Copiluti de mai-iunie 2005 (14)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Monu si Dragos tot cu aratatul si cu sunetele este, chiar daca il scot in parc la copii si se tot vede uneori si acasa cu fetita torei sau cu baiatul nasilor!

Andra si Dragos Alexandru - 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Olga-mami de Maya-eu nu am alaptat si am oprit lactatia cu dostinex. Am mai avut picaturi de lapte cam jumatate de an, la eco nu se vedea nimic, adica era foarte putin lapte dar cum au zis si fetele- nu trebuie strans sanul ca sa-l scoti si daca nu dispare in cateva luni ar trebui sa verifici nivelul de prolactina-daca e crescut(si uneori asa ramane dupa o sarcina, asta poate sa fie o cauza).
Olga- mami de Tonila-gata cu gipsul? Parca pe 14 il scoteati?
Monu-la cresele din Ro e naspa. Nepotul nasei noastre merge de la 2 ani pentru ca nu au avut alta solutie: nu vorbeste mai mult, e slab(asa a fost mereu si mereu a mancat prost, desi tantiile alea zic ca daaa, mananca biiine), viroze la greu si cel mai nasol MUSCA- si pe adulti si pe ceilalti copii (chestie invatata clar la cresa, in bataile pentru jucarii. Daca iti aduce acasa la cea mica ceva viroze, o varicela, o atentie te-ai scos- stai acasa cu 2 copii bolnavi in loc de doi sanatosi. Eu zic ca ati avut o experienta naspa cu prima bona da' poate totusi mai cautati pe cineva sa va ajute. Macar sa o tina pe afara cateva ore, nu neaparat bona de meserie, chiar si o studenta-eleva de liceu care sa vrea ceva banuti poate gasiti prin zona...Stiu ca e usor de zis si mai greu de gasit da' poate acum aveti si voi un pic de noroc.
Nu din cauza ca nu sta cu copii nu vorbeste, pana pe la 3 ani multi copii nici nu prea agreaza compania altora de varsta lor-nu stiu sa imparta jucarii, nu-si dau seama ca pe celalalt il doare daca il lovesti etc. Nu zic ca nu sunt si exceptii, dar marea majoritate...
Imi dau seama ca vorbesc oarecum impotriva curentului cu "socializarea" copilului, dar sincer mi se trage de la pedi-cand ne gandeam daca sa ii facem sau nu AR asta iarna i-am zis ca mai vine in contact cu alti copii cand se joaca iar ea m-a intrebat "de ce". Pai...sa se joace impreuna bla, bla...atunci mi-a zis sa-mi vad de treaba, pana pe la 3 ani un copil NU are nevoie absoluta decat de compania constanta a mamei sau a persoanei care il ingrijeste. Restul sunt "mofturi". (o citez pe ea)
Eu as pune si piciorul in prag cu mama-"poti sa ma ajuti sau nu?. Pentru ca acum chiar am nevoie.Doua ore pe zi sta Alexia la tine. Zilnic. Cat sa respir si eu." Daca e "nu", macar sa fie spus in fatza...
Of, hai ca la dat din gura sunt tare...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Hei, am aflat si eu ca azi este Sf.Matei!

La multi ani, Matei!, puiutz de Lucas

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

LA MULTI ANI MATEI !

Loreen-hai sa ma laud, la 1 an si 5 luni eu am emis "propozitia"-"doaie piciorul , n'are papuc". Pentru ca m-au culcat fara papuceii rosii cumparati in ziua respectiva. Ma rog, juma de noapte am urlat doar "doaie piciorul"-spre ziua am zis tot, am primit papucii si toata lumea s-a culcat fericita. Ce zicea Iepu' la un an si 5 luni- "aaaa" ,"oooo", "iiiii", "hai, da(a da), pa, ap, mam', tat', Mau, pis-pis" .Cred ca mai sunt cateva, asezonate din plin cu "baghi-baghi", "buh-buh" si altele...hai ca eu sunt mama denaturata dpdv al educatiei, da' STAM IMPREUNA CU PARINTII MEI. Aia de m-au facut pe mine sa vorbesc in propozitii(mincinoase) la 1 an jumate...Cu nepoata de ce nu le iese? Noi am gasit raspunsul, seamana cu tat'su care a vorbit la 2 ani. Normal. Nu stiati ca tot ce mosteneste nasol un copil e din partea tatalui?

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Olga prolactina am vrut sa scriu si am scris alta prostie. Noroc cu Fran
LA MULTI ANI de Sf MATEI!!!!!!!!! (nici eu nu am stiut ca se serbeaza azi)
Fran, merci mult pt mesaj

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Saluatre!

Eu credeam ca ieri n-am avut net.. nu stiam ca e de la DC!

Fran, ca bine le zici mereu!
Nici eu nu consider ca este meritul nostru pentru progresele copiilor. Bineinteles ca este important sa-i acorzi atentie, sa-i vorbesti, dar sunt anumite lucruri pe care le fac numai cand este timpul lor. Nici un copil nu se aseamana cu altul, asa cum ar fi absurd sa ne comparam noi aici intre noi!

Asa ca, Loreen si Monu terminati cu procesele de constiinta, oricat de mult timp am petrece cu copiii ei isi urmeaza cursul firesc al personalitatii lor. Ca exemplu, Loreen o poti lua pe Bianca, uite ce fata mare si desteapta este si doar nu ai procedat diferit fata de cum procedezi cu Delia. Ba chiar tu ai spus ca Deliei ii faci mai multe mofturi si te-ai ocupat mai indeaproape de ea.

Si Monu, eu cred ca sotul tau insista sa o duceti pe Alexia la cresa tocmai pentru a te ajuta pe tine. Si eu zic ca ar fi mai bine sa gasesti pe cineva sa te ajute desi ideea cu cresa ma incerca si pe mine in cazul in care ne-am muta in Brasov.

Eu nu m-am simtit bine in ultimele zile. M-a pus sa mananc niste sarmale pe care mi le-a adus mama de la botez (facute in casa de matusi-mea) si de cum m-am trezit, ieri si alaltaieri am tinut-o numai in varsaturi. Azi sunt mai bine dar tot mi-e rau cand simt miros de prajeala sau mancare mai grea.
Iar Maya si-a revenit cu stomacul- acum asteptam rezultatul de la copro sa vedem ce a fost intr-adevar insa a lovit-o o raceala cum n-a avut niciodata. Tuseste ca un magar, ii curge nasul, n-are pofta de mancare, are ochii umflati... Iar a slabit....

Si ca sa fie tolba plina, v-am spus ca am facut o comanda la Target in State pe care urma sa mi-o aduca nasul Mayei maine. Ei bine, nu stiu ce au facut aia ca mi-au livrat comanda in trei colete, doua cu Fedex si unul cu UPS, si nu a ajuns decat unul la data promisa, cel mai amarat, de care ma puteam si lipsi. Nasul a plecat deja spre Ro si nu stiu ce se va intampla de acum in colo. Ar putea fi trimise prin posta de o cunostinta de-a lui dar daca mai platesc si pentru asta ajung sa-mi iau mare tzeapa ca si asa am platit 30$ in plus coletarie rapida sa ajunga pachetul de la Target la adresa nasului rapid.

Cam atat de la noi, trimit repede mesajul ca l-am mai inceput de cel putin patru ori si mi s-a inchis brusc laptopul.... i se incing si astuia creierii!

Va pup mult!

Tina 35+ cu si Maya
Pozele noastre
Maya dupa 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nelia, Olga, cuscra, multumesc de incurajari, dupa ce am scris mesajul imi era parca rusine de mine....de obicei ma abtin sa ma enervez in fata lui ca atunci mai rau face dar dupa atatea abtineri am explodat
Il ador dar cu spui tu Nelia, nu mai vreau sa am de-aface cu copii cativa ani buni.Cred ca daca as afla ca sunt insarcinata mi-as da cu capul de pereti, asa ca ne protejam bine
Poate s-a comportat asa aiurea si din cauza maselei care a iesit aproape cu totul asa dintr-o data....habar nu am, o sa aplic si eu metoda cu time-out dar mai pe la 2 ani acum nu cred ca ar sta.

Nelia, rucsacul e Evenflo Cross Terrain si l-am luat de pe Amazon.com, magazinul meu preferat, a fost 86$ dar zau ca a meritat.Lui Aidan ii place la nebunie in el, ca e la inaltime si vede tot, arata cu degetul la tot si eu ii spun ce sunt toate, ce mai ma bucur ca l-am luat.Acum nu e cel mai ieftin, cel mai ieftin era 35$ dar fara buzunare si cu reviews naspa si cel mai scump era 160$ dar foarte mare si greu.Asta e micut, gol are 2.5kg si are o tona de spatiu de scutece, sticle, mancare, servetele, incape pana la 5 kg in el, numa sa poti cara
In spate imi e foarte confortabil, are bretelele captusite bine, si are si la piept si la sold ca sa ia greutatea de pe umeri.
Na acum ca am facut reclama gratuita sper sa iti fie de folos informatia

Olga, cand Aidan s-a intarcat am mai avut lapte dupa aia, el a facut-o pe la 1 an si 2 sapt cred, dar nu mai curgea mult lapte asa ca nu ma deranjat insa de cate ori strangeam de sfarc mai iesea lapte, putin dar era.Cred ca e normal ca nu e ca la robinet, dureaza in timp.

Loreen, parerea mea e sa nu it faci atatea griji ca ai sa vezi ca pe la 3-4 ani cand toti copiii au invatat sa mearga, sa vb, sa faca tot felul de chestii nu o sa mai intrebe nimeni cand si ce a invatat prima data.
Am mai spus Aidan nici macar nu merge singur(merge capra) si tu iti faci griji ca nu vorbeste bine.O sa fie ok

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Hello! Maine e prima zi a inceputului sfarsitului chinurilor mele, dar eu bantui pe aici. Chiar ca a fost bine ieri cand nu a mers.

OlgaM - si eu mai am lapte si am intarcat-o pe ANa din februarie parca. Nu stiu cat anume e ca nu am stat sa ma mulg, dar daca storc curge un firicel. Nu imi fac insa griji, sanii nu sunt tari asa ca probabil sunt ceva ramasite pe canale. Aoleu, acuma mi-am dat seama ca am visat azi-noapte ca ANa sugea din nou. Dar era super amuzant: sugea un pic si curgea laptelemult de tot, de ii dadea pe langa botic si siroia; curgand asa de mult deodata plodul se oprea si se uita cu fata din emoticonul asta. Doamne, m-am tampit de tot

Monu - tu o mai scoti afara cu carutul? Daca ai renunta la el sa-l cari nu ti-ar fi mai usor? Aoleu, si dupa ce nasti ce te faci, cum scoti puiul mic afara ca lui ii trebuie carut. Oricum cu cresa si eu zic ca e riscul mare de boli. Eu am niste cunostinte la Bacau, care au o fetita de 4 ani - la gradinita - si una care a facut anul luna asta. Nu exagerez cand spun ca ambele sunt racite in mod constant (inclusiv vara) sau macar la 2-3 saptamani si de n-au luat la antibiotice de s-au saturat si parintii si ele. Nu mi se pare normal sa ai asa un start in viata (asta mica a facut primele injectii la 3 saptamani ca asa se agravase boala ca nu o mai scoteau la capat cu suspensia) oricat de greu le-ar fi parintilor; le-as zice eu vreo 2 daca m-as intalni cu ei, noroc ca sunt la distanta si imi ajung la urechi ispravile numai prin persoane interpuse.
Pe de alta parte, ma gandesc ca de-acuma s-au imunizat si poate iarna asta va fi ceva mai bine.
Si mai am si exemplul meu, la inceput m-au dus ai mei la cresa, in afara de faptul ca urlam numai cand vedeam gardul (si nu aveam inca 1 an) la fel, eram vesnic bolnava. Asa ca m-au luat de un picior si m-au dus la tara, unde m-am facut bine instantaneu si fara tratament ca bunica-mea a considerat ca nu e cazul sa-mi dea.
Voi hotarati cum e mai bine, indiferent de solutie, usor nu va fi.

Sa nu uit: La Multi Ani, Matei!

Gata pauza, ma duc sa ma cetesc ceva. Pupici.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Omustata, felicitari pt progresele mamarutei!

La multi ani, sa cresti mare, Matei(Lucas)! Dor de voi..

Monu, eu cred ca ar fi bine incet incet s-o dezveti pe Alexia de carucior. Nu de alta, dar vine Iulia si n-ai cum sa impingi 2 carucioare. Despre cresa eu ti-am spus deja parerea mea. Mai discutati o data, poate apar si alte argumente..Iar despre socioalizare, da, aici iti va fi mai greu pt ca o vreme iti va fi greu sa o plimbi pe Alexia datorita burticii si apoi a nou-venitei, dar timpul trece.. Va asteptam pe la noi, ti-am mai spus.

Vreau sa v-o arat pe Ema la treaba...:) Nu pot sa aspir de ea. Nu ma lasa daca nu da si ea cu aspiratrul. Si nu-i trece repede, iar eu n-am voie sa pun mana pe el cat timp isi face ea treaba. Puteti vedea un filmulet cu harnicuta lui mama aici

Ieri a fost Razvanel in vizita la noi. Puteti vedea si un film tot pe dropshots, dar tin sa va anunt ca ieri Ema a primit prima declaratie de dragoste. Razvan a luat-o in brate si i-a spus "Te ubeshc!" . N-am fost pe faza cu aparatul, dar am ramas cu gura cascata. Sunt atata de adorabili impreuna. Se pupa, se bat, se cearta, plang in acelasi timp sau unul plange, altul il consoleaza, trag de aceeasi jucarie, topaie de bucurie cand se vad, se striga "Ima" si "Anu".O sa ne fie tare dor de ei la iarna pt ca mamica lui pleaca la Cj ca sa-l nasca pe bb2 in ianuarie.

A downlodat Mihai cateva din filmuletele Baby Einstein pe care nu le avea, iar seara ne-am pus sa le vizionam entuziasmati. Mare ne-a fost dezamagirea cand unul era in germana, altul in spaniola, iar al 3-lea era filmat de pe tv..:D Asa ca inca ne lipsesc filmulete. Gabi, ni le poti imprumuta si noua sa le copiem, pls? Ne lipsesc: Orchestra, On the Go, Monet, Noah, Da Vinci, Santa, Neighbourhood, Language Nursery, 1st moves, Favorite Places. Avem deja: Bach, Beethoven, Galileo, Mc. Donald, Mozart, Dolittle, Neptune, Newton, Shakespeare, van Gogh, Numbers Nursery

Nelia, multumesc mult pt numele piticilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Monu, cu cresa ar fi bine, insa asa cum zicea si Ioana sunt multi copii care vin bolnavi si ar putea sa se imbolnaveasca si Alexia.. Acuma vedeti si voi.. Poate mai degraba o gradinita... Nu sunt?

Nelia, sotul meu nu are treaba cu asta, in sensul ca si asa nu are cu ce s-o ajute. Fiindca noi suntem aici si ea acolo.. O s-o opereze si asta este o sa faca chimioterapie. Altceva chiar nu se poate face... Off, asta-i viata!

Matei (Lucas)

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput