/2m).Ar avea loc sa se desfasoare,dar trebuie sa se dea in spectacol ca sa faca ceva.Cand avea 3 luni am fost cu el la gimnastica, pentru ca avea o pozitie in forma de virgula.Doctorita de-acolo mi-a zis ca trebuie sa venim aproximativ doua luni.Dupa doua sedinte si-a dat seama ca nu distractiv sa faca figuri si si-a schimbat pozitia.Asa si acum.A trebuit sa vina kinetoterapeuta acasa si gata deja sta destul de bine si de mult in fundulet.Ii place sa se dea in spectacol!
Oricum zilele astea trebuie sa-i organizez un loc de joaca cum mi-ai recomandat, pentru ca in pat a inceput sa devina cam nesigur
Ciuf,La Multi ani Luca!
Poli,felicitari pentru poza de "mister" a lui Nick!
Catrinuta, sa sti ca lui Vlad i s-a facut rusine cand a vazut pozele Mariucai si-a inceput sa stea in fundulet.Pozele cu Mariuca la masa nu i le-am aratat sa nu-i dau idei.Abia asteapta sa-si bage degetelele in borcanul cu mancare.
Emanuelaan,Bine ai venit! Pupam Daria frumoasa!
Kim,felicitari pentru cetatenie!
Eu ii dau lui Vlad in cursul saptamanii mancare facuta de mine, iar in week-end, cand de obicei nu prea stam pe-acasa, mancare la borcanas.
Eu nu sunt impotriva ei, mai ales ca nu am o sursa sigura de radacinoase , si prin urmare il hranesc cu o portie mare de nitrati.Legumele de la borcan sunt controlate.Am cumparat cam tot ce e pe piata si ca sa-i testez gustul.
Vlad doarme foarte putin ziua , maxim 2 ore.Cred ca fiecare copil are ritmul lui.Nu te ingrijora!
Aaalina2003, am cumparat si am folosit batista acum doua saptamani.E foarte buna.Chiar si doctorita mi-a recomandat-o.Vlad avea nasul infundat,dar nasucul lui parea curat si cu aspiratorul nazal nu iesea nimic.Nu poti sa-ti imaginezi ce-am scos cu batista!Singura problema a fost ca trebuit sa indur tipetele lui Vladut.Dar asta e!
Baba sufera pentru frumusete.
Claudia Gabriela
POZE
ciuf spune:
La multi ani: Bogdan, David, Filip Andrei,Alexandru ! Numai baietei.
Roxi, Miha, Irina, Poli, Alinaalex, Andreea G., Delia, va multumesc mult pentru urarile lui Lucut. Sunteti niste scumpe ca v-ati gandit la el. A primit al meu baiet la felicitari de nu am primit eu in toata viata. M-am simtit tare importanta, iar al meu pitic a si raspuns la telefoane spunand inapoi "LMA".
La sfarsit se cam plictisise de raspuns la telefon, taman cand a sunat soacra-mea, si l-am obligat sa vorbeasca ca altfel nu va primi nici o jucarie. Mama rea! Dar m-am gandit si eu cum s-o simti bunica cand aude ca nepotul nu vrea sa vorbeasca la telefon tocmai cu ea, pana atunci el vorbind cu tot poporul???
Miha, nici mie nu-mi ies culorile dorite la vopsitul parului. Si de fiecare data cand ma vopsesc sunt mai optimista, tot sperand ca de data asta trebuie sa imi iese nuanta dorita. Ash. La radacina o culoare, la varfuri alta. Poate sa folosesc un oxidant mai puternic. Ca sa nu zic ca nu mai scap de pacatosul ala de negru. ca m-a mancat undeva sa ma fac bruneta si acum nu mai scap de culoarea inchisa. telul meu e sa am parul roscat spre rosu.
Wow, ce rasfat a dat peste Cristian. Acum poate te mai lasa si pe tine daca are asa multe jucarele. Sa nu i le dai pe toate o data. da-le pe rand, ca sa le descopere incet, ca daca le are pe toate de la inceput se va plictisi rapid de ele.
Vad ca sunteti copii mari. Trecurati la incisiv. Felicitari si cat mai putina durere la urmatorii. Deci gata, e declarat oficial cuvantul mama.
Offf, despre ce intamplare povestesti tu. Doamne fereste! Sanatate multa fetitei. Nu-mi vine sa cred.
Irina, apropos de clatinatul capului. Luca, fiind un pic mai maricel, adica pe la vreo 9-10 luni, se dadea cu capul de spatarul scaunului. O dambla de-a lui. A scapat de obiceiul asta prostesc, dar in capul meu rulau niste scenarii de te-ai fi ingrozit. Mama nebuna cu ganduri nebune. Stiu. Sunt paranoica.
Poli, ca zici de sperieturile cu cainele. dar ce zici de injectii? mor cand aud parintii ca isi sperie copilul cu asa ceva. Si apoi spun ca nu au dus copilul la medic ca ii e frica de doctori. Stai linistita, ca micutii astia cum descopera ceva cum tot repeta. Nu te ingrijora. Si Eva sta locului cateva minute incordata, cu niste picioare tepene si apoi zici ca face pipi, o trece cate un fior.
De cand ma tin sa iti spun sa ii dai micutului suc de cranberry, sau merisor, nu prea mi-e clar cum se traduce in rom. Sucul asta este foarte bun pentru infectiile urinare. Sudiu facut de Harvard. Si previne si le trateaza.
Gabi, sanatate lui Alex.
Ema, e o scumpica Daria. Mai ales cand sta in chiuveta. Si eu ii mai fac Evei baita asa cand sunt in graba sau prea obosita. Rapid si eficient.
Alinaalex, felicitari pentru coltos. Pregateste gratarul ca acu e gata baiatul de friptanski.
Kim, felicitari pentru cetatenia canadiana. Sa fiti fericiti si multumiti unde sunteti. Eu te-as sfatui sa ii dai un pic de Tylenol ca sa ii usurezi durerea, daca chiar vezi ca sufera rau. Mititeii la cea mai mica jena se arata suparati. Eu lui Eva i-am dat 0.8, cu toate ca pentru greutatea ei de peste 8 kg ar fi trebuit sa ii dau 1.2. Dar am zis sa ii dau mai putin. Si am mai usurat-o si pe ea de dureri. Alicia doarme tot cam ca Mamzel Farfuzel. Acum Eva iar baga dim. somnul cel lung, adica de vreo 2-3 ore, la pranz o ora-2. Si asta este. Deci tot cam patru ore.
Aalina, Eva a facut asa:
- la nastere: Hep. B - hepatita B
- 2 luni: DtaP: Difterie, tetanos, Pertussis; IPV - polio: Hib - hemophilus influenzae tip B; PCV - pentru bacteria pneumococcus
- 4 luni- Hep B
- 6 luni: DTaP, Hib, PCV
- 6-18 luni: IPV
pentru oreion, rujeola, rubeola (MMR) se face dupa un an.
Andreea, Eva nu vrea sa manance deloc cand ii e somn. Asa ca prefer sa ii dau lapte praf in loc de solida daca o vad obosita.
Ai grija la Thea, daca are cumva cercelusi cu surubel, sa nu iese tzamburusul ala afara si sa-l bage in gura. Pediatra imi aminteste de chestia asta de fiecare data cand ma duc la ea. Probabil ca a si vazut ca Eva are cercei cu surub.
Delia, ce vreme frumoasa aveti voi. La noi azi da cu fulguiala. Am auzit ca e fain rest. ala. Acolo facurati cheful? Se lasa cu dans? Ce au zis americanii de mancarea rom? Ca prietenii nostri sunt innebuniti dupa sarmale, salata boeuff, snitel, conopida cu usturoi, chiftelute si nu imi mai amintesc. dar oricum le place mult mancarea noastra rom.
Roxi, eu as avea o retinere la sucul de grapefruit. Mi se pare putin cam acid. Dar daca nu ai vazut nici o reactie si te simti linistita, da-i in continuare.
Citeam despre sucul asta ca mareste riscul pietrelor la rinichi, iar pe de alta parte este foarte bun impotriva cancerului si a bolilor de inima pentru ca contine antioxidanti citrici.
Tania, sanatate multa Biutei.
Ana, va uram sa iasa dintisorii cat mai repede si fara prea multe dureri.
Pup dulce buchetelul de ghiocei.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo
ciuf spune:
Hai sa mai bag un mesaj ca deja ma incalzi. Barbatii din casa dorm, asa ca Eva se joaca pe aici, pe sub scaunul meu (ma obsedeaza cu curiozitatea ei la scaunul asta), deci pot scrie despre petrecerea lui Luk Muk cel Mic.
Am chemat invitatii pe la 5 seara. Nu m-am dat pe spate cu pregatirile, niste aperitive, mezelaraie, maslinaraie, o tava cu legume: morcovi, telina, broccoli, conopida si rosii care se mananca cu un sosulet, la care cred ca voi renunta si il voi inlocui cu tzatziki, ca tot am reteta acum de la Poli.
Apoi am facut gratar cu carnita si mici, salata de primavara si cartofi.
Tortul facut de mine, gustos de numa, daaaar decoratul mi-a iesit jenant. Imi venea sa plang de ciuda. Asta e. Din greseli invat. Am imbracat tarta asta in frisca si l-am rugat pe sot sa imi cumpere spray cu frisca ca sa ma joc un pic cu el, sa iasa ceva onduleuri, floricele. Pai, fetelor, mi s-a flescait de tot frisca aia, a inceput sa curga, sa imi alunece decoratiile. Nu mai cumpar in veci frisca la tub. Si aveam un set fain de sprituit dar cine moasa-sa mai stie unde l-am pus "atat de bine"???

In total au fost 5 copii, cu Eva, of course, care se pare ca a trait din plin petrecerea
. A avut si ea parte de coif si nu ii slabea pe nici unul din priviri. I-a fascinat pe toti
.
Luca, incantat la maxim. A primit multe jucarele, dar cele mai de soi fura alea mai mari. Si anume camionul luat de ta-so
. A iesit si afara cu el, a mai venit un baietel, Dolphin-ashul, care cand i-a vazut camionul s-a urcat in el si s-a dat la vale. Luca, care invata numai prostii, atat i-a trebuit. Sa practice si el.
Toti copiii ma intrebau cand vine "cake"-ul. Luca tot cerea sa fie lumina stinsa si sa cantam Happy Birthday. Asa ca i-am implinit dorinta.
Bineinteles ca i-au suflat altii in tort, ca deh, are mama baiat blegut. Si a mai trebuit sa mai aprindem o data lumanarelele ca sa sufle si el.
Eva statea in scaunelul ei se se uita la toti de sus. Parca era o regina.
In casa a fost o debandada, dar baietii au fost in elementul lor.
Luca de drag ce i-a fost de baloane, a carat unul cu el pana si la WC.
Hihihi, pana si Cezar a avut fun. Il puneau copiii in camion si il plimbau in living.
A fost o veselie generala, din partea copiilor si a adultilor.
Credeti-ma crestea inima in mine cand il vedeam pe Luca ce fericit era cu ceilalti pitici. A iesit o petrecere faina.
Ah, avu si o mica
cu o fetita. Ea spunea "yes", Luca "no". Pana cand fata a zis mai rastit "yes" si Lucutu meu se facu mic si incepu sa planga de ziceai ca s-a lovit. Nah, ca sa vedeti ce barbat are mama. S-a pierdut de tot cand s-a impus fata aia un pic. El s-a simtit invins. Offf, trebuie sa-l fac barbat. Nu se mai poate. Il invat sa se
, sa injure si sa scuipe
.
Gata, va las.
Numai bine.
kim spune:
Hihi, Alinaalex, chiar ma miram cum ai inteles tu ca merg la servici. Mersi de raspuns, se pare ca printesa mea doarme suficient, cam 10h pe noapte si 3-4h ziua in 2-3 reprize (naneli
). Mersi aalina2003, deci ne incadram in orarul de somn, trebuie doar sa-i creez conditii optime dom'soarei.
AndreeaGeorgiana, mofturi la papica cand ii este somn si Ali face, chiuie, tzipa ca un pitzigoi, face niste mutre de tati zice ca eu o fortez sa manance, o indop si ea nu vrea.
Roxivan, cred ca e ok sucul daca ii place, vezi cum il tolereaza, nu-i da mult pt inceput.
Adar, harnicuta ce esti, eu n-am mai calcat haine de 2 luni, si atunci m-a tinut 10 min. Zici ca are efect gelul acela pt dinti? ca iar s-a trezit azi-noapte plangand.
Azi a papat pt prima oara galbenus de ou fiert (cu cartofi si dovlecel) si tare i-a placut!
KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos
kim spune:
Ciuf, acum am vazut mesajul tau, sa ma ierti, nu stiu cum am uitat sa te felicit: LA MULTI ANI cu intarziere pentru LUCA! vad ca i-ai organizat o petrecere pe cinste, lasa ca se face el barbat (sa nu-l inveti sa injure si sa scuipe), ca personalitate are, se vede de la o posta. Mi-au placut fazele cu balonul pe WC, Cezar in camioneta, copiii cu coifurile si Eva ca o primadona rozalie si imbujorata, tortul dragut (don't worry) care a avut atata succes la pitici, si tu sora mai mare a piticilor.
KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos
ciuf spune:
Tot io. Eva e si ea in grupa dintzosilor. ASre unul mic si rusinos, nu prea se vede dar zgarie cu el.
Cred ca terminai cu DC-ul pe ziua de azi.
Paaa
catrinutza spune:
Caludia...e bine ca fi=mea foloseste pe post de bau-bau...ne bucuram ca pozele atomului au starnit orgolii masculine...care mai vreti sa o "folositi" pe Mariuca pe post de bau-bau sau exemplu demn de urmat???? ieftin, ieftin dau....
Kim...tu te plangi ca doarme numai 3-4 ore pe zi....da' de 2 ore maxim pe zi ce zici???
Andreea...si Mariuca e la fel...daca ii e somn se freaca la ochi prin cap, se agita, maraie, da in plans si refuza sa manace...atunci nu ii mai dau sa pape si o bag la culcare...cand se scoala papa de numa-numa, ca sombolicozaurul din burtica e mai flamnad cu vreo o ora in plus....
Roxivan...succes cu ne-blendatul papicii...noi ieri am fost la buni cealalta care nu poseda blender...drept care am pasat cu furculitza si de foame s-a dus si asa pe gat...drept care daca am vazut ca se poate de azi nici nu mai folosesc (noi oricum foloseam blenderul numai pentru legume si carnea de vita)...uite un pont: fierbe bine de tot si carnea si legumele si apoi iti va fi mai usor si tie si lui sa pape, ca vor fi mai pastoase....succes
Am fugit sa pregatesc supicu....
------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006)
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
aalina2003 spune:
Fetelor, despre iaurt s-a mai discutat, dar parca nu am citit nimic despre Danone Cremoso, parca e mai dulceag si tare i l-as servi don'soarei mele mofuroase. Dar smantana ati pus in supa/piure? Ca ma gandeam la Dorna 15%, tot pe motiv ca e mai dulceaga. Cand citesc cu cata pofta mananaca bebelusii vostri..macar ceva sa-i placa si picei mele, sa spun si eu: ce-ar mai fi mancat ea, da nu i-am mai dat eu..nu, ea cred ca mananca cat sa nu moara de foame, cam asa..
Ciuf, de-abia astept si eu petreceri cu copilasi..cred ca nu ti-ai incaput in piele de bucurie cand ii vedeai..si pe Eva printre ei!..nu-i nimic de frisca aia, sunt sigura ca a fost gustos, asta e important!Inseamna ca povestea cu vaccinurile pe care o stiu eu e doar o poveste..