Cirese de Mai-Iunie 2006 (20)
Raspunsuri - Pagina 27
Darria spune:
Cum bebe strumf doarme si nu am ce face, mai intru si eu pe aici.
Bogdanai: supa de legume o dau la temperatura camerei, usor calduta. Dar se raceste pana termin de dat.
Legumele: la inceput le fierbeam(am incercat sa respect instructiunile din Capraru). Acum o parte le coc(cartoful, morcovul, telina si patrunjelul) sau le fac pe abur iar ardeiul il fac pe abur. Asa isi pastreaza mai bine vitaminele. Folosesc apa fiarta pt. diluare.
Nu am introdus inca ceapa, atunci o sa o fierb. Tb. sa folosesc doar apa de la ea, nu tb. pasata la inceput.
wapi spune:
eu ii dau supica calduta la inceput - apoi ajunge la temperatura camerei.
Wapi
Stefanita http://good-times.webshots.com/album/554873877UjOwYh
vivighe spune:
Da...da...si io tot caldutz.Azi i-am dat piureu' de legume si a iesit chiar bun.Am mai pus la fiert in plus fatza de retzeta dr. Marcu si o bucata de tzelina si mai spre sfarsit si vo 2-3 frunze de tzelina...daca tot mi-a dat-o tanti la piatza cu un smoc mare de frunze.Am citit ca sunt pline de fier(da nu le-am pasat).
Io am o intrebare despre ulei.Adik 2 intrebari:
1.Care e diferentza la uleiul de masline virgin si cel extravirgin?
2.Cand punem ulei in supa/piure...il punem la sfarsit sau il fierbem si pe el?
POZE
Filmuletze
cocutica spune:
Salutare tutuoror!
Noi fierbem supica asfel: primele 15 min de cand incepe sa clocoteasca are capacul crapat, apoi adaug 1 picatura de ulei extravirgin Aro ( vivighe nu stiu diferenta dintre virgin si extravirgin, dar am vazut ca cel virgin se obtine din pasta de masline in urma presarii, iar la cel extravirgin se specifica faptul ca presarea e la rece...habar n-am daca e vreo diferenta) si mai las sa fiarba 15 minute fara capac.
Elenei ii place supica calaie.
Am si eu o intrebare: sucul de fructe se da la temperatura camerei(adica se tin fructele in camera) sau se mai incalzeste un picut?
Cocutica si Elena (4 iunie 2006)
puiudana2004 spune:
Bogdanai eu legumele le fierb intr-o oala speciala pt lapte(in care fierbi laptele).E o oala cu pereti dubli intre care ,printr-un orificiu se introduce apa si legumele de fapt fierb la bel-mare(
nu stiu cum se scrie).Si asa conserv toate vitaminele.Si supa + piureul de legume le dau usor caldutze,dar ele oricum se racesc.
Noi de 3 zile mancam iaut la masa de 18 si ne place asa de mult...Aseara a urlat cupilu sa ii mai dau iaurt si nu mai aveam de unde.Ca marca folosesc Campina care e super bun si cel mai natural dupa parerea mea si asta mi-a zis si pediatra ca e fff bun si ca sa nu indraznesc sa ii dau Danone.
Si mai pot sa ii dau orez cu lapte sau budinca(pasate dupa ce le prepar).Si ca pot sa ii introduc ficatelul de pui,dar sunt cam in dubii cu asta si pe la 7 luni jumate sa ii introduc pestele.Cam astea sunt noutatile.
Doroti multumim pt datele trecute in listuta!
LA MULTI ANI:Evelyn,Bianca Stefania,Maya si Mara!La cat mai multe luni!!!

Dana si
Andrei (6 mai 2006)
poze nunta
poze Andrei
Varsta Andrei
puiudana2004 spune:
quote:
Originally posted by cocutica
Salutare tutuoror!
Noi fierbem supica asfel: primele 15 min de cand incepe sa clocoteasca are capacul crapat, apoi adaug 1 picatura de ulei extravirgin Aro ( vivighe nu stiu diferenta dintre virgin si extravirgin, dar am vazut ca cel virgin se obtine din pasta de masline in urma presarii, iar la cel extravirgin se specifica faptul ca presarea e la rece...habar n-am daca e vreo diferenta) si mai las sa fiarba 15 minute fara capac.
Elenei ii place supica calaie.
Am si eu o intrebare: sucul de fructe se da la temperatura camerei(adica se tin fructele in camera) sau se mai incalzeste un picut?
Cocutica si Elena (4 iunie 2006)
eu il dau la temp camerei ca si piureul de fructe.Nu se incalzeste!
Dana si
Andrei (6 mai 2006)poze nunta
poze Andrei
Varsta Andrei
vivighe spune:
Dana...ce sa mai...ai baiat mare...papa aproape de toate...
P.S. Si e frumushel foc...are nishte ochi....moaaaamaaaa...mereu mi-au placut ochii negri.
POZE
Filmuletze
doroti_5 spune:
quote:
Originally posted by bogdanai
Si eu am descoperit ca sunt o mama tare desteapta, ca Gongutza saraca s-ar fi intors si mai devreme pe burtica sau pe o parte, dar aveam o salteluta la pat din iarba de mare, cu nasturi, care facea "bumpuri" sau "vai si dealuri", si bietul copil statea ca intr-o groapa ! Si acum ma mustra constiinta ca am folosit-o pe asta, ca ma tem sa nu-i fi afectat coloana ...
Adica si a mea e posibil sa nu se intoarca pe acest motiv???O pun la podea diseara!!
quote:
Mai am o intrebare legata de piureul de legume, ca in we vrem sa incercam sa-i dam: la ce TEMPERATURA ii dati piureul ? Cald, caldut, la temperatura camerei, rece ? Ca laptele am inteles ca nu e bine sa fie prea cald, ca-i doare burtica ...
Eu ii dau asa la temperatura camerei, adica nici rece nici cald(ca de in nora de soacra cu 3 nurori
quote:
Si ... inca una: fierbeti legumele la oala sub presiune ? De fapt, foloseste cineva oala asta ? Ca eu mi-am luat una, special pt bebe, si nu stiu inca s-o folosesc ... am inteles ca e mai sanatoasa, ca fierb alimentele mai putin si isi pastreaza mai bine vitaminele.
Iaca la asta iar nu stiu ce sati zic.Poate Inaioana stie ca de asa ceva pe aici nu sa vb.
doroti_5
de
NATALITA-ELENAfoto Natalita-Elena1 si 2
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem
adib spune:
EVELYN si BIANCA STEFANIA

sa cresteti mari si sanatosi
Doroti multumim pt actualizare lista
Darria chiar daca locul ales de mine in masina pt scaunul Ralucai coincide cu parerea lui Spock, nu ma pot bucura ca am o masina asa mica.
multam de precizare oricum.
W-end placut tuturor.
Ela si Adi, mamica si taticul lui Raluca Alexandra
Varsta Raluca
avem si site
camelia.t spune:
Dana deja ficat? Sa ne zici cum il primeste piticul. Mie totusi mi se pare un pic cam repede pt ficatzel.
adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)-3.1kg, 52cm
Baieteii lui mami
AICI
www.dropshots.com/adelatordoi" target="_blank">FILMULETZE