LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (94)
Raspunsuri - Pagina 23
migabo spune:
Salutare,
Vad ca scutecul asta Pitic a deschis un subiect incins. 

Nu toata lumea rezista la stresul cauzat de plansetul unui copil. Pana si ca mama, ai momente cand parca iti ia cineva mintile si pierzi controlul. Poate macar o parte dintre voi sunteti de acord. Daca nu, sper sa nu aveti ocazia sa fiti in aceasta situatie. Eu sunt un caz «fericit» (asa cum bine sublinia Noki cazul mamelor care si lucreaza). Cat stau la servici, ma gandesc cu dor la puiut, dar el nu ma streseaza cu plansete. (Ma streseaza altii...

). Cand ajung acasa, tot ce imi doresc e sa-i acord bubulinei atentie. In week-end insa, recunosc, imi mai pierd rabdarea. Insa incerc sa o plasez «taticului» si sa ma refugiez pentru putin timp. Asta e. Sunt si avantaje atunci cand te intorci la servici, nu numai o groaza de dezavantaje.
Ripley – si cu tine sunt de acord
: dimineata plec nemachiata, nu am timp sa ma aranjez prea mult, cat manaca tati, eu stau cu fata, daca mai apuc sa mananc si eu ceva e bine, daca nu imi iau la servici. Cei drept nu trag toti de mine la birou, dar si programul se termina la 18-19, nu la 16,30. Asta e. Speram sa supravietuim, important e sa fim cu totii sanatosi, si 3 ore daca stam cu puiutii sa uitam de toate si sa ne concentram asupra lor. Eu una asa incerc. Sper sa si reusesc.
Intr-adevar , indiferent de motive, a fost alegerea noastra sa ne intoarceam (chiar daca am simtit presiuni, in unele cazuri).

Mihaela si Bianca-Stefania (6 dec 2005)
Poze Bianca
migabo spune:
Am profitat de soare si am iesit afara pe la pranz, pana in parc si inapoi. Pe drum Bianca a adormit si am dus-o cu carucior cu tot in dormitorul ei (cu geamul deeschis, dupa metodata « tati »). Inca doarme... De doua ore... 
Asa ca profit sa mai scriu si eu.
Fetelor, cred ca ma paste o raceala, sper sa nu o ia si Bianca. Am inceput sa-i dau preventiv de ieri dimineata 5 ml de Panadol din 12 in 12 ore. Si asa a fost agitata azi-noapte, probabil si din cauza celui de al saselea dintzishor care lupta sa iasa din gingie.
Voi ce ma sfatuitzi?
Poze Bianca
gabitaco spune:
Noki mama, facuram ce facuram si iar ne loviram... eu fac parte din categoria de mamici care stau acasa pana face pruncul 2 anisori( sunt profa, titulara - asa ca imi permit ). Stau 24 din 24 cu copilul. Nu papa decat de la mine, nu doarme decat cu mine, nu se plimba fara mine, nu se joaca fara mine nici 5 min, daramite 2 ore. Asa ca iti spun ca gresesti in afirmatia ta. Nu imi vine sa-mi iau campii niciodata, imi face placere sa stau cu bebelina mea si nici nu ma gandesc ca sa putea sa dau vreodata in ea.E un copil cuminte dar mofturos si eu o iubesc enorm asa cum este ea. Ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare clipa ca mi-a daruit-o si ma rog sa fie sanatoasa. Am si eu nervi ca orice femeie da nu mi-i vars pe copil si am avut o perioada cand m-am simtit fff rau, mergeam la spital pt tratament cu fata dupa mine ...dar a trecut. Cred ca numai ea mi-a dat puterea sa depasesc acele momente grele. Nu am pe nimeni care sa ma ajute.sotul lucreaza ffff mult asa ca tre sa ma descurc singura. ...Dar sunt fericita ca am pt cine lupta in viata. Si mai e o vb Cine obtine greu ceva stie sa pretuiasca mai mult ceea ce are. Poate pt ca am asteptat asa de mult venirea pe lume a Mateei acum nu pot decat sa fiu puternica si mereu vesela in prezenta ei.
Gabriela si Mateea Ioana 7.12.2005
migabo spune:
Sa va povestesc ce a facut azi dimineata bubulina mea . In camera ei, pe dulap, noi am pus de mai multe luni stelute fosforescente. Iar Bianca este foarte atrasa de ele.
Tot dand tarcoale dulapului, a descoperit ca poate ajunge la ele: deslipea una, o studia si apoi (ca o fetita cuminte ce este) o lipea la loc. Dar si apasa cu degetelul pe ea, sa nu care cumva sa se deslipeasca.
Dupa mai multe incercari, a lasat-o sa cada jos. Apoi s-a lasat pe vine, tinandu-se cu o mana de dulap si a ridicat-o. Nu s-a multumit insa cu atat si a incercat sa ajunga si la cele de mai sus. Tot sprijinita de dulap, cu mainile ridicate amandoua si picioarele pe varfuri.
Are mama fata ambitioasa. Pacat ca nu am fost pe faza sa o filmez sau fotografiez.

Poze Bianca
silvia_d spune:
tot io:
Lavi,poti tine vig.tb.la vedere,dac-ar fi fost pb.de soare(sau lumina),folia ar fi fost maronie,cum e de ex la omeprazol,capsule(trat.ulcerului)
Gabita-esti PRIMA mamik pe care-o aud ca NU vrea sa evadeze,si nu simte nevoia sa mai dea drumul la supapa;iar despre noki...ce sa zic,nu numai ea a zis ce-a zis,TOATE de-aci mai simtim uneori nevoia "sa ne deskidem orizontul"(expresie consacrata!!!)...pe bune,eu deja simt ca sunt in pushcarie,ca sunt rupta de realitate!
Iti dai seama,eu sunt farmacist,tot timpul eu aveam cate 200 de clienti(pacienti) minim,mai venea cate-un rep.medical la farmacie,mai ma suna o colega de la alta farmacie sa mai ma-ntrbe cate ceva...etc...acum nu mai ma suna NIMENI!
parc-ash fi deja o povara pentru lume ca nu mai am timp de ei;stati,nu trageti concluzia c-astea ar fi simptome de depresie,nu,sunt f fericita acum ca mama,si-asha cum a obs si Lavi,kiar imi doresc bebe2-dar vreau sa vad si eu lume,copaci,masini,sa simt vantul pe obraz,sa ma ninga,sa ma-nfofolesc,sa-mi pun un fular la gat...etc...
Joy,cand plecaram la orizont,la Mall,inkise buba din greseala compu',asha c-am pierdut analizele...scuze,mai baga-mi-le odata!
migabo spune:
Noki -am vazut pozele de la petrecere. Foarte frumoase: copii fericiti, sarbatorita asa cum trebuie in centrul atentiei, parinti, nasi, prieteni bucurosi de momentele petrecute. Ce mai aveti o adevarata dominisoara. Chiar daca cu suzeta, deocamdata.
Ela27 – multa sanatate Dariei si putere tie sa treci peste momentele grele. Speram cat mai
curand.
Danida – cu deochiul eu eram patita cand am fost pustoaica. Dar probabil tot din cauza celor mari, care ma priveau mai nu stiu cum si pomeneau de el, de mi se facea frica.
Acum nu ma mai gandesc, dar nici nu mai cred. Totusi am lasa-o pe mama sa ii puna Biancai o bratara rosie dintr-un fir mai gros de bumbacel.
Negaracristina – chiar daca se plimba prin patutz, bubulinei mele tot nu-i prea place patutul. Dar nici de schimbat cu altul nu vreau. Asta e, patutul e bun, mare, si e in camera ei. Daca nu-i place acum, pana o fi vremea sa il schimbam, se va obisnui daca n-are incotro. Bravo pentru Elise.
Cristinamh – si tati se impaca bine cu Bianca jumatate de zi maxim. Daca apra eu la orizont, adio tati, vrau la mami si numai la ea. Cam asa e la capitolul tati si bebe, in cazul nostru. Dar oricum, eu zic ca se descurca. Nota 9+ de la mine pentru taticii care se implica. Oricum Brado are 10+, fiindca isi mai face timp sa ne sfatuiasca si pe noi.
Fetelor sa mai deschid si eu un sondaj (ca tot n-a mai fost de ceva vreme) : care dintre voi ati inceput sa va spalati bebeii pe dinti (atati cati sunt) sau va ganditi sa o faceti? La ce produse v-ati gandit sau v-au fost recomandate?
Poze Bianca
silvia_d spune:
migabo,ce-are a face panadolul cu guturaiul?adik,e bun numai daca te paste o febra,dar iti zic eu:e o viroza numai cu MUCI,RAGUSEALA si eventual,dureri in gat:o sa fie bun ser fiz in nas,un vibrocil pic din cand in cand,oscillo de pus in lapte,dimin si seara,pulmex baby-ung.de pus pe piept si la plamanuti,pe spate...si cam atat...a,si vit.C,in apa,sau in suc de fructe.
Da mai fetelor,folos.batista bebelului,dar NU STA:URLAAAAAAAa,si URLA,si mai e si ragusit,si de la urlatul asta isi pierde respiratia si-l las asha:dar am observat ca dupa un puff mic de olynth si pulmex ung pus pe piept mi-a adormit si mie baiatul ca lumea;nu va mai zic la mall,cu ce morcov in fund am stat,c-a ramas cu socrella,si ma gandeam dac-o sti ce sa-i faca!! a stiut,saraca!
dar nu a mancat mai nimik.mamicile cu copii mai mari,lavi,cristina,la voi,la guturaiuri,va mancau bebeii ceva?
anda77 spune:
foooaarte interesante discutiile despre marea familie DC, despre cum sa pretuim proprii copii ca sunt sanatosi si minune de la Dumnezeu si alte lucruri de mare sensibilitate. ma intreb din ce izvorasc lucrurile astea in unele cazuri...
acestea fiind zise, va reamintesc de un anume mesaj pe care l-ati primit si (doar unele dintre dvs) cred ca l-ati ignorat cu succes. se referea la familia DC, la unii copii care nu sunt chiar ca ai vostri si la cum sa ne aratam caracterul prin fapte, nu prin vorbe. la acel mesaj, dupa cum stiti, se poate raspunde pana la sfarsitul acestei luni. va costa foarte putin sa aratati ca si simtiti ce scrieti pe DC. cred ca se intelege...
ripley, cand intri, te rog ajuta-ma putin la sensibilizarea unor anume doamne. spune-o si tu pe stilul tau:)), impreuna poate facem ceva in unele directii, stii tu cam care sunt ele:))
in urma mesajului de pe mail si pm catre dvs., eu acum sunt foarte dezamagita de lipsa raspunsului unor anume fete si placut surprinsa de raspunsurile unor doamne la care nu ca nu ma asteptam, dar ma asteptam mai putin.
sper sa nu raman dezamagita pana la sfarsitul lunii referitor la prima categorie. pentru ele am un mesaj (sau o intrebare, de fapt): este normal sa sarim sa ne intalnim in parcul cutarica sa frecam paturicile pe iarba, sa ne facem complimente, sa schimbam retete de piureuri si combinatii de nurofene, sa ne prefacem (am zis foarte bine prefacem pentru cateva cazuri, cine are curaj sa ma contrazica, am multe argumente!) extrem de interesate de curul rosu al bebelusului vecin de dc si de situatia familiala a nustiucui, dar cand e vorba sa facem ceva (si inca un lucru extrem de mic!!, este asa de mic cat un tricou pentru propriul vostru copil sau mic precum chitanta lunara de la firma care va asigura net, dk intelegeti ce vreau sa spun) pentru un membru dc, ne facem ca PLOUA!? ca sa nu zic altceva...
Inseamna ca unele dintre noi suntem aici doar pentru ca ne intereseaza aspirarea de idei de la altii. ATAT!
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
silvia_d spune:
Leea,bine-ai revenit..mai,dar stiu ca v-ati plimbat prin tari straine...heheee...eu cand stateam in tr.severin,la un pas de sarbi...de lene,cred...nu m-am dus niciodata!mama si radu se duceau ca la piata,adik la piata,mai exact,ca de-acolo ne faceam cumparaturile;sa ma laud putin,eu am baut coca-cola de la 8 ani!
ne-aducea mama de la sarbi;
migabo,imi place la nebunie poza de la mare,cu bianca si tati...ce frumos!
silvia_d spune:
ando,sa traiesti,sa te-mplinesti,eu i-am dat deja datele lu'radu(fratele),si luni vei avea transferul;deci,luni vei primi "raspunsul"din partea mea!f bine ca ai updatat "cererea!"