Copiluti de mai-iunie 2005 (13)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Nelia eu nu te cert ca sunt adepta "independentei" la copii...si eu am complexul la coltul blocului si in zilele in care Delia este bine dispusa profit si le las pe amandoua si dau repede fuga sa-mi fac aprovizionarea...cand ma intorc acasa Delia se uita contrariata la mine si nu-si da seama cand am plecat de ea nu a vazut.In schimb pe Bianca am laat-o singura de la 5 ani putin cate putin si cu multa munca de lamurire.Ce-i drept am avut si incredere in ea,incredere capatata in timp...nu a umblat la aragaz niciodata,la prize la fel,nu a tras sau sa puna mana in locuri interzise, nu a fost curioasa...ceea ce nu pot spune despre Delia...compenseaza...
In schimb Bianca nu a parut niciodata speriata sau ingrijorata daca imi este rau...ca exemplu seara asta cand abia ma tarai...ma lasa in pace sa zac...pe deoparte zic eu ca este bine,insa pe de alta ma gandesc ca daca vreodata nu mai pot avea grija de ele nu stiu daca va avea prezenta de spirit sa anunte prietenii ca nu mi-e bine...poate din cauza "independentei"...

Anky las ca nu esti singura care urla cand trebuie despartite "fiarele"...sau care se da cu capul de pamant ca nu mananca puii...sunt in aceeasi oala cu tine...vecinii mei cred ca sunt ingrijorati daca nu aud tipete mai degraba atunci cand rag ca animalu la ele...

Uitasem sa va zic ce "evaluare" ampla mi- a facut celebra la vizita de joi...mi-a pus o serie de intrebari despre : daca vorbeste Delia si pronunta 6 cuvinte cu inteles,daca se joaca cu papusile si le da de mancare lor( nu se joaca in schimb imi indeasa mie stomacu'),daca alearga si aici stau marturie vanataile din genunchi,daca urca sau coboara scari si aici am dovada durerilor mele de spate ca domsoara face nazuri desi acuma cateva luni nu vroia deloc in brate la scari,daca face cuburi ceea ce se mai intampla uneori...banuiesc ca,exceptand vorbitul unde sta bine la balmajeri fara sens, a fost satisfacuta de evolutia mirobolanta a tigrului tazmanian...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Astazi Tudora a zis inca doua propozitii: mami batze titza nani si ude agata? Astazi am dus-o pe Agata de la 12.45 la 15.00 la scoala, ca se simtea bine si am intrebat-o pe invatatoare daca e in regula ca o aduc tusind, ca altceva nu are, ea mi-a spus ca toti copiii tusesc, Agatei i se facuse dor, asa ca am lasat-o acolo. Dar Tudora adormise in carut si nu a vazut, iar cind s-a trezit si a vazut ca nu e, a ridicat din umeri si a intrebat ude Agata? Imi venea sa o maninc! Si tot astazi a mai zis tonu una, adica telefonul suna.

Loreen, da, dar la tine Bianca e mare, la mine a fost o greseala mare, pentru ca Agata nu e obisnuita sa stea deloc singura si nu stie ce sa faca, nu am pregatit-o deloc pentru o asemenea eventualitate. Si acum cind ma gindesc la ea, mi se inmoaie sufletul: o vad cum vorbea singura (ca asa face cind isi spune ceva serios) sau cu Tudora, hai sa ne imbracam, ca mami poate a lesinat si noi mergem sa o ajutam, plingind cu lacrimi de crocodil. Agata e foarte induiosata daca ma vede ca mi-e rau, desi asta nu prea se intimpla, acum in ultimul timp nu stiu ce am sau daca ma vede obosita sau suparata. Mi-a zis nu stiu de cite ori ca ea se simte bine daca ma vede fericita. Si atunci cind s-a lovit Tudora, a plins de mila ei si we induiosata pina la lacrimi de orice suferinta vazuta sau doar intuita (in povesti, filme, carti), la oameni sau la animale. Nu la obiecte, nu i-a parut niciodata rau daca a sau s-a stricat vreo jucarie sau vreo haina, poate doar la carti sa simt asa o parere de rau.

Adina, am vazut filmuletele cu Ema... Superba!

Am pus si eu www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">poze cu Agata de la Halloween-ul de anul trecut (rochie roz), de anul asta (rochie aurie) si de la petrecerea de 5 ani a fetitei care a invitat-o si de Halloween. Acolo se vede si Tudora, copil mic printre cei mari, cum se descurca de minune cu tot ce s-a facut la petrecere.

Edit: referitor la poze, mie mi-a dat niste erori la upload, daca nu se vad in regula la dimensiunea mica, dati click si se vad bine la cea largita.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

In loc sa stau si sa bolesc ma chiorasc la site cu jucarii...si-mi vine a plange ...
- http://www.amazon.com/Barney-Sing-n-Play-Songbook/dp/B00005YXVJ/sr=1-117/qid=1162581965/ref=sr_1_117/104-6392709-1855100?ie=UTF8&s=toys-and-games
- http://www.amazon.com/Barney-Sing-n-Play-Songbook/dp/B00005YXVJ/sr=1-117/qid=1162581965/ref=sr_1_117/104-6392709-1855100?ie=UTF8&s=toys-and-games

Ei cum as putea sa ma hotarasc odata ca acusi vine decembrie

Nelia nu-ti face griji ca va invata si Agata...ti-am zis ca eu cu Bianca abia pe la 5 ani am inceput sa-mi fac curaj sa o las singura,la inceput 10-15 minute ca apoi sa cresc progresiv timpul...
...

"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Laura,te.rog.frumos.sa.incetezi.cu.jucariile!

Neliaaaa.acum.am.citit.despre.
ce.mai.spune.Tudora.Super!Bravo,Tudora!

Mergi la inceput

Adina e boala grea asta...si nu mai am scapare...s-a cronicizat ...stai sa vezi ca acuma caut costum pentru Delia de Mos ...alta belea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Laura, sa urce si sa coboare scarile singuri? MI se face rau! Si 6 cuvinte cu inteles???? Nu, deci copilul asta al meu este pus pe a face toate mult mai tarziu....in fara de kk la olitza de la 8 luni, nu a facut si el ceva cand era data normala....

Andra si Dragos Alexandru - 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Andra nu incepe te rog...Dragos este la fel de normal ca si ceilalti...tu crezi ca eu nu ma oftic cand aud ce boscoroseste Teodora,Ema sau Eva...nu mai zic de Sara si Tudora...ca daca citesc de Maya ma imbolnavesc trei zile...iar cand m-oi intalni cu Stefan iar imi vine sa o ascund pe tolomaca mea...
Acuma-i spuneam Adinei ca Bianca la varsta Deliei facea puzzel din 50 de piese pe care le gaseam in ouale kinder la surprize...la inceput suspectam pe altii ca o ajutau dar de unde...si facand comparatie cu sor-sa ma intreb cum naiba unu alb si unu negru...vorba bancului...
Daca te consoleaza cu ceva iti spun ca Delia nu vrea sa-si faca nevoile la oala sau wc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Nelia foarte frumoase pozele si fetitzele tale sint niste scumpe. Acum, sa-ti spun ca atunci, he-hei, demult, cind eram eu mica, ma lasau in casa singurica in patutz. Venea sora mea in pauza sa-mi dea mincare, asta pentru ca scoala era foarte aproape, in rest, stateam singurica cuc. E adevarat ca in tzari, adica in afara Romaniei, nu-ti potzi lasa copiii singuri nici macar un minut, dar asta e, bine ca totul s-a terminat cu bine
Loren nici a mea nu face kk la olitza , desi eu stau acasa cu ea si ma lupt, dar fara rezultate. Cuvinte, mormaie ea ceva, scarile le urca si le coboara, ma indoapa pe mine cu mincare, dar da si la papushi.
Andra stai linistita, spun si eu ca Laura ca a mea nici la olitza nu face, deci... Eu eram disperata cind fusesem la controlul de un an, cind mi-a spus doctorul ca spera ca la un an jumate sa mearga singura , imi venea sa-i sparg tzeasta pletoasa. Cred ca Isabella a priceput mititica, pentru ca dupa exact cinci zile de cind facuse anul, a inceput sa mearga singura. Deci... nu-ti fa probleme unde nu sint.
Teddy sanatate multa si te asteptam cu vesti.
Gusta cu gindul mereu la tine, sa dea Dumnezeu sa fie bine.
Olga T ce mai face Tony ?

Mey, pe mine soatza ma pupa seara de ma omoara, si stitzi de ce ? Pentru ca Isabella de vreo citeva seri, cind ii spun sa-i dea lui tati sa suga tzitza, ea ne ia de cap pe amindoi si ne pune sa ne pupam. Daca ne departam, ne bate iar cap in cap sa ne dam pupici. Moammmaaaa, si n-a invatat-o nimeni, tre'sa stau atenta sa nu vada vreo unii la tivu cind fac alte treburi sa dupa aia cine stie ce-i mai trece prin capushor.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ola fetelor,
in sfarsit libera la calculator. Azi am fost la gineco. Bb2 e ok (echo abia in decembrie - mi se lungesc urechile pana atunci). Col ok, stare ok, traiasca muschii facuti cu ajutorul Alexiei - la cat o car prin casa! Bb mic se misca de zici ca dabseaza step la mine in burtica. Alexia e sanatoasa, mofturoasa si fitzoasa. BBrrrr si a enit si frigul si mi se urca in cap, in casa, de plictiseala. Prin urmare am comandat o prima sarja de jucarii (cine zicea ca e boala grea? ca si eu intru lejer in categoria bolnavilor)
Astea sunt pentru Alexia
http://www.amazon.de/Fisher-Price-C3969-0-Pop-Spa%C3%9F-Tisch/dp/B00028SBLU/sr=1-295/qid=1162490757/ref=sr_1_295/028-7670143-6771738?ie=UTF8&s=toys
http://www.amazon.de/Mattel-C0244-0-Fisher-Price-Spielw%C3%BCrfel-Elefant/dp/B0000D12WT/sr=1-4/qid=1162577471/ref=sr_1_4/028-8673392-4094915?ie=UTF8&s=toys
http://www.amazon.de/Mattel-H0673-0-Fisher-Price-Lernspa%C3%9F-Werkbank/dp/B00080H6CW/sr=1-158/qid=1162579002/ref=sr_1_158/028-8673392-4094915?ie=UTF8&s=toys

Asta e pentru BB2 www.amazon.de/Mattel-C0548-0-Fisher-Price-Kuschelb%C3%A4rchen/dp/B0000D12Y1/sr=1-110/qid=1162458553/ref=sr_1_110/028-8673392-4094915?ie=UTF8&s=toys" target="_blank">jucarii plus

Progrese - a mea nu urca scarile singura, iar tinuta de ambele maini mai mult se catara, nu construieste cuburi (ea le darama sau desface ce construim noi), cred ca vreo 6 cuvinte balmajite pe limba ei dar sa le inteleg si eu zice, nu se joaca cu papusile mai mult de 2 minute, cu plusurile nici atat (dar nu inteleg de ce tre sa se joace neaparat cu papusi!) si rareori se fac eca le da sa pape dar nu mai mult de 2 inghitituri (sa nu le ingrase probabil). Dar nici ca imi fac griji. E desteapta asa cum e ea. Stie sa faca alte cele asa ca.. pedi a noastra a zis sa las copilu' in pace ca o sa vorbeasca cand o sa aiba chef de nu o sa o mai putem opri!

Gusta sper ca esti bine. Tin pumnii stransi sa fie totul ok.
Tdi sanatate printesei tale.
Nelia mare curaj ai avut!
Pupam toti bolnaviorii (mamici si bebici) si sa avem grija ca a venit frigul si sa nu avem suprize neplacute.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Atata lume bolnava si cu probleme, nici nu stiu cu care sa incep.

Laura, nelia, denisa, Tdi-santate voua si puiutilor.

Gusta-da-ne un semn cand poti ca toate iti purtam de grija .

nelia-cred ca si eu as fi facut la fel in locul tau, ma refer la faptul ca probabil si eu le-as fi lasat singure. Cat priveste Agata este un copil atat de sensibil. Nu o vad prea bine daca sufera asa pentru toti si toate.

Laura-vad ca tot la carticele de genul aleia de asta vara tragi. Parca ziceai ca nu prea o amuza pe Delia. Sau sunt pentru tine?
Eu nici nu mai zic nimic de ce ti-a zis celebra ca trebuie sa faca un copil la varsta asta. v-am zis ca noi nu ne incadram la multe capitole.

Danelutza-m-ai facut sa rad cand intrebai daca mai exista vreun copil care nu face kk la olita. exista cel putin un copil (al meu ), care inca nici nu a facut cunsotinta cu olita, nici nu stie ce-i aia. Astept sa faca 18 luni si sa ajungem la noi acasa ca sa le fac cunostinta. Sincera sa fiu am emotii mari, mai ales ca ca Maya face de 2 ori si de fiecare data in somn. Adica eu o gasesc deja dimineata plina de parfum si dupa somnul de pranz la fel. Deci cum naiba o sa o invat eu la olita?

fran-m-am amuzat cand povesteai ce mai face Iepu.

babygirl-tare dragute filmuletele cu Ema si ti-am zis ca m-am indragostit de camera ei.

anky-nici a mea nu bea lapte, decat daca il dau cu cereale (consitenta groasa), dar daca mananca iaurt (ca si a mea), tot este bine.

gabitza-ce bine ca ai nume de sfant! Si eu am un sfant, dar sotul meu refuza sa tina minte data. Zice ca asta nu-i sfant din ala care se sarbatoreste. Numai soacra-mea tine minte si-mi face de fiecare data cadouri.

Eli-pe unde esti? Sa nu-mi spui ca si voi sunteti bolnavi.

OlgaT-Tony este tare frumusel, chiar si asa cu piciorul rupt.

Despre noi, ce sa zic. Activitatea principala a Mayei este cititul. cred ca 70% din timp se uita pe carti. Nu va spun ca ieri cand am plecat in parc si-a luat o carte cu ea si mergea pe strada si "citea" in mers. Cand am ajuns in parc, acolo sunt tot felul de biciclete si masinute si s-a asezat pe o bicicleta si, in loc sa-mi ceara sa o plimb cu ea (cum face de obicei), si-a scos cartea si a inceput din nou lectura. Ii mai plac puzzle-urile, dar alea simple, iar la jucarii aproape ca nu se uita. A, le da insa de mancare la toate animalele de plus (na ca ne incadram si noi la un capitol).

Va las ca s-a trezit. Suntem iar singure in week-end. Sa vad cum facem fata.

Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya

Mergi la inceput