Cirese de Mai-Iunie 2006 (20)
Raspunsuri - Pagina 23
carminabulina spune:
Diana, saru'mana, ma gandeam eu dar voiam sa fiu 100% sigura...bine ma mai gandeam si la "incheieturi"
...dar m-am uitat in dictionar si aproape ca m-a bufnit plansul, de ciuda ca sunt proasta.
Mamaaaaa, cate retete gustoase cu mar si eu azi am facut o branza...si tare si acru
.
Gicutza, maine nu am banana, dar peste cateva zile...desi am citi aici ca cei cu dermatita atopica, si Mihnea are, nu au voie banana
.
Ama, lasa ca si tu pui intrebari la care nici eu nu cunosc raspunsul taman in aceiasi perioada cand vreau sa intreb si eu acelasi lucru, daca intelegi ce vreau sa spun
.
...si ce masina iti iei? Noi ne-am luat o skoda octavia break.
poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
OanaRusu spune:
Cum s-a nascut Paul
Am citit multe povesti cu nasteri de ingerashi, cand eram insarcinata eram fascinata, si acum, dupa ce a trecut, sunt nostalgica un pic.
E tare ciudat sa fiu nostalgica - inainte de a ramane insarcinata mi-era groaza sa privesc un documentar despre nastere si in timp ce planuiam nunta ii explicam jumatatii mele mai bune cum am sa nasc eu cu cezariana pt ca n-am de gand sa ma chinui... Si cum varsta imi putea furniza un "alibi" la cezariana....
Apoi am ramas insarcinata - o saptamana super incantata, apoi am avut parte de 3 saptamani atat de lungi... Am avut "spotting" adica o sangerare usoara care m-a terorizat. Eu l-am terorizat pe medic - una-intr-una la eco, am crezut ca o sa-mi puna interdictie la un moment dat...
Dar a trecut cu bine, am ajuns in decembrie in posesia cheii apartamentului si ne-am aruncat cu entuziasm in valtoarea mutatului - puiul meu parca a stiut, nu m-a mai deranjat cu nimic - doar cu pofta de slanina la miezul noptii cateodata...
Nici nu stiu cum a trecut si am ajuns luni, 19 iunie, la 8 dimineata la spital, sarcina suprapurtata - habar n-aveam ce-s alea contractii... Asa ca am mers voioasa la spital pentru monitorizare si nastere provocata - prin cezariana.
Culmea, dupa ce am ramas insarcinata am citit despre nastere si n-am mai vrut in ruptul capului cezariana... da' bebeul meu n-a vrut sa se intoarca, avea o pozitie asa ciudata si era estimat maricel, asa ca 2 luni degeaba m-am rugat de el sa iasa pe unde trebe' ca el a vrut sa aiba delegatie de primire - domnul doctor si alaiul ![]()
Am nimerit bine - adica in weekend nascusera cica vreo 30 de mamici - asa ca entuziasmul personalului sanitar a fost maxim: "Inca una?? Pe toate le-a apucat sa nasca acuma?"
Da' nu-i nimic, in absenta contractiilor m-am machiat (initial in anticamera salonului de terapie unde urma sa ajung si eu) pe un pat de campanie, ce bine ca s-a gasit, dupa mine au mai venit vreo 2 tot suprapurtare da' le-au trimis acasa ca n-aveau unde sa le interneze...
Apoi m-am plimbat la alt nivel - la nascute, unde ma fatzaiam tot cam fara rost, toata ziulica la telefon si cu rujul in mana - ce bine! ca acuma abia imi mai amintesc unde mi l-am pus - cam o data pe saptamana...
Dupa o zi de perfuzie - marti - miercuri dimineata a iesit dintr-o garda de 24 de ore prietena mea foarte buna pe care se pare ca o astepta Paul - dupa ce a intrat ea in spital pac - direct contractii din minut in minut.
Aoleu, fara antrenament cam neplacut - un minut pauza, un minut contractie de numa'! Asa de brusc mi-am amintit respiratiile invatate la curs - pt mine au facut minuni!
Mai greu a fost sa conving lumea pe acolo - noroc ca prietena mea e medic si ea imi cronometra contractiile, pe ea au crezut-o, ca pe mine cine sa ma creada dupa 2 zile si jumatate fara urma de contractie, dilatatie canci..
Unde mi-am facut sange rau aproape 2 luni ca o sa-mi faca rahianestezie si vai de coloana mea, cand in sfarsit mi-a zis medicul dupa ultima urcare pe masa "gata, montati sonda, la sala cu ea" nici macar nu imi mai pasa de complicatiile stiute ale rahianesteziilor!! Ace in coloana?? Sa vina dom'le cu cate vor, pt ca anestezia inseamna ca nu ma mai doare....
Asa ca am nascut mai usor decat mi-am inchipuit ca poate fi ![]()
Ehei, si dupa operatie am mai aflat ca n-a fost rahi, a fost peridurala... Asa ca normal ca nu m-a durut - macar ca eu cred ca in comparatie cu contractiile nu prea avea cum sa ma doara o injectie.
Nu am avut parte de primul strigat al lui Paul - am avut indus somn pt ca aveam un "fermoar" mai vechi pe burta si m-au brodat mai bine de un ceas sa "combine" cele doua taieturi - da' ce treaba buna au facut!
Nu inteleg de ce nu au rashpalit si ceva din grasimutza de pe burta, daca tot erau acolo, da' asta e... poate la
nr 2
Nu i-am auzit primul strigat - dar cand mi l-a adus am stiut precis care-i al meu - ca era leit taica-sau - ce bine! asa e sigur ca ne ia acasa
Si m-am apucat sa sun pe toata lumea - ca aveam cel mai frumos baiat din lume ![]()
Cam asta a fost - cea mai tare chestie ramane faptul ca fiind nasterea asa subita am intrat in sala de operatie machiata ca la carte, asa ca am corespuns la pozele de la iesirea din sala si filmuletzul de aprox 2 min cu primul supt ![]()
Si ca sa ma tina minte si echipa de intampinare a lui Paul, cand am iesit din anestezie i-am intrebat candid daca pot [adica daca am voie!] sa respir... Eu precis nu ma apuc de droguri pt ca deja stiu ce si cum...
A, da' am inceput ca sunt nostalgica... Mai e cineva care are nostalgia asta dupa ultimele zilele de dinainte de nastere si primele de dupa?![]()
Oana Rusu
Poze
carminabulina spune:
http://www.dropshots.com/day.php?userid=145257&cdate=20061031&ctime=115735 aici Mihnea la o sueta cu prietena lui de nadejde Suzy. Imi pare rau ca nu a intrat tot filmul ca la final era circul, dar asta e!
poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
magghyc spune:
Gicutza,
Nu, ai inteles bine,stiu chiar 2 familii care au nevoie de hainutze:o mama de baietel si una de fetitza.Amandoi copilasii au cam 5-6 saptamani.
Daca ai ceva pt una din ele, sau chiar pt amandoua, ne intalnim cu mare drag sau te pun in legatura directa cu ele, dupa cum preferi...
Am citit tot tot, am vazut si pozele, dar nu sunt in stare sa scriu nimik. Parca am creierul tinut la microunde.
va pup, intru maine, dupa ce trag un pui de somn,
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
Burtocika spune:
WOW !!! Am primit o gramada de raspunsuri, multumesc Lyly809, Vivighe, Wapi, Miti2004, adib, Iulyp, Doroti_5 pentru raspunsurile detaliate ! Sper ca n-am uitat pe cineva, daca am uitat 
Cred ca o sa incerc schema cu piure de legume intai, sa vedem ce reactii are, si pe urma fructele. Si intai din biberon, pana ma lamuresc ce ii place si ce nu, dupa care ii dau ce-i place din lingurita, pt ca intr-adevar cred ca o sa fie mai usor sa accepte un gust placut cu o modalitate noua de hranire. Ma rog, eu imi fac planuri, dar sa vedem daca vor coincide cu ale ei 
Vivighe - Pana sa-ti raspund eu, am vazut ca ai gasit cereale de la Milupa cu orez, porumb si tapioca. Eu le-am luat de la Carrefour, dar daca zici ca au bagat si la Cora, cu atat mai bine. Oricum, Gongutza este super incantata de ele, mananca de sparge ! Exact aceeasi intrebare imi pun si eu, cu scosul afara al lui bb. Deocamdata suntem consemnati la domiciliu, cel putin pana duminica, pana ne trece raceala, dupa care ma intreb ce sa fac, cum s-o scot afara ca sa n-o pateasca din nou ! De-asta eram curioasa sa vad ce-ti raspund fetele ...
Eu ma gandeam s-o scot cate putin in balcon, bineinteles bine imbracata, ca pt afara, si s-o tin progresiv, 10 min pana la o jumatate de ora, dupa care s-o scot afara.
Problema mea e ca n-am carut cu husa de ploaie ... Aveti idee de unde-as putea sa iau ? Am incercat la Cora, dar nu aveau. De fapt eu nu prea am carut potrivit ... Eu sunt aia cu carutul de 1 milion de la Cora
, care pana acum a fost super, foarte usor si usor de manevrat, n-am avut probleme cu el, dar acum mi se pare cam golas ...
Deci, intrebarea: ce carut sa-mi iau ? Vreau unul USOR, nu neaparat pliabil, ca n-am ce face cu el, care sa mearga si de IARNA, si sa fie si IEFTIN ? Evident ca nu 1 milion, dar nu stiu cat sa fiou dispusa sa dau pe el ... Apropo, cam pana la ce varsta sta bb in carut ? Cred ca mai prinde si iarna viitoare ... A, si sa aiba si HUSA DE PLOAIE ! Astept sugestii ...
Inca o data, multumesc mult pt raspunsurile cu diversificarea, m-ati mai luminat un pic !
Boghi
poze Goanga
si alte poze
angelica_g spune:
La multi ani!!! Serghei, David, Robert, ..., Evelyn, Bianca

Mikiion eu am avut o tentativa de diversificare sambata, cu ploite de cereale in laptic de mamik, insa am abandonat-o din pricina bolii Sarei (miam, miam, ce i-a mai placut!)
Nu a mancat pana acum nimik altceva, si nici nu a baut ceai sau apa, insa nu ma regasesc in nici una din situatiile prezentate de tine (dimpotriva: noaptea-somn, 5 max. 6 mese cam la 3 ore, si dk ii dau la 5 rezista, adoarme singura, se joaca singura, ...). Stii care e iectzplicatzia??! Ea e al 3lea bb! La primii 2 a fost durere (descrescatoare in ordinea sosirii pe lume
)
Asa ca, 
... La al 3-lea bis ai sa vezi ce te invidiaza prietenii (kiar si soacra!!!)!
amiss_zip spune:
quote:
Originally posted by mikiion
Am si eu o intrebare existentiala.
Mai e cineva in situatia mea: copil de 5 luni( aproape) care bea doar lapte de la mamica......si doar atat?Ca sa stiu si eu cu cine sa ma mai compar.
Si daca da puteti sa-mi raspundeti la niste intrebari existentiale( ca sa nu ma mai consum eu de pomana)
1: doarme toata noaptea sau cere, macar o data, de supt?
2:manaca pe zi de vreo 6-7 ori?
3: Adoarme aproape numai la san, ca si cand alta modalitate normala n-ar exista.( Si trebuie sa ii fac programul de somn in fct de ora de masa. Daca ii dau prea devreme s-a dus tot programul, ca nu imi mai adoarme. La fel, daca se trezeste de-a binelea dupa ce a mancat, pot sa-l plimb prin casa pe la 3-4 noaptea. Doarme bine in carut afara si in scoica in casa, leganat---asta e ultima solutie)
4:Mai nou refuza biberonul? (Am plecat si eu pana la dispensar si lipsesc vreo 3 ore linistita ca are congelatorul plin de lapte si taticul se descurca. Ca doar prima luna a mancat si biberon pana i-a trecut icterul si nu a mai fost adormit.Si surpriza: nu a acceptat biberonul. Incerc si eu ca am zis ca e taticul nepriceput...Nimic. schimb vreo trei tetine si biberoane...Tot nimic....Il pun la san si mananca. )
5: Aveti senzatia ca uneori mananca doar ca nu are ce face si are chef sa va simta aproape? (Ca atunci cand suntem plecati nu cere de mancare si 5-6 ore. Daca stam in casa incepe sa se roage dupa 3 ore ....MMMm, MMMm, MMM pana n-am ce face si-l pun la san.)
Asta ar fi chestionarul. Dar oare are cine sa-mi raspunda? Ca eu tot imi faceam idei si mai imi baga si unii idei in capca vai ce copil dificil am......Ca nu sunt in stare sa-l educ sa doarma singur in camera toata noaptea.
Si ca eu sunt de vina ca nu sunt suficient de puternica. Noroc ca in peregrinarile mele prin internet am dat de articolul asta. Faut-il apprendre aux bébés à dormir ? http://www.lllfrance.org/allaitement-information/nuits-sommeil.htm#
si mi-am dat seama ca poate nu stau lucrurile chiar asa.
Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Mark
Si Petra papa si a papat numai tzitzi pana acum fara nimic altceva
1. Da. [Ea are acum 5 luni fara o saptamana(pe 11 face 5 luni)]
Mai nou se trezeste chiar la 3 ore noaptea. La 3.30 si la 6 si ceva.
A avut si nopti cu reprize de somn de aproape 8 ore. De obicei dupa ce adoarme, pe la 8-9 doarme pana la 3 legat apoi se trezeste cand se lumineaza afara.
3. Mananca noaptea pe la 3-4, apoi intre 6-8 apoi la 12 apoi pe la 15 apoi la 17-18 apoi inainte de nani. Cam 6 mese minim. Eu ii dau sanul de fiecare data cand e agitata. Asa ca de multe ori mananca si mai des de atat
Niciodata nu am adormit-o la fel pe Petra. Adica in acelasi mod. Cateodata mi-a adormit la san, alteori cand vad ca imi adoarme sau ca nu mai suge bine ii iau sanul si o pun pe umar sa scoata aerul si o plimb asa pana se calmeaza si ii cant apoi o pun in patut si ies din camera. Uneori functioneaza (adica adoarme) alteori nu. Sau o legan in brate sau o mai pun direct in patut si ii aprind cutia muzicala.
Daca ii prind exact ora ei de somn imi adoarme singura.
4. Da, face nazuri la biberon. Daca totusi e f flamanda il accepta.
5. DA DA DA DA
Ideea ca acum ei sunt f f sinceri cand au cu adevarat o nevoie asa ca asta e! Daca plange sau nu adoarme altfel fac cum vrea el.

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze siwww.dropshots.com/amiss_zipp" target="_blank"> filmewww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra
angelica_g spune:
DianaR, si eu am observat ca laptiku' mai veki de o luna prinde un gust ciudat..., e mai amar - l-am gustat eu (ca eram in cunostinta de cauza cu gustul "direct de la sursa"
) L-am aruncat... Am observat ca Sara reactioneaza pozitiv la gustul cerealelor in laptiku' de la frigider (mi-a spus mama ca a mananca chiar pana la 130ml/masa
, ceea ce a devenit din nou o performanta
...
De muls, ma mulg noaptea (am certitudinea ca lipsa mulsului din timpul noptii mi-a scazut lactatia saptamana trecuta) si ma mai mulg cand vin acasa de pe drumuri, pt ca am sanii plini si Sara mananca putin.
amiss_zip spune:
Carmina m-am amuzat la faza cu adormitul cu nabadai al lui Mihnea si asta pentru ca si la noi a fost somn cu nabadai in seara asta.
Am culcat-o pe la 19 mi s-a trezit de vreo 2 ori in plansete pana nu mai voa sa adoarma si am aprins de nervi becu'. Petra a facut ochii mici uimita de cum am indraznit sa aprind becu' cand ea "doarme"! Era deja ora 21.30 si ea ma urla de ceva vreme. M-am enervat si eu si cipi (noi voiam sa iesim sa ne plimbam putin...dar dc ea nu voia sa mai adoarma
).
Asa ca am luat pustoaica, am imbracat-o,am pus-o in wrap si am iesit toti trei pe ploaie la plimbare. Era stupefiata Petra
. Ne-am plimbat pana ne-am facut uzi leoarca (eu si cipi, Petra a stat binemersi sub geaca lu' mami in wrap). A adormit instantaneau afara si doarme si acum ![]()
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze siwww.dropshots.com/amiss_zipp" target="_blank"> filme![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra 
amiss_zip spune:
Oana
mama curajoasa! Super tare!
Si eu eram in plin travaliu, mai aveam 15 minute si intram pe masa de nastere (am nascut natural) si in chinurile contractiilor am cerut geanta si i-am spus asistentei sa scoata strugurelu' sa ma dau pe buze ca le simt cam uscate
si sa arat si eu bine. Au facut niste ochi cat cepele! "Ia uite ! naste in 10 minute si ea se machiaza "
Carmina poti pune filme mari, pana la 30 min parca, pe YouTube! Asta ca sa vedem filmu' complet ![]()
Eu maine plec iar la Piatra Neamt.
Imi va fi dor de voi!
va pup!
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze siwww.dropshots.com/amiss_zipp" target="_blank"> filme![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra 

.