Copiluti de mai-iunie 2005 (14)
Raspunsuri - Pagina 22
loreen spune:
Am revenit...parca-s singurul om citav la minte din uniatatea asta si se bulucesc toti aici...
Va spuneam ca i-am facut fetii o serie de analize saptamana trecuta...ei bine vorba aia analizele bune,pacientul mort(Doamne fereste)...nu are fata nimic, nici la sange nici copro nici exudate...are grupa O de sange...si ma bucurasem ca incepuse sa-i treaca si bubele...ce m-am gandit eu atunci minte seaca sa-i mai dau un borcan sa vad daca cumva de la ala are reactii...ei bine da,de la borcanele Hipp.M-am lins pe bot si nu ii mai dau deloc...
Sa nu va zic ca-i varza si la fuindulet din cauza femeii si culmea prostiei ca recunoaste si ea...da cu ce m-o incalzi nu stiu prosta naibii...i-a dat struguri si Delia nu-i digera deloc,mi-a facut diaree nasol trei zile si este cu funduletul carne vie...o doare si suferinta este vadita...cand o schimb imi dau lacrimile mie de durere...nu stiu daca ati patit asa ceva,dar eu nici nu pot sa pun mana pe funduletul ei gandindu-ma cat de dureros trebuie sa fie...
O omor pe femeia asta pana la urma...cert este ca a vazut cum a gafat si nici nu are curaj sa se mai uite la mine...
Monica eheee las ca nu esti singura...ce consolare jalnica,nu-i asa...?!Eu una nici nu mai stiu cum sa reactionez cu Delia...singura masura care o mai pot lua ca sa nu ma fac de cacaco este sa stau in casa cu ea pana creste si intelege...ceea ce nu se poate...crize face peste tot...unde-i vine...merge doar cu luatul in brate insa este cea mai proasta metoda dintre toate...dar macar scapam de privirile "acuzatoare" din jur...A mea a inceput sa stie cand o refuz ca m-a suparat...insa in loc sa priceapa ceva mai tare rage...
Tdi cand pricepe sa-mi spui si mie...metoda ma intereasa mai tare...
pe buza suferinda...
Ioana depinde unde te mananca nasul...pe dinafara te bucuri,pe dinauntru iei bataie...glumesc...Nu neaparat trebuie sa fie semn de paraziti...Moga ar trebui sa se scarpine in interior dar mai mult cand au oua in interiorul cavitatii nazale ceea ce ar fi exclus fiind totusi varsta lor mica...
Urmareste-i scaunele o vreme...sau spune-i bonei sa o faca si daca vede ceva dubios atunci fa-i copro...
iti tin pumnii stransi la examen saptamana asta...BAFTA
Adina ai rezolvat cu bucatarie?!O iau eu daca nu gaseti si ti-o pun la posta...
Lapte sa stii ca Delia inca bea...cate 500 pe zi...nu-i mult insa e bine...mai ales ca iar o luam cu greva ...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
monu spune:
fetele din Bucuresti,
voi ati scos azi copiii afara la joaca? ca mie mi se pare tare frig (nici eu nu as iesi) si nu vad nici un bb pe afara.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
blackpanterro spune:
Flori, nu stiu ce link-uri sa iti dau, nici eu nu stiu o boaba de germana dar imi place mult magazinul asta www.baby-walz.de , preturile mi se par mult mai bune decat la multe magazine pe care le-am vizitat prin Stuttgart dar e mai scump decat altele ca H&M sau C&A.Eu am catalogul lor dar nu am comandat nimic ca eu iau tot din State, am cumparat insa mai demult.Calitatea e foarte buna.
Sper sa te poata ajuta fetele si cu alte situri.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."
babygirl spune:
Nelia, ne-ai lasat cu gurile cascate! Multumim din suflet pt colaj si felicitari. Superb!!!
Cloreta, daaaaa, Ema este incantata de papusi, ii place cand ma ascund dupa canapea si ii fac teatru de papusi. Magarusul bate din palme si o pune si pe ea sa faca la fel. Se amuza copios. Avem Pinocchio, Alba ca Zapada, un catel, un magar si un tigru.
Loreen, multumesc mult. Am cumparat www.amazon.co.uk/Winnie-the-Pooh-Treehouse-Cooker/dp/B0002BAGGA/sr=11-1/qid=1163168736/ref=sr_11_1/203-7828000-5011155" target="_blank">bucatarioarasi suntem tare incantati de ea. I-o dam de Craciu.
Fran, nu te-ai suparat pe mine, nu?:) Am vazut si eu Fisher Price si v-tech ieri, dar pi buni ca nu erau pt varsta Emei, ci doar pt mai mici sau laptopuri pt mai mari. De acord cu tine referitor la Barbie.;)
simona_filipas spune:
Ne mai tineti minte? Noi sigur nu v-am uitat.
N-am mai apucat sa scriu de o suta de ani. Abia va citesc din cand in cand.
Dragos e racit a doua oara in ultimele trei luni. Plin de muci si tuseste de parca ar fuma 2 pachete pe zi.Fara febra sau alte simptome.Ne tratam cu ambroxol, peritol, nurofen si picaturi de nas Garasone care sincer cred ca fac minuni, sirop de patlagina si ceai de ceapa si nuci.
Cu mancatul ...asa si asa.O zi da doua ba.Face niste fitze la masa de-mi vine sa-i pun castronul in cap cateodata.
De exemplu ciorba, supa trebuie musai sa fie numai zeama goala fara carne, legume sau verdeata ca altfel o scuipa imediat. La felul doi mesteca orice fara greata.
Vorbeste de ma doare capul cateodata( da nu ma plang). Incearca sa imite tot ceea ce aude. Nu le zice corect pe toate dar ce nu poate sa zica le poceste pe limba lui. E tare sod cum le poceste.
Cere singur olita dar numai pentru kk. Pipi inca nu realizeaza.
Singurul lucru care ma scoate din sarite si sincer nici nu stiu cum sa procedez este ca arunca cu tot ce prinde in maini si oriunde apuca si a facu o pasiune din a lovi. Imi este si rusine sa mai ies cu el afara. Acum vreo 2 saptamani se juca afara la nisp tare frumos cu baiatul vecinilor care are vreo 8 ani. Si dintr-o data a pus mana pe-o piatra si i-a tras copilului in cap de-am inlemnit.Nu stiu de unde apucaturile astea violente. Sincer mi-e groaza sa ies cu el afara si cel mai rau este ca i-am explicat calm si frumos ca nu-i voie sa dea in noi sau altcineva. Am incercat si metoda cu strigatul la el, cu pedepsitul( 5 sec la colt), sincer i-am dat si peste manuta spunandu-i ca asa cum il doare pe el ma doare si pe mine dar degeaba deocamdata nu vrea sa priceapa. Acum spune ca a inteles si ca nu mai face iar in secunda doi imi arunca cartea in cap.
Si uite asa am ajuns la disperare ca nu mai stiu ce metoda sa adopt.
Probabil ca nici eu nu mai am nici rabdare si am ajuns intr-un hal de oboseala mai mult psihica decat fizica pentru ca ma scoate din sarite orice si ma enervez rapid. De multe ori l-am amenintat ca-l duc la cresa ca nu-l mai suport si sunt constienta ca am gresit pentru ca poate prinde frica cresei.
In rest e cuminte si intelegator dar numai cand vrea. Nu-mi face scene si crize de aruncat pe jos in magazine. Pricepe cand spunem ca acum nu se poate dar cand i-a mama sau tata banii mergem sa cumparam. Ptobabil si pentru ca niciodata nu l-am mintit si intotdeauna am incercat sa ne tinem de cuvant dar ma dispera cu lovitul.
Se joaca foarte frumos si singur dar de cele mai multe ori trebuie sa fie cineva in prezenta lui chiar daca se joaca singur.
Ce-am observat de curand este ca-i e frica de intuneric. Nici asta nu-mi explic pentru ca nu l-am speriat in nici un fel cum nici nu l-am invatat sa dea na-na.
Este tare milos si mamos de n-am cuvinte.
M grabesc ca l-a apucat urlatu ca am stat prea mult la calcultor.
Va pupam pe toate si sper sa revin cat mai curand.
Simona si Dragos Octavian
P.S Gusta multa, multa sanatate si multi
din partea noastra
nelia spune:
Salut! Nici eu nu am o zi chiar din alea bune, astazi am si test, nici nu ma simt in regula pentru ala de miercuri... Mi-a ramas asa un gust trist dupa discutia legata de montaje pe care am avut-o cu sotul, probabil pentru ca eu am vrut sa fie o surpriza si sa le fac o placere si nu a fost deloc interpretata asa. Oricum, e tare nasol sa nu fii pe aceeasi lungime de unda, sa nu fii inteles si sa nu intelegi de si pe cel de alaturi... iti fuge pamintul de sub picioare. Acum a trecut, ne-am impacat dimineata (
), dar senzatia de disconfort tot a ramas. Macar daca ar fi soare afara, dar e atit de cenusiu...
Am citit ce ati mai scris si as vrea sa dau citeva raspunsuri, dar nu stiu daca apuc.
Monicica, din experienta mea, metoda negocierilor sau a oferirii de alternative merge, dar cu limite bine impuse, mai ales atunci cind criza se intimpla in public sau cind trebuie sa ajungi musai undeva cu plodul. Dupa ce m-a scolit bine Agata si inca o mai face, sint din ce in ce mai sigura ca, in aceste momente, singura solutie este avertizatul pe un ton blind dar ferm ca daca nu se linisteste sintem nevoiti sa plecam acasa si daca nu o face, luatul pe sus si s-a terminat bilciul. In ultimul timp, din cauza ca pur si simplu ma epuizeaza vesnicele crizute ale Agatei si, mai nou, si ale Tudorei, mai ales pentru ca sint mereu in criza de timp, am schimbat drastic foaia cu amindoua. Le zic o data sau de doua ori cel mult, nu coopereaza, s-a terminat distractia si parasim locul cu pricina. Adica sint dispusa sa negociez atunci cind e loc si timp, dar nu pot sa-mi permit sa pierdem timpul cu explicatii infinite si care nu au nici un rezultat. Incerc sa fiu un pic mai ferma si mai categorica cu Tudora, ca sa nu ajung la razboaiele de gherila (bine spus Gabitza) pe care le port cu Agata.
Sa-ti dau citeva exemple de la noi:
Tudora: izbeste cu jucaria in parchet si stie ca nu are voie, ii spun o data sau de doua ori ca va ramine fara ea, nu asculta, i-o iau si o arunc in debara (e plina de jucarii pedepsite
). Trebuie sa plecam si o chem sa o imbrac, iar ea fuge... ii spun o data ca raminem acasa, ii mai spun inca o data si chiar raminem. Am ramas de doua ori, a urlat de nu a mai putut, imi era si mila, ca venea mereu cu geaca sa o imbrac si imi spunea ca afara e bah-bah (asa spune la ham-ham, adica la catel)... dar nu am iesit. Acum mai fuge, dar daca ma vede ca pun geaca la loc si ii spun ca raminem acasa, intr-o secunda e linga mine.
Agata: acum vreo doua saptamini, i-am spus sa se pregateasca ca trebuie sa iesim din casa ca sa mergem la inot. Precizez ca tot timpul am stat la discutii cu Agata, i-am explicat de mii de ori cum trebuie sa facem si de ce, dar plecam pentru ca nu voiam sa piarda activitatea. De cind era mica, de fiecare data cind aveam ceva de facut, atunci incepea criza: ori ca nu voia sa se imbrace cu ce-i ofeream, ori ca voia sa manince sau sa se uite la desene... ea avea altceva de facut decit ceea ce trebuia si daca nu o lasam, izbucnea scandalul. Cind a descris Adina „cumparaturile“ ei cu Ema, m-am vazut pe mine in magazine, acum citiva ani, „cumparind“ cu Agata... Si acum face la fel! Deci, am schimbat tactica. Dupa ce am lasat-o 10 minute sa se imbrace si cind am intrat in camera la ea, nu miscase nici un deget in acest sens, nu m-am enervat (e foarte important sa te simta calma, ferma si sigura pe tine), i-am spus ca are exact 5 minute sa se imbrace si sa fie la usa, altfel stam acasa. Bineinteles ca nu m-a luat in serios, ca stia ca mami alerga de-i sareau capacele sau lua un taxi si tot ajungea cu fata la activitate, numai ca de data asta m-am tinut de cuvint, chiar daca mi-a parut rau de ora de inot. Cind a vazut ca vorbesc serios, s-a pus pe urlat ca ea vrea la inot. Si a plins vreo jumatate de ora, a izbit, a trintit, mi-a zis ca sint rea... dar am ramas acasa. Eu sint adepta negocierilor, explicatiilor, dar astia mici sint niste profitori si niste santajisti. Simbata, Agata a facut ceea ce stie ea sa faca mai bine: sa traga de timp exact atunci cind trebuie sa ne grabim. M-am uitat in ochii ei si i-am spus clar: ai 10 minute sa fii la usa! In 5 era acolo, de teama ca va pierde din nou ceea ce ii place mai mult - ora de inot (i-am spus si ca nu a o va mai primi daca mai absenteaza). Deci, glumim, ridem, negociem, oferim alternative, dar cind e musai, apoi facem ce trebuie, ca altfel...
Gusta, sanatate! Nici nu stiu ce altceva as putea sa-ti mai spun,. Sper doar sa se gaseasca solutia optima si sa te faci cit mai repede bine si sa redevii persoana vesela si plina de viata cu care ne obisnuisem aici.
Androix, e bine de tine ca ai unde sa-l lasi pe Filip. Bafta multa la scoala! Si sper sa treaca cit mai repede perioada greturilor si sa nu mai ajungi la spital. Abia astept sa vad ce ai in burtica, sper sa fie ce va doriti, dar inainte de toate sa fie sanatos.
Tdi, de cite ori nu mi-am promis eu ca nu mai las rufele sa se adune... Dar am ramas numai cu promisiunea, din pacate. Ma bucur ca Alyssa e bine.
Adina, nu ai pentru ce. E facuta in fuga, ca asa mi-a venit, sinteti atit de frumosi in poze toti trei, ca nu m-am putut abtine. Ce frumoasa e bucatarioara. Vreau si eu pentru Tudora. E cea mai frumoasa si colorata din tot ce am vazut pina acum. Si e pe culorile din camera si casa voastra.
Simona, si Tudora mai loveste. Cu Agata nu am avut probleme de genul asta, nu a lovit niciodata un copil. Dar urla! Cit o tinea gura! Probabil ca asa se calma ea, asa isi rezolva frustrarile. Tudora nu urla, dar pocneste! Mai ales pe noi, ca pe altii straini nu prea s-a intimplat. Ii tot spun mereu ca nu e frumos, ca doare, ca trebuie sa iubeasca nu sa bata, am inceput sa o pun pe scaunel in time-out citeva secunde (vad ca intelege, nu se misca de acolo, apoi se duce la cel lovit si il pupa). Dar o ia de la capat cind simte nevoia!
Gata, ca m-am lungit pina am terminat cafeaua. Va pup si ca doresc o zi sau o seara buna! Pa!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Ada_74 spune:
Buna seara
Gusta, iti doresc sa te faci bine cat mai repede. Nu ii inteleg pe doctorii de acolo nici sa ma impusti. Iti spun ca hernia nu e operabila si te trimit acasa fara sa-ti dea tratament sau fizioterapie?
Monicica, din pacate nu cred ca exista mama care sa fi scapat de crizele de personalitate ale copilasilor de varsta asta. Citisem la un moment dat ca trebuie sa-i captezi atentia cu altceva (la noi nu merge) sau sa-i explici copilului fata in fata, coborandu-te pana la nivelul lui. Pentru mine ar insemna sa ma intind pe jos, ca de cele mai multe ori se tavaleste, asa ca il ridic pe el la nivelul meu si ii spun foarte categoric 'Ajunge'. Mai plange el si dupa asta (noi ii spunem plans de Hollywood, ca e mai mult o maraiala/urlet fara lacrimi), dar nu la fel de tare. Explicatiile raman pe mai tarziu sau le sarim de tot daca se ia cu altele.
Gabitza, mi-ai inchis gura
. Doar ce vroiam sa ma plang ca Sergiu s-a prins ca poate sa se urce pe masuta lui, dar nu mai spun nimic, vad ca locurile de cocotat ale lui Andrei sunt mult mai multe
.
Multumesc pentru detaliile despre 'Craiasa muntilor', dar pana la urma mergem la Vatra Dornei, ca prietenii nostri sunt satui de Moeciu-Bran. Eu de-abia asteptam sa ajung la papanasii la Cheile Gradistei, dar se pare ca o sa-i mananc abia la vara.
Fran, sa stii ca sotul meu tot asa il alinta pe Sergiu, iepuras sau iepu, desi i-am spus ca-i marca inregistrata ![]()
Nelia, imi pare rau ca n-am vazut colajul, am citit mesajul tau dupa ce l-ai sters. Cred ca era tare frumos, de ce nu ma lasa Octav si pe mine sa-l vad
?
Sergiu a tras ieri o cazatura zdravana de pe topogan, norocul nostru ca i s-a umflat doar buza. Culmea ca eram si eu si tati acolo, dar pazeam celelalte doua iesiri (una cu scari si una cu franghii). A rupt-o la fuga direct spre topogan, a alunecat pe burta cu capul in jos si s-a infipt cu fata in nisip. Sunt curioasa daca acum o sa mai aiba curaj sa urce.
Aseara a mai scos o perla. Ca sa stiti ce-a avut in cap Sergiu, va spun ca in ultima vreme folosesc pentru iritatiile lui Panthenol spray. Ei, a luat un spray de-al meu si se plimba cu el prin camera. Eu ma uitam la televizor, si ca sa nu spuna copilu' ca nu-l bag in seama, il intreb intr-o doara 'Ce faci cu ala?' Si Sergiu mi-a raspuns - l-a dus la fund si a zis 'Fssssss'![]()
V-am pupat,
Lili si Sergiu (11.05.2005)
andutzy spune:
fetele, stiti careva sa-mi recomandati pe cineva care sa vina o data pe saptamana sa ma ajute la menaj? Am obtinut aprobarea de la sotz si acum nu am pe cine sa aduc...
Andra si Dragos Alexandru
- 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
fran spune:
Adina-cum sa ma supar pe tine mey? Tu chiar te pricepi la jucarii, de altfel si Paul- nu-i comentez priceperea, da' in timpul saptamanii cica Iepu' are o groaza de jucarii, sa le mai rotim, cand vine we si sta cu ea,citez "adu si tu ceva jucarii mai noi, cu ce sa se joace kupilu'?"( si el sa stea linistit, evident
).
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
loreen spune:
Lili ma sperii cand vad ce activa ai devenit...asa-mi place sa mai prinda viatza putin ...m-am uitat acuma cu toatele la Sergiu...Delia a dansat cu ochii si urechile la lalaiala lui...m-am spart de ras...
Banuiesc ca te referi la topoganul din Pitici...mi-e groaza ca la anu va trebui sa poposesc si eu acolo...o sa fac precum Cornelia cu Maria asta vara...dar cu asta a mea nu va tine...un
pentru trubadurul ranit...un drum la Mangalia ceva?!
Simona nu te-am uitat...mereu strig prezenta la catalog ...in rest cu Dragos nu-i ceva nou in ceea ce spui...ca doar si fetele sa stii ca fac la fel...am parchetul spart de la jucarii trantite pe jos...de batut a incercat odata sa-i friga una lui fina-miu insa i-am anticipat miscarea si si-a primit o portie de morala...sa vezi sa nu fi priceput ceva...sa speram ca vopr creste si vor deveni niste ingerasi![]()
Nelia nu vrei sa ti-o trimit si pe Delia la negocieri?!Stiu ca nu-i ce va doriti voi,adica un baiat,insa comportamentaliceste vorbind face cat 2...platesc bine ![]()
Adina nu ai vrea sa detaliezi putin bucataria?! Azi am fost in carrefour si am tot dat tarcoale pe langa ea...sa o iau sa nu o iau...nu stiu cat de pasionata ar fi Delia...si de mos Nicolae sigur o sa-i iau un bebelus,desi am fost adepta dulciurilor...
Am vazut in carrefour ornamente de pom atata de frumoase ca nu-mi mai venea sa plec ...m-a trezit din visare Delia cu urletele clasice...dar va trebui sa trag o fuga fara plod...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"