LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (94)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

buna ziua tuturor!

ela iti doresc multa multa sanatate pentru uka cea frumoasa, sa se faca bine curand

joy, sanatate multa pentru piticut

silvia, sanatate pentru puiutul tau, mie mi-a recomandat orl-ista sa ii pun cate 5ml de ser fiziologic in fiecare nara si apoi sa ii dau biberonul sa pape( in felul asat ii inghite).Batista bebelusului nu folosesti?

mara, daca continua sa faca febra e cazul sa mergi la doctor, sa nu cumva sa aiba rosu in gat.Sanatate multa!

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Repejor si eu o tura..dependenta e mare ce sa-i faci...

Raportam prima noapte intreaga de somn de o saptamana incoace, n-a mai facut deloc muci..deci cred ca am scapat de ei
Aseara am vazut "Dansez ptr tine" (io-s fan emisiunea asta, am sarit peste baitza ptr ca era prea tarziu, iar tati nu s-a incumetat sa-i faca, am papat si la 12.30 eram deja in lumea viselor, unde am si ramas pana la ora 9.30..deci sunt FRESH

Sanatate multa bebelusilor bolnaviori!

deochi eu cred si inca cum (scuzati cacofonia). Miruna se deoache ceva de speriat, aici ma mosteneste pe mine din pacate. Cand aveam 9 luni era sa mor din deochi, mama nu credea in asa ceva, a venit o vecina si s-a mirat de mine, dupa care instantaneu m-am albit la fatza, si am devenit moale ca o carpa. mama s-a speriat, a chemat Salvarea, a venit dr m-a consultat, cica nu aveam nimic dpdv clinic, nu-si explica de ce-s asa..pana cand in fine a venit si mamaita, pe care o sunase tata in disperare de cauza ca-i moare fata, mi-a spus tatal Nostru si mi-a descantat, si cica mi-am revenit in 20 secunde, ma jucam parca nimic nu s-ar fi intamplat. Dr de la Salvare cica-si facea cruce si nu-i venea sa creada.
La fel si Miruna..odata o vad ca se agita, nu te mai intelegi cu ea, urla ca un caine..ii descant si e ok

Joy+Silvia va doresc sa aveti si voi parte de nopti de somn macar ca a mea de aseara, Doamne ajuta!

Silvia si noi am zis sa ne mai deschidem orizonturile, asa ca diseara lasam fata cu mama si plecam pana la Mall sa mancam o inghetata ceva. In rest, ne deschidem orizonturile cu Mirunici, ca deh..

Tati si bb nu mai e cazul sa zic..v-am povestit cum ieri si-a prins degetele in sertar, isi baga hartii in gura (si aici aud...mami vino repede ca fita are ceva in gura si nu vrea sa-l scoata afara), cica lui ii e frica sa-i bage degetele pe gat, iar aseara aveam de spalat bibe asa ca i-am facut iaurtelul si cand m-a vazut ca apar cu castronul sa-i dea de papa, cred ca mai bine il puneam sa dezamorseze o bomba..era mai usor.
Io m-am impacat cu ideea, multumim lui D-zeu ca e sanatos, ca ne iubeste si ca tot ce face, face ptr noi

Addya multa sanatate!

Ela pupici Ukai si sanatate multa, sa nu aud ca v-ati dus la spital ca va bat raaauuuu

Gata ca m-am cam placintit, plus ca Miruna e cu gura cascata de foame.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 10 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze poznase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

quote:
Originally posted by Noki_Lara

Si mai e o chestie - sper sa nu va simtiti direct lezate, Delia+Gabitzaco: e o mare diferentza intre mamele care stau non-stop cu copiii si cele care sunt la serviciu si vin dupa-amiaza.Cel putin din punctul meu de vedere. Nu vreau sa ma intelegeti
gresit, dar la servicu ai multe treburi - de multe ori neplacute, sefi tra-la-la. Dar macar NU iti urla copilul in creier, din cele mai variate motive. Normal ca atuncea cand ajungi acasa esti fericita ca poti petrece timp cu el, ca doar asta e bucuria cea mai mare pentru o mama.
Dar cand stai non-stop cu copilul, ii dai de papa, il culci - desi nu vrea si urla din acest motiv, mai faci si treaba prin casa, io zic ca nu ai cum sa nu ajungi cateodata la stari de nervozitate si epuizare. Tot ce conteza a e modul cum le mamageriezi. Numai ca si aicea, depinde de fiecare persoana in parte.
Gata, mi-am incheiat dizertatia pe aceasta tema conroversata.

si eu fac parte din tabara celor care lucreaza, insa sunt perfect de acord cu tine noki.Pentru mine a contat enorm, ma simt mult mai bine desi sunt mai obosita, rutina de dinainate ajunsese sa ma omoare nu mai aveam chef de nimeni si de nimic.fii-mea niciodata nu a fost genul unde o pui acolo sta, in plus urla de mica( in maternitate ii se spunea tipatoarea).
Important este calitatea timpului petrecut cu copilul si nu cantitatea, eu recunosc ca sunt fericita asa si copilul meu se bucura de o mama vesela si iubitoare.

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

MENTIUNE: Cine n-are rabdare sa nu citeasca, da' imi spun si eu oful:

quote:
Originally posted by Noki_Lara

Si mai e o chestie - sper sa nu va simtiti direct lezate, Delia+Gabitzaco: e o mare diferentza intre mamele care stau non-stop cu copiii si cele care sunt la serviciu si vin dupa-amiaza.Cel putin din punctul meu de vedere. Nu vreau sa ma intelegeti
gresit, dar la servicu ai multe treburi - de multe ori neplacute, sefi tra-la-la. Dar macar NU iti urla copilul in creier, din cele mai variate motive. Normal ca atuncea cand ajungi acasa esti fericita ca poti petrece timp cu el, ca doar asta e bucuria cea mai mare pentru o mama.
Dar cand stai non-stop cu copilul, ii dai de papa, il culci - desi nu vrea si urla din acest motiv, mai faci si treaba prin casa, io zic ca nu ai cum sa nu ajungi cateodata la stari de nervozitate si epuizare. Tot ce conteza a e modul cum le mamageriezi. Numai ca si aicea, depinde de fiecare persoana in parte.
Gata, mi-am incheiat dizertatia pe aceasta tema conroversata.

Astept muraturi si diverse alte legume, ca io nu am nici macar un borcan pus pentru la iarna.

Noki, omiti cel mai important aspect: NICIUNA dintre mamicile care lucreaza nu o face de placere ci de nevoie (bani, frica de a-si pierde postul, frica de pierdere a legaturii cu meseria, clientii, etc.) Spui ca nu e ok la servici dar macar nu-ti urla copilul in creieri. Tu crezi ca cineva prefera sa-i urle seful, colega, toti cretinii de clienti, telefoanele in cap in loc sa-i urle propriul copil? Sincer, ma indoiesc.
Tu crezi ca o mamica care ajunge franta de oboseala acasa si mai trebuie sa faca si gospodaria care voi cele care stati acasa v-o puteti organiza cu totul altfel, sa stea si cu copilul.... si tot ce mai presupune o casa este cumva mai putin stresata, obosita, nervoasa, epuizata sau deprimata? Nu ajung acasa ca sa stau cu copilul exclusiv, mi-as dori sa fie asa.

Pt. lamurire, strict in cazul meu personal uite cum arata la mine o zi din sapt, ca weekendul e mai jalnic:

Trezire la 7 cel tarziu (sa apuc sa beau o cafea si sa citesc 2 randuri), ritual de dimineata cu Ana pana vine bona la 8.40 cand eu plec la birou (in blugi, nemachiata, nemancata etc.) La birou unul intra altul iese, sunt in vesnica criza de timp, uneori apuc sa mananc cate ceva sleit de prin zona. Fug cumva sa iau paine, carne, etc si la 16.30 sunt acasa.

In principiul la ora aia Ana doarme. Fac un dush, beau o cafea. Apoi pregatesc fructele. Stau vreo ora si ceva cu Ana. Uneori mai putin ca daca sta si se joaca singurica in tarc pun rufele in masina, sau strang rufe. Nu mai spun ca-mi ia vreo juma de ora sa strang jucarii, hainute, servetele etc. pe care bona le pune care cum si pe unde.

Daca am noroc iese tati cu Ana, daca nu ies eu. Dc iese tati, continui cu facutul de mancare, mai calc ceva, mai strang dupa tati. O casa mare ca a noastra oricat te chinui n-o poti tine bec si ordonata cu tot ajutorul de joia al femeii de la curatenie.

Se face 8 seara, pregatim baita, adun iarasi jucariile, tati face baie fetei, eu ii pregatesc cina. Stam toti 3 pana papam, e 9, Ana adoarme instant in 99% din cazuri.

Atunci merg si pun masa pt noi, mai fac una-alta, e 22.30. Ma pun la calculator sa imi fac traducerile pe a2a zi, dc am fte multe sau grele.... ma culc pe la 1-2 si imi pun ceasul la 5.

Vine sambata: ma scol tot cu noaptea in cap, sa apuc sa mai lcurez ceva pana se scoala fata si tati. Apoi incepe un amalgam de tradus, facut papica mai buna, ordine etc. Dc vine mama la pranz, ne relaxam si noi la o bere si-o poveste, poate apucam un 15 min de somn de pranz. Nu am iesit sambetele seara de un cincinal. Duminica la mine seamana cu ziua de luni, doar ca nu merg la birou. In 80% din cazuri noptile de duminica spre luni sunt alocate lucrarilor mai mari neterminate care sunt pe a2a zi, ca clientului i se rupe ca e weekend, lui ii trebuie luni dimineata.

Asa ca.... nu cred ce este mai putin stres in viata unei mamici care munceste. Este o munca insusi statul acasa exclusiv cu copilul, dar este un alt gen de munca, iar eu invidiez fetele care o fac.

Mandy, Anda, Pischi, Cami, Teo, Bianca, Roxana.... si restul fetelor care sau intors la lucru au programe asemenatoare, poate doar ca avantajul de a fi angajatul cuiva iti elibereaza serile si weenedurile.

Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Roxi, am postat deodata fix la acelasi subiect:)) si uite ca diferit

Nu vreau sa ma lamentez, e alegerea mea ceea ce ni se intampla acum, dar mie mi-e mult mai si uneori prea greu, daca as fi stat acasa as fi stiut cum e sa stai macar 30 de min la tv sau citind sau pur si simplu privindu-ti copilul.

Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leea_cv spune:

Bine v-am gasit iubitele!
Stiu ca ma dadurati disparuta da io nu eram decit la citiva km distanta.E drept ca uneori sute sau mii,da' eram prin preajma.Cel mai mult la mama la tzara.Insa ajunsei si prin Austria sau Germania.Asa intelege domnul tati sa isi suplineasca prezenta din preajma noastra.Si drept sa va spun, o sa-l jupoi atit cit se poate.

Am citit,sa nu va suparati pe mine, f putin din postarile voastre.Cert este ca pitulicii mici, care au implinit un anisor, au din partea mea toate gindurile bune.

Ati scris despre decalotare.Io am facut asta de mi s-a acrit,din prima zi a lui Tudor acasa. Si intr-o zi a aparut si surpriza.Despre putza vorbesc.Da nu mi s-a aratat mie ci lu' ta-su.A tras ala de organu' bietului copil,profitind de lipsa mea pt 3 minute.C-am zis ca i-l retez pe-al lui de a betegit coconu'.Da din fericire i-am vazut capul.Si maaare bucurie m-a incercat.Deci a scapat de operatie.

Bic si Pitic parca,scriau despre nervii pe care-i incearca uneori.Si eu la fel.Imi vine sa ma arunc de la etaj.Si mai strig.Si imi vine sa-l pocnesc.Si cu greu ma abtin.Insa pe mine m-a batut taica-miu (dragul de el) pina la 23 de ani,ca un descreierat,asa ca mi-am zis ca io nu voi da niciodata in copilul meu.Si fac tot posibilul sa reusesc.Ajung in starea asta doar in timpul mesei,cind zici ca ii dau foc nu mincare gatita cu toata dragostea.

Leea si Tudor (19.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Leea, bine ai revenit! Povesteste-ne de T.

Pana acum vreo doua zile, Elise urla ca din gura de sarpe cand o puneam la ea in patut. Acum adora sa stea acolo. Iata si motivul 1, 2

Cristina Negara cu
Elise-Stefania
, 3 Decembrie 2005
Filmulete Elise

Mergi la inceput

In naivitatea mea, credeam ca daca impart postarea in doua, nu o sa-mi mai dispara totul si nu va mai trebui sa o iau de la capat.Ash.Nici vorba.Scrisei un cirnat si s-a dus dracu cu tot cu membrana comestibila.
Deci REIAU.
Intre timp am vazut ca nu doar Bic si Pitic au probleme cu stresul provocat de bebe.Impartasesc si eu opinia lui Noki si cred ca intr-adevar e o deosebire intre mamicile angajate si cele casnice deocamdata.Io fac parte din a doua categorie si chiar simt nevoia imensa sa evadez.Avind copilul in preajma 24 din 24, ajungi sa explodezi.Pe de alta parte mamele albinutze lucratoare nu sint nici ele de invidiat.Poate ele abia asteapta sa isi vada pruncii.

MA IMPUSC DE TREBUIE SA SCRIU DIN NOU.

Danida zicea de deochi.Mai io nu prea cred in cai verzi pe pereti si alti zburatori.Dar deochiul m-a rapus de nenumarate ori.Pe Tudor la fel.So, accept existenta lui.Mi-am sunat bunica din dotare si mi-a dictat telefonic un descintec,l-am notat si de cite ori e cazul caut foaia si il citesc.Asa pe silabe ca si copiii de a I-a.Ca de-abia descifrez ce am scris si oricum nu e nimic inteligibil.N-are noima si sens, parca sint cuvinte enumerate in stil vanghelist.Cica trebuie sa casti daca deochiatul e deochiat de femeie, atunci cind zici de femeie...etc.Io casc intruna.

Nu risc si continui mai jos.

Mergi la inceput

Cristino, fecioara ta merge ca un martzian.E adorabila cum se fitiie ea de colo-colo cracanata.

Sa va zic vo doua vorbe si despre Tudor.Are 7 dinti.Mama lor,ca n-or putut sa mai astepte.Si al 8-lea e pe drum.I-au iesit 4 deodata.Va dati seama ce urlete.
De vreo 4 zile se ridica si el in picioare.Se agata de orice,nu mai vrea sa stea pe poponet,urla daca ies din camera, maninca prost.Nu stou de unde are 11.5 kg.Scuipa mai tot din gura.Il doare pe el in dos ca ma-sa ii gateste cu toata dragostea.A inrosit rotile premergatorului.Ma felicit ca i l-am luat,caci n-aveam de gind.Totusi,din cauza lui cu piciorul drept calca pe virf.
L-am tuns de vreo 4 ori.Are par mai mult ca mine.L-am dus acu vreo 2 sapt la Buzau.Cu masina.Bunica bolnava.S-a comportat exemplar.Nu ma asteptam.Are vreo 83 sau 85 de cm.In functie de viteza de pendulare a picioarelor dezvoltata atunci cind il masor.

Ar mai fi si altele de spus,dar prea in forta revenirea mea.Ma tem sa nu va intoxic cu atitea ziceri.Ne mai auzim noi.

Sanatate pricolicilor bolnaviori!Si pupici fiecareia dintre voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

pai bine mai LEEA intri asa rar, zici 2-3 vorbe si fugi??? ia mia zine cate una despre TUDOR.
pui si poze???

sa vazic ce a mancat vladone azi:
-8.30-9.15 - 150 ml lapte
-13.00 - 80 ml suculet
-14.00 - 2 lingurite de mar copt cu fagaras + vreo 5 cm de grisina + un cubulet cat unghia mare de cascaval. apoi inca 70 ml suc.

si acum doarme.
nu-l mai fortez cu lapte....la masa urmatoare daca nu mananca ce o sa-i fac(inca nu stiu, vad eu) o sa-i bag un bibe de lapte, seara inca unul si gata.
sper ca daca-l trec si eu la 4 mese/zi, sa-i treaca si raceala asta (tuseste ca un magar, fara sa rupa) si poate poate isi revine cu mancarea.

SILVIA, inca nu am luat Fe ca am uitat sa-i zic lui cristi.....
parca nu i-as da inca ca marti mergem la dr de familie si poate ne mai da sa facem niste analize...mai complexe.
ca practic la astea aproape fiecare analiza are ceva "rau" in ea.

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput