Copiluti de mai-iunie 2005 (14)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Musai sa va dau reteta de musaca pt copiluti. E o scorneala, dar Ema mananca pe saturate, iar ce ramane mananc eu cu pofta.

Ingrediente: un cartof mare, un morcov roscovan, vinete vinetii, un dovlecel rotofel, o rosie rotunjoara,un ardei zemos, unt, carnita de vitel, o ceapa mica ca sa se inghita, smantanica proaspata.

Mod de preparare cu multa dragoste: Se taie legumele rondele si se aseaza in vasul de yena ce a fost bine uns cu unt. Separat se face o pasta din: rosia decojita, ardei, un pic de unt si un varf de sare, ceapa mititica, oul crud si carnita de vitel ce a fost inainte fiarta nitel (cam 10 min. este suficient). Se toarna peste legume sosul preparat si se da la cuptor(140 grade C) cca 40min. Se serveste pasat sau maruntit, dupa pofta fiecarui copilut, cu smantanica sau cascaval ras. Te lingi pe bot! Pofta buna!

Indicatii pretioase: Acoperiti vasul de yena cu capacul cand vedeti ca legumele se prea rumenesc. Puteti pune in vas si un pic de apa, daca vreti ca mancarica sa fie mai zemoasa. N-o lasati la cuptor mai mult de 40 de minute. Este suficient pt legume sa se patrunda, dar si pt carnita, care oricum a fost pasata, sa fie numai buna de mancat. Eu pregatesc sosul cu robotelul Braun, cana mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Adina, multumim de reteta! Chiar ma gandeam ce sa-i mai fac Mayei sa manance! Adorabila Ema!

Ioana si Nelia multa bafta la examene!

Tina 35+ cu si Maya
Pozele noastre
Maya dupa 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Puteti sa va imaginati ca eu nici nu am stiut ca nu merge DC-ul? Nu am avut timp sa intru in ziua aceea... e greu de crezut, dar asta e adevarul. Ieri am avut doua teste, la unul am facut bine, dar la cel de la franceza, care a fost o revizie a tot ce am facut (sau n-am facut pina acum!) chiar nu stiu ce nota voi lua, a fost atit de diversificat si mult... In schimb, am luat inca un 9 din 10 la testul pe care l-am dat saptamina trecuta, ceea ce m-a mai remontat un picut. Acum trebuie sa ma apuc de lucrarea pe care va trebui sa o dau miercuri, iar incepe nebunia.
OlgaM, ma bucur mult pentru tine ca vei incepe scoala. E stresant, e greu, dar te scoate din... anonimat, se cheama ca faci si tu ceva, pentru tine si pina la coada pentru familia ta. Si eu am avut pe lista resursele umane din acelasi motiv: lucrul cu oamenii. Or fi ei cum sint, dar mie tare imi plac si cind am cautat o scoala m-am invirtit numai in jurul meseriilor in care lucrezi cu si pentru ei. Dar mi s-a parut un pic prea tehnica pentru mine (erau cursuri de statistica, matematica) si de aceea m-am indreptat spre ceva mai psihologic. Dar e o meserie foarte buna si foarte cautata, cel putin aici posturi sint girla si mie mi se pare foarte interesanta pentru ca pina la urma tot la psihologie se ajunge... mi-a zis odata o cunostinta care lucra in acest domeniu, ca ea il „simte“ pe viitorul potential angajat din primul email sau de la primul telefon, nu mai spun de felul in care intra in birou, spune buna ziua si intinde mina sa dea noroc, de modul cum se asaza pe scaun. Bafta multa!
In privinta laptelui - eu cred ca e normal, adica eu una am avut lapte asa cum zici tu, ba chiar si mai vizibil, mult timp, eram insarcinata cu Tudora in patru luni, atunci s-a oprit (adica vreun an si ceva dupa ce am intarcat-o pe Agata). Felicitari pentru progresele micutei tale, lasa, ca treptat va face si ea ce trebuie, asta a fost ritmul ei, eu nu am nici o teama in ceea ce o priveste.
Spatele si pe mine ma doare, periodic, si tot spun ca ma duc la un control amanuntit, dar nu am mai ajuns. Eu spun la toata lumea ca a nu merge la doctor regulat ca sa-ti verifici sanatatea e un semn de indolenta maxima, dar cind e vorba de mine fac mai rau ca toti: nu am ajuns nici acum la doctor la controlul de dupa nastere!
Gabitzam, eu nu am mai pus pantofi cu toc in picioare de 8 ani!!! Cred ca mai bine merge Agata cu ei, care si-ar pune la orice ora din zi si din noapte asa ceva, adora sa mearga pe tocuri si chair merge bine.
Mygirl, am vazut pozele. Ce frumoase sinteti amindoua! Cred si eu ca ii este dor sotului de voi.
Monu, dar de ce vrea sotul tau sa o dati la cresa? Eu o am pe Tudora la gradinita, nu-mi pare chiar rau, are nevoie deja de copii pe virsta ei, a invatat o gramada de lucruri, ii place, e fericita, se vede pe fata ei. Dar... e bolnava. A avut viroza aia si otita, e bine cit sta acasa, cum o duc, s-a terminat. Am dus-o ieri, si asta-noapte a tusit incontinuu si acum are nasucul infundat. Saptamina trecuta am facut la fel, o zi la gradinita, a doua zi acasa si e bine, alta la zi la gradinita, a doua zi iar nu e bine. Are doua taisuri acest dus la cresa, ca nu stii cit de rezistent va fi Alexia, mai ales ca acum e iarna, macar daca ar fi primavara. Eu cred ca pina la trei ani copilul nu are ce cauta in colectivitate, ca nu e pregatit (am mai redus inca un an in tari straine, din cauza limbii). Mie mi-ar fi placut sa o dau pe Tudora in primavara-vara, dar am sufletul impacat ca inca imi permit sa o tin zile intregi acasa, practic nu sta la gradinita mai mult de 15 ore pe saptamina si numai atunci cind e sanatoasa, dormita, mincata, vesela... cum o vad un pic obosita, mofturoasa, bolnavioara sau nedormita, sta acasa cu mami. Tudora e la gradinita, dar sa stii ca nu a facut progrese in ceea ce priveste limbajul, tot aceleasi cuvinte spune. Progresele sint de alta natura, in sensul ca stie ce are de facut, am vazut ca si acasa cind plecam, ii pun geaca, o incalt si apoi se asaza cuminte in fundulet pe hol si asteapta sa iesim. Si asa face cu multe chestii. Ma rog, sa nu ma mai lungesc, eu nu sint pentru cresa, decit daca tie iti vine mai usor. Dar daca o dati totusi, dati-o acum, inainte sa vina bebe, pentru ca altfel va fi prea mult pentru ea.
Loreen, am citit si nu spun nimic! Totusi nu ma pot abtine... daca te mai plingi o data de Delia sau de tine ca mamica, pe cuvintul meu daca nu-mi dau o bursa pe biletul de avion si vin si te trag de par (pedeapsa maxima pe care o primeam de la mama mea si pe care nu o suportam).
As mai avea de scris, dar ma opresc, ca si asa am scris prea mult.
Va pup pe toate si va doresc sanatate!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Nelia sotul vrea sa o dam la cresa acum din cauza ca imi este greu cu ea, mai ales ca suntem singure.

VRETI SA VEDETI UN COPIL URLATOR? NU CRED CA EXISTA CINEVA CARE URLA MAI TARE DECAT ALEXIA!
Uite asa o apuca atunci cand nu vrea sa faca ceva sau nu vrea la culcare. Si poate sa tipe si cate 1 1/2 ore.
http://www.dropshots.com/day.php?userid=100122&cdate=20061116&ctime=082515

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Monu, fiecare mamica crede ca puiul ei e mai urlator decit altii. Si ale mele tipa la fel, stai linistita. Uite, iti promit ca o sa le filmez si pe ale mele in plina criza, mai ales pe cea mare, ca aia urla cel mai tare si face cel mai urit. Si cea mica se sora doar cu prima... Mie imi pare rau cind le vad plingind asa, dar pe de alta parte, eu si acum, la 38 de ani pling cind mi-e greu. O repriza de 15 minute de plins ma descarca de toata energia negativa pe care am acumulat-o intr-o luna. As si urla, daca nu mi-ar fi jena de vecini. Asa ca, eu le inteleg, mai ales cind plinsul nu prea are legatura cu realitatea si daca aparent nu au nici un motiv imediat sa plinga, le las in pace. Nu le ignor, dar nici nu fac mare lucru ca sa le calmez. Stau linga ele, le pun muzica, le mai mingii si le intreb daca le-a trecut si le e mai bine... si cam atit. E normal sa plinga, e modul lor de a se descarca de ceea ce le atirna greu pe sufletel.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Offf, numai vroiam sa citesc dar am citit ceva si aproape m-am infuriat!
Cum mah, cuscra, sa pleci cu coada intre picioare de la doctor??? Si ailalta triumfa zici??? pai ce triumfa asa, iesise cu maimutza in bazar? Ce i-as mai fi zis fro doua!
Pe bune, chiar nu ai de ce sa te simti o mama nevrednica (educational vorbind mi-a placut exprimarea asta). Pai cand citesc la voi cate cuvinte stiu copilasii vostri si Teodora care stie numerele si imita atatea animale as fi libera sa ma sui inapoi in copac. Dar NU! Ei, bine, vin si eu sa va spun ca fi-miu a invatat sa bea singur cu cana normala, fara pai, fara capac, fara nimic. Si nu da pe el probabil ai vostri fac asta de mult Repet un cliseu dar asta este: e purul adevar! Copiii se dezvolta in ritmul propriu si la varste atat de mici diferentele sunt mari si se vad cu okiul liber. Asta nu inseamna ca ai nostri o sa fie ultimele tute si n-o sa aibe habar sa se exprime, sau ca noi nu suntem in stare sa-i invatam sau nu le acordam destul timp.

Monu, si eu ma gandeam sa fac asa ca sa-i fie soacrei si chiar si mie mai usor dupa ce o veni bb2. Dar m-am razgandit pentru ca in primul an de colectivitate se va imbolnavi foarte frecvent, va aduce acasa fel de fel de calcalaci (virusi adik ) iar bb mic si eu numai de asta nu am nevoie. Sormea la fel a facut, tot in ideea ca se mai elibereaza putin si in 2 luni a renuntat pentru ca fetita cea mica la nici 6 luni facuse deja 2 boli ale copilariei la distanta de cateva saptamani, aduse de sor-sa de la gradi, plus vreo doua trei viroze, raceli si alte alea. Asa ca dupa ce a tras atata s-a lipsit. Imi amintesc ca la un moment dat era disperata ca atatea boli facuse la rand incat se implinea vreo luna de cand nu mai facuse baie copilului.

Gata trebuie sa va las, pe 29 am primul partial si pe 5 decembrie al doilea, unul la italiana si altul la engleza si sunt varza. Cand ajung acasa nu mai am rabdare sa mai invat. Mi-e somn, mi-e lene, mi-e rau mi-e dor de codru verde si trec zilele si eu nu deschid caietele. Dar la scoala de m-ati vedea ce fata si atitudine de tocilara am...
Apropo de asta bafta multa Ioana in weekend! Am citit ca nu esti prea sigura pe tine, dar eu sunt sigura ca o sa te descurci admirabil! Numai gadeste-te cate jucarii o sa-i cumperi lui Mogo si cate alte cumparaciuni o sa faci cu marirea de salariu datorata promovarii examenului!
Pupici

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Vai Monu, au dreptate fetele cu cresa, mai invata si alte rele, bolnavioara tot timpul si vine si bb2. De urlat toti urla, are dreptate Nelia, poate nu spunem ca ne luam cu altele dar urla nu gluma. A mea ainceput sa faca urat de tot, azi i-a dat mamei mele un cap in gura cum se zice, pe bune! Si de doua ori nu o data, imi vine sa mor.
Androix, te felicit din tot dulfetul pentru curajul tau si sa stii ce Teodora nu bea cu canita singurica:))

Cu vorbitul, basme frate asta cu socializarea, Teodora nu sta langa copii in parc sa o pici cu ceara. Daca sunt adulti imprejur nu are nici o treaba dar cand apar si copilasi, pleaca de beleuza in alta parte de alerg dupa ea. Poate sa mosteneasca de la mine limbarita ca tati e mai mutulica:)
Adriana, e superb rucsacelul pentru Aidan, sunt si la noi dar parca nu asa frumoase. Dar vad ca ii place sa stea in el.
Mai aveam de zis, am uitat ce! Azi am umblat dupa un cadou si sunt rupta de picioare, ce vorbeati de tocuri? Ce sunt alea?:) Desi mi-e dor sa ma imbrac gigea si sa imi pun pantofi cu toc.

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Laura nici a mea nu vorbeste, spune cuvinte vreo 5-6 clare, in rest... lasa c-o sa vorbeasca cind o vrea. Bodoganeste multe pe limba ei, unde nu pricepem ne ia de mina ca pe orbi, cum ii spun eu sotzului, ca-l poarta ca pe urs la sarbatori. Eu ma bucur ca-i sanatoasa, pricepe multe dar daca am tzipat la ea, se face ca nu a priceput nimic. E capoasa, urla ca din gura de sarpe. Eu nu-mi fac probleme atit timp cit vazusem anul trecut, o fetitza care a inceput sa spun clar mama pe la un an jumate. Si daca sint copii mai mari cu citeva luni decit Isabella si vorbesc aceleasi cuvinte ca si ea, inseamna ca, copilul e normal nu-i handicapat. Si eu stau toata ziua cu ea. Ma joc destul de mult timp, dar... si aici e un dar, nu are rabdare nici macar sa-i citesc doua pagini de poveste.
Monu daca tzi se pare ca a ta urla prea tare, tzi-o dau imprumut pe Isabella, ai citit cind am scris de ce e in stare, doar cu ochii pe ea, altfel o gasesc cu capul in butoaie si cu picioarele balanganind in aer.
Fran buna chestia cu seamana cu tatsu . Eu asha ii spun ca_i capoasa si trage la tzitza de zor, ca daca tatsu a supt pina la vreo 4 ani, suge si ea la fel
Florentina sanatate multa Mayei.
Babygirl scumpa Ema cu aspiratorul, de acum ai ajutor de nadejde.

Mai vroiam sa scriu, dar... s-a terminat pauza mea

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Pisik, e superb mailul pe care ni l-ai trimis la contul nostru, cu lucrarile lui Gaudi! Tare mi-ar place sa emrg sa le vad direct la fata locului.
Tu nu ne mai zici nimic? Ce face micuta?

Ce bine ca e vineri

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna dimineatza...

Asa o fi mai mamicute dragi cum spuneti voi,de fapt stiu ca fiecare copil are un ritm al lui si un bagaj genetic specific,insa cu toate acestea ma chinuie automorala pentru ca as putea sa fac mai mult totusi...dar mereu uit ca trebuie sa-mi musc limba cand ma apuca urlatul din cauza nervilor,ca ar trebui la crizele fetei sa ranjesc macar politicos in jur si sa-mi iau tigrul tazmanian de-acolo incolo sa imi vina sa o calc in picioare...si lista ar putea continua pe vreo 2 pagini...

Aseara eu si cu Oana ne-am facut de cap,cu fetele binenteles, alea mici evident...am vrut sa ne intalnim in oras sa se mai vada fetele si noi sa bem un suc...ei bine eu m-am oprit intr-un magazin si am inceput sa probez niste taioare si uite asa m-am lipit de 2 taioare ce-i drept imi faceau cu ochiul...apoi mi-am m-ai tras si niste blugi de mahala...cu floricele pe ei...o sa trebuiasca sa ne vorbim cand iesim cu fetele sa nu fim imbracate la fel...
Nu va zic in ce hal mi-a facut Delia prin magazine...tragea de oglinzi in cabinele de proba,de perdele,de haine...am amenintat-o ,am certat-o i-am dat peste manuta in semn de protest si nimic...
Apoi le-am dus la bile ca sa bem si nou un suc si tot asa mi-a facut...imi venea sa intorc caruciorul cu copil cu tot ,cu fata-n jos si sa merg asa numai sa nu o mai aud...

Da hai ca trimit asa mesajul ca a venit sefu al mare de la capitala in control...vai mama mea...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput